Binnenland

Man uit Oosterhout stapt uit maatschappij en gaat in het bos wonen: “Ik voelde me gevangen”

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Martin Krijnen (39) woont sinds april in de bossen tussen Breda en Oosterhout. “Met de jaarwisseling heb ik mezelf verplicht om te kijken of er iets was dat ik nog echt wilde doen. En toen kwam ik dus uit op leven in de natuur.”

Martin had tot april dit jaar een huis in Oosterhout, waar hij ook een atelier had. Hij heeft alles achter zich gelaten. “Ik heb geen huis meer, geen bankrekening, geen verzekering, geen inkomen, niks meer.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Martin voelt zich thuis in de natuur. Ook de winter wil hij doorbrengen in de bossen. “Ik voel me echt heerlijk, de natuur geeft me nog meer dan ik voorzien had. De rust had ik verwacht, maar ook het bezig zijn en het doen geeft me een ‘happy’ gevoel.”

Hij wil graag in de natuur wonen, omdat hij zich in de maatschappij gevangen voelt. “Ik had het gevoel dat ik geen vrije keuzes meer had. Ik werd bijvoorbeeld verplicht om baantjes aan te nemen die ik echt niet wilde.”

“Ik heb geen stress, geen honger en dorst en ben ook sterker geworden,” aldus Martin, die wordt vergezeld door zijn huisvarken Bella. “Mijn uithoudingsvermogen is groter en ik ben inmiddels ook beter bestand tegen lage temperaturen. Ik voel me helemaal in mijn sas.”

[Omroep Brabant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

Knap, maar twee maanden is nog best kort voor een eindconclusie. Ik ben benieuwd hoe het hem vergaat na twee jaar.

nunki
nunki
8 jaren geleden

Normale mensen noemen dit soort personen gewoon zwervers.

Daan
Daan
8 jaren geleden

Raar dat ik er nou pas over deze man hoor terwijl ik zelf in Oosterhout woon..
Toch interessant en eigenlijk helemaal geen slecht idee van ‘m. Ik zou het zelf niet kunnen vanwege school en werk, ik zou alleen maar bezig zijn met hoe dat mijn toekomst zou beïnvloeden, en dat is precies het probleem in deze maatschappij.. We zijn gevangenen, dat is wat je je pas realiseert als je die stap wil maken of al gemaakt hebt om de maatschappij uit te stappen. Deze man heeft dan ook veel lef om dat gewoon te doen!

Hawks
Hawks
8 jaren geleden

Ik hou van idealisten. Hulde!

Cynicus in mij zegt dat er vast wel weer een overheidsmannetje met regeltjes aan zijn zijde deze beste man van zijn levenswijze af gaat brengen.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x