Spiritueel

Heeft jouw slaapkamer de juiste sfeer en energie? Ontdek onze 7 tips!

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In zeven stappen naar een Feng Shui-Slaapkamer

Als we kijken naar Feng Shui in de slaapkamer, zou je deze ruimte dusdanig moeten indelen dat rust en de connectie met je partner (als je die hebt) en jezelf zoveel mogelijk wordt ondersteund. De ambiance van de slaapkamer moet uitnodigend, opwindend en kalmerend in één zijn. Of je nu naar de slaapkamer gaat voor een middagslaapje, een goede nachtrust of een heftige, passionele vrijpartij, je slaapkamer moet je het gevoel geven dat het een plezierige en leuke kamer is om je in te bevinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Daarom geven we hieronder zeven eenvoudige stappen om een Feng Shui-slaapkamer te creëren:

  1. Zorg voor frisse lucht, dus zet ook ’s nachts het raam open. Frisse lucht is belangrijk voor goede Feng Shui energie. En heb je niet de mogelijkheid om altijd de ramen open te hebben (omdat je bijvoorbeeld in een omgeving woont waar je vervuilde lucht zou inademen), investeer dan in een luchtzuiveringsinstallatie. Wat ook heel belangrijk is: Zet nooit welk type plant of bloemen dan ook in je slaapkamer! Vooral niet als het een kleine slaapkamer betreft. Als je toch persé een plant in de slaapkamer wilt, zorg er dan voor dat deze zo ver mogelijk van je bed af staat.
  2. Verwijder alle elektronica en/of fitnessapparatuur uit de slaapkamer. Op enig moment in de tijd (misschien wel nu op dit moment) heb je waarschijnlijk een televisie, computer of fitnessapparaat in je slaapkamer staan. Grote kans dat je dus weet hoe afleidend dit is en hoe gemakkelijk je verleid kan worden om nog even je e-mail te controleren of de laatste aflevering van je favoriete tv-serie te kijken. Precies deze afleidingen in je slaapkamer garanderen de snelste manier om Feng Shui energie te vernietigen. Zorg dan ook dat je dit direct verandert als je juist Feng Shui energie in de slaapkamer wenst!
  3. Zorg voor zachte verlichting. Je stemming in de slaapkamer kan beïnvloed worden (zowel positief als negatief) door de verlichting. De beste optie zou kaarslicht zijn, maar zorg er dan wel voor dat je toxinevrije kaarsen gebruikt. En áls je kaarsen gebruikt: doe ze uit als je niet in de kamer bent (ook als je maar héél even in een andere kamer moet zijn) en vóórdat je gaat slapen! Als je elektrisch licht gebruikt, zet dan aan elke kant van het bed eenzelfde schemerlamp.
  4. De positie van je bed is belangrijk. Zorg dat je aan beide zijden in en uit je bed kan stappen. Plaats een nachtkastje aan beide kanten van het bed, bij voorkeur dezelfde nachtkastjes. En zorg ervoor dat je bed nooit in een rechte lijn in de richting van de deur staat. Ook moet het hoofdeind altijd tegen een muur staan, niet onder een raam, en er moet lucht onder je bed door kunnen stromen (dus geen bed dat tot op de grond gaat).
  5. Geen spiegels in de slaapkamer. Als je toch spiegels in je slaapkamer wilt hebben, zorg er dan voor dat je zelf niet in de spiegel te zien bent vanuit je bed.
  6. Ruim altijd alle rommel direct op. Net als het hebben van een tv, computer of fitnessapparatuur afleidend is heeft rommel ook een afleidende werking. Houdt het netjes, raap het op en gooi het weg. Het is belangrijk om alles onder je bed, achter de deur, etc. op te ruimen, zodat negatieve energie geen kans krijgt om de balans te verstoren.
  7. Houdt de slaapkamerdeuren ’s nachts dicht. Zorg dat je elke nacht alle deuren dichtdoet in je slaapkamer. Dat betekent de toiletdeur, badkamerdeur en de slaapkamerdeur. Denk ook aan de deuren van je kledingkast.

 

Wat één persoon in gedachte heeft bij een perfecte Feng Shui-slaapkamer betekent niet dat een ander dezelfde visie zal hebben. Echter iedere Feng Shui-slaapkamer heeft één overeenkomst en dat is dat deze uitnodigend en opwindend is, en daarbij een kalmerende atmosfeer uitstraalt.

Hoe is het met jouw slaapkamer gesteld? Is het een opwindende, uitnodigende oase of staat het vol met troepjes die je nergens anders kwijt kunt? Laat het ons weten in de reacties hieronder of je iets met de bovenstaande tips kunt en of je verschil merkt als je er één, of meerdere, hebt toegepast.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x