Mens en Dier

De Jonge: wie niet geprikt is, loopt de levensgrote kans om ziek te worden

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge waarschuwt op social media: “Wie niet gevaccineerd is, loopt de levensgrote kans om ziek te worden. Nepnieuws en desinformatie ondermijnen het vertrouwen in vaccinatie. Laat je goed informeren!”

Bij zijn bericht plaatste hij een Orwelliaanse video die lijkt te zijn ingesproken door een omroeper van de staatstelevisie in één of ander dictatoriaal geregeerd land. Om te bepalen of berichten betrouwbaar zijn, kun je zelf een paar dingen doen, zegt de voice-over.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ten eerste: kijk goed wie of welke organisatie het bericht schrijft of deelt. Ten tweede: kijk waar de informatie vandaan komt. En ten derde: kijk verder. Zie je het bericht ook in de krant, het journaal en op grote nieuwssites?”

Minister De Jonge moet zelf ook geen nepnieuws verspreiden

De krant, het journaal en de grote nieuwssites hebben verzuimd te melden dat landen waar de vaccinatiegraad zeer hoog is – zoals Israël en de Seychellen – te kampen hebben met grote corona-uitbraken.

Of zoals klinisch psycholoog Colin van der Heiden eerder dit jaar in Trouw schreef: “Minister De Jonge moet zelf ook geen nepnieuws over vaccins verspreiden.”

Kunt u het bij de feiten houden?

De minister krijgt veel kritiek op zijn uitspraken. “De kans dat iemand levensgevaarlijk ziek wordt, is ongeveer 0,04 procent bij de deltavariant (IFR van circa 0,02 procent). Kunt u het bij de feiten houden? Dank!” schrijft auteur en spreker Hans van Tellingen.

Journalist Annelies Strikkers vraagt De Jonge: “Volgens het RIVM wordt 1,5 procent van de geïnfecteerde mensen zo ziek dat ze naar het ziekenhuis moeten. De rest heeft milde tot geen klachten. Eigen info dus. Waar kan ik het ‘betrouwbare’ onderzoek vinden waaruit blijkt dat de kans ‘levensgroot’ is dat ik ziek word als ongeprikte?”

“Levensgroot betekent ‘naar ware grootte’ dus een soort absolute kans om ziek te worden. Enorm. Maar ‘nepnieuws’, dat is pas een probleem,” zegt publicist en vlogger Sietske Bergsma sarcastisch.

4.7 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

260 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter P. van Oosterum
Peter P. van Oosterum
2 jaren geleden

De Jonge vergist zich: wie geprikt is loopt een grote kans om ziek te worden en vervolgens te sterven. Wat hij er ook bij kan zeggen is dat het allemaal de bedoeling is.

elsjefiederelsje
elsjefiederelsje
2 jaren geleden

En de malle molen draait lustig door

Corona-man
Corona-man
2 jaren geleden

Kom maar met die cojona?

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

Incompetente onbetrouwbare leugenaar. Hoezeer hij ook z’n best doet, hij zal nooit meer het vertrouwen kunnen winnen van intelligente zelfstandig denkende mensen. (Niet persé hoog opgeleid) De schapen zijn al ten dode opgeschreven en dat zullen we binnenkort meemaken. Al die doden komen op het conto van deze onbetrouwbare psychopaat. Hij zou vandaag nog klaus schwab op moeten bellen met de mededeling: mijn missie is mislukt, ik heb gefaald

Back to top button
260
0
We lezen graag je reactie!x