Homepagina » Buitenland » Geheim ondergronds complex ontdekt waar nazi’s werkten aan de atoombom
Geheim ondergronds complex ontdekt waar nazi's werkten aan de atoombom

Geheim ondergronds complex ontdekt waar nazi’s werkten aan de atoombom

In Oostenrijk is een enorm ondergronds complex gevonden waar de nazi’s aan een atoombom werkten. Het complex, dat zich uitstrekt over een gebied van 30 hectare, is ontdekt in de omgeving van de plaats Sankt Georgen an der Gusen.

Onderzoekers begonnen opgravingen te verrichten nadat hoge stralingswaarden waren gemeten. Dit wijst erop dat de nazi’s aan kernwapens werkten. Documentairemaker Andreas Sulzer zei dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om de grootste geheime wapenfabriek van het Derde Rijk.

Het complex zou in verbinding hebben gestaan met het B8 Bergkristall, een met dwangarbeiders gebouwde geheime onderaardse vliegtuigfabriek, en met het concentratiekamp Mauthausen. Hoewel het Bergkristall na de Tweede Wereldoorlog is blootgelegd door de geallieerden en de Russen, hebben de nazi’s dit complex goed verborgen weten te houden.

De ingang naar het complex, die is afgedekt met grote platen van graniet, werd gevonden met behulp van vrijgegeven documenten en getuigenverklaringen. In de tunnels zijn onder meer helmen gevonden die toebehoorden aan SS-troepen.

“Uit verschillende Europese concentratiekampen werden mensen uitgekozen om aan dit gigantische project te werken. Dankzij de nabestaanden kunnen we de waarheid nu eindelijk onthullen,” zei Sulzer, die een documentaire heeft gemaakt over Hitlers plannen om een atoombom te maken.

Er is bewijs dat wetenschappers werkten aan een geheim project onder leiding van SS-generaal Hans Kammler. Sulzer doorzocht archieven in Duitsland, Rusland en Noord-Amerika op zoek naar bewijs voor het kernwapenproject van de SS.

Op 2 januari 1944 werden 272 gevangenen uit Mauthausen naar het kamp in Sankt Georgen gebracht om te beginnen met de bouw van het complex, waarbij zo’n  20.000 tot 40.000 slavenarbeiders om het leven zijn gekomen. Na de oorlog werd voor miljoenen euro’s aan beton in de tunnels gestort.

Sulzer stelt dat het geheime gedeelte waar onderzoek naar kernwapens werd uitgevoerd, nog intact is. De Sovjets waren tot 1955 gestationeerd in Sankt Georgen en namen alle documenten over het complex mee terug naar Moskou.

In juni 2011 werd kernafval afkomstig van Hitlers geheime kernwapenprogramma gevonden in een oude mijn in Hanover. Meer dan 126.000 vaten nucleair materiaal liggen weg te rotten in een oude zoutmijn. Er gaan geruchten dat de lichamen van kerngeleerden die aan het nucleaire nazi-programma werkten daar ook nog liggen.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Paul schreef:

  Toch vreemd dat er niet over het Jonastal (Jonas-Dal) bij Arnstadt gesproken wordt. Want daar zijn vermoedelijk de eerste 3 atoombommen gebouwd worden die later door de Amerikanen in beslag zijn genomen. De eerste is getest geworden in de Amerikaanse woestijn en de andere 2 zijn op Japan gegooid.
  De schrijver Thomas Mehner, die mij en andere leden van een toenmalig forum een rondleiding heeft gegeven, heeft bij een constructie die op een reactorvat lijkt alle ingrediënten voor de A-Bom gevonden. Er zijn ook getuigen die beweren dat er zelfs een kleine Atoombom getest is geworden. Ook hier is een verhoogde straling gemeten.

  De locatie is nog steeds verboden terrein en er bevind zich een ondergrondse NAVO-Basis. Er zijn tal van vreemde gebeurtenissen na de oorlog geweest, zoals het midden in de nacht opgraven van kisten e.d..

  7 likes
  • Onno Westerman schreef:

   Hm het is opmerkelijk dat je noemt dat de USA 2 van die bommen op Japan gooide. De wijlen Wendell Stevens.. die de onderhandelings- commissie naar Japan moest vliegen had het er ook al over dat de Germans al atoom bommen hadden en dat de Amerikanen deze hebben meegenomen om op Japan te gooien en ook hadden de duitsers goede onstekers en die schenen de Amerikanen ook niet te hebben en ze waren met hun eigen bommen niet op tijd klaar om die op Japan te gooien. Natuurlijk scheppen ze er over op dat ze zelf die bommen gemaakt hadden. Overigens was het een laffe zaak van de Amerikanen om de 2 te gooien want de onderhandelingen waren al in ver gevorderd stadium en de Japapnners werkten volledig mee met de commissie afgevaardigden in Japan. Vermoedelijk dat de US op safe wilden spelen en ze toch maar gegooid hebben net voor de dag dat de treaty getekend moest worden.. Dit alles zijn gegevens van Wendell Stevens en is op een interview te horen.. Jouw verhaal bevestigd dus een en ander van Stevens..

   4 likes
   • Paul schreef:

    Wendell Stevens was ook overtuigd dat de Duitsers “ufo’s” gebouwd hebben en er een afzetbeweging was/is die voor de bezetter/bevrijder gevlucht zijn.
    Het feit dat de Duitsers Flugscheiben gebouwd hebben wordt tegenwoordig door veel ufologen erkend, maar voor de meeste van hen houdt het bij “Operation Paperclip” op en menen dat alles door de VS en de Russen in beslag is genomen.

