Homepagina » Het Complot » Hoe we letterlijk worden gehersenspoeld door de muziekindustrie
Hoe we letterlijk worden gehersenspoeld door de muziekindustrie

Hoe we letterlijk worden gehersenspoeld door de muziekindustrie

Iedere zomer komt er wel een liedje voorbij op de radio waar we allemaal een hekel aan hebben. Het nummer komt net zo vaak voorbij totdat we er op den duur aan gewend zijn geraakt. Wat heeft dit met hersenspoeling te maken?

Door middel van herhaaldelijke blootstelling zullen mensen een bepaald liedje eerder leuk vinden dan je op basis van hun smaak zou verwachten. Een studie uit 2011 heeft laten zien dat bepaalde emotionele centra in het brein – inclusief de beloningscentra – actiever zijn als mensen liedjes horen waar ze al eerder aan zijn blootgesteld. Deze centra zijn zelfs actiever dan op momenten waarop mensen onbekende liedjes horen die beter passen bij hun muzikale voorkeur.

Muzikaal stockholmsyndroom

Dit gebeurt vaker dan je denkt. Mike Rugnetta van Idea Channel noemt het een muzikaal stockholmsyndroom, een term die oorspronkelijk werd gebruikt door criminoloog Nils Bejerot om een verschijnsel te beschrijven waarbij een gegijzelde op den duur sympathie krijgt voor de gijzelnemer.

De meeste mensen nemen aan dat ze een nummer overal horen omdat het populair is. Dat is niet het geval. Een liedje is populair omdat het overal gedraaid wordt. Grote platenlabels mogen radiostations niet betalen om bepaalde liedjes te draaien. Dat betekent alleen niet dat het niet gebeurt.

Payola is het smeergeld dat een dj of een radiostation aanneemt van een plugger om een bepaalde song of artiest meer te draaien en daarmee de bekendheid en de verkoop aan te moedigen. Omdat sommige hitparades geheel of deels gebaseerd zijn op airplay probeert men zodoende de notering te beïnvloeden. Radiohits ontstaan meestal als gevolg van payola.

Maffia

Het fenomeen heeft betrekking op de jaren zestig, zeventig en tachtig, toen de muziekindustrie letterlijk werd gerund door de maffia. Dat gebeurt vandaag de dag ook nog, maar minder opvallend. De strategie is gebaseerd op de neurowetenschap: als je iets vaak genoeg hoort, begin je het uiteindelijk leuk te vinden.

In de jaren zestig ontdekte Robert Zajonc dat mensen een liedje leuker vonden als ze het twee of drie keer hadden gehoord. Hij noemde dit het mere-exposure effect. De context waarin je een song hoort is vaak erg belangrijk. Hoe vaker een liedje wordt opgedrongen, hoe vaker we de kans krijgen om ons er op een positieve manier mee te associëren.

Als je ‘Problem’ van Ariane Grande keer op keer hoort wanneer je met vrienden op stap bent, zul je het ongeacht de songtekst gemakkelijk gaan associëren met positieve gevoelens. Liedjes die de muziekindustrie constant op ons afvuurt, hebben daarom een veel betere kans om populair te worden dan nummers die niet kunnen rekenen op de steun van de machine.

[Mic]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  De meesten onder ons weten verrekte goed dat we constant op talloze manieren worden gemanipuleerd en gehersenspoeld maar weigeren te beseffen wat het met ons doet en wat het doel uiteindelijk is. Men weet het, maar men zet de kennis buiten spel omdat het verontrust, je weghoudt van gemoedsrust en het spel uiterst geraffineerd gespeeld wordt.

  Als je echter kunt voorkomen emotioneel overrompeld te worden door wat de nieuws-(lees leugen-) diensten te melden hebben dan ben je mogelijk in staat helder te blijven en de achterliggende plannen in grote lijnen te doorgronden.

