Homepagina » Buitenland » Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloog
viroloog
Foto: Pixabay

Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloog

Er is geen bewijs dat het coronavirus kan worden verspreid in de supermarkt of bij de kapper, zegt een vooraanstaande Duitse viroloog.

Professor Hendrik Streeck zei op de Duitse tv dat uit zijn onderzoek is gebleken dat het virus zich minder gemakkelijk verspreidt dan gedacht.

Streeck en zijn team deden uitgebreid onderzoek in het huis van een gezin dat besmet raakte met het virus, maar konden nergens sporen van Covid-19 vinden.

Vraagtekens

“We vonden geen enkel virus op welk oppervlak dan ook,” zei hij in de talkshow Markus Lanz op ZDF. “Niet op mobiele telefoons, kranen of deurklinken.”

Zijn team onderzocht zelfs de vacht van de huiskat, maar trof geen sporen van het virus aan.

De viroloog zet vraagtekens bij veel aannames achter de lockdownmaatregelen die wereldwijd zijn genomen.

In Duitsland gaan er steeds meer stemmen op om mondkapjes in supermarkten verplicht te stellen.

Geen bewijs

Professor Streeck: “Er is geen bewijs dat je besmet kunt raken in de supermarkt of bij de kapper.”

Hij coördineerde de corona-aanpak in één van de zwaarst getroffen gebieden in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, en diagnosticeerde duizenden patiënten.

Streeck onderzocht patiënt nul, een vrouw die van China naar Duitsland reisde en haar collega’s besmette.

De vrouw verbleef in een hotel, at in een restaurant, maar besmette alleen haar collega’s.

Drankspelletjes

“We weten dus dat eten in een restaurant of werken in een hotel niet verantwoordelijk is voor de besmetting,” zei de viroloog.

“Het virus verspreidt zich op een andere manier: het feest in Ischgl, de disco in Berlijn, de voetbalwedstrijd in Bergamo.”

Ischgl, een skigebied, zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus vanwege drankspelletjes waarbij mensen uit hetzelfde glas dronken.

[Telegraph]


Vind je dit waardevol? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. En nu na drie weken dat mensen thuiswerken en kinderen thuis zijn begint hier en daar de vlam in de pan te slaan, gezinnen krijgen ruzie, buren gaan elkaar te lijf, mensen ergeren zich aan de kleinste dingetjes. Het is onmenselijk maar iedereen houdt zich er aan, als iedereen weer de straat op gaat en alle horeca weer open doet is er geen macht ter wereld die dat kan stoppen, maar ja, dat gehoorzaamheids/slaven gen he.

  29 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   We worden gewoon gedresseerd als dressuurpaarden en maar heel weinig hebben dat door, dit was al veel eerder aan de gang, bv de trajectcontrole, ik zag dat meteen al aan als de ringen van Koos Spee waar wij als lieve circus poesjes doorheen moeten, nu de vraag wanneer steken ze die ringen in brand?

   8 likes
 2. Vandaar ook dat in Zweden slechts 33 per miljoen overleden aan MOGELIJK Corona zonder lockdown terwijl dat in Nederland 78 is. Het RIVM, immunologen dus, adviseerde het kabinet wel maatregelen maar geen lockdown. Helaas is dit onder druk van de media toch afgedwongen zodat honderden wellicht duizenden bedrijven onnodig over de kop gaan.

  26 likes
 3. Wat niet bestaat kan zich ook niet verspeiden , lijkt me toch een simpel begrip , niet ?!
  lees mijn berichten bij het artikel ” 5G veroorzaakt coronavirus? “.
  Mondkapjes helpen niet om het simpele feit dat een virus maar 100 nm groot is , dat is waarom we het ALLEEN onder Een periscoop kunnen bekijken , wat betekend dat de gaten die er in een mondkapje zitten voor een virus zó groot zijn als een deuropening.
  Als het iederdaad zó dicht zou zijn dat het een virussen tegen zou houden zouden we eraan sterven omdat we GEEN lucht meer zouden krijgen.
  De conclussies zijn voor een normaal denkend mens te simpel om er Überhaupt overna te hoeven denken.

  Axel M.

