Homepagina » Binnenland » “Geheimzinnig staatsgeheim rapport kan zaak-Demmink in één klap oplossen”
"Geheimzinnig staatsgeheim rapport kan zaak-Demmink in één klap oplossen"

“Geheimzinnig staatsgeheim rapport kan zaak-Demmink in één klap oplossen”

Hoewel het onderzoek naar de voormalige topambtenaar Joris Demmink al maanden loopt, is de recherche nog steeds niet in Turkije geweest. Daar wonen drie mannen die beweren dat Demmink hen als minderjarige seksueel heeft misbruikt. Oud-politiechef Klaas Langendoen, die nu werkzaam is als privédetective, heeft geen vertrouwen in het verloop van het justitieonderzoek.

Langendoen heeft de slachtoffers gesproken en gelooft hen. “De zaak wordt nooit opgelost,” zegt hij. “Ik denk dat de belangen te groot zijn en dat staat een oplossing in de weg. Ik vond vanaf het begin al dat de wil ontbrak. Met het verstrijken van de tijd zie ik opnieuw dat ze geen zin hebben om de kwestie op te lossen. Ze zijn nog niet eens in Turkije geweest om getuigen te horen.”

“De politiek heeft Demmink altijd gedekt,” vervolgt hij. “Verschillende ministers hebben voor zijn onschuld ingestaan. Als nu uitkomt dat de verhalen over pedofilie toch juist zijn, heeft de politiek een groot probleem.”

Langendoen ontkwam zelf ternauwernood aan een gijzeling door het Openbaar Ministerie. Met de gijzeling wilde justitie afdwingen dat hij meer zou vertellen over een staatsgeheim document over Demmink dat de oud-politiechef heeft ingezien.

De officier van justitie stond erop dat Langendoen meer zou vertellen over de inhoud. Langendoen weigerde omdat het strafbaar is staatsgeheimen te onthullen. Tijdens een rechtszitting in Den Haag oordeelde de rechter dat het OM het geheimzinnige rapport zelf boven water moet zien te krijgen.

“Ik heb justitie duidelijk gezegd waar dat document te vinden is,” zei Langendoen. “Het OM moet het gewoon opvragen en dan is de zaak-Demmink rond. Je kunt het predicaat staatsgeheim eraf halen. Minister Plasterk kan dat, minister Opstelten kan dat en premier Rutte kan dat uiteraard ook.”

“Over wat erin staat mag ik helaas niets zeggen,” aldus de privédetective, “maar als mijn informatie juist is, dan is justitie in één klap klaar met het onderzoek naar Demmink.”

[Haarlems Dagblad]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. @Lyra, @IIS, @ferrimassi
  Alleen al het feit dat dit soort gedachten in je hoofd rondspoken na het lezen van zo’n artikel geeft je te denken. “ZE” hebben het allemaal gedaan, misschien toch eens andere gedachten gaan opzoeken? Dan wordt je leven misschien een stuk aangenamer voor jezelf (en dus ook je medemens).

  5 likes
  • Klopt ik geloof niet dat de wereld van toevalligheden aan elkaar hangt. En als jij of ik iets illegaals uitspoken en daar zijn drie of vier getuigen van gaan we gewoon de bak in. Dus waarom Demmink niet huh? Maar wat jij eigenlijk zegt is dat historische precedenten en klinklaare feiten genegeerd dien te worden? Hoe kom je erbij dat ik niet hier kritisch over kan zijn en alsnog een aangenaam leven kan hebben? Sorry dat ik je je jip en janneke wereld beeld niet deel. Er is iets goed mis met onze regering en dat gaat niet weg door de kop in het zand te steken.

   32 likes
   • Als er iets goed mis is met de regering, dan is er iets goed mis met jouw en mij.
    Blijkbaar is mijn jip en janneke taal ook nog te lastig voor je, maar iemand is pas schuldig als het bewezen is en niet op allemaal geruchten die de ronde zouden doen.

