Binnenland

Geheim ruimtevliegtuig X-37B gespot boven Leiden. Bekijk hier de foto’s

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het mysterieuze ruimtevliegtuig X-37B van de Amerikaanse luchtmacht is door satellietspotter Marco Langbroek waargenomen boven Leiden.

Hoewel details over de omloopbaan van het vliegtuig geheim worden gehouden, is Langbroek er zeker van dat hij het op camera heeft vastgelegd, zo laat hij weten aan Space.com.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de satellietspotter vloog het mysterieuze vliegtuig op een hoogte van 300 tot 325 kilometer, in een zeer lage baan.

Gelekte informatie

Bij eerdere missies vloog de X-37B op ongeveer dezelfde hoogte, aldus Langbroek. Het ruimtevliegtuig werd op 7 september 2017 gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida.

Het toestel cirkelt dus al bijna een jaar om de aarde.

Hoewel het Amerikaanse leger niets kwijt wil over de huidige missie, blijkt uit gelekte informatie dat zich aan boord van het vaartuig een warmtemanagementsysteem bevindt. Dat zou momenteel in de ruimte worden getest.

Raadsels

De Amerikaanse luchtmacht heeft twee van deze ruimtevliegtuigen, die allebei zijn gebouwd door Boeing.

De X-37B is met raadsels omgeven. Volgens sommigen wordt het gebruikt om andere landen te bespioneren, terwijl anderen zeggen dat het satellieten kan uitschakelen.

Foto: Mark Schierbecker Wikimedia Commons

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
censuurtrigger
censuurtrigger
5 jaren geleden

Is het mogelijk dat dit toestel enorm snel vliegt?

Ik heb namelijk tijdens een festival in Duitsland in Beelen iets enorm snel door het luchtruim zien vliegen; van links naar rechts. Heel hoog en heel snel. Er waren twee vliegtuigen waarmee ik het kon vergelijken en wist onmiddellijk dat het daar alleszins niets mee te maken had.

een satelliet was het ook niet want die zie ik ook geregeld en gaat bijlange zo snel niet.

en nog: door de snelheid (??) had het een kleine staart. Meteoriet was het ook niet want deze vliegen niet van de ene kant van het luchtruim naar de andere kant.

Niet dat ik het zo spectaculair vond, maar misschien mogelijk dat het dit was…

Snelle Planga
Snelle Planga
5 jaren geleden

Ben altijd zeer sceptisch met dit soort zaken, tot ik gisterenavond de film unacknowledged gezien heb. Echt een aanrader en bizar om te zien. Hij staat op Netflix.

B.I.F.F.
B.I.F.F.
5 jaren geleden

Ik zag ook iets ges in de lucht laatst.

kan dat dit toestel geweest zijn?

Louise
Louise
5 jaren geleden

Spionage ……Volgens mij is er of totale paniek bij die Amerikanen of ze doen met z’n allen een oorlogs spelletje uitdagen…..Je weet het maar nooit met de huidige mensheid ….
Russen stomen op richting Syrië , Amerika was er al maar China heeft ook wat schepen richting middelandse zee gestuurd .. Als het niet zo ernstig was zou je de slappe lach krijgen van de rood aangelopen ego’s…….. Er gebeurt van alles rondom onze mooie planeet maar ook op de planeet…. Intussen worden we natuurlijk met valse informatie het bos ingestuurd …… Tja ,Rusland kruipt wat uit z’n schulp en laat op you tube de meest geavanceerde speeltjes zien , die hebben echt niet stil gezeten net als de Chinezen ….. Laten we hopen dat het schijnbewegingen zijn ff testen wie de grootste spierballen heeft…….. http://www.wijwordenwakker.org
You tube Vest News en Russia Insight en http://www.blikopjournaal.blogspot.com . Ach kijk zelf maar even….
Wonderlijke mensheid , de pil van Drion mogen we niet kopen, want stel je voor dat je zomaar uitstapt… maar dood door een oorlog dat mag weer wel….

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x