Homepagina » Gezondheid » Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband
Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband

Vrouwen opgelet: het grote gevaar van tampons en maandverband

Tampons en maandverband bevatten schokkende ingrediënten, zoals bleek en pesticiden. Veel vrouwen denken daar niet aan als ze die producten kopen.

Mariah Mansvelt Beck (33) kreeg drie jaar geleden de diagnose baarmoederhalskanker. Ze besloot er alles aan te doen om beter te worden. Haar specialist adviseerde haar tampons en maandverband van biologisch katoen te gebruiken.

Mansvelt Beck kwam tot de ontdekking dat tampons en maandverband sporen van chemicaliën bevatten omdat het katoen is behandeld met pesticiden, gebleekt met chloor en aangevuld met synthetische stoffen. Ze vraagt zich af hoe het mogelijk is dat we worden blootgesteld aan zoveel chemicaliën.

Ze richtte samen met Wendelien Hebly, afgestudeerd neurowetenschapper en tot voor kort werkzaam als manager sales en business development bij Tommy Hilfiger, het bedrijf Yoni op.

Yoni maakt zich sterk om meer bewustzijn te creëren en om alternatieve producten in de schappen te brengen. In voeding zitten verborgen E-nummers en in tampons zitten schadelijke chemicaliën. De alternatieven die Yoni op de markt brengt verschillen van de producten in biologische winkels, omdat ze niet uit semi-katoen maar uit 100 procent katoen bestaan.

Bedrijven zijn niet verplicht de ingrediënten op de verpakking te zetten en mogen naar eigen inzicht ingrediënten toevoegen. “We doken in een wereld met vrijwel geen transparantie: niemand weet precies wat er in deze producten zit,” zegt Wendelien.

Mariah en Wendelien pleiten voor meer onderzoek naar de langetermijngevolgen van deze chemicaliën. Afgelopen jaar deed ze haar verhaal bij TEDx Amsterdam Women. “We moeten chemicaliën uit onze vagina’s houden,” stelde ze tijdens haar presentatie. “Het zijn producten die alle vrouwen ter wereld vanaf hun eerste menstruatie gebruiken, maar niemand weet er iets van af,” vervolgde ze.

Yoni introduceerde afgelopen maand via een crowdfundingprogramma haar eerste producten.

[Nieuws]


Vond je dit interessant? Deel het dan met iedereen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Het moet niet veel gekker worden zeg, is er nog iets wat we wel kunnen gebruiken? Het lijkt wel alsