Homepagina » Binnenland » Man uit Oosterhout stapt uit maatschappij en gaat in het bos wonen: “Ik voelde me gevangen”
Man uit Oosterhout stapt uit maatschappij en gaat in het bos wonen: "Ik voelde me gevangen"

Man uit Oosterhout stapt uit maatschappij en gaat in het bos wonen: “Ik voelde me gevangen”

Martin Krijnen (39) woont sinds april in de bossen tussen Breda en Oosterhout. “Met de jaarwisseling heb ik mezelf verplicht om te kijken of er iets was dat ik nog echt wilde doen. En toen kwam ik dus uit op leven in de natuur.”

Martin had tot april dit jaar een huis in Oosterhout, waar hij ook een atelier had. Hij heeft alles achter zich gelaten. “Ik heb geen huis meer, geen bankrekening, geen verzekering, geen inkomen, niks meer.”

Martin voelt zich thuis in de natuur. Ook de winter wil hij doorbrengen in de bossen. “Ik voel me echt heerlijk, de natuur geeft me nog meer dan ik voorzien had. De rust had ik verwacht, maar ook het bezig zijn en het doen geeft me een ‘happy’ gevoel.”

Hij wil graag in de natuur wonen, omdat hij zich in de maatschappij gevangen voelt. “Ik had het gevoel dat ik geen vrije keuzes meer had. Ik werd bijvoorbeeld verplicht om baantjes aan te nemen die ik echt niet wilde.”

“Ik heb geen stress, geen honger en dorst en ben ook sterker geworden,” aldus Martin, die wordt vergezeld door zijn huisvarken Bella. “Mijn uithoudingsvermogen is groter en ik ben inmiddels ook beter bestand tegen lage temperaturen. Ik voel me helemaal in mijn sas.”

[Omroep Brabant]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nunki schreef:

  Normale mensen noemen dit soort personen gewoon zwervers.

  8 likes
  • Blanky schreef:

   Dus? ‘Normale’ mensen plaatsen ‘dit soort personen’ dus kennelijk in hokjes.
   Maakt het iets uit wat voor naam je eraan geeft? Ik zie een man die voor zichzelf en zijn vrijheid kiest.

   101 likes
   • nunki schreef:

    Ja, dat maakt weldegelijk uit. Ik zie gewoon een zwerver met waarschijnlijk een berg aan problemen in de gewone maatschappij. Van mij mag iedereen zijn/haar leven leiden zoals ie wilt, maar laten we nu niet gaan overdrijven, dat dit de ultieme vorm van vrijheid is. Hij heeft bijvoorbeeld nog gewone kleding om zijn lijf hangen. Terug naar de natuur houdt bij mij in dat je dus compleet back to basic gaat. Dus een berenvel als kleding, en leven van wat uit de natuur komt. Zelf een onderkomen opzetten is iets totaal anders dan een tentje neerpleuren. Zelf vuur maken, en water uit de beek drinken. Zulks soort zaken dus. Voor mij blijft het dus nog gewoon een zwerver.

    8 likes
    • Eddy schreef:

     Beste nunki.

     Beren en ander groot wild komen in onze Nederlandse bossen niet voor dus een beer doden, villen en z’n vel omtoveren tot kleding zal wat lastig gaan. Vuur maken en jagen is piece of cake net als een shelter bouwen. Probleem is dat de meeste mensen totaal geen idee meer hebben hoe dit te doen.

     5 likes
   • Richard schreef:

    Moeilijk in Nederland. Alles is aan regels gebonden.
    Je mag niet zomaar overal kamperen. Op veel plekken niet langer dan 24 uur verblijven, geen open vuur stoken en/of barbecueën, en het is verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst in natuurgebieden te verblijven. Tot zover de Führer.
    Dus het zal wel niet zolang meer duren voordat ze hem, desnoods onder dwang en natuurlijk met de juiste medicatie naar zijn rijtjeshuis zullen terug slepen.

    4 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

     Artikel 13
     1. Een ieder heeft het recht zich vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke Staat.

