Great ResetBuitenland

World Economic Forum wil ‘misinformatie’ bestrijden en dit verstaat het ‘praatclubje’ eronder

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Het World Economic Forum heeft de agenda voor de aankomende bijeenkomst in Davos bekendgemaakt. Het ‘praatclubje’ organiseert onder meer een panel over ‘misinformatie’.

Het panel wordt gehouden op 18 januari en is getiteld ‘Countering Threats in the Age of Black Swans’. In de beschrijving valt te lezen dat een groot aantal ‘actoren’ steeds beter in staat is om ‘misinformatie te verspreiden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens het panel discussiëren sprekers over het voorspellen, terugdringen en het bestrijden van bedreigingen die verergerd zouden worden door misinformatie.

Kritiek op het WEF en het coronanarratief

Hoewel het WEF geen definitie van misinformatie geeft, blijkt uit een recent bericht op de website van de organisatie dat kritiek op het WEF en het coronanarratief wordt gezien als ‘misinformatie’.

In het bericht klaagt het WEF over ‘desinformatiecampagnes’ die tegen de groep gericht zijn en wordt verwezen naar een ander bericht, waarin directeur Adrian Monck suggereert dat kritiek op de controversiële slogan van het WEF – je zult niets bezitten en gelukkig zijn – gelinkt is aan een ‘misinformatiecampagne’.

Actie

Monck klaagt ook over ‘misinformatie rond corona en vaccins’. Hij claimt bovendien dat misinformatie de vrijheid van meningsuiting doet ontsporen en pleit voor ‘actie om te voorkomen dat leugens voor waar worden aangenomen’.

Het bericht van Monck is één van de vele voorbeelden van de manier waarop het WEF onwelgevallige informatie probeert te censureren.

Desinformatie-portals

Ook overheden censureren er lustig op los. Onlangs bleek uit de Twitter Files dat de Amerikaanse overheid Twitter onder druk zette om informatie over het coronabeleid te censureren die juist was.

Onder andere Facebook en Twitter bieden overheden diensten aan om ‘desinformatie’ te rapporteren. Daarvoor krijgen ze toegang tot zogeheten ‘desinformatie-portals’. Kamerlid Pieter Omtzigt wil weten of de Nederlandse overheid ook toegang heeft tot dergelijke portals.

[Reclaim The Net]

4.8 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Misinformatie is dus echte informatie.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Dat praatclubje kan mijn rug op, ik zal me tegen hun plannen blijven verzetten en vechten voor mijn rechtmatige vrijheid tot de laatste snik!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Het antwoord is uiteraard ‘ja’ Pieter.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

Kan die oude WEF zak mij uitleggen waarom de ongekozen EU lamstralen invullijsten aan het voorbereiden zijn waarop elke EU burger voor 2030 zijn bezittingen moet aangeven.

Op niet goed of foutief invullen komen zware boetes te staan.

Daar zit ook het gouden horloge geërfd van Opa bij.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x