Homepagina » Mens en Dier » Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden. Begint alles weer van voren af aan?
hugo de jonge
Foto: European People's Party CC BY 2.0

Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden. Begint alles weer van voren af aan?

Minister Hugo de Jonge is terug van vakantie en drukt er gelijk een aantal strenge coronamaatregelen doorheen. Eerder betaalde hij – zonder met het Nederlandse volk te overleggen – honderden miljoenen aan een vaccinmaker die geplaagd wordt door schandalen en rechtszaken. De details over deze deal komen we nooit te weten, die zijn tot staatsgeheim bestempeld. Later bleek de broer van onze coronagezant Feike Sijbesma directeur te zijn bij die vaccinmaker.

Hugo de Jonge wil je volgen met corona-apps, wil Defensie laten helpen bij het opschalen van de GGD en zei enkele jaren geleden dat hij ‘onbekwame ouders’ verplicht wil steriliseren.

Volgens de CDA-minister is er maar één manier om uit de coronacrisis te komen: een vaccin. Hij wil kennelijk niet leren van het verleden. Tijdens de Mexicaanse griepepidemie hadden we ook een CDA-minister van Volksgezondheid: Ab Klink. Hij kocht 34 miljoen vaccins in tegen de Mexicaanse griep, waarvan een groot deel later weggegooid kon worden. Ook toen al verscheen viroloog Ab Osterhaus bijna dagelijks op tv om te vertellen hoe gevaarlijk de ziekte wel niet was en hoe belangrijk het was om een vaccin te halen.

Diezelfde Osterhaus bleek aandelen te hebben in een bedrijf dat meewerkte aan de ontwikkeling van vaccins tegen de Mexicaanse griep.

Informatie over bijwerkingen achtergehouden

Op 21 september 2018, 9 jaar later, kopte de NOS: ‘Informatie over bijwerkingen Mexicaanse griepvaccin achtergehouden’:

Midden in de periode dat wereldwijd tientallen miljoenen mensen gevaccineerd werden tegen de Mexicaanse griep met het vaccin Pandemrix, hield farmaceut GSK informatie achter over een opvallend groot aantal ernstige bijwerkingen. Dat staat in een artikel in het British Medical Journal (BMJ). Het blad meldt dat eind november 2009 bij fabrikant GSK al meer dan 1100 meldingen binnen waren gekomen van ernstige bijwerkingen van Pandemrix.

Bij het Lareb, dat in Nederland gemelde bijwerkingen van geneesmiddelen verzamelt, zijn 3754 meldingen over Pandemrix binnengekomen. Daarvan zijn er 137 als ernstig benoemd, 30 gevallen hebben betrekking op narcolepsie.

20 miljoen vaccins onbruikbaar

Het kabinet trok 5 miljoen euro uit voor schikkingen met de slachtoffers, maar ‘erkende geen aansprakelijkheid’.

NU.nl berichtte op 26 juni 2010 dat Klink adviezen om veel minder vaccins te kopen in de wind had geslagen. “Nederland heeft 20 miljoen vaccins over, die inmiddels onbruikbaar zijn.”

Begint alles weer van voren af aan?

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • johan den haag schreef:

  De onschendbaarheid en verstrengelingen met de grote jongens uit het bedrijfsleven maakt dat bewindslieden zich oppermachtig voelen. Maar verleden heeft aangetoond dat de machtigste mensen ook ten val komen. Dat is een goede wetenschap. Echter wel jammer dat bevolking eronder lijdt. Ook hier weer een maar, groot deel van het volk is dom en wil onderdrukt worden

  0 likes
  • Rob schreef:

   Niemand ontkomt uiteindelijk aan de ware rechtvaardigheid. Dat heeft helemaal niets met het verrotte macht systeem te maken. Daar bestaat rechtvaardigheid überhaupt niet in en dat is allang zo. Wanneer is er ooit een politicus terecht gesteld voor misdaden tegen de mensheid, menselijkheid, en de rechten van de mens? Voor zover ik me kan herinneren: NOOIT. En we weten intussen waarom niet.

   0 likes
  • Johan schreef:

   Een groot deel van de NL. bevolking is inmiddels bejaard (de vergrijzing) en genieten van hun pensioen(tje) .. de alles werd beter generatie… Deze groep gelooft nog altijd in mensen met witte jassen of in pak met stropdas voor. Alles wat er ‘geschoold’ uitziet heeft ‘gelijk’. Ik wil ze niet allemaal over een kam scheren, maar een groot deel kijkt en luistert liever naar uiterlijk vertoon dan naar de boodschap…. “ik stem op het CDA etc… want dat doe ik m’n hele leven al…”.

   De tijden zijn verandert en onzeker… helaas heeft bovengenoemde groep nog steeds ‘een dikke vinger in de pap’ en regeren ze als het ware over de huidige generatie die nog een toekomst moet opbouwen.

