Homepagina » Gezondheid » Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband
Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband

Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband

Tampons en maandverband bevatten schokkende ingrediënten, zoals bleek en pesticiden. Veel vrouwen denken daar niet aan als ze die producten kopen.

Mariah Mansvelt Beck (33) kreeg drie jaar geleden de diagnose baarmoederhalskanker. Ze besloot er alles aan te doen om beter te worden. Haar specialist adviseerde haar tampons en maandverband van biologisch katoen te gebruiken.

Mansvelt Beck kwam tot de ontdekking dat tampons en maandverband sporen van chemicaliën bevatten omdat het katoen is behandeld met pesticiden, gebleekt met chloor en aangevuld met synthetische stoffen. Ze vraagt zich af hoe het mogelijk is dat we worden blootgesteld aan zoveel chemicaliën.

Ze richtte samen met Wendelien Hebly, afgestudeerd neurowetenschapper en tot voor kort werkzaam als manager sales en business development bij Tommy Hilfiger, het bedrijf Yoni op.

Yoni maakt zich sterk om meer bewustzijn te creëren en om alternatieve producten in de schappen te brengen. In voeding zitten verborgen E-nummers en in tampons zitten schadelijke chemicaliën. De alternatieven die Yoni op de markt brengt verschillen van de producten in biologische winkels, omdat ze niet uit semi-katoen maar uit 100 procent katoen bestaan.

Bedrijven zijn niet verplicht de ingrediënten op de verpakking te zetten en mogen naar eigen inzicht ingrediënten toevoegen. “We doken in een wereld met vrijwel geen transparantie: niemand weet precies wat er in deze producten zit,” zegt Wendelien.

Mariah en Wendelien pleiten voor meer onderzoek naar de langetermijngevolgen van deze chemicaliën. Afgelopen jaar deed ze haar verhaal bij TEDx Amsterdam Women. “We moeten chemicaliën uit onze vagina’s houden,” stelde ze tijdens haar presentatie. “Het zijn producten die alle vrouwen ter wereld vanaf hun eerste menstruatie gebruiken, maar niemand weet er iets van af,” vervolgde ze.

Yoni introduceerde afgelopen maand via een crowdfundingprogramma haar eerste producten.

[Nieuws]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margje
Margje
6 jaren geleden

Het moet niet veel gekker worden zeg, is er nog iets wat we wel kunnen gebruiken? Het lijkt wel alsof we aan alle kanten worden bedrogen en opgelicht. Je zou er gek van worden. Carpe diem mensen.

lalalalaria
lalalalaria
Reactie op  Margje
6 jaren geleden

Tip van het huis: eens je het systeem door hebt is er geen weg meer terug. Je kan niet meer gewoon “douchegel” gebruiken. Want dan zou je je lichaam insmeren met syntetische brol. Standaard keukenzout is vergif, tandpasta met fluor: vergeet het. Neem alvast een klantenkaart bij de bio-shop. Denk over ALLES na waarmee je lichaam in contact komt zelfs over kleurstoffen in kledij. Welkom aan de andere kant van het spectrum.

zonneke
zonneke
Reactie op  lalalalaria
6 jaren geleden

En dat is dus precies waar ik op het moment mee bezig ben. Alles onder de loep leggen. Zelf mijn tandpasta en deo maken. Eten zelf maken…… maar alles in een keer veranderen gaat niet en soms is de beurs gewoon leeg.

Wim
Wim
6 jaren geleden

Je moet maar een vrouw zijn. Misschien pampers.

Anna
Anna
6 jaren geleden

Mooi….krijg ik nu belastingkorting omdat deze gemicalien ons vrouwen sneller steriel of minder vruchtbaar kunnen worden?
Krijg ik korting bij de crematorim omdat ik al half voorgerookt ben door de chemtrals?
En….krijg ik ook korting als ik nog meer GMO’s consumeer aangezien die het DNA doen muteren?
Hoe hebben we het zo ver laten gaan dat dit kan gebreuren???

