Archeologie

Geheime geschiedenis van Stonehenge onthuld

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij Stonehenge zijn twee kuilen gevonden die erop wijzen dat het monolithische monument al tenminste 500 jaar werd gebruikt om de Zon te aanbidden voordat de eerste steen rechtop stond.

De kuilen zijn op de langste dag van het jaar exact uitgelijnd met respectievelijk de zonsopkomst en -ondergang en bevatten mogelijk ooit stenen, palen of vuren.

Een internationaal team archeologen ontdekte de kuilen tijdens het Stonehenge Hidden Landscapes Project. Het team onderzoekt de bodem met behulp van röntgenstralen.

De archeologen van de Universiteit van Birmingham en het Ludwig Boltzmann Instituut voor Archeologische Prospectie in Genève doen sinds de zomer van 2010 onderzoek naar de bodem rond Stonehenge.

Processies

De kuilen, die zich binnen de grote neolithische Cursus bevinden, markeren mogelijk de route van processies of andere rituele gebeurtenissen waarbij de opkomst en de ondergang van de Zon tijdens de zomerzonnewende werden gevierd.

De Cursus van Stonehenge is een prehistorische omsloten ruimte. Aan de noordzijde van de Cursus is bovendien mogelijk de in- of uitgang gevonden voor de rituele optochten.

Chronologie

De ontdekkingen tonen niet alleen aan dat de vindplaats al lange tijd in gebruik was voordat de grote stenen meer dan 5.000 jaar geleden op hun plaats zijn gezet. De kuilen in de Cursus, de ontdekking van de uitlijningen met de Zon en de mogelijke processionele route kunnen de geaccepteerde chronologie van het landschap rond Stonehenge aardig overhoop halen.

Decennia lang hebben moderne archeologen gedacht dat Stonehenge een laatkomer was in het gebied en dat het andere oude monument in het landschap, de Cursus, 500 jaar eerder was gebouwd.

Het nieuwe bewijs laat zien dat het tegenovergestelde mogelijk het geval is. Dat Stonehenge al werd gebruikt als heilige plaats voordat de Cursus werd gebouwd, aldus Dr. Henry Chapman van de Universiteit van Birmingham.

Bronnen: Independent.co.uk en BBC.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x