     Artikel 22
     Een ieder heeft als lid van de gemeenschap recht op maatschappelijke zekerheid en heeft er aanspraak op, dat door middel van nationale inspanning en internationale samenwerking, en overeenkomstig de organisatie en de hulpbronnen van de betreffende Staat, de economische, sociale en culturele rechten, die onmisbaar zijn voor zijn waardigheid en voor de vrije ontplooiing van zijn persoonlijkheid, verwezenlijkt worden.

     Artikel 29
     1. Een ieder heeft plichten jegens de gemeenschap, zonder welke de vrije en volledige ontplooiing van zijn persoonlijkheid niet mogelijk is.

     5 likes
     • Richard schreef:

      @eNdEmiOn,
      Hahahaha!
      Toch niet in Nederland?
      Mensen tellen hier allang niet meer, en van recht is al helemaal geen sprake meer. Daar heeft NL keihard lak aan. Ik ervaar dit zelf dagelijks.

      2 likes
     • eNdEmiOn schreef:

      Wat niet meer is (officieel trouwens wel) kan ook weer terug komen. Het grootste probleem is dat mensen niet (laat staan op school) geïnformeerd worden over welke rechten er gelden en hoe het systeem in de basis (meer dan de basis is ook eigenlijk niet nodig) functioneert.

      1 likes
     • Richard schreef:

      @eNdEmiOn,
      Helemaal juist.

      0 likes
  • Willie schreef:

   Wat en wie zijn “normale” mensen?

   19 likes
   • nunki schreef:

    Mensen die werken, en een bijdrage leveren aan de maatschappij.

    3 likes
    • Arwijn schreef:

     Bijdragen aan het riool, de afvalberg en de olie-bijproducten vervuiling in lucht en water? Ja, dat is normaal… ehem

     27 likes
     • Rory schreef:

      Helaas heeft hij wel gelijk. Normaal is wat de meerderheid ziet als geaccepteerd en gewenst gedrag.

      Dus denken dat je bijdraagt aan de maatschappij door een top directeur van een bank te zijn, telefonisch energie contracten bij 80 plussers probeert af te sluiten, reclame door een ieders strot te duwen om maar al die belangrijke dingen te consumeren zodat de kinderen in China zich niet vervelen…

      Ja dat is compleet normaal geworden helaas.

      Gelukkig dat er ook nog abnormale mensen zijn en gelukkig worden dat er ook weer steeds meer. Totdat de abnormalen zich normaal mogen noemen. Maar dat duurt nog ff denk ik :/

      18 likes
    • Armonicus schreef:

     “Mensen die werken, en een bijdrage leveren aan de maatschappij.”

     Politici, bankdirecteuren, farmaceuten……

     23 likes
     • Joop schreef:

      Mensen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij is wat Nunki bedoelt met normale mensen neem ik aan.
      Graaiers (onder die noemer zet ik politici, bankdirecteuren, farmaceuten etc etc), horen helaas ook bij de maatschappij net als de afvalproducten die de maatschappij produceert. Het is de bedoeling dat de maatschappij daar mee dealt en een oplossing verzint. Dat is niet eenvoudig, en iedereen zou daar zijn steentje aan moeten bijdragen.
      Ervoor weglopen helpt dan sowieso niet, maar als je er niet meer tegen kan moet je iets. Zwerven kan, zwervers hebben ergens een probleem en dat is triest. Zwervers worden niet geholpen of willen niet geholpen worden, wat dan ook. Deze man is in mijn ogen dan ook geen zwerver, want hij kiest bewust om zich af te keren tegen de maatschappij en voelt zich er prima bij.
      Prima, geen probleem zolang de maatschappij er geen last van heeft, en de maatschappij dus niet voor deze man hoeft te zorgen.
      Gezien het feit dat de beste man ‘kampeert’ op eigendom van iemand anders (Iedere cm grond in NL is van iets of iemand), en allerlei spulletjes rond zich heen heeft die een keer vervangen moeten worden, en blijkbaar ook ergens eten en drinken uit de maatschappij haalt, is de maatschappij op welke manier dan ook bezig met deze man.
      Jezelf afkeren tegen de maatschappij en er dan toch nog van afhankelijk zijn is een beetje hypocriet.
      En daarmee is deze beste man waarschijnlijk onbewust net zo bezig als diegenen waarvoor hij zich juist tegen de maatschappij afkeert, zoals bankiers, farmaceuten, politici etc etc……

      3 likes
  • Armonicus schreef:

   Er komen steeds meer van dat soort ‘normale’ mensen op deze site. Misschien straks toch maar een sectie voetbal competities starten en wat diepte artikelen over het Eurosongfestival plaatsen.