Odette
Odette
Reactie op  Anna
6 jaren geleden

Anna en ook zeker Harrie, jullie voelen waar het om speelt! Het zogenaamde feminisme, het kapot maken van de vrouwelijke energie.
Door de vrouwen te sturen naar meer mannelijk gedomineerde energieën trachten de controleurs de samenleving uit balans te krijgen. Compassie, zorgzaamheid en vrouwelijke intuïtie worden binnen een door mannelijke energieën gedomineerde samenleving minder waardevol geacht.
-Door geboortecijfers te temperen.
Een carrière vrouw heeft minder tijd voor kinderen, met als resultaat minder geboortes. De promotie van abortus heeft hetzelfde effect.
-Het afbreken van de familie.
Des te zwakker de familie des te sterker de invloed van de staat (controleurs). Werkende vrouwen hebben minder tijd voor hun kinderen. Dit stelt de controleurs in staat meer invloed op kinderen uit te oefenen. Kinderen worden in het kinderdagverblijf afgescheiden van hun ouders en met overheidspropaganda bestookt.
-Meer werkende vrouwen betekent meer slaven.
Als alle vrouwen (ongeveer 50% van de wereldbevolking) zouden werken, dan hebben de controleurs 100% meer belasting betalers (slaven). Feminisme heeft de vrouwen niet bevrijd, maar meer tot slaaf gemaakt. Goedkopere slaven.
En als dit niet werkt dan de chemicaliën…
Hulde aan deze dames 🙂

Tamara
Tamara
Reactie op  Odette
6 jaren geleden

Welkom bij de waarheid! En nu eens uitzoeken waarom ze zo’n haat hebben tegen moslims en dan zul je zien dat de islam de enige waarheid is die voor alle problemen een oplossing heeft!

Odette
Odette
Reactie op  Tamara
6 jaren geleden

Nee dank u vriendelijk, religie (islam) is geen doekje voor het bloeden daar hebben ze andere doekjes voor de dames.

Babs
Babs
Reactie op  Tamara
6 jaren geleden

En zelfs hier blijf je niet verstoken van Islam gedram.

Yvonne
Yvonne
Reactie op  Tamara
6 jaren geleden

Waarom hier een godsdienst erbij halen???? Daar gaat het toch niet om ????

andy
andy
Reactie op  Odette
6 jaren geleden

En vergeet niet de de aliens die samen werken met de nazies op de andere kant van de maan! Die hebben het ook gedaan!

Founder
Founder
Reactie op  Odette
6 jaren geleden

Maar verder alles goed Odette ? Nog wel je anti psychotica nemen hé.

Yvonne
Yvonne
Reactie op  Odette
6 jaren geleden

Odette: daarom is het van groot belang dat vrouwen in hun kracht komen te staan. Vrouwelijke kracht wel te verstaan. En dat heeft niets met onderdrukking te maken, niets mwt feminisme maar met Vrouw Zijn te maken. Keuze’s maken, eigen verantwoordelijkheid nemen.
Niet laten bepalen door de overheid.
Wij zijn toch geen robots?
Wij zijn Mens, Vrouw.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
6 jaren geleden

Achja, gezond leven doen we zowiezo niet dus hoe erg kan het zijn?
WC papier word ook gebleekt, gaan we daardoor nu eerder dood?

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
6 jaren geleden

Ik vind de laatste jaren sowieso, dat er een bijzonder denigrerende marketingtrend zichtbaar is richting vrouwen. Dit wordt geuit middels reclameboodschappen over dameshygiëne verbandmiddelen en wordt steeds negatiever van aard. Ondanks, dat de industrie doet voorkomen of de hedendaagse vrouw zich nog nooit zo vrij heeft kunnen bewegen. Er wordt dames op steeds indringender manier aangepraat, dat het vrouwenlichaam van nature onrein is en dat zij hier zelf voor verantwoordelijk worden gesteld wanneer niet van de industriële “oplossingen” gebruik wordt gemaakt. Als voorbeeld het inlegkruisje, dat niet alleen steeds groter wordt en van vleugeltjes en zelfs “geleidesporen” is voorzien, maar ook allerlei “verfrissende” odeurtjes krijgt toegevoegd, zodat de vrouwen altijd gevrijwaard blijven van ‘geurtjes’. Geurtjes, die van nature kunnen voorkomen (ook bij mannen!!), maar met name dames worden aangepraat door de misleidende marketing van de belanghebbende industrieën. De onderliggende toon van al deze reclames is niets anders dan dat je je zelf niet meer openbaar durft te vertonen en dus wel alle industriële oplossingen moet gebruiken, want anders heb je onbewust het stempel ‘viespeuk’ gekregen en dit geeft het gevoel, dat dit stempel op je voorhoofd is te lezen. En omdat de trend van het dragen van strings natuurlijk een ander formaat inlegverband noodzakelijk maakt, is plotseling een miniformaat damesverband ook toereikend. Ja, want je wilt als producent van al die “oplossingen” natuurlijk je omzet niet zien dalen en dus worden alle voordelen van het grotere formaat in een keer opzij gezet.

Een kotsmisselijk makende vorm van reclame, die doelbewust op deze manier is opgezet, want het levert enorme omzetten op. Lichamelijke hygiëne gecombineerd met gezonde voeding heeft er altijd voor gezorgd, dat gezondheidsproblemen zoveel en zover mogelijk buiten de deur bleven en doen dit nog en behoeden je voor via reclameboodschappen ingeprente denkbeelden dat je anders een ‘viespeuk’ bent.

En ja, al die chemische troep, die in dameshygiënemiddelen wordt verwerkt en waardoor je dan ook nog de kans loopt op gezondheidsproblemen, die dan vaginaal hun invloed hebben in het lichaam, zijn natuurlijk helemaal niet leuk om op te lopen. Vanuit de EAV/VEGA-testmethode weten we, dat je dit allemaal op voorhand kunt testen of jouw lichaam dit kan verdragen. Ik zeg ook al jaren, dat het een goede zaak is, om eens per jaar een EAV/VEGA-test te ondergaan bij een (para)medisch therapeut, zodat je in de zogenaamde preklinische fase (dus er zijn dan nog geen klinische factoren aantoonbaar, maar wel energetisch te bepalen!!!) al kunt zien welke tendens het lichaam volgt m.b.t. gezondheid).

In 1984 heeft de Duitse EAV-arts Werner Grauberger tijdens een EAV-seminar in NL hier al ruim aandacht aan besteed m.b.t.. vaginale problemen/klachten. Bijvoorbeeld werd door hem het voorbeeld van ‘witte vloed’ aangehaald, dat veel voorkwam bij vrouwen, die gouden enkelkettinkjes droegen. Ik schrijf dit om het bewustzijn aan te scherpen van hetgeen mensen, veelal niet wetend, met hun lichaam doen. Er zijn zoals je kunt lezen nu alternatieven op het gebied dameshygiëne verbandmiddelen. Een prima initiatief van beide dames, waarvoor hulde.

Faith
Faith
Reactie op  Harrie H. Braam
6 jaren geleden

Het zijn de op macht en geldbeluste machomannetjes die de vrouwen er graag onder houden, graag denigrerend neerzetten en dito behandelen, het geeft ze een gevoel van er boven staan. Het zijn ook altijd cokesnuivers en champie drinkers en onder invloed zijn die enorme ego’s tot mé-ga proporties opgeblazen. Reclamemakers, ook al snelle jongens, worden met geld omgekocht om aan die degradatie mee te doen en zo worden legio valse beelden geschetst en de wereld ingestuurd. Maar wakkere mensen weten dat ze met psychopaten te maken hebben en kunnen er verder niets mee dan wat gniffelen en verleggen hun aandacht dan ook weer snel op normale en boeiender zaken. De slaapwandelaars nemen die gekken nog serieus, hoe lang nog, wat objectief bekeken vaak hilarische taferelen verschaft.

Marjanna
Marjanna
6 jaren geleden

Nooit gehoord van menstruatie cups? Zijn er in veel verschillende merken. Even wennen in gebruik, maar veel hygiënischer, duurzamer, fijner in gebruik. Minder maandelijkse pijntjes..misschien komt een deel van die pijn wel door de chemicaliën..zou me niks verbazen!

san
san
Reactie op  Marjanna
6 jaren geleden

aangezien menstruatiecups van silliconen worden gemaakt, lijkt mij dat niet veel gezonder. dat zijn allemaal geen inerte materialen.

ninke
ninke
Reactie op  san
6 jaren geleden

je hebt ze ook van natuurrubber! de keeper.

waR
waR
6 jaren geleden

Er is toch ook zoiets als wasbaar maandverband van biologisch katoen?
Mijn kleine gebruikt ook wasbare luiers.

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Blijft het Monsanto verhaal toch weer de kop opsteken. De intrede van dit soort bedrijven is eigenlijk de intrede van wereldwijde vergiftiging. En de vrouw als 2de rangs burger is een goed proefkonijn.
Wat dom eigenlijk; vergiftig de vrouw en roei de mensheid uit. Toch goed over nagedacht, zal ik maar zeggen.

Netty
Netty
6 jaren geleden

Na het lezen van dit artikel vraag ik mij nu af,wat zit er in de wegwerpluiers?
Ik neem aan dat ook deze zijn bewerkt met allerlei rotzooi!
Dus van af dag 1, dat je op deze aardkloot bent wordt je al ziek gemaakt!

Siggie Iggie
Siggie Iggie
6 jaren geleden

En hoe zit dat dan met biologisch toiletpapier?

Yvonne
Yvonne
Reactie op  Siggie Iggie
6 jaren geleden

Zie mijn reactie’s.

x

Check Also

gates

Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

Talloze jonge vrouwen hebben hierdoor neurologische schade opgelopen. Deze award-winnende film over HPV-vaccins mag je niet missen

Talloze jonge vrouwen hebben hierdoor neurologische schade opgelopen. Deze award-winnende film over HPV-vaccins mag je niet missen

De documentaire ‘Sacrificial Virgins’, waarin wordt gekeken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x