    3 likes
    • Wat snel getyped en een foutje gemaakt boeiend. Als je me daarop denkt te moeten pakken heb je simpelweg geen tegen argumenten. Geruchten zeg je? Er zijn zover ik weet 4 verklaringen van getuigen vast gelegd. Dat is in iedere nederlandse rechtbank genoeg. Maar aangezien het OM en politie weigeren fatsoenlijk onderzoek te doen komt het niet tot een veroordeling. Maar blijf vooral geloven dat corruptie in Nederland niet bestaat… met je houding doe je dit land en de slachtoffers van Demmink te kort. Het zouden je kinderen maar geweest zijn dan piep je wel anders. Of is het minder erg als het turkse zwerfkinderen betreft? Er zijn mensen in dit land dit nooit of te nimmer verantwoording hoeven af te leggen voor hun daden. Het systeem is stuk.

     16 likes
    • Je mist the point. Het gaat hier over hoe de rechters, politiek Den Haag
     de rechtsgang frustreert.
     Zodat D vrij uit kan gaan.

     3 likes
     • En ik hoop dat wanneer hij daadwerkelijk schuldig wordt bevonden hij ook zijn verdiende straf krijgt en met hem alle mensen die misbruik maken van hun machtspositie om kinderen en anderen die zich nauwelijks kunnen verdedigen te vernederen.

      Ik vind de positie die Ivo Opstelten hierbij inneemt op zijn zachtst gezegd merkwaardig. Hij stelt zich met zijn postuur voor Demmink en schermt hem af voor de pers en voor commentaar en hij betaalt zelfs zijn verdedigingskosten, heb ik ergens gelezen. Als hij vrijuit zou gaan terwijl hij schuldig is dan is dat een blamage voor dit land en voor het rechtssysteem.

      Wat mij betreft mag de beerput open, maar tegelijkertijd vind ik het ook belangrijk dat iemand onschuldig is tenzij het tegendeel bewezen kan worden. Maar zolang men de hand boven het hoofd van Demmink houdt verwacht ik niet dat hij snel veroordeelt zal worden.

      3 likes
    • Hey fantasyworld,je doet je naam eer aan!!!!!!!
     Hoor jij ook soms bij dat volk,waar rook is is vuur.
     En hier is geen rook meer maar super vuur,wat je hier zegd moet je tegen de mensen zeggen die door deze lieve meneer verkracht zijn.
     En als je niet in deze dingen gelooft wat doe je ean op deze site,deze site bestaat alleen maar van horen en aan nemen,want deze “mensen” zijn zo georganieseerd dat men hier niet maar dan ook niet makelijk aan bewijzen komt.
     Maar ik geloof niet dat jij aan onze kant staat maar aan de kant van dit soort schofterige “mensen”kerel(of vrouw).
     Mocht dat zo zijn dat je aan de andere kant staat dan ha ha ha kom jij ook aan je trekken,want van het licht wint niemand 🙂 🙂 🙂

     5 likes
    • @Fantasyworld

     Hoe bepaalt u of er iets mis is met de regering? Wie zal dit in beeld brengen en benoemen?

     Geld bepaalt alles. Indien een nieuws- of actualiteitenprogramma kritische vragen stelt aan een minister, dan komt deze niet meer in dat programma opdraven. Zonder die minister kijken er minder mensen is het idee, minder kijkers betekend minder reclame inkomsten (ook voor NPO zenders). Hier is uitgebreid over gesproken in een documentaire van een half jaar geleden. De link ervan zal ik moeten opzoeken en houdt u tegoed.

     Andere kijk op uw opmerking; als u met uw bedrijf verkeerd handelt waardoor een klant de dupe is, en deze klant stapt naar het lokale nieuwsblad waar een kennis van u werkzaam is als hoofdredacteur, zal het artikel over de tekortkoming van je bedrijf wel of niet geplaatst worden? Exact, vertaal dit naar mondiaal niveau, et voila, het is dus niet te zeggen of het wel zo vanzelfsprekend is dat eventuele misstanden door onze nieuwszenders worden benoemt.

     4 likes
     • Het is niet zeker dat er allerlei complotjes bestaan. Zoals gezegd mensen die elkaar kennen, dekken elkaar misschien. En als je geluk hebt, blijft het wel binnen een zekere morele waarde.
      Dat geldt voor “complot” mensjes, “regering” mensjes en alle andere groepen die je maar kan verzinnen.