   Lang verhaal kort: Hugo is zo’n iemand in pak met stropdas net als zijn collega’s… hun boodschap is verschrikkelijk, maar dat hort een overgroot deel van Nederland liever niet.. lekker doorbabbelen.. ‘we hebben nog wat jaartjes en laat de rest stikken’.

   0 likes
 • jan doornbos schreef:

  Tja deze kennis en onze ervaringen uit het verleden is bij mijzelf een belangrijke reden dat ik mijn panische medemens niet kan begrijpen. Men is werkelijk van God los. Het eigen verstand is klaarblijkelijk uitgeschakeld. Tevens, de NSB heeft nog nooit zoveel actieve leden gehad.

  0 likes
  • sjaakie van den hoek schreef:

   Heel goed Jan Doornbos.

   Ik heb maling aan die eeuwig slapende van GOD los zijnde mensen, als zij willen blijven slapen doen zij dat maar, ook goed. Maar jij halvegare de Jonge, laat jij jouw kinderen, vrouw, moeder, vader en al jouw familie ook zo in de steek zoals jij dat met het wakkere volk ook doe? Zo ja, dan hoop ik voor jouw dat jij de jaarwisseling nog gezond haal.
   Want voor mij ben jij een grote misbaksel, kijk vooral niet in de spiegel, want dan schrik jij je dood van die vreselijke rot kop. En ik snap jouw vrouw niet waarom zei jouw geen rotschop geeft, om met zo´on land verrader te willen leven. Is zei misschien net zo als jij?

   0 likes
 • Stephan schreef:

  Wat ik echt mis in heel dit verhaal op en in alle media bij zowel msm of alternatieve media is een eventuele verwijzing naar de Rijksrecherche. Er bestaan een strafrechtelijk artikel “ambtsmisdrijven”. Ook heeft elke medewerker in dienst van de Rijksoverheid een aangifteplicht bij eventuele constatering van wanordelijkheden of ambtsmisbruik. Bij het verzuimen van de aangifteplicht is ook die ambtenaar strafrechtelijk vervolgbaar. Je zou denken dat in deze tijden van wanordelijkheden mbt grondrechten, en eventuele verstrengelingen van de vaccin maffia de Rijksrecherche overuren zou draaien. Toch hoor of lees je hier niets over dat iemand ook maar de aangifteplicht heeft opgevolgd. Voor de liefhebbers https://www.rijksrecherche.nl/binaries/rijksrecherche/documenten/publicaties/2017/08/20/infographic/RR_Advieswijzer_Sept2017_LR+aangepast.pdf

  0 likes
 • exegese schreef:

  Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden.
  Het tegenovergestelde is waar ! Hij heeft wel degelijk geleerd van het verleden. Namelijk dat het volk klakkeloos aanneemt wat hij hen voorkauwt. Hij heeft geleerd dat hij bijna alles kan maken en is nu op zoek waar de grens qua mogelijkheden eigenlijk ligt. Dat soort gasten leven bijna in een groot onophoudelijk orgasme door de macht die ze ongestraft naar zich toe kunnen trekken. Hoe ze onze rechten en vrijheden klakkeloos kunnen ontnemen zonder dat ze ook maar iets in de weg gelegd wordt. Hoe lang duurt het voor men eindelijk massaal wakker wordt ? Neem een voorbeeld aan Duitsland. Meer dan een miljoen mensen in de benen tegen de corona gekte en de media zwijgt angstvallig in alle talen.

  0 likes
 • wolfje168 schreef:

  En tóch heeft ‘ie iets van the Joker.

  0 likes
 • Harrie H. Braam schreef:

  Het CDA is de vertegenwoordiger van Christen Demagogisch=volksmisleidend Appel en zorgt er eerst voor, dat zichzelf noemende politici een onschendbaarheidsstatus krijgen waardoor ze de bevolking met een gerust wettelijk “hart” kunnen voorliegen.

  Hoelang politici dit nog volhouden is geen vraag meer, maar eerder een weet van alle mensen, die wakker zijn!

  0 likes
 • De eerste John schreef:

  O dus spuit 11 (of C-19) is weer terug, dan wordt het een hete nazomer. Gadverdamme alleen van die kop al krijg spontaan braakneigingen.

  0 likes
 • Veterans_Resistance schreef:

  Hugo, ooit komt jouw dochter erachter wat een smeerlap je bent en dat je je ziel verkocht hebt aan de duivel. Dat je verantwoordelijk bent voor vele slachtoffers die zijn gevallen en nog gaan komen. Ook i n háár vrienden en kennissenkring.
  Ik wens je maar alvast heel veel sterkte en ik hoop dat die miljoenen die je van Bill Gates krijgt dat waard zijn.