  21 likes
 4. Wifi zit op ruim 2400 MHZ 2,4 GHZ dus, Een magnetron zit tussen 0,5 tot 100 GHZ maar vaak op 2,5 GHZ, ohh
  Het gaat natuurlijk ook niet alleen om de frequentie, want alles is energie ook de zon ( Licht ) is een frequentie maar om het vermogen .

  Virussen zullen er altijd zijn

  We zijn geëvolueerd met virussen, bacteriën en schimmels om ons heen. Sterker nog; ze waren er veel eerder dan wij. Het zou een illusie zijn om te denken dat wij de wereld van virussen, bacteriën en schimmels kunnen beheersen. Dat is zelfs arrogant. Ongelooflijk arrogant zelfs. Virussen zijn slim want ze muteren oftewel ze veranderen net een klein beetje aan hun DNA waardoor een vaccin niet meer werkt. Heel slim. Bacteriën zijn in staat om resistentie op te bouwen tegen de anti-biotica die mensen in laboratoria bedenken. Heel slim. Superslim. Schimmels zijn ongelooflijk intelligent en communiceren met elkaar onder der grond in een woodwide web. Als er gevaar is voor bepaalde schimmels in een bepaald bos dan zijn ze in staat om dat onder de grond door te geven tot wel 35 km verderop.

  Zonder schimmels, en meer in het bijzonder zonder paddenstoelen, zouden we de natuur niet hebben zoals we die kennen. Onmogelijk zelfs. Wat een arrogantie van mensen om te denken dat wij, als een soort superorganisme, de wereld van deze micro-organismen kunnen beheersen. Terwijl zij er veel, veel langer waren dan wij en er ook zullen blijven als de mens het bestaan van mensen op de aarde vernietigd zou. Leven in symbiose met die wereld daar ligt de oplossing en daar heeft hij altijd al gelegen. De mens zit vol met virussen, schimmels en bacteriën en daar zitten goede en kwaadaardige bij en dat is perfect zolang er maar balans is. Dat is gezondheid.
  Ga dus lekker naar buiten en laat je niet opsluiten en laat je zeker niet inspuiten met gif van die gifmengers. weet jij wat er echt inzit?

  20 likes
 5. grote onzin. lees de werken van Stefan Lanka en Rudolf Steiner!
  Louis pasteur was een grote fraudeur, op wiens hele virus THEORIE is gebaseerd.
  Kijk naar de link tussen 5G en corona “virus”.

  9 likes
 6. Het grote probleem is, dat er zoveel virologen een mening ventileren, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

  Ik geloof dat de gehele wereld wordt gedreven, in een hoek waar geen uitkomen meer mogelijk is.

  De echte grote wereldproblemen worden niet opgelost, omdat men daar niets aan verdient, maar als er een probleem in de vergetelheid dreigt te verzanden, dan heeft men een nieuw probleem gereed.

  Het enige grote probleem, de overbevolking is niet interessant voor de wereldleiders, want hoe groter hun achterban hoe groter hun macht.

  9 likes
 7. het word alleen erger gemaakt. Er is te veel paniek en onzinnige praat gezaaid. Een virus
  beperkt zich niet tot 1,5 meter. Een virus verspreid zich ook door lucht, dragers vogels ect.
  Besmetting is wat anders, maar dat is waar de flauwekul begint met de 1,5mtr. en mensen
  zeggen in hun woning te blijven. Zo veel zaken waar je toch aan bloot gesteld word en besmet
  zou kunnen raken.
  Handvaten, produkten, het langs elkaar heen lopen dan? in de winkelgangen passeren op nog
  geen 60 cm. Mogelijkheden zat.
  Echter de grootste bedreiging vormt de zware verliezen in de economie en dat gaan we merken.
  Overigens wat Willem al zei, de frustratie, ruzies in gezinnen. Die zijn er al, en worden meer.
  Als men dit idiote gedoe nog 2 maanden doortrekt, zie ik het somber in.

