Het Complot

EU-commissarissen declareren duizenden euro’s na Bilderbergconferentie

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als eurocommissarissen de Bilderbergconferenties van de schaduwwereldregering op kosten van de belastingbetaler bijwonen, hebben burgers dan ook niet het recht om te weten wat er achter de schermen gebeurt?

PublicServiceEurope nam de ingediende declaraties van enkele eurocommissarissen onder de loep, inclusief de eerste klas vliegtickets.

EU-commissarissen die aanwezig waren tijdens de laatste bijeenkomst van de Bilderberggroep zijn beschuldigd van het meten met twee maten omdat ze weigeren te onthullen wat er is gezegd tijdens de seminars, maar de belastingbetaler toch 4000 euro rekenen voor hun onkosten.

Verzoek

Europees commissaris voor Mededinging Joaquín Almunia declareerde na zijn vierdaagse ontmoeting in de Amerikaanse staat Virginia 4322 euro. De elite uit de haute finance, de private sector en leden van de koninklijke families worden tezamen ook wel de ‘schaduwwereldregering’ genoemd.

Eurocommissaris met de portefeuille Digitale agenda Neelie Kroes (VVD) maakte in totaal 4167 euro aan onkosten, terwijl de Belgische EU-handelscommissaris Karel De Gucht niet meer dan 980 euro declareerde.

De cijfers werden op verzoek van de Vlaamse Europarlementariër Philip Claeys vrijgegeven door de Europese Commissie. Hij wilde weten of de bureaucraten deelnamen als individu of als vertegenwoordiger van de Europese Unie. Op de officiële website van de Bilderbergclub staat dat genodigden op individuele basis deelnemen, terwijl commissievoorzitter José Manuel Barroso beargumenteerde dat het drietal naar Amerika afreisde als afgezant van Brussel.

Zeer vreemd

Claeys liet weten dat het antwoord van Barroso ‘zeer vreemd’ was. “Het gaat om veel geld,” zei hij. “De eurocommissarissen zeggen dat ze op eigen gelegenheid zijn gegaan en persoonlijk werden uitgenodigd, maar als het gaat om het betalen van de onkosten zijn ze opeens geweest als lid van de Europese Commissie. Dat klopt niet.”

De eerste Bilderbergconferentie werd in 1954 georganiseerd naar aanleiding van ‘de verslechterende relatie tussen de Verenigde Staten en Europa’. Initiatiefnemers waren de Pool Józef Retinger, Unilever-topman Paul Rijkens, de Belgische oud-premier Paul van Zeeland en prins Bernhard.

Dit jaar waren onder meer aanwezig: directeur van de National Security Agency (NSA) Keith Alexander, voorzitter van de raad van commissarissen van Barclays en commissaris van de BBC Marcus Agius, de Britse politicus Kenneth Clarke, directeur van oliereus BP Robert Dudley, de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann, directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie Pascal May en Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Brabant Prins Filip van België.

EU-handelscommissaris De Gucht vertelde aan PublicServiceEurope dat ze eerste klas mogen vliegen. Hij ontkende echter dat er zoiets als ‘een wereldregering’ is.

Naast eurocommissaris Kroes waren ook andere Nederlandse politici van de partij tijdens de laatste Bilderbergconferentie. Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en D66-leider Alexander Pechtold waren beide aanwezig. Ook is gebleken (pdf) dat ieder jaar één of meerdere PvdA-prominenten aanwezig zijn. 

In onderstaande video’s van We Are Change Rotterdam enkele prominente VVD’ers over Bilderberg:

Bron: Publicserviceeurope.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of Light
King of Light
10 jaren geleden

Nu begrijp ik waarom er zo gerommeld is met de pensioenen, nu blijkt dat ook de FNV connecties heeft met de Bilderbergroep. 1999 Lodewijk de Waal, Chairman, Dutch Confederation of Trade Unions (FNV). Eerder en later Wim kok ex FNV/pvda. Wat heeft een arbeidersbond te zoeken op een Bilderbergconferentie???

Sjaak
Sjaak
10 jaren geleden

De arrogantie.. Bah!

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Tsja Neelie moet al die facelifts toch ergens van betalen.

r
r
10 jaren geleden

zozie je maar dat deze opname een bewijs is van een dichte deuren politiek als je naar transparantie vraagt worden ze een beetje geirriteert en willen ze zo gouw mogelijk weg bij de vragensteller…kennelijk hebben ze toch wat te verbergen inderdaad er is een schaduwwereld ze ontwijken vragen liever dan een goede en zuiver antwoord te geven op de vraag zo zie je maar.. het is natuurlijk moeilijk te verteren als het om geld gaat en deze proberen ze zo goed mogelijk te verbergen want het volk mag niet alles weten wat er aan de hand is een beetje dom houden is altijd voordeliger voor deze geld verslinderende leiders maar ze komen steeds meer in de verdrukking de schaduw word langzaam aan het licht gesteld van vragenstellers die met vragen komen waar ze straks niet meer omheen kunnen.. ze komen vanzelf in de verdrukking want het licht zal ze achter volgen en dat gaat gepaart met vragen.. vragen die beantwoord dient te worden zodat de vraag bevredigt is voor beide partijen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

48
0
We lezen graag je reactie!x