   20 likes
 • Daan schreef:

  Raar dat ik er nou pas over deze man hoor terwijl ik zelf in Oosterhout woon..
  Toch interessant en eigenlijk helemaal geen slecht idee van ‘m. Ik zou het zelf niet kunnen vanwege school en werk, ik zou alleen maar bezig zijn met hoe dat mijn toekomst zou beïnvloeden, en dat is precies het probleem in deze maatschappij.. We zijn gevangenen, dat is wat je je pas realiseert als je die stap wil maken of al gemaakt hebt om de maatschappij uit te stappen. Deze man heeft dan ook veel lef om dat gewoon te doen!

  48 likes
  • jenne schreef:

   Wat een gebeuzel wat is er op tegen om deel te nemen aan een samenleving, die je een bestaan, zekerheid etc, geeft.
   Dat het beter en eerlijker zou kunnen, dat is zeker, heb tot mijn 70 igste gewerkt en met plezier.
   Bij dit soort verhalen ontbreekt er altijd iets aan de achtergrond, familie problemen, uitkering §

   3 likes
  • Buddy schreef:

   Mooi gesproken, precies zo denk ik er ook over…

   1 likes
 • Joop schreef:

  Mooie gedachte.
  Maar hij ligt in een tentje en een slaapzak, er staat een zonnepaneel, een fiets een houtzaag. Er staan pakken drinken op de campingtafel. Dat zijn toch spulletjes die uit de maatschappij komen, en dus is hij afhankelijk van de maatschappij. Die spullen hebben niet het eeuwige leven. Gaat ie stelen in de toekomst?
  Als hij echt uit de maatschappij wil stappen, moet hij uit de natuur gaan leven in plaats van te kamperen in een bosperceeltje in Nederland.

  11 likes
  • Liquid schreef:

   Lat die man toch lekker. Bepaal jij de regels voor hem, en dan ook nog eens op basis van een slecht interview en een beperkt artikeltje? Ik schat zo in dat het juist de opgelegde regels zijn waar hij geen zin meer in heeft. Gelijk heeft hij en hoe hij dat doet moet ie helemaal zelf weten, zolang hij er anderen en het bos geen schade mee toebrengt.

   18 likes
   • Joop schreef:

    Ik bepaal de regels niet voor hem, de regels zijn al bepaald door de overheid. En dan zal deze meneer wel ergens een wet overtreden maar dat is niet wat ik wil zeggen.
    Zijn gedachte om uit de maatschapij te stappen respecteer ik, maar op de manier waarop hij dat doet is hij nog steeds afhankelijk van die maatschapij. Niet op korte termijn maar wel op de lange termijn.
    Dus wel de lusten maar niet de lasten.

    6 likes
 • Hawks schreef:

  Ik hou van idealisten. Hulde!

  Cynicus in mij zegt dat er vast wel weer een overheidsmannetje met regeltjes aan zijn zijde deze beste man van zijn levenswijze af gaat brengen.

  25 likes
 • new atheist world order schreef:

  Knap, maar twee maanden is nog best kort voor een eindconclusie. Ik ben benieuwd hoe het hem vergaat na twee jaar.

  16 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Ik dacht ook al van wat nu als z’n tent versleten is (of z’n fiets)…
   Zou die de skill-set hebben om echt met niks iets op te bouwen daar in de bossen?

   2 likes
 • jenne schreef:

  In wie zijn bos bivakkeerd deze man, heeft hij geen verantwoordelijkheden, zo als gezin !
  In een bos is het goed leven in de Zomer, als je aanvoldoende voedsel kunt komen, zo als hier in het zuiden van Frankrijk, daar leefden de mensen in grote armoede en hielden zich in leven met tamme kastanjes en stropen van wild.
  De echte heremieten zal je niet tegen komen in de media, die leven hun leven in ouwe schuren, of holen, daarom dit is weer een leuk k.t verhaaltje wat nergens toe leid, zit geen enkele ware fylosofie achter, meer DWDD.

