Universum

Geheime missie: VS wilde maan opblazen

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het klinkt als een plotomschrijving op de achterkant van een sciencefictionboek. In de jaren vijftig waren de Verenigde Staten van plan om de maan op te blazen met een kernbom.

Op het hoogtepunt van de ruimtewedloop overwoog de VS als teken van machtsvertoon een atoombom op de maan te laten ontploffen.

Het geheime project, getiteld A Study of Lunar Research Flights, had als bijnaam Project A119 en werd uiteindelijk nooit uitgevoerd.

Operatie Paperclip

Sterrenkundige Carl Sagan werd ingehuurd voor het project om de gedragingen van stof en gas na de explosie te berekenen.

Leonard ReiffelIn 2000 vertelde natuurkundige Leonard Reiffel tegenover persbureau AP dat de flits de Sovjet-Unie mogelijk zou intimideren. In het licht van de lancering van de Spoetnik zou de missie bovendien goed zijn voor de Amerikaanse moraal.

Reiffel kreeg de leiding over Project A119. Hij werkte nauw samen met Duitse wetenschappers die onder Operatie Paperclip naar de Verenigde Staten waren gehaald. Reiffel werd later vicedirecteur van de NASA.

De schrijver van een biografie van Sagan suggereerde dat de astronoom in 1959 informatie had gelekt over het geheime project. Reiffel kon dit bevestigen.

Radioactief materiaal

Het was de bedoeling dat een raket met een nucleaire lading vanaf een geheime basis zou worden gelanceerd. Daarop zou de bom bij aankomst tot ontploffing worden gebracht.

Reiffel zei dat de missie in 1959 uitgevoerd had kunnen worden, het jaar waarin de Amerikaanse luchtmacht intercontinentale ballistische raketten in gebruik nam.

Officieel werd de missie stopgezet vanwege ‘het gevaar voor de mensen op aarde indien de operatie zou mislukken’. Daarnaast waren wetenschappers bezorgd dat de maan zou worden besmet met radioactief materiaal.

De Amerikaanse luchtmacht was niet bereikbaar voor commentaar. Ondanks de onthullingen van Reiffel heeft de Amerikaanse overheid altijd alle betrokkenheid ontkend.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Met een atoombom de maan laten ontploffen, kunnen ze wel schudden puur omdat NASA dit nog niet eens met een astoïde kan van 2 km groot.Moet je wel de wetten van de ruimte natuur kennen.Stel dat de maan was ontploft??Eb en vloed waren verdwenen en het kindertjes krijgen was niet meer aan de orde.De menstruatie cyclus welke dezelfde is als de maancyclus had gezorgd voor een kinderloze aarde.Maar wat zijn die gasten ZIEK in hun hoofd.Alleen het er aan denken al,doe je in een TBS kliniek.

robert
robert
9 jaren geleden

er zijn diverse bronnen die zeggen dat de maan een niet natuurlijke planeet/object is, dat weten de meeste van ons luister naar david icke die deze info ook meld. en dat er groene maanmannetjes wonen met tandjes die ons in de matrix houden, (george kasavillas)enz enz dus mischien moeten ze alsnog de maan opblazen, nodig hebben we het ook niet geloof ik, zijn we gelijk van het eb en vloed fenomeen enz af ook lekker rustig toch.

Lil
Lil
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Met een atoombom de maan laten ontploffen, kunnen ze wel schudden puur omdat NASA dit nog niet eens met een astoïde kan van 2 km groot.Moet je wel de wetten van de ruimte natuur kennen.Stel dat de maan was ontploft??Eb en vloed waren verdwenen en het kindertjes krijgen was niet meer aan de orde.De menstruatie cyclus welke dezelfde is als de maancyclus had gezorgd voor een kinderloze aarde.Maar wat zijn die gasten ZIEK in hun hoofd.Alleen het er aan denken al,doe je in een TBS kliniek.[/quote]

Ja..die ‘gasten’ zijn Levensgevaarlijk..plus de rest die ellende over ons uitstorten.

Dr. Why
Dr. Why
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Eb en vloed waren verdwenen en het kindertjes krijgen was niet meer aan de orde.De menstruatie cyclus welke dezelfde is als de maancyclus had gezorgd voor een kinderloze aarde.[/quote]

dat eerste is grotendeels juist, dat tweede helemaal niet. Dat is hormonaal bepaald. De maan heeft daar niets mee te maken.

De maan laten ontploffen is onzin. Ze zouden er op z’n best een paar stukken kunnen afschieten, die dan mogelijks op onze kop terecht kunnen komen. En omdat ze neit kunnen bepalen waar die stukken terecht zouden komen, is er ook geen kans dat ze dat ooit zullen doen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

89
0
We lezen graag je reactie!x