Mens en Dier

Je kon erop wachten: ademen is slecht voor het klimaat, zegt nieuwe ‘klimaatstudie’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

De gassen die we uitademen dragen bij aan global warming. Dat beweert althans nieuw onderzoek. Methaan en distikstofmonoxide zouden samen verantwoordelijk zijn voor zo’n 0,1 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Daarbij zijn boeren en scheten niet meegerekend.

De nieuwe studie is uitgevoerd door natuurkundige Nicholas Cowan van het Britse centrum voor ecologie en hydrologie in Edinburgh. “De menselijke adem kan kleine, verhoogde concentraties methaan en distikstofmonoxide bevatten, die bijdragen aan global warming,” beweren de onderzoekers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze analyseerden de ‘uitstoot’ van methaan en distikstofmonoxide van 104 volwassenen. Proefpersonen moesten diep inademen, hun adem vijf seconden inhouden en vervolgens uitademen in een plastic zak.

In alle monsters werd distikstofmonoxide aangetroffen, methaan in slechts 31 procent van de monsters. De studie is verschenen in het tijdschrift PLOS One.

Meest debiele klimaatstudie ooit

Onderzoeksjournalist Patrick Savalle reageert: “Meest debiele klimaatstudie ooit.” Hij merkt op dat er gekeken is naar de invloed van voeding en tandenpoetsgewoonten op adem. “Uiteindelijk was de conclusie dat er wellicht te veel mensen op aarde zijn. Er wordt nog opgemerkt dat winderigheid waarschijnlijk nog schadelijker is dan ademen.”

Bevolking verminderen

Eerder schreef een adviseur van het World Economic Forum dat de drastische geboorte-afname ‘goed is voor de planeet’. “Ik denk dat het goed is dat rijke landen het aantal kinderen dat ze krijgen verminderen,” zei professor Sarah Harper van Oxford. Minder geboortes betekent minder CO2-uitstoot, lichtte ze toe.

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris beging tijdens een speech in Baltimore over de strijd tegen ‘klimaatverandering’ een freudiaanse verspreking. Ze zei op een gegeven moment: “Als we investeren in schone energie en elektrische voertuigen, en de bevolking verminderen, kunnen meer van onze kinderen schone lucht inademen en schoon water drinken.”

Op de website van het Witte Huis werd het woord ‘bevolking’ doorgehaald en vervangen door ‘vervuiling’.

Meer dan een decennium geleden waarschuwde Alex Jones hier al voor:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
4 maanden geleden

Iedereen die dat ook vinden, stop met leven…. doe het voor een ander

Dennis Verhoeven
Dennis Verhoeven
4 maanden geleden

Als als die milieu gekkies vanaf nu stoppen met ademen zijn al er veel problemen opgelost!

Arnie
Arnie
4 maanden geleden

Als sommige mensen vinden dat er teveel van ons zijn op aarde, waarom springen ze dan niet van de brug? Komop red het klimaat en spring, oh wacht, niet hun maar wij natuurlijk……

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

klimaat klimaat klimaat……

WIST JE DAT ONZE PLANTEN EN BOMEN CO2 OF KOOLDIOXIDE NODIG HEBBEN OM TE LEVEN, TE BLOEIEN EN TE GROEIEN? ZONDER CO2 ZOUDEN DE PLANTEN EN BOMEN GEEN FRUIT, GROENTEN OF ZUURSTOF KUNNEN DRAGEN. BOMEN EN PLANTEN WISSELEN OOK CO2 UIT VOOR LEVENSGEVENDE ZUURSTOF. ……

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x