  9 likes
 8. Een wetenschap moet altijd eigenlijk gewoon weg weten dat wat ze zeggen WAAR MOET ZIJN ,
  of zijn de Wetenschappers zelf met elkaar Onderling aan het experimenteren van wat WAAR IS OM achter de WAARHEID te komen, men zou dan kunnen zeggen ,dat het meer op een Niet Weten is gebaseerd , en dat ze het met elkaar een spel spelen die meer lijkt op Niet weten ,dat op wel Weten,
  VEEL TEGENSTRIJDIGE BERICHTEN, Gaan zo toch echt een eigen leven leiden, met een grote tint van een chaos erin, in het, wel Weten/niet Weten,komen ze elkaar tegen in de een Voor, de ander Tegen,dus de tegen strijdigheden zal en kan men niet meer Geloven,Het komt er eigenlijk op neer, Dat men het niet meer weet ,dan wel weten, en chaos is dan de weg erin en ermee,en intussen gaat deze virusangst makende gekte gewoon door luisterend en kijkend en hopend en het gedrag erin dat alles weer snel voorbij is ,maar reken maar dat dit voorlopig niet aan de orde is, met alle gevolgen van dien..gecreëerd door de Niet wetende en wel Wetende .Virus of geen virus de ANGST IS HEEEEEL GROOT, men ziet elkaar nu al, De mens als een lopend gevaar voor elkaar, dat bewijst al het hele gedoe over de bescherming ervan, afstand houden,monddoekjes dragen, met een boogje om elkaar heen enzv, zo word de mens nu een beetje geprogrammeerd, en met de angst voor elkaar en als deze virus maar lang genoeg duurt , en de opsluiting met gedragsregels samen genomen tot weleens explosiviteit onder de Mens zelf kan ontstaan ,en het gebeurt al. het word een gevaarlijke spel, laten we maar hopen dat het niet zo ver komt..en mensen massaal de regels gaan overschrijden dan is dat buiten die virus om veel beter die dood mensen, maar als mensen elkaar gaan doden is erger dan deze virus.

  5 likes
 9. “Als die 2e golf komt dan moet vooral media maar ook politici verantwoordelijk worden gehouden.”

  Zal nooit gebeuren!!

  4 likes
 10. Hoe minder mensen op straat, des te beter de overheid stiekem dingen kan uitvoeren op straat of in het openbaar. Of ze het ook doen, weet ik niet, maar het is nu wel makkelijker.

  1 likes
 11. Coronavirus may spread through normal breathing: US scientists

  The new coronavirus might spread through the air via normal breathing and speaking, a top US scientist said Friday as the government was poised to recommend the use of face masks for everyone.

  https://medicalxpress.com/news/2020-04-coronavirus-scientists.html

  0 likes
  • Deze professor legt uit dat de lockdown de problemen niet kleiner maar groter heeft gemaakt
   https://youtu.be/lGC5sGdz4kg

   Hierdoor komt er met herfst een tweede golf. De Chinezen begonnen pas met social distancing pas toen het virus op het hoogtepunt was.

   In Eurooa te vroeg. Als de kinderen naar school waren blijven gaan dan zou de groepsimmuniteit sneller bereikt worden .

   Onder druk van de media is het kabinet overstag gegaan.

   Als die 2e golf komt dan moet vooral media maar ook politici verantwoordelijk worden gehouden.

   7 likes
   • Had het deze morgend ook al gezien, wat ik niet versta is hoe al die virologen in de Lage Landen meegaan in dit verhaal terwijl er in het buitenland toch medische eminence grises zijn die alle lockdownmaatregelen neersabelen en er op hameren dat covid-19 hoogstens een sterker griepseizoen veroorzaakt en dat er GEEN aantoonbare cijfers zijn die anders doen vermoeden dan een ernstige griep. Ik begrijp dat niet, zij moeten die filmpjes toch ook doorgestuurd krijgen, vanwaar die BENE arrogantie dat ze beter weten dan professoren van internationale allure, met meer dan 30 jaar ervaring achter de belt, werkzaam in Stanford, Oxford etc ?
    De internationale druk op Zweden blijft ook hoog omdat ze vrezen dat Zweden er beter of gelijkaardig uitkomt als onze landen want dan zal blijken dat lockdowns etc geen bal heeft uitgemaakt en onze economie MILJARDEN heeft gekost, ten koste van 2000 bejaarden die anders ook zouden gestorven zijn.