    Terwijl als je de ufologie van net na de 2e Wereldoorlog induikt er talloze indicaties zijn dat de meldingen door de Duitse flugscheiben werden veroorzaakt. Veel ufo’s vlogen richting de noord- en zuidpool, lieten zich op strategische locaties zien (legerbases, witte huis e.d.) en de vormgeving van de ufo’s kwam overeen met de tijd (iets wat critici graag als argument gebruiken om ze als Hoax af te kunnen stempelen).

    De casussen van onder andere Stephen Darbyshire, George Adamski en Howard Menger duiden ook meer op de Duitsers als op Venusbewoners. Verder is het thema Neu Schwabenland en de bezetting van Duitsland (die nog steeds voortduurt) ook gelieerd aan dit onderwerp.

    Wat alle andere geruchten aangaat, bijvoorbeeld de holle aarde theorie, buitenaardse contacten en dergelijke, daar valt eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. Er zijn desondanks wel genoeg indicaties dat we al vele duizenden jaren buitenaards bezoek krijgen, maar duidelijke conclusies zijn niet te trekken door de stortvloed aan desinformatie. Het is ook overduidelijk dat onze machthebbers ons geen duidelijkheid willen geven omdat dit kennelijk zeer nare gevolgen zou hebben voor hen.

    Het lijkt er echter wel op dat er een geheime alliantie tussen Rusland en de VS bestaat van waaruit een aantal projecten in de ruimte zijn voortgekomen. Zo vond ik het onder andere erg frappant dat uit de beelden van de Marslanding (Alternative 3) en die van Apollo 20 (zie Youtube) op te maken valt dat dit beide gemeenschappelijke projecten waren. Daarbij komt ook nog eens dat Carol Rosin in haar verklaring tijdens de eerste persconferentie van het Disclosure Project deze samenwerking bevestigde, net als de Duitse flugscheiben.

    3 likes
    • Onno Westerman schreef:

     Inderdaad de zgn ”foo fighters” ware van duitse makelij. Naast de onbemande foo fighters die alleen de electronica van de Engelse jagers in de war moesten brengen hadden de Duitsers ook echte UFO ontworpen, De Vril en de Haunebu en hebben deze ook met testvluchten getest en bv een Haunebu ging minstens net zo snel als mach 1 of iets sneller. Fotos genoeg op internet van deze vliegende schotels met kanon onderop en Nazi symbolen en nee deze zjjn niet gephotoshoped want die fotos waren er al voor enig photoshop programma !
     Er is geen apollo 20 geweest en ook geen gezamelijke Marslanding dit zijn hoaxes !

     0 likes
   • frans schreef:

    duidelijk verhaal.
    wat ik dan weer gelezen heb is dat het Amerikaanse leger wist wat de japanners van plan waren met Paerl-Harbor!
    Amerika had lang van te voren kunnen ingrijpen!! Maar deed dit niet.
    Vervolgens konden ze de A-bommen gooien omdat ze meenden de oorlog tot een einde te kunnen brengen!
    dus, was het ordinaire test voor Amerika. Absurt gewoon.

    0 likes
    • Onno Westerman schreef:

     Ware het niet dat de Japanse recapitulatie onderhandelingen al ver gevorderd waren en al zeker zouden plaatsvinden en daarom waren de 2 atoom bommen absoluut niet nodig geweest ! Wendell Stevens is hier getuige van geweest !

     0 likes
   • Roeland schreef:

    Ik hoorde dat ze die atoom bommen uiteindelijk gooide om de Russen en Chinezen te laten zien hoe machtig en groot ze wel niet waren.

    Want dat Hitler verslagen was, was 1 ding… Maar de Amerikanen hadden ook nog zorgen om de Communisten. Om dus al van te voren de Russen af te schrikken, gooide ze de bom op Japan… Ook al was de peace treaty bijna getekend.

    Het ging hun dus niet om Japan… Maar ze wilde spierballen laten zien aan de andere dictators/wereldleiders/vijanden.

    0 likes
  • Darwin schreef:

   Paul, ik heb ooit eens iets gelezen dat beide Atoombommen Duitse markringen hadden.

   Fatboy en little boy zijn verschillende keren geverfd geweest tijdens de ontwikkeling, de eerste serie foto’s van Fatboy zijn Duitse bom-markingen te zien! 1st waren ze groengrijs, 2de waren ze geel gespoten en uiteindelijk zijn beide bommen blauw gespoten.

   1 likes
 • marcel schreef:

  Film, we willen graag beelden ervan zien. Lijkt me wel te gek als je er voor de eerste keer sinds 70 jaar binnen komt, wat er nog allemaal ligt. Ik wou er iig wel wat rond neuzen.

  11 likes
 • Nachtuil schreef:

  Het is werkelijk ongelofelijk wat er nu allemaal aan het licht komt. Het lijkt een donen lastige kere periode waar we nu midden inzitten. Maar er komen steeds meer duistere zaken in het licht te staan

  2 likes
 • H uit Brabant schreef:

  Achterhaald nieuws…. Lees Reich of the Black Sun van J.Farell.

  0 likes
  • Onno schreef:

   Achterhaald in welke zin ? Ja dat boek ga ik ooit nog wel eens lezen heb dat al een tijd geleden opgedoken op internet..

   0 likes
   • H uit Brabant schreef:

    @Onno, achterhaald in de zin van dat het nu gebracht wordt als iets nieuws terwijl er al zoveel over dit onderwerp is gepubliceerd en dat dit complex maar een fractie is van het totaal. Wel interessante materie overigens, veel leesplezier.

    1 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >