Binnenland

EenVandaag waarschuwt dat het aantal complotaanhangers nog steeds doorgroeit

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Op de redactie van EenVandaag heerst een mineurstemming. Er zijn namelijk meer complotdenkers bij gekomen, ook al is corona naar de achtergrond verdwenen. Uit ‘onderzoek’ van het programma blijkt dat het aantal ‘complotaanhangers’ is gestegen van zes procent in 2020 tot 11 procent nu.

Eén op de 10 respondenten herkent zich in het beeld van ‘kritisch denker’, in veel media ook wel ‘aanhanger van alternatieve theorieën’ of ‘complotdenker’ genoemd. Je bent tegenwoordig dus al een complotdenker als je kritisch denkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een complotdenker is overigens iemand die ‘twijfelt aan de gangbare verklaring van de overheid, media en wetenschappers en die een andere waarheid achter de schermen ziet’.

Kleffe bende

Eén van de ondervraagden schreef: “Ook na corona gaat het gelieg van dit kabinet door. Dat ze na zoveel schandalen niet weggaan, zegt mij genoeg.”

EenVandaag noemt mensen die zich deels herkennen in de omschrijving van een kritisch denker ‘de groep die nog niet verloren is’.

“Je blijft lachen met dat programma,” reageert neuroloog Jan Bonte. Hij resumeert: “Het aantal mensen dat het journalistieke junkfood van de mainstream media niet te vreten vindt, groeit nog steeds. Want die rare mensen eten liever een lekker biefstukje, met wat lekkere verse groenten en een lekker glas wijn.”

Ofwel, steeds meer mensen gooien deze kleffe bende in de biobak. Waar het naar hartenlust verder kan stinken en rotten, alvorens het op de journalistieke composthoop belandt, aldus Bonte.

Gevaarlijker

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix voegt toe: “Als we iets tijdens corona gezien hebben, is het wel dat meelopers gevaarlijker zijn dan kritische denkers.”

“Kritisch denken wordt hier gelijkgesteld aan complotdenken. Treuriger is dat slechts 16 procent van de journalisten zichzelf als een ‘kritisch denker’ ziet. Zou dat goed zijn voor het vertrouwen in de journalistiek?” vraagt journalist Bina Ayar.

4.7 222 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Gelukkig begint het ontwaken vorm aan te nemen. De mainstream media slagen er steeds moeilijker in om hun leugens aan het volk kwijt te raken, dankzij o.a. Gezond verstand van Karel Van Wolferen en De andere krant!

Anne
Anne
1 jaar geleden

Heb het gezien en het sloeg werkelijk nergens op. Behalve dan dat de info over infiltratie van het WEF in onze overheid natuurlijk geen complot is maar gewoon de waarheid.

Denker
Denker
1 jaar geleden

Compleet denkers. Zelfstandig functionerende en denkende mensen die niet al die leugens voor zoete koek slikken.

DH Meijaard
DH Meijaard
1 jaar geleden

Het spirituele ontwakingsproces is aan de gang, helaas nog wel erg langzaam….

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x