Buitenland

Geheim ondergronds complex ontdekt waar nazi’s werkten aan de atoombom

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Oostenrijk is een enorm ondergronds complex gevonden waar de nazi’s aan een atoombom werkten. Het complex, dat zich uitstrekt over een gebied van 30 hectare, is ontdekt in de omgeving van de plaats Sankt Georgen an der Gusen.

Onderzoekers begonnen opgravingen te verrichten nadat hoge stralingswaarden waren gemeten. Dit wijst erop dat de nazi’s aan kernwapens werkten. Documentairemaker Andreas Sulzer zei dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om de grootste geheime wapenfabriek van het Derde Rijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het complex zou in verbinding hebben gestaan met het B8 Bergkristall, een met dwangarbeiders gebouwde geheime onderaardse vliegtuigfabriek, en met het concentratiekamp Mauthausen. Hoewel het Bergkristall na de Tweede Wereldoorlog is blootgelegd door de geallieerden en de Russen, hebben de nazi’s dit complex goed verborgen weten te houden.

De ingang naar het complex, die is afgedekt met grote platen van graniet, werd gevonden met behulp van vrijgegeven documenten en getuigenverklaringen. In de tunnels zijn onder meer helmen gevonden die toebehoorden aan SS-troepen.

“Uit verschillende Europese concentratiekampen werden mensen uitgekozen om aan dit gigantische project te werken. Dankzij de nabestaanden kunnen we de waarheid nu eindelijk onthullen,” zei Sulzer, die een documentaire heeft gemaakt over Hitlers plannen om een atoombom te maken.

Er is bewijs dat wetenschappers werkten aan een geheim project onder leiding van SS-generaal Hans Kammler. Sulzer doorzocht archieven in Duitsland, Rusland en Noord-Amerika op zoek naar bewijs voor het kernwapenproject van de SS.

Op 2 januari 1944 werden 272 gevangenen uit Mauthausen naar het kamp in Sankt Georgen gebracht om te beginnen met de bouw van het complex, waarbij zo’n  20.000 tot 40.000 slavenarbeiders om het leven zijn gekomen. Na de oorlog werd voor miljoenen euro’s aan beton in de tunnels gestort.

Sulzer stelt dat het geheime gedeelte waar onderzoek naar kernwapens werd uitgevoerd, nog intact is. De Sovjets waren tot 1955 gestationeerd in Sankt Georgen en namen alle documenten over het complex mee terug naar Moskou.

In juni 2011 werd kernafval afkomstig van Hitlers geheime kernwapenprogramma gevonden in een oude mijn in Hanover. Meer dan 126.000 vaten nucleair materiaal liggen weg te rotten in een oude zoutmijn. Er gaan geruchten dat de lichamen van kerngeleerden die aan het nucleaire nazi-programma werkten daar ook nog liggen.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel
marcel
9 jaren geleden

Film, we willen graag beelden ervan zien. Lijkt me wel te gek als je er voor de eerste keer sinds 70 jaar binnen komt, wat er nog allemaal ligt. Ik wou er iig wel wat rond neuzen.

Paul
Paul
9 jaren geleden

Toch vreemd dat er niet over het Jonastal (Jonas-Dal) bij Arnstadt gesproken wordt. Want daar zijn vermoedelijk de eerste 3 atoombommen gebouwd worden die later door de Amerikanen in beslag zijn genomen. De eerste is getest geworden in de Amerikaanse woestijn en de andere 2 zijn op Japan gegooid.
De schrijver Thomas Mehner, die mij en andere leden van een toenmalig forum een rondleiding heeft gegeven, heeft bij een constructie die op een reactorvat lijkt alle ingrediënten voor de A-Bom gevonden. Er zijn ook getuigen die beweren dat er zelfs een kleine Atoombom getest is geworden. Ook hier is een verhoogde straling gemeten.

De locatie is nog steeds verboden terrein en er bevind zich een ondergrondse NAVO-Basis. Er zijn tal van vreemde gebeurtenissen na de oorlog geweest, zoals het midden in de nacht opgraven van kisten e.d..

Nachtuil
Nachtuil
9 jaren geleden

Het is werkelijk ongelofelijk wat er nu allemaal aan het licht komt. Het lijkt een donen lastige kere periode waar we nu midden inzitten. Maar er komen steeds meer duistere zaken in het licht te staan

H uit Brabant
H uit Brabant
9 jaren geleden

Achterhaald nieuws…. Lees Reich of the Black Sun van J.Farell.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x