      0 likes
  • @FantasyWorld

   Kan me niet herinneren dat gedachten en meningen ontsproten aan het vrije denken verboden is (conecting the dots) en het niet aangenamer zou kunnen zijn te komen tot een leven in een maatschappij waarin ieder mens zijn expressie en mening kan geven aan de maatschappelijke en sociale onderdrukking, het voorkomen van misbruiken van de rechtsstaat en het elimineren van de verrotting van de geest of het fysieke bestaan. Het streven naar een betere wereld is altijd nog toegestaan en zal alleen onmogelijk zijn of worden gemaakt in een wereld die tegengewerkt en onderdrukt wordt door de gevestigde macht die een papieren macht is met een leger slaven en aangeklede apen betaalt met afgeperst geld van vrije en weldenkende burgers.

   …De gedachtenpolitie is in the house?

   9 likes
   • En wie bepaald dan de “verotting van de geest” en wat een betere wereld is en wie een “vrije weldenkende burger is?
    Bent U dat hier, samen met andere complot mensjes of is dat de (eens per 4 jaar de door alle NL’ers) gekozen regering?

    1 likes
    • @FantasyWorld

     Net als in mijn eerste reactie bepaal ik altijd nog zelf wat te vinden en te denken of te complotten zoveel ik maar wil, gewoon heerlijk om te doen, ook om te moraliseren, eens vertellen en te reageren zoals de mens dat duizenden jaren niet heeft mogen doen van de gevestigde orde met zijn onderdanige slaafjes die het duizenden jaren voor hun onderdrukker, hun meester dachten te moeten opnemen.

     Prachtig gewoon, kan er geen genoeg van krijgen en vooral verrukkelijk om te zien hoeveel gelijk ik heb met mijn reacties doordat onderbetaalde staatsslaafjes als jij fel tegen dergelijke eerlijke en zuivere reacties ageren en daarmee alleen maar meer en meer bevestigen hoeveel gelijk ik heb met mijn reacties, want waarom en waarvoor zouden slaafjes als jij zich anders zo druk maken??….

     En kijk, als ik iets vind dan is dat zo en als ik iets schrijf dan is dat zo en als ik meen dat er een verrotting van de geest of het fysieke bestaan is dan is dat zo. Klaar, daar hoef ik niet over te discussiëren. Kom met iets zinnige tegenreacties.

     3 likes
  • @Fantasyworld – je zit zeker bij de politie haha

   1 likes
  • Je heet denk ik niet voor niets fantasyworld, als je alles met een roze bril zie5, is alles mooi, ook wat dat niet is.

   0 likes
 2. Ik denk dat bepaalde topmensen binnen de politie Demmink een hand boven het hoofd houden.
  Ik denk dat het rituele misbruik van kinderen zich heel veel onder de elite afspeelt. Deze mensen hebben een dubbelleven. Dat is ook de reden waarom de zaak Dutrioux nooit justitieel dieper is onderzocht.
  En niet alleen het rituele misbruik maar nog veel meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen zoals politiecommissarissen die connecties hebben met occulte genootschappen en weet ik veel wat ze allemaal uitspoken achter de ruggen van het volk langs. De grooste criminelen verschuilen zich achter een politieuniform. Ik ken de wereld van de politie, en er zitten zeker hele goede mannen en vrouwen bij, dus ik bedoel het niet algemeen, maar die politietop vertrouw ik voor geen cent.
  En dit gaat straks allemaal bovenwater komen, dus corrupte politiechef, als jij dit leest: veel plezier straks in de gevangenis, moge al het gevangenisvoedsel je maar lekker smaken.

  42 likes
 3. Nederland word door vreemde geheime diensten geblackmailed dat lijkt me wel duidelijk.. Deze zogenaamde honeytrap word gebruikt door de cia, mossad etc. Denk ook niet dat Demmink de enige is. Wie weet hoe verrot Den haag wel niet is. Ze handelen al 50 jaar niet meer in ons belang. Hoop dat deze beerput snel open gaat.

  30 likes
 4. Als Demmink’s kop rolt valt de staat der Nederlanden om. Het Koningshuis en al wat enige macht van betekenis heeft in Nederland is ziek verdorven en chantabel. Zij zullen nooit toestaan dat de waarheid boven tafel komt. Ze gooien nog liever een atoombom op ons land dan dat ze individueel ontmaskerd zullen worden als psychopathische moordzuchtige pedofielen, wat ze in werkelijkheid toch echt wel zijn.
  Dat gaat dus niet gebeuren!