  2 likes
 • Jozef schreef:

  IK zie anders gewoon verpakkingen van eten en drinken staan. De beste man is gewoon aan het kamperen. Hij gebruikt geld en heeft fietstassen op zijn fiets om de stad in te gaan. Ga een ander voor de gek houden.

  Daarbij komt ik vind het prima om “uit de maatschappij” te stappen maar op het moment dat je je poot breekt, ziek wordt of wat dan ook, kom dan niet gebruik maken van alle maatschappelijk opgebouwde zekerheden en ga gewoon dood in het bos. Of wees principieel en gebruik niets wat de maatschappij te bieden heeft of doe mee. Half half dat kan iedereen.

  5 likes
  • Faith schreef:

   Kun je mij uitleggen waarom deze man geen eten en drinken op tafel mag hebben en Soros en Blatter incl. alle handlangers, hielenlikkers en slippendragers wel? Het is de omgedraaide wereld, zeg maar rustig een andere dimensie voor mij. Niet te geloven dat het bestaat. Maar 3D denkers vinden het normaal.

   0 likes
   • Jozef schreef:

    Deze meneer pretendeert zijn rug naar de maatschappij gekeerd te hebben, echter wanneer hij overduidelijk gebruik maakt van door de maatschappij geproduceerde goederen dan hangt hij een onzin verhaal op en is opzoek naar ego strelende 15 minutes of fame. Daarbij komt hij werkt niet, is niet verzekerd etc. wanneer hem iets overkomt draait die zogenaamd slechte maatschappij daarvoor op. Het is nogal egoïstisch om zo te leven en jezelf een dergelijke instelling aan te meten. Alleen het feit dat hij genoegen neemt met minder als een soros of een blater wil niet zeggen dat het minder egoïstisch is wat hij doet. Verder zou ik je graag willen wijzen op het feit dat jullie zogenaamde new-age ontwaakte mensen geen flauw idee hebben van hetgeen het universum werkelijk is. Termen als “alles is liefde” zijn veel te simplistisch om de complexiteit van het universum te beschrijven, evenals je 3d en 5d theorie, wanneer je daadwerkelijk “ontwaakt” etc zou zijn dat zou je je dualistische gedachtegoed allang hebben losgelaten, je plek binnen creatie begrijpen en je eigen illusie dusdanig vormgegeven hebben dat je niet meer hoeft te kijken en af te geven op mensen die dat wel gedaan hebben. Verzet je niet zo tegen hetgeen om je heen gebeurd en wees blij dat je hier op dit moment bent. Je bent hier nog nooit geweest en zal hier nooit meer zijn, het is een voorrecht om het te mogen aanschouwen en vergeet niet alles wat je nu bent en om je heen ziet is het resultaat van je eigen verwachtingen en inspanningen, leer ervan maar verwar mij niet met de zogenaamde 3d/5d new age nonsense volgelingen, ik weet wie en wat ik ben. Overigens is dit ook geen aanval op jou als persoon, het is wijsheid, alhoewel ik twijfel of het als dusdanig opgevat zal worden.

    0 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     “en vergeet niet alles wat je nu bent en om je heen ziet is het resultaat van je eigen verwachtingen en inspanningen”

     Zo simpel is het ook niet. Vergelijk het met een race(spel) zolang jij het stuur in handen hebt, heb je een behoorlijke controle over de weg die gevolgd wordt. Echter nu is het zo dat iedereen dat stuur vast kan pakken. Dus als jij naar rechts wilt en een ander naar links ga je rechtdoor.

     1 likes
     • Jozef schreef:

      Het leven is geen racespel of wat voor spel dan ook en als jij mijn stuur naar links trekt dan duw ik hem door van 90 graden naar 270 graden, ga alsnog rechts en het kost me veel minder energie. Weerstand roept een directe en tegengestelde kracht op ga gewoon mee met de stroom en buig de kracht die op jou uitgeoefend wordt om. Wederom dualisme rechts of links, er zijn zo veel meer opties.

      Hij die de werkelijkheid ziet en hem begrijpt zal hij verbaasd zijn en na die verbazing komt walging en na die walging komt verwondering en na de verwondering zal hij heersen.

      Zo simpel is het gewoon. Hij die zijn emoties, geest en gedachten begrijpt en vanuit rust controleert, zelfs een orkaan krijgt hem niet van zijn plek.

      Allemaal leuke wijsheden maar het komt hierop neer je hebt je eigen lot in handen, bent meester over jou wereld, heb vertrouwen en neem het dan ook in handen, doe wat je gevoel je ingeeft en laat je niet misleiden door angst, sociaal opgedrongen regels en wetten en doe gewoon wat je wilt.

      De grap is je leven is al geleefd voordat jij je er bewust van wordt. Maak je niet druk, het universum dat ben jij en je bent niets meer dan een gedachte. Geniet, je bent hier nog nooit geweest, zal hier nooit meer zijn en het is een voorrecht het te mogen observeren. Je bent maar een gedachte, een vurende en energie uitwisselende neuron in het machtige brein van het universum. Geniet.

      1 likes
     • eNdEmiOn schreef:

      Ik zeg ook niet dat het leven een racespel is dat was enkel een voorbeeld om aan te tonen dat de vormgeving vd realiteit niet enkel bij jezelf ligt.

      http://viooz.ac/movies/3762-what-dreams-may-come-1998.html
      (dual controls tussen ±0:28:30-0:30:15)

      1 likes
   • Jozef schreef:

    Of je hebt maar 1 zin gelezen of je begrijpt het niet of wil het niet begrijpen, maar aankomen met conclusies van een ander is niet zelf je realiteit in handen nemen. plezier!

    0 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Is dit nu op mij gericht ofwa?
     Zo ja waarom probeer je nu mij, jou “realiteit” op te leggen!? Ofwel je reageer nu wel erg met je ego.

     Het stukje van die film was ook gewoon weer een voorbeeld, je weet wel voor de beeldvorming. Niks conclusie van een ander, die ander bestaat niet eens in jou optiek.

     En als je wilt dat ik tot in de puntjes op je hele verhaal in ga vooruit dan.

     Als jij naar rechts wilt en ik jou naar links wil laten gaan dan ga ik toch zeker niet door met naar links trekken als het stuur eenmaal de juiste kant op is gedraaid. Laat staan dat ik toelaat dat het stuur 270° doordraait. Zelfs als ik dat zou toelaten hoef je maar een moment afgeleid te zijn om bij zo’n fratsen grote ongelukken te bouwen.
     Tevens is bovenstaande simpelweg een metafoor. Je wilt iets maar een ander of wellicht 100 anderen fluisteren je wat anders in je oor. Je kunt nog zo hard je best doen om daardoor niet beïnvloed te worden maar het gebeurt toch. Nogmaals zo makkelijk is het allemaal niet.

     Die wijsheden, die eerste is een enorme ego trip. Die 2e prima maar nogmaals zo makkelijk is het allemaal niet.
     Stel iemand verstijft letterlijk van de angst. Dan zeg jij zeker tegen hem van ach heb gewoon vertrouwen en neem je lot in eigen handen. Ja dat gaat wat uithalen. Nogmaals het is allemaal zo makkelijk niet.

     Doe gewoon wat je wilt, prima, daag ik je uit om geen belastingen meer te betalen, kijken hoelang je dat volhoud. Dan kom je er snel genoeg achter dat het allemaal zo makkelijk niet is.

     En dan dat laatste stuk, staat echt vol met tegenstrijdigheden. Wat nog maar weer eens aangeeft dat het allemaal zo makkelijk niet is.

     Ik hoop dat je nu eindelijk mijn punt door hebt. Hier op aarde als mensen van vlees en bloed is er een collectief van vele individuen die allen met gelijke kracht samen de realiteit bepalen. Wat tevens weer een collectief binnen een collectief is wat ook weer een collectief binnen een collectief is, hoeveel lagen er in totaal zijn geen idee…

     1 likes
 • Coeus schreef:

  het fenomeen ‘geluid’ moet de maker van het filmpje nog even onder de knie krijgen. Enfin, fijn dat de goede man het heeft gedurfd en dat het lekker gaat, maar op een gegeven moment gaan de autoriteiten het hem lastig maken. Ben bang dat Nederland wat klein is voor wonen in de natuur. En hij heeft natuurlijk wel wat geld nodig, dus ben benieuwd wat hij daarvoor gaat doen.

  8 likes
 • Liquid schreef:

  Niet het beste interview. Verder vind ik het een dappere keus van hem. Hoe ver hij komt ziet ie vanzelf wel. Nu maakt hij deze keuze en zolang hij daar niemand en niets mee beschadigt zie ik het kwaad er niet van in.
  Opvallend trouwens hoe snel mensen hun oordeel klaar hebben. Variërend van ‘zwerver’ tot ‘niet filosofisch genoeg’.

  10 likes
 • Kees schreef:

  Ach mensen, hier hoeven we niet van op te kijken hoor. Er zijn toch vele mensen die op deze manier leven, ergens in hutjes, bootjes, tentjes. Het komt allemaal voor hoor. Zelfs op de Veluwe ken ik een man die daar een tent heeft. Maar goed hij (Martin) is helemaal uit het ”systeem” gestapt, als je dakloos bent en je moet in een tent slapen krijg je meestal nog een zwervers/daklozenuitkering. Hij voelt zich er goed bij en dat is belangrijk.

  5 likes
  • Faith schreef:

   Mensenrecht nr 1 is dat je, omdat je nu eenmaal geboren bent, recht hebt op geld voor ten minste een dak boven je hoofd, te eten en drinken en energie om te koken en warmte te stoken. Ik vind het wel dapper dat hij zo de kont tegen de kribben gooit en iets totaal anders doet. Dit is leven, probeer nieuwe dingen. Hij schudt zijn hele leven op en dit is een frisse manier om eens iets heel anders te doen. Maar van mij mag hij ook gewoon in een huis wonen. Ik hoop dat het basis inkomen snel gaat komen, dan zijn we tenminste in de basis allemaal gelijk. Belachelijk dat je je leven zou moeten verdienen, denk na, om te mogen bestaan. Huh? De omgedraaide wereld waar het gros helaas in is gaan geloven.

   4 likes
 • Elise49 schreef:

  Als het systeem niet verandert zullen er steeds meer mensen gedwongen dit moeten gaan doen. De gevestigde orde zal dan als oplossing soort van Fema kampen gaan opzetten. Daar word je dan gerehabiliteerd. Misschien wel met chip. En dan ga je werk voor hen doen. Blijf je moeilijk, dan kunnen ze je geheel gaan opruimen?
  Zelf heb ik ook zo’n plan gemaakt.(laatste optie) Stel ik kom in de problemen, dan gaan de kinderen(18+) naar opa en oma. Ik ga niet buiten mijn schuld om me zorgen maken hoe ik alles moet betalen. Ik leef al heel sober. Dus als ik in de financiële problemen kom, dan is het puur door het systeem.

  7 likes
 • Ger schreef:

  Leven en laten leven zeg ik altijd maar. Stop met etiketjes plakken #nunki… dat gebemoei ook altijd!!!

  8 likes
 • Bob Castelein schreef:

  Als hij het volhoudt dan heeft hij een goede keuze gemaakt. Als hij het niet volhoudt dan heeft hij tenminste geprobeerd iets te doen wat uit zijn hart komt zonder inbreng van iemand uit de maatschappij. Knap!

  5 likes
 • David schreef:

  Iemand enig idee hoe het nu met Martin gaat?

  5 likes
 • Johan schreef:

  Ik heb hem vanmiddag niet gezien.
  Zodra vrouwen weten waar hij zit, komen ze met pannetjes eten.
  Nee, hij zal niet verhongeren.

  4 likes
  • Patricia van Moffeland schreef:

   Op lange termijn zal het niet werken zonder degelijk survival weetjes, want je moet je toch kunnen voeden uit de natuur. Heeft hij dat überhaupt onder de knie???

   0 likes
 • JC schreef:

  Heerlijk zo’n artikel die je in 3 sec. onderuit kan halen. Maar voor diegene die dit artikel heeft geplaatst, vertel eens hoe die man aan die boodschappen komt die op tafel staan? Hij geeft toch geen geld en middelen? Gekregen zeker. Nah, we spreken en of zien meneer wel over een maand of 6 als er winter/herfst is.

  4 likes
 • Gaia schreef:

  Wow wat een bijzondere reacties. Deze man kiest voor een andere manier van leven. Voor velen is hij direct abnormaal. Een profiteur, zwerver misschien zelfs beangstigend. Zijn hoofd steekt boven het maaiveld uit en er zijn velen die hem met alle liefde de kop afhakken, door etiketten te plakken, te oordelen en veroordelen wat hij doet. Hij moét terug naar normaal, want dan is het weer bekend en daarmee wordt “onze” wereld zoals we die kennen weer veilig. Ik zeg….ga ervoor in dat bos. Daar waar wij blijven zitten in de consumptie maatschappij en moderne slaven zijn, klagend maar dragend volgt hij zijn hart. Of hij het redt of niet…hij probeert het in ieder geval

  4 likes
 • peter schreef:

  Hopen maar dat ‘de instanties’ er geen lucht van krijgen, want reken maar dat er wel een regeltje -of twee- bestaat die dit verbiedt.

  Btw, onbedoelde humor van de bovenste plank is dat er iemand heeft betaald om meteen onder het artikel te kunnen adverteren voor ‘de maximale hypotheek’. 🙂

  3 likes
 • Tinus schreef:

  Uit de maatschappij stappen is geen oplossing, de truc is dat je balanceert tussen de maatschappij en wat je zelf als een aangenaam leven ervaart. Je kan natuurlijk in het bos gaan wonen maar ik ben bang dat je niet meer zo “in je nopjes bent” als je met min 10 in je tentje ligt.

  Ga liever wat positiefs doen waar je mensen mee helpt en waar je zelf ook lekker bij voelt.

  3 likes
 • jacques overwijk schreef:

  Ik vind het geweldig wat deze man doet, zelf doen wij mijn vrouw en ik het al jaren maar dan in Polen we hebben hier veel eigen bos en leven in een verbouwde caravan, en voor mensen die dit ook willen ?, er is plaats genoeg, alleen zonder geld lukt het niet maar ben je zoals ik 100 % afgekeurd en kan je in Nederland van je 800 euro niet meer rondkomen, dan is dit een uitkomst kan je toch nog lekker leven en nog wel midden in de natuur.

  3 likes
 • Eline schreef:

  Ik vind wat deze man doet echt ontzettend dapper!! Omdat ik als klein kind altijd kleuzenaar wilde worden me verstoppen in de bossen voor de mensheid en de omliggende gevaren.

  2 likes
 • lily schreef:

  Ik wou dat ik de durf had om dit te doen. Denk er steeds meer aan om niet meer het slaafje van het zogenaamde maatschappij te zijn. Je hebt als burger niks te zeggen, je bent niet vrij, helemaal niet zonder geld in ruil voor nutteloze slaafjesbanen. Het is al ieder voor zichzelf, altijd al geweest globaal.

  1 likes
 • Patricia van Moffeland schreef:

  Ik hoor zijn antwoorden nauwelijks. De vragen hoor ik wel, maar hem versta ik niet. Met een sterk oorgeluid wordt het niet makkelijker. Zielige makelij, niet goed afgewerkt. In de nabewerking kan je de stem toch war harder doen.

  Horen jullie hem?

  0 likes
 • Mij schreef:

  Gheghehe…. de varken heeft hij zeker om in tijden van nood op te eten 🙂

  Zelf zou ik een hond nemen als waak. Wel is het top wat hij doet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  NU afrekenen met die verstikkende Corona-angst

  Mensen zijn emotionele wezens. In zekere zin ...

  friesland

  In Friesland wordt gewerkt aan een zonnepark zo groot als 77 voetbalvelden. Dit zijn de verwoestende gevolgen

  In Oosterwolde in de gemeente Ooststellingwerf werkt ...

  >