Gezondheid

Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tampons en maandverband bevatten schokkende ingrediënten, zoals bleek en pesticiden. Veel vrouwen denken daar niet aan als ze die producten kopen.

Mariah Mansvelt Beck (33) kreeg drie jaar geleden de diagnose baarmoederhalskanker. Ze besloot er alles aan te doen om beter te worden. Haar specialist adviseerde haar tampons en maandverband van biologisch katoen te gebruiken.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mansvelt Beck kwam tot de ontdekking dat tampons en maandverband sporen van chemicaliën bevatten omdat het katoen is behandeld met pesticiden, gebleekt met chloor en aangevuld met synthetische stoffen. Ze vraagt zich af hoe het mogelijk is dat we worden blootgesteld aan zoveel chemicaliën.

Ze richtte samen met Wendelien Hebly, afgestudeerd neurowetenschapper en tot voor kort werkzaam als manager sales en business development bij Tommy Hilfiger, het bedrijf Yoni op.

Yoni maakt zich sterk om meer bewustzijn te creëren en om alternatieve producten in de schappen te brengen. In voeding zitten verborgen E-nummers en in tampons zitten schadelijke chemicaliën. De alternatieven die Yoni op de markt brengt verschillen van de producten in biologische winkels, omdat ze niet uit semi-katoen maar uit 100 procent katoen bestaan.

Bedrijven zijn niet verplicht de ingrediënten op de verpakking te zetten en mogen naar eigen inzicht ingrediënten toevoegen. “We doken in een wereld met vrijwel geen transparantie: niemand weet precies wat er in deze producten zit,” zegt Wendelien.

Mariah en Wendelien pleiten voor meer onderzoek naar de langetermijngevolgen van deze chemicaliën. Afgelopen jaar deed ze haar verhaal bij TEDx Amsterdam Women. “We moeten chemicaliën uit onze vagina’s houden,” stelde ze tijdens haar presentatie. “Het zijn producten die alle vrouwen ter wereld vanaf hun eerste menstruatie gebruiken, maar niemand weet er iets van af,” vervolgde ze.

Yoni introduceerde afgelopen maand via een crowdfundingprogramma haar eerste producten.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margje
Margje
9 jaren geleden

Het moet niet veel gekker worden zeg, is er nog iets wat we wel kunnen gebruiken? Het lijkt wel alsof we aan alle kanten worden bedrogen en opgelicht. Je zou er gek van worden. Carpe diem mensen.

Wim
Wim
9 jaren geleden

Je moet maar een vrouw zijn. Misschien pampers.

Anna
Anna
9 jaren geleden

Mooi….krijg ik nu belastingkorting omdat deze gemicalien ons vrouwen sneller steriel of minder vruchtbaar kunnen worden?
Krijg ik korting bij de crematorim omdat ik al half voorgerookt ben door de chemtrals?
En….krijg ik ook korting als ik nog meer GMO’s consumeer aangezien die het DNA doen muteren?
Hoe hebben we het zo ver laten gaan dat dit kan gebreuren???

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
9 jaren geleden

Achja, gezond leven doen we zowiezo niet dus hoe erg kan het zijn?
WC papier word ook gebleekt, gaan we daardoor nu eerder dood?

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x