Homepagina » Binnenland » Geheim ruimtevliegtuig X-37B gespot boven Leiden. Bekijk hier de foto’s
Geheim ruimtevliegtuig X-37B gespot boven Leiden. Bekijk hier de foto's

Geheim ruimtevliegtuig X-37B gespot boven Leiden. Bekijk hier de foto’s

Het mysterieuze ruimtevliegtuig X-37B van de Amerikaanse luchtmacht is door satellietspotter Marco Langbroek waargenomen boven Leiden.

Hoewel details over de omloopbaan van het vliegtuig geheim worden gehouden, is Langbroek er zeker van dat hij het op camera heeft vastgelegd, zo laat hij weten aan Space.com.

Volgens de satellietspotter vloog het mysterieuze vliegtuig op een hoogte van 300 tot 325 kilometer, in een zeer lage baan.

Gelekte informatie

Bij eerdere missies vloog de X-37B op ongeveer dezelfde hoogte, aldus Langbroek. Het ruimtevliegtuig werd op 7 september 2017 gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida.

Het toestel cirkelt dus al bijna een jaar om de aarde.

Hoewel het Amerikaanse leger niets kwijt wil over de huidige missie, blijkt uit gelekte informatie dat zich aan boord van het vaartuig een warmtemanagementsysteem bevindt. Dat zou momenteel in de ruimte worden getest.

Raadsels

De Amerikaanse luchtmacht heeft twee van deze ruimtevliegtuigen, die allebei zijn gebouwd door Boeing.

De X-37B is met raadsels omgeven. Volgens sommigen wordt het gebruikt om andere landen te bespioneren, terwijl anderen zeggen dat het satellieten kan uitschakelen.

Foto: Mark Schierbecker Wikimedia Commons

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Spionage ……Volgens mij is er of totale paniek bij die Amerikanen of ze doen met z’n allen een oorlogs spelletje uitdagen…..Je weet het maar nooit met de huidige mensheid ….
  Russen stomen op richting Syrië , Amerika was er al maar China heeft ook wat schepen richting middelandse zee gestuurd .. Als het niet zo ernstig was zou je de slappe lach krijgen van de rood aangelopen ego’s…….. Er gebeurt van alles rondom onze mooie planeet maar ook op de planeet…. Intussen worden we natuurlijk met valse informatie het bos ingestuurd …… Tja ,Rusland kruipt wat uit z’n schulp en laat op you tube de meest geavanceerde speeltjes zien , die hebben echt niet stil gezeten net als de Chinezen ….. Laten we hopen dat het schijnbewegingen zijn ff testen wie de grootste spierballen heeft…….. http://www.wijwordenwakker.org
  You tube Vest News en Russia Insight en http://www.blikopjournaal.blogspot.com . Ach kijk zelf maar even….
  Wonderlijke mensheid , de pil van Drion mogen we niet kopen, want stel je voor dat je zomaar uitstapt… maar dood door een oorlog dat mag weer wel….

  13 likes
 • censuurtrigger schreef:

  Is het mogelijk dat dit toestel enorm snel vliegt?

  Ik heb namelijk tijdens een festival in Duitsland in Beelen iets enorm snel door het luchtruim zien vliegen; van links naar rechts. Heel hoog en heel snel. Er waren twee vliegtuigen waarmee ik het kon vergelijken en wist onmiddellijk dat het daar alleszins niets mee te maken had.

  een satelliet was het ook niet want die zie ik ook geregeld en gaat bijlange zo snel niet.

  en nog: door de snelheid (??) had het een kleine staart. Meteoriet was het ook niet want deze vliegen niet van de ene kant van het luchtruim naar de andere kant.

  Niet dat ik het zo spectaculair vond, maar misschien mogelijk dat het dit was…

  4 likes
 • Johan schreef:

  Ik zie geen toestel op de foto’s. Kan iemand me uitleggen waar en hoe ik er naar moet kijken?

  9 likes
 • Mimosa schreef:

  Worden wij door NASA bij de neus genomen? Astronauten durfden niet met de hand op de Bijbel te zweren dat zij in de ruimte geweest zijn.: https://youtu.be/3jCjBkpHcnw
  Niemand is ooit in de ruimte geweest want volgens de Bijbel is boven ons een koepel met de zon,maan en sterren binnen de koepel. De sterren zijn lichten aan de koepel en geen planeten. Zie de vele verzen uit d e Bijbel die dit alles en meer bewijzen: http://www.testingtheglobe.com/bible.html
  NASA: http://robschannel.com/nasa-in-hebrew

  3 likes
 • Snelle Planga schreef:

  Ben altijd zeer sceptisch met dit soort zaken, tot ik gisterenavond de film unacknowledged gezien heb. Echt een aanrader en bizar om te zien. Hij staat op Netflix.

  2 likes
 • B.I.F.F. schreef:

  Ik zag ook iets ges in de lucht laatst.

  kan dat dit toestel geweest zijn?

  1 likes
 • RayOfLight schreef:

  Duidelijk Als het een vliegtuig is dan is het reguliere tech. Ik zie de X37-B dus meer als een afleiding. Af en toe duikt het vliegtuigje ergens op en iedereen speculeert wat het eigenlijk doet terwijl de echte actie zich ergens anders afspeelt.

  1 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  >