    Ik weet niet hoe het in NL zit maar in BE zijn de autosnelwegen en provinciale banen in het weekend LEEG en dat komt omdat de politie nog maar 1 taak heeft : controle, controle en controle. Ze houden je hier blindelings tegen, je moet kunnen bewijzen dat je echt naar de winkel gaat en anders heb je een GAS-boete van 250eur aan je been. Die GAS boetes zijn onmiddellijk te innen, dit om te vermjden dat je dit later aanvecht.

    Intussen blijft de politie oproepen tot “het melden & controleren van de buur” zoals op de facebookpagina van mijn regionale politiezone, tripjes op de fiets mogen, verplaatsen met de wagen mag niet (begrijpe wie kan !), naar je tweede verblijf aan de kust is VERBOTEN, ze controleren zelfs woonwagenparken met warmtecamera drones om te kijken of er niemand aanwezig is en ze mogen zonder gerechtelijk bevel nu je woonst binnenvallen onder het mom “corona maatregelen”.

    Hoe dit allemaal rechtsgeldig kan zijn is beyond me, ik geloof dat nooit, dit zijn STASI toestanden, de politiestaat volgens het boekje.

    En dan lees je de commentaren op Belgie’s populairste nieuwssite (hln.be) en dan voel je enorme frustratie en woede want de gemiddelde Vlaming blijkt een haatdragende, extreem domme, goedgelovige, jaloerse verrader te zijn die zijn “beste buur sinds jaar en dag” zonder boe of ba zou laten ophangen omdat de staat zegt dat dat de beste oplossing is voor hem en dat hij zo nog 20 jaar langer zal leven.

    Het is erg, het is zo erg dat dit bij mij een wonde heeft geslagen en een degout heeft gecreeerd van onze politiek die nooit meer hersteld wordt, het geloof in Vlaanderen is volledig weg, heel dit hoofdstuk, z’n hoofdrolspelers en de reactie van “het volk”, nee dat kan ik niet vergeten, vanaf nu sta ik anders in m’n schoenen, f*ck solidariteit, f*ck mijn Vlaanderen.

    7 likes
    • Ben zelf een Belg dus ik weet waarover je het hebt, heb er al eerder op gewezen dat België nu officieel een dictatoriale politie staat is.
     We hebben een minderheid regering die de macht hebben genomen via een staatsgreep, ministers die vorige verkiezingen zijn afgemaakt.
     Die ministers eigenen zich alle macht toe, het parlement is buitenspel gezet, van de senaat hoor je niets meer en dat allemaal onder het mom van!…

     Ze laten zich ook gewillig adviseren door zgn wetenschappers (virologen/laboranten) die zelfde heren die met de zgn Mexicaanse Griep miljoenen doden voorspelden, dat bleek uiteindelijk een storm in een glas water te zijn (mensen hebben een slecht geheugen)
     Die zelfde virologen/laboranten die rechtstreeks verbonden zijn aan big pharma en er op uit zijn om zoveel mogelijk geld te verdienen, heeft niets meer te maken met de gezondheid of het welzijn van de mensen.
     Maar dat alles valt toch maar in dovemans oren, mensen zijn niet meer vatbaar voor reden, ze denken niet na, domme schapen.

     Ik werk zelf in de zorg sector, heb zaterdag mijn ouders op de hoogte gesteld dat er besmettingen zijn en zelf een paar overlijdens (allemaal hoogbejaarde mensen en al zwaar ziek) ik werd meteen bekeken als een lepra lijders, de paniek sloeg hen om de oren.
     Die paniek was niet voor mij (ik zit er midden in en ben zelf een zgn risico patiënt/COPD) maar wel naar zich zelf toe, ze waren bang dat ik hen ging besmetten….en ik dan???
     Zelfs mijn andere familie leden laten niets van zich horen, het is blijkbaar ieder voor zich geworden, het egoïsme neemt de bovenhand.

     Dat egoïsme zie je nu overal terug, vandaar ook die vele onzinnige reacties op HLN, en elders, mensen worden tegen elkaar opgezet/uitgespeeld.

     “Zaai Haat, Tweedracht en Heers”

     3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...