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Rutte en Hugo werken voor Soros
  GRONDWET is in GROOT gevaar!!
  De globalisten gebruiken de corona pandemie voor oprichting van een wereldregering. De volgend stap is de illigale SPOEDWET in brengen om zo de GRONDWET opzij te kunnen schuiven.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Politici leren inderdaad niet van het verleden want zodra zij de ultieme macht ruiken worden zij machtsgeil met alle gevolgen van dien.
  Net zoals tussen 1933 – 1937 waar de Duitse Parlement toentertijd niets tot te weinig hebben gedaan om dit tegen te houden. Nu ziet men hetzelfde gebeuren. Machthebber De Jonge kan met de wet (Wpg) in de hand zich gedragen als een dictator met onbeperkte macht. Daarom kon hij plotseling gisteravond rond 20.00 het niet volgen van de quarantaine(plicht) strafbaar stellen.
  Dit is dan nog maar op individuele basis.

  Wat gaat er straks wel niet gebeuren als die totalitaire dictatoriale spoedwet covid19 doorgedrukt wordt?
  Dit Nederlandse Parlement gaat gewoon keihard achter het Duitse Parlement tussen 1933-1937 aan.

  Viruswaarheid claimt: liefde en waarheid.
  Zeer goed streven.

  Maar wij hebben de gevolgen gezien 1933-1937 als het parlement het laat afweten.
  Dat heeft geleid tot miljoenen, miljoenen doden om ons te bevrijden en de gevolgen van de laksheid van het parlement terug te draaien.

  Ik vrees dat hetzelfde weer gaat gebeuren als je het debat volgt dat nu gaande is, want slechts een enkeling is wakker geworden. De rest loopt de bewindslieden na. Net zoals tussen 1933-1937.

  Rutte heeft vorige week gezegd dat hij geen dictator is.
  Dat klopt volgens de definitie van dictatuur hetgeen te vinden is op wikipedia. https://nl.wikipedia.org/wiki/Dictatuur Want theoretisch heeft het parlement het laatste woord mag ik aannemen, dus ligt de macht niet bij enkele personen.
  Het is alleen jammer dat de bewindslieden samen met het parlement ons wel laten storten in een totalitaire regiem.

  Men kan beter in een dictatuur leven waarbij de dictator het volk vrijlaat, voor welvaart zorgt, noem maar op, dus het tegenoverstelde van een totalitaire samenleving met slechts één beperking: waag het niet om de macht van de dictator over te nemen want dan eindigt men tegen de muur.

  Zojuist in debat 15.22 dhr Rutte geparafraseerd: het een en ander gaat voort tot het moment dat er een behandeling is of een vaccin er is. En dat is er nog niet.
  Een aperte leugen want er zijn succesvolle behandelingen in bijna alle stadia. Zie zelfzorgcovid19.nl . Kennelijk hebben zij hun huiswerk nog steeds niet gedaan. Heeft men dat niet kunnen en moeten weten zoals wanneer het klootjesvolk voor de rechter staat hierop altijd wordt gewezen?

  0 likes
 • Jack Burton schreef:

  Dhr. De Jonge is een “bruikbaar bedrijfsmiddel” net als elke andere politicus…Niet meer, niet minder…
  Leren van het verleden?…nou dat is zeker gebeurd, Niet op de manier zoals dat men hier zou willen, maar geleerd is er zeker.

  0 likes
 • Hans van Straaten schreef:

  Ik ben vrij zeker dat er een tweede lockdown komt, was al gepland. Die Feike Sijbesma is ook board member van het World
  Economic Forum. Die hebben de pandamie in oktober vorig jaar al geoefend samen met Bill Gates zijn foundation en het John Hobkins, wat bekend staat als event 201.
  Ik heb dit eerder al gepost denk ik, maar ik vvind dit belangrijk.
  Gezonde groet iedereen.

  0 likes
 • Rob schreef:

  Het begint niet opnieuw, het gaat gewoon door. Dit keer alleen veel extremer. Waarom die vraag eigenlijk? Het is toch al duidelijk wat er in de wereld gaande is en waar de macht mee bezig is?

  0 likes
 • Jan V schreef:

  Hugo kijkt niet verder dan zijn neus lang is. (en dat zou toch heel ver moeten zijn met zo’n gok) Er komt een dag dat de hij als bruikbare idioot niet meer nodig is en dan komt hijzelf ook aan de beurt; dan mag hij de sleutels weer inleveren en wordt hij bedankt voor bewezen diensten met een prikje van Kill Bill. Elke basisschoolleraar zou toch moeten weten dat 1+1=2.

  0 likes
 • gevank schreef:

  wat een vreselijke enge kop heeft die Hugo de Jonge toch, ik word er gewoon naar van…

  0 likes
 • Nico schreef:

  Die meneer bij het groot huisvuil zetten !

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  horecaondernemer

  Horecaondernemer roept op tot rebellie: ‘Er is geen tweede golf, die wordt gecreëerd’

  Horecaondernemer Nadia Denise Duinker deed een oproep ...

  >