  20 likes
  • 🙂
   Jawel hoor, we kunnen rustig achter over hangen en genieten van het tijdsgewricht: openheid.
   Er zijn geen onderzoekers nodig, uiteindelijk zal het tijdsgewricht zorgen dat het verborgene geopenbaard is.

   Enjoy!

   5 likes
 5. “Minister Plasterk kan dat, minister Opstelten kan dat en premier Rutte kan dat uiteraard ook.”

  Zij doen dat uiteraard never-nooit-niet want als de waarheid echt uitkomt, dan ligt mijns inziens de hele Nederlandse bevolking in coma.

  12 likes
 6. Misschien is het nog erger dan men denkt en wordt NL gechanteerd d.m.v. videobeelden en foto’s met scenes waarop moord of verkrachting zijn te zien met toekijkende hooggeplaatste heren of dames. Er is al meerder malen op rituele moord of excessen in de seksuele sfeer gewezen waarbij belangrijke mensen aanwezig zouden zijn geweest en het zou best kunnen dat NL vele miljarden reeds aan chantagegeld heeft moeten overmaken, vanwaar al die te korten?

  De wereld van geld is een raar ding en ik kan me zo voorstellen dat als je op een vuile manier aan je poen wilt komen en slim, sluw, doortrapt en meedogenloos bent en verbindingen weet te regelen en hoge jongens en meisjes kan uitnodigen voor (op het oog onschuldig lijkende) seksfeesten en ze op beeld weet te zetten en te verbinden (zonder dat men het wist) met de meest vreemde zaken of bizarre moorden je niet alleen goud in handen hebt, maar zelfs de macht hebt om te eisen wat je maar wilt. We praten dan over een tijd dat camera’s nog niet gemeengoed waren en de heren en dames nog redelijk konden doen wat ze maar wilden zonder in de gaten te lopen en dus ook niet hebben vermoed ooit in ‘beeld’ te kunnen komen of in de val te zijn gelokt.

  Er is maar één oplossing voor deze mensen en dat is naar voren treden en bekennen, wie of wat je ook bent of was, beken en bespaar NL daarmee nog een hoop verdere ellende. Maar ja, wie weet hoe hoog de geplaatsten waren, misschien wel zo hoog dat ze te hoog zijn om te kunnen toegeven of te bekennen.

  Er zijn personen die wel de moed hebben om te bekennen, zij het aarzelend met verzet en onder veel druk en er niet meer onderuit kunnende, maar heeft hij zich klaarblijkelijk niet willen laten chanteren en uiteindelijk toegegeven. http://www.geennieuws.com/2011/06/zweden-willen-dat-koning-carl-gustaf-aftreedt/

  11 likes
 7. Een heleboel informatie over Demmink, Plasterk, Opstelten, Prins Claus, Andre van Duin en nog veel meer is te lezen via de volgende link.
  http://rondehuis.blogspot.nl/
  Als de beerput opengaat, dan komt er heel veel narigheid naar boven.
  En dat is nou net wat ze niet willen.
  Ze plegen in mijn ogen moedwillig “obstructie” in de voortgang van het proces.

  11 likes
 8. De waarheid zal nooit boven tafel komen. Ik heb zo’n vermoeden dat als deze beerput echt open getrokken zou worden de hele Nederlandse “rechtsstaat” in duigen zou vallen. En onze vrienden in Den Haag hebben nu eenmaal geen ballen, nu niet en ook toekomstige regeringen en ministers zullen hier niets aan doen.

  7 likes
 9. Voor wat er in Turkije zou zijn gebeurd, is voor het Turkse OM.
  Zij hebben in ieder geval geen grond gezien om Demmink te vervolgen. Dat hadden ze, gezien de diplomatieke spanningen inde laatste jaren tussen Nederland en Turkije, maar wat graag willen doen. Maar de evt. feiten aldaar zijn inmiddels verjaard, dus er zal geen vervolging meer komen in Turkije.

  Deze politieman spreekt over een document wat staatsgeheimen bevat, en suggereert (maar geeft m.i. nog te veel ruimte voor interpretatie) een link met Demmink.

  Staatsgeheimen zijn zaken die niet vrij mogen worden gegeven omdat het het landsbelang kan schaden, instabiliteit kan veroorzaken e.d. De opslag van sommige wapens valt bijv. onder het staatsgeheim.