  Wat momenteel aan de hand is. is volgens mij is dat ons monetaire stelsel met zijn totale economie zichzelf door pure hebzucht te gronde heeft gericht en dat er weer oorlog moet komen om dingen recht te trekken over de ruggen van het volk.

  Het plan is : nadat de Islam als zeer gevaarlijke ideologie decennialang in toom is gehouden en onderdrukt nu doelbewust alle ruimte wordt gegeven om alle opgedane frustratie bot te vieren op de rest van de wereld. De zogenaamde “Arabische lente”is de aftrap geweest van deze ellende die zich in razend tempo als een olievlek over de wereld spreidt. De uit het niets opduikende, genocide plegende, van het geld bulkende bende van moordzuchtig tuig met de verzamelnaam i.s.i.s. is daar een sprekend voorbeeld van. De zo getergde Joden in Israël mogen nu eindelijk legaal hun massamoorden ten uitvoer brengen en de haat aanwakkeren. Erdogan krijgt alle ruimte om Turkije om te dopen in een regelrechte islamitische staat. Wilders gaat een burgeroorlog in ons eigen land organiseren en ga zo maar door. The endgame is coming near, en het volk wordt in een roes gehouden met “slaapliedjes” op de radio, met sex en tv, met religie en ander vaag geneuzel ten einde ongestoord hun satanische plannen te voltrekken.

  Het is tijd voor het nummer “Bad moon rising” van Creedence Clearwater Revival om te beseffen wat er gaande is

  34 likes
  • IIS schreef:

   @exegese

   Heldere en scherpe analyse van je.

   Over Wilders gesproken, de man sprak voor mij in het begin duidelijk taal, maar gaandeweg zag ik dat hij amper losse einden kan knopen en praat een bepaald publiek naar de mond en maakt met zijn uitspraken dat mensen niet langer twijfelen op wie ze moeten stemmen. Wilders kaapt stemmen weg bij partijen die werkelijk tegen de gevestigde orde zijn, dit viel mij op bij de laatste EU verkiezing waar partijen die sterk anti EU waren geen schijn van kans maakten en Wilders veel stemmen voor hun neus wist weg te kapen, vervolgens doet hij helemaal niets en blijft hij maar wat hangen tussen wal en schip. Ik zie deze man als een soort van katvanger en onruststoker die gefinancierd en gestuurd wordt door zionisten en er voor moet zorgen dat NL op het EU spoor blijft voortsukkelen.

   Muziek is absoluut een stuurmechanisme, zo zijn er zelfs platen waarop mensen zelfmoord plegen, het haalt zwakke geesten helemaal onderuit. Muziek, ik vind het leuk, maar het is zeker wenselijk de emotie even aan de kant te zetten en goed op te letten dat het je niet pakt. Muziek en feest is voor een moment, het ontspant, maar daarna moet de heldere en nuchtere geest gewoon weer aanwezig zijn.

   3 likes
   • exegese schreef:

    @IIS goed gezien, Wilders speelt zijn rol in het geheel gewoon mee. Niemand van de hele Haagse kliek die niet binnen de kortste keren uit het pluche getrapt wordt maakt deel uit van het old boys network en dient NIET ons belang maar dat van de schaduwmachten.

    Een ieder die daar niet toe bereid is wordt vermoord of buiten spel gezet. Kijk naar Pim Fortuyn, Rita Verdonk maar ook mastodonten als Els Borst wiens geweten begon te knagen worden meedogenloos opgeruimd.

    De boodschap is kraakhelder, je doet wat er gezegd wordt of je ruimt hoe dan ook het veld in Den Haag. Stemmen op dat lafhartige tuig is dan ook een zwaar criminele daad tegen de gemeenschap in de ruimste zin van het woord.