  Samengevat en zeer hypothetisch gesteld (want ik wil eindelijk wel eens bewijs zien ipv. vergaand geleuter zonder enige grond) zou ik verwachten dat een staatsgeheim niet over Demmink in de hoofdrol gaat, maar over iets of iemand anders met een link naar de stabiliteit van het land met Demmink slechts in een bijrol.

  Uiteraard geldt dit alleen als het document ook echt bestaat. Te vaak “hearsay” gelezen over deze man.

  6 likes
 10. Kan mij helemaal vinden in jou bijdrage Lyra.

  In Engeland begint nu langzaam zo een gruwelijk drama het daglicht te zien, wat ik daar zo verschrikkelijk vind dat deze smeerlappen een speciale afdeling in een ziekenhuis runden tezamen met medici.
  Weet nu al zeker dat de genoemde staatsgeheimen/documenten spoedig als zoekgeraakt of vernietigd te boek zullen staan. (of heel misschien op een USB stick in het openbaar domein gevonden zullen worden door middel van een in gewetensnood geraakte ambtenaar)

  Wat de drie Turkse mannen betreft zou het mij niet verbazen dat ook de Turkse overheid in het complot betrokken is omreden deze niets doen voor hun ingezetenen/slachtoffers. Erdogan bijvoorbeeld staat niet bepaald bekend als terughoudend wereldburger en toch doet deze niets, misschien dat de Nederlandse belastingbetaler meebetaald heeft aan zijn Paleis van 444 miljoen Euro om deze potentaat tevreden te stellen.

  6 likes
 11. De zaak Demmink speelt echt al 10 jaar ofzo. Er zijn echt 1000en mensen die zich hiervoor hard hebben gemaakt. maar zoals je al zegt de beerput is diep en hij was de hoogste politiecommissaris. Waarom denk je dat we zelfs een pedo party hadden.
  Ja erdogan doet ook niets omdat hij er waarschijnlijk niets aan wil doen, of ook bij de kliek hoort.
  Maar de waarheid komt eens boven water en dan mogen ze allemaal diep buigen die mafioso.

  4 likes
  • er zijn veelste veel hoog waardigheids bekleders bij betrokken opstelten weet genoeg maar heeft hem al die jaren de hand boven water gehouden net als met els borst dat moest ook in de doofpot verdwijnen je hoort niets meer over de moord op els borst het is een smerige bende waar de honden geen brood van lusten

   2 likes
 12. Bij een gewone burger is één enkele getuige die je beschuldigd van kindermisbruik genoeg om je achter de tralies te zetten en onderzoek te plegen. Bij Demmink is er sprake van een container vol bewijs, 4 aangiftes en de man gaat gewoon ongehinderd verder waar hij is gebleven. Hoe kan dat ???? Hij weet dingen die anderen niet mogen weten. Dingen die de Nederlandse staat en het koningshuis doen omlazeren, dat is waarom !!!!!

  4 likes
 13. Een aannemelijke aanwijzing dat Demmink wordt geholpen door duistere machten is dat dit heerschap heeft mogen blijven hangen in de sfeer van de macht.
  Hijzelf of zijn werkgever had hem lang geleden bij deze aanhoudende feiten/geruchten uit zijn functie moeten halen (niet zetten) omreden het zijn “van besproken gedrag” dit is gebruikelijk bij zogeheten sleutelfuncties.
  Nu is dat natuurlijk te laat hij is met pensioen en nu zal men de ogen moeten richten op de regenten welke mede verantwoording droegen bij zijn aanblijven, zij hebben uiteindelijk nationaal en internationaal het Nederlandse OM onteert.

  4 likes
 14. Ik weet niet of het werkt maar de detective zou in Turkije op een politiebureau beëdigde verklaringen van de slachtoffers kunnen laten opmaken.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kamerlid

Wanneer stopt dit nu een keer? Zien: Kamerlid hekelt alsmaar stijgende Nederlandse afdracht aan EU

Het afgelopen jaar stond in het teken ...

macht

Klaver en Rutte zijn slechts de koffiejuffrouwen van de macht. Híer ligt de echte macht

Jesse Klaver en Mark Rutte zijn slechts ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.