    8 likes
 • Jos schreef:

  Daarbij komt nog dit: in Nederland kun je moeilijk meer ontsnappen aan dag in dag uit dezelfde commerciële muziek, ieder half uur op alle zenders tegelijk de “nieuws”flitsen, de DJ’s met hun flauwe grappen, de file- en weerberichten en vooral ook de reclameberichten die ons toespreken alsof we kleuters zijn. Want bijna overal zitten de speakers “standaard” ingebouwd in het plafond. Bij bedrijven, overheidsinstellingen, wachtkamers van ziekenhuizen, zelfs op de plee heb je soms geen rust meer. Bijna altijd staat hetzelfde op, ik hoor zelden ergens klassiek of jazz, om maar eens wat te noemen. Echte muziek verheft de mens. Veel van de hedendaagse rommel komt zo van de tekenplank, heeft niets met muziek te maken en is juist bedoeld om het omgekeerde te bewerkstelligen. Dat is ook de reden dat het zo massaal over ons wordt uitgestort. En mijn idee is dat het nog werkt ook…..

  29 likes
  • Mimi schreef:

   Je kan er heel makkelijk aan ontsnappen, door gewoon géén radio te luisteren.
   Ik doe het al 10 jaar met succes, het leven wordt zoveel fijner zonder radio.

   2 likes
   • Jos schreef:

    Mimi, thuis kan je dat bepalen, maar in de openbare ruimtes en op het werk niet altijd. Thuis heb ik de radio zelden aanstaan en je hebt gelijk: het leven wordt een stuk aangenamer.

    1 likes
 • Buddy schreef:

  Het is maar net of je je wilt laten beïnvloeden of niet, luister naar muziek die jijzelf mooi vindt en doe die radio gewoon UIT!!
  Overdreven bericht, simpele oplossing….

  17 likes
  • Jos schreef:

   Hallo Buddy,

   Helemaal mee eens. Het probleem is: op mijn werk willen de collega’s de radio aan, en zit ik minstens 8 uur per dag naar iets te luisteren wat ik absoluut niet wil. Het de hele dag noodgedwongen luisteren naar een zender die je niet bevalt is een niet erkende aanslag op iemands gezondheid.

   Nou krijg ik zeker de tip om dan maar boswachter te worden of zo…..
   Is misschien nog niet eens zo’n verkeerde tip trouwens……

   6 likes
 • Edwin schreef:

  Is het eigenlijk niet zo met alles ? Hoe leren we de taal die we spreken? Door toch ook als klein kind iedere keer de woorden na te bootsen die volwassenen ons leren?
  Zijn “onze” gedachten wel werkelijk van ons, als de woorden waaruit onze gedachten bestaan ons zijn aangeleerd door een ander?
  De muziek industrie wil nu eenmaal geld verdienen, net zoals iedereen die een onderneming heeft dat wil, kan je ze niet kwalijk nemen…dat ze daarbij geen enkel middel schuwen is ook voorspelbaar, dus waar klaagt men hier over?

  En dat gepraat over hersenspoeling, ach: er zullen altijd wel kuddedieren zijn, die alles slikken wat men ze voorschotelt.Net zo goed als er altijd mensen zullen, zijn die daar niet intrappen en wat verder denken dan dat hun neus lang is.

  Een voorbeeld: Jaaaren geleden luisterde mijn stiefzoon de HELE dag naar de rapper Eminem, kende alle nummers bij wijze van spreke uit z’n hoofd.
  Op een dag zei hij dat hij beslist had om niet meer naar Eminem te luisteren, omdat hij vond dat zijn teksten te negatief waren en vol haat zaten….hij was dat hele stoere boze gedoe ZAT geworden, en sindsdien luisterde hij niet meer naar dit soort van muziek.
  Dus dan praten we hier over een typisch geval van iemand die zgn. “gehersenspoeld” is door de muziek industrie, die vervolgens nadenkt voor zichzelf en dan beslist om er niet meer naar te luisteren.

  Je kunt de naïviteit en het “beïnvloedbaar zijn” bij een ander niet veranderen(of beinvloeden), die beslissing moet vanuit ons zelf komen…hoewel het dagelijkse nieuws dit tegen lijkt te spreken, zijn er meer mensen die voor zichzelf kunnen denken als wat de zgn “wakkeren” hier soms denken..echt wel

  14 likes
  • kukumatz schreef:

   Edwin, even ter info voor jouw 2e deel omtrent hersenspoeling.

   Lees even bijgevoegd commentaar wat ik terug kreeg van een andere poster onder de kop RFID-chip op deze site.

   “Je hoeft je niet te laten chippen om straks vast te zitten in het systeem. Zoals je weet gebruiken mensen maar een heel klein deel van de hersenen, en uit onderzoek (wat al in een vergevorderd stadium is) hebben ze een klein gebied in de hersenen gevonden (dit noemen ze PiP, staat voor Personal information Puls) dit kan worden geactiveerd, en als dit eenmaal aan staat ben je overal te volgen, Deze Puls in bij ieder mens verschillend, zelfde als met vingerafdrukken en ogen, en… iMei. Ze doen nu al testen om mensen met een OV kaart, die zich iedere keer melden bij een in en uit check punt, te activeren met een signaal. Dit zal steeds grootschaliger worden opgezet. Deze Pip van een mens heeft meer vermogen dan een smartphone. Personen die geactiveerd zijn kunnen soms wat vreemde dingen gaan merken, zoals lichte disorientatie (direct na activatie), stemmen denken te horen (dit kunnen de gedachten zijn van iemand die ook geactiveerd is) zeurende hoofdpijn (deze zou na een paar dagen moeten verdwijnen) Het zou zelfs al mogenlijk moeten zijn om dit activatie signaal via de GPS satellieten te verzenden, dus ontkomt niemand er meer aan. Zo zie je dat er uiteindelijk geen ontkomen aan is. Misschien een alluminiun hoedje dragen, hoewel ik niet weet of dat zal helpen. Ik maak mij hierover in ieder geval niet druk.”

   1 likes
   • Edwin schreef:

    Ik heb me echt al jaren bezig gehouden met al die onderwerpen van mindcontrol, en ben ik er gelukkiger door geworden door dit allemaal te weten ?
    Het werkt alleen maar deprimerend om dag in dag uit bezig te zijn met mindcontrol/Illuminatie enzovoorts.
    Ik slik niets voor zoete koek, niet van de mainstream media, en niet van alternatieve sites zoals deze…ik heb geen zin om mijn leven lang (55 nu)mezelf continu te lopen ergeren aan wat al die schaduwgroeperingen wel of niet met mij en mijn medemens van plan zijn.
    Ik heb heel wat mensen in het alternatieve circuit gekend, lezingen bijgewoond en ga zo maar door.
    Wat me opviel is dat juist die zogenaamde spirituele mensen die hun mond vol hebben van naastenliefde, Eenheid en ga zo maar door, in het dagelijkse leven vaak achterdochtig richting iedereen zijn, betweterig zijn en alleen vaak maar negatief zitten te kletsen over wat die Illuminatie allemaal aan het uitspoken zijn. Dit in tegenstelling tot wat ze altijd naar de wereld om zich heen proberen te projecteren, en zweem van genepte schijn-heiligheid dus.

    Kijk, alles voor zoete koek slikken is het andere uiterste, in mijn ogen zou ieder mens voor zichzelf moeten durven te denken, maar om continu achter alles een samenzwering te zien, vind ik ronduit vervelend en kinderachtig worden. Het doet me altijd een beetje denken aan iemand die continu zeurt dat alles in zijn/haar leven fout gaat, en continu daar de schuld van wil geven aan duistere groeperingen.

    Er zijn grenzen, alles met mate

    7 likes
  • frans schreef:

   hoi Edwin,
   Alles wat een mens in deze tijd weet, komt uit boeken, of wordt je geleerd. (al vanaf je derde jaar met i-pad op school??!! Zo jong begint de vernietiging al van de mens die IS om vrij te worden.
   Daarom is het zo, dat werkelijk alles door de overheid en wetten is vastgelegd, dus omtrent onderwijs, medisch, technisch, chemisch, voeding, voedsel etc. en dus ook wat jij denkt. GEHOORZAAM ZIJN AAN WAT JE GELEERD HEBT. NIET MEER ZELF DENKEN.

   Jij, wij, zijn niet vrij, (van deze dingen), dat vrij worden is de eerste stap.
   Dan ontstaat er een nieuwe wereld. Omdat ze vrij is van begeerte en hebzucht en macht, wat de grondslag is van bovenstaand.

   0 likes
   • Edwin schreef:

    Ik ben altijd al een eigenwijze dondersteen geweest, en dat is alleen maar “erger” geworden na mijn bijna doodervaring in 2004.

    Sindsdien is mijn reactie op alles wat men mij probeert aan te praten:
    “Oh ja? Is dat zo? Ach gossie…”

    0 likes
 • Huisheks schreef:

  Het is geen mode om zelf te denken hier in Nederland. Sterker nog het wordt zelfs ontraden.
  De regering bepaalt nu al in sterke mate hoe we dienen om te gaan met kinderen bv. en alles
  volgens de regels, zelf denken is uit den boze. Alles wordt gestandariseerd.
  De regering loopt aan de leiband van weer hoger geplaatsten en dus mogen deze mensen OOK niet meer zelf denken, zij doen wat er gezegd wordt en zo wordt zelf denken uitgebannen.
  Alles is terug te voeren naar 2 zaken; geld en macht. En wie het mind control systeem beheerst, beheerst de volkeren.

  7 likes
 • Roy schreef:

  Dit heeft puur te maken met hoe makkelijk een bepaald persoon te beinvloeden is.
  Als ik een nummer vervelend vind ik m niet opeens beter als ik m tachtig keer voorbij hoor komen op de radio of in de kroeg, ook krijg ik er geen positieve gevoelens bij. Puur een kwestie van smaak, tenzij je makkelijk te beïnvloeden bent, dan is het een ander verhaal.

  7 likes
 • biko schreef:

  Doorlopende herhaling NOS journaal?

  6 likes
 • Keesoe schreef:

  Zo werkt het herhalen van een irritante reclame ook. Hoe iriitanter hoe beter je het onthoudt. Vooral als het vaak wordt het herhaald.

  2 likes
  • leendert schreef:

   Wel, het kan ook tegengesteld werken m.i. Zo heb ik een uitgesproken aversie van de Kruitvat reclame, text, stem (vooral stem), dusdanig ergerlijk dat ik er júist niet meer kom..

   3 likes
   • Keesoe schreef:

    Ja maar daarom heb ik het alleen over onthouden. Iriitante reclames ga je gewoon goed onthouden. Of het tot kopen van producten resulteerd of niet. Vergeten doe je ze niet. Dat is namelijk 1 van de doelen bekendheid genereren want dat verkoopt. Alleen in dit geval bij u niet maar u hebt daardoor nu wel het woordje kruitvat gebruikt wat bij een ander nu kan oproepen: Oja daar moest ik nog wat halen helemaal vergeten. Waardoor u door het zien van de iriirtante reclame toch een ander aan heb kunnen zetten daar naar toe te gaan. Volledig onbewust. Knap he van die irritante reclame van kruitvat 😀

    0 likes
 • Edwin schreef:

  Alhoewel er natuurlijk ook veel bagger tussen zit, luister ik vaak naar Reggae, en dan het liefst de echte Rasta-reggae.
  Thema’s die vaak bij rasta roots reggae terug te vinden zijn:
  -Geloof in jezelf, het goddelijke (Jah) bevindt zich in jezelf , en behoeft dus niet door middel van een religie gevonden te worden.
  – We zijn allemaal EEN familie, verbonden met elkaar en het goddelijke vanuit het concept “I and I” , ik en ik dus….verbonden met elkaar als EEN groot netwerk, het concept “One Love” vloeit hier direct uit voort.
  -We moeten niet zitten wachten op een hemel na de dood…deze aarde is ons paradijs en dat moeten we het er weer van maken: ZONDER DE HULP VAN ALIENS.

  Nee, ik noem mezelf geen Rasta, simpelweg omdat dit ook weer een label is en labels boeien mij niet.

  Er is een zinnetje wat je vaak in reggaenummers hoort, en dat zinnetje zegt eigenlijk voor mij genoeg:

  “One Love”

  Simpel

  1 likes
  • Orlando schreef:

   Irie man! Ik ben ook en enorme reggae, dub, mentho,calipso,rocksteady,dancehall,… fan, en elke keer dat Bob Marley op de radio is spelen ze hetzelfde af, uprising en zo worden bijna nooit afgespeelt (zijn wake up albums worden bijna nooit afgespeelt), hierdoor denkt iedereen dat zijn muziek alleen vrolijk is zonder veel betekenis en nemen ze hem niet ernstig en denken ze gewoon aan wiet en de ouders denken dan;dat is fout en als hun lievelingsartiesten zich zedenloos gedragen (Miley virus) of Satanistische zijn of als die vrouwelijke artiest een baard heeft dan is dat opeens goed en zijn ze trots op hun hippe kinderen
   Maar gelukkig zijn niet alle ( ik denk de meeste niet ) zo.

   1 likes
   • Edwin schreef:

    Het meest interessante concept wacht echt uniek is aan Rasta, is het concept “I and I”.
    waarbij de ene ‘I” het kleine ‘IK” symboliseert dat aan tijd en ruimte is gebonden, en het grote, ondefinieerbare “IK” (oftewel Jah/God/Universeel bewustzijn/Boeddhaschap etc etc). Deze band, deze “I and I” kan met geen ene kracht verbroken worden.

    Wist je overigens dat er een band bestaat tussen de Sadhu’s in India en de Rasta’s?

    http://twocircles.net/2013dec05/documentary_explores_connection_between_rastafari_and_hinduism.html#.U-zA1WPJD5w

    0 likes
    • Orlando schreef:

     Ja ik wist dat de saddu’s en een Afrikaanse verzetsbeweging een band hebben met rasta’s (ze hebben allemaal dreads)
     2podcastproducers die ik van harte aanraad die je ook heel wat bij leren over de rasta cultuur
     http://houseofreggae.podomatic.com ( ook in ITunes)
     https://itunes.apple.com/us/podcast/bigmikeydread-reggae-radio/id181257667?mt=2

     1 likes
     • Edwin schreef:

      Yes I !
      Jah Guidance and Protection!
      Bij die 2e link zie ik al de naam “Mikey Dread ” staan, die naam zegt voor mij al genoeg om te gaan luisteren!
      Ik ben trouwens enige jaren geleden bevriend geweest met Dr. Alimantado (bekend “the Best dressed Chicken in town”), ging vaak met hem mee op toernee als hij in nederland op moest treden, en we spraken vaak diep of Rasta…Unity/Inity/Livity…Word Sound and Power…termen waarvan ik zeker weet dat ze jouw ook na aan het hart liggen.
      Het feit dat ik als blanke geïnteresseerd was in het Mystieke/Mysterie (de Natural Mystic waar Bob Marley over zong) wat eigenlijk de drijvende kracht in het rastafarianisme is (voor zover je van een dogmatisch/sektarisch “-isme” kan praten, maakte voor hem(Dr Alimantado dus) niets uit.

      Het is heel simpel, het is gewoon een levensstijl die zo min mogelijk geforceerd is, dat dankbaar is voor wat de natuur ons RECHTSTREEKS te bieden heeft (dus zo min mogelijk door mensen “gefabriceerd en gemanipuleerd” voedsel/drankconsumeren…en wat er altijd van uitgaat dat ieder mens van NATURE een hoger “IK” aspect heeft wat tijd en ruimte overstijgt en dus ook niet in woorden kan worden geformuleerd…een Goddelijk ik (godsvonk/Paramatma..etc), en een Ik dat in de stoffelijke wereld leeft.

      Zolang mensen deze band, dit concept van Ik en Ik niet begrijpen, zullen ze Rasta ook nooit werkelijk begrijpen, en alleen maar associeren met dreads, rood-geel-groen, wiet roken, en Haile Selasie I aanbidden…
      Rasta is meer dan dat

      Rasta reggae is een tijdje een beetje low-profile (werd een beetje verdrongen door dancehall/bubblin/Raggamuffin) gegaan, maar er borrelt heel wat zoals je zelf ook wel weet.
      Rasta is wereldwijd nu, zelfs in Japan kan je dancehalls vinden en een rasta-subcultuur.

      En al zou het low -profile blijven, wat dan nog?
      Het is de meeste Rasta’s er nooit om gegaan om er stinkend rijk mee te worden, de muziek was een vehikel die de Rasta’s gebruikten om hun boodschap over te brengen, een boodschap van “Be humble.Be Wise_Be strong like a lion..Be Conscious-One Love”, en ga zo maar door.

      IGZIABEHER!
      NEGUS NAGAST!

      Jah! Rastafari

      0 likes
    • Orlando schreef:

     Hier is in een winkel die natuurlijke dingen met hennep verkoopt
     https://www.hempishop.nl
     Nu alleen nog hopen dat België ook nog Healing of the nation legaliseert.

     1 likes
 • bliss schreef:

  ik luister nu regelmatig naar een zender (www.zenfm.be) zonder presentator of nieuws. je zou zeggen zenfm, je wordt er helemaal zen van… al een paar keer de radio moeten switchen omdat ik op een of andere manier er helemaal tuureluur van wordt, krijg een heel opgejaagd en onrustig gevoel, beetje bizar! Maar voor de rest als ik het gevoel niet krijg, goeie radiozender

  0 likes
 • wolfje schreef:

  hallo, wat krijgen we dat nu? muziek behoort tot onze basisbehoeften toch? dus: the beatles, pink floyd, yes, david bowie etc, etc. en voor de klassiekliefhebbers onder ons: the beatles (nog een keer, komen tezijnertijd ook in het rijtje klassieke muziek) bach, beethoven, mozart zijn bedoeld om ons te beinvloeden? ik lees deze site graag. maar voor de schrijver(s) van dit artikel: get a life, enjoy the music

  2 likes
  • frans schreef:

   Muziek is een behoefte, (als je het zuiver behoeft, ja,) zorgvuldig aangekweekt je ontkomt er niet aan, het omgeeft je overal. Je bent er niet vrij in als je niets onderneemt tegen dat opdringerige ervan, (de stilte opzoekend).
   Het is geen basisbehoefte, als je bedoelt dat we als baby en peuter al oor, mens en ziels-verdovend moeten luisteren naar muziek van onze ouders. In die zin is het gewelddadig. L.L.L en R.R.R. zijn de eerste basisbehoeften. resp. Lucht, Licht, Liefde, en Rust, Reinheid, Regelmaat (of Ritme) . In de wereld waarin we onze kinderen zetten worden deze noodzakelijke kwaliteiten bewust ondermijnd en of vervuild door het wereld-lawaai.
   Frans

   1 likes
 • poseidon schreef:

  Er is onderzoek gedaan naar muziek, de trend is dat de hedendaagse muziek veel minder happy is en vaak ook meer aanzet tot haat en geweld i.p.v. vrede. Tel daarbij op dat het gros van de hedendaagse artiesten niet hun eigen teksten schrijven, maar deze voorgeschoteld krijgen (bv Kesha met Die Young). Muziek kan mensen vrolijk maken, maar dus ook heel depressief en aanzetten tot geweld. Hetzelfde eigenlijk met videogames, steeds meer shooters i.p.v. leerzame spelletjes. Een relatie met de schietincidenten op scholen wil men niet aanvaarden, maar het ligt voor de hand dat dit geen positieve uitwerking heeft.
  Maar we worden natuurlijk ook gehersenspoeld door alle media die de waarheid pretenderen. In alle chaos kan de super elite lekker verder gaan met hun plannetjes.

  3 likes
 • Klemens schreef:

  Everybody has to find his own way, to ignore all the things which are coming from Hollywood and Co.

  Illuminati Stars – Before And After
  http://www.goldseiten-forum.de/index.php?page=Thread&postID=892537#post892537

  I do not go to MC Donalds anymore, it´s better to stay hungry than to spend Euros at MCD.
  go to the small familly owned restaurants.
  I think in Holland the brainwash is even more worse than in Germany, and in Germany the brainwash is allready very bad.

  2 likes
 • Muziek schreef:

  Ik hoorde een keer een liedje bij een bijeenkomst voor kleine kinderen. Ze draaiden muziek met de volgende tekst. It’s getting hot in here. Take off all your clothes. Ik schrok me rot.
  Wat doet dat met die kinderen?

  1 likes
  • Poseidon schreef:

   Exactomundo, maar het grappige is dat niemand je dan serieus neemt. Het moet allemaal kunnen en het valt allemaal wel mee. Dezelfde geldt voor allerlei soapseries waar de een na de ander versleten wordt. En de game industrie draagt ook z’n steentje bij.

   1 likes
 • Ernie schreef:

  Gooi radio en tv toch gewoon uit het raam, tijdverspilling. Kies je eigen muziek en nieuws, kies internet en denk voor jezelf.
  Radio en tv is verledentijd, over een paar generaties lachen we er allemaal om.
  Ik doe het al zeker 20 jaar zonder, scheelt ook een hoop kijkgeld HAH!

  1 likes
 • Dimmer schreef:

  Tijd voor de Osdorp Posse om weer eens op te staan.

  1 likes
 • Art v/d isjok schreef:

  De palingsound. Dat waren nog eens tijden.

  1 likes
 • Fayes schreef:

  Dit is freaky. Ik zit op werk en lees de zin “ls je ‘Problem’ van Ariane Grande keer op keer hoort wanneer je…. ” en precies dán start het nummer op de radio

  0 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Sowieso irritant dat die radio altijd en eeuwig aan moet. Ik wordt daar altijd zo strontziek van al dat leeg geklets en liedjes die de eerste keer al weinig aan zijn en dat enkele liedje dat wel leuk is wordt ook zo vaak herhaald dat je er zelfs jaren later weer meteen zo’n bah te vaak gehoord gevoel bij krijgt.
   En dan heb je nog van zo’n satanistische berichten die er achterstevoren in verstopt kunnen zitten. En de hele commercie eromheen staat bol met dubieuze symbolen. Niet alleen op muziek gebied hoor, neem nu bv Monster energiedrank, die 3 klauwkrassen zijn Hebreeuwse cijfers 666.

   0 likes
  • Edwin schreef:

   Dit verschijnsel werd door Carl Gustav Jung ook wel “synchroniciteit” genoemd.
   Houd er rekening mee dat dit de komende tijd wel eens meer zou kunnen gaan gebeuren,
   je bent dus energetisch “in tune” met het leven om je heen.
   Je zal dus ook wel eens wat vaker ingevingen kunnen gaan krijgen (of voorgevoelens) die precies zullen kloppen.

   0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Neee serieus we betalen geld vanuit belastingen om onderzoeken als deze te financieren, dit is al direct een reden om daarmee te stoppen. Een ieder kan je vertellen over hun ervaringen,waar een lied eerst niet zo veel was, maar na het vaker te hebben gehoord het toch bleef hangen. Elke cent aan dit onderzoek gespendeerd is er één te veel. Het ergste is dat we mensen opleiden voor deze op belastinggeld draaiende figuren. Indien zij hun geld volledig zelf bij private investeerders ophalen is het hun zaak, maar belastinggeld dient nuttig te worden besteed en niet aan deze pretonderzoeken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  geheugen

  Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

  Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student ooit. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik ooit ontmoet heb. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Laurent Simons studeert binnenkort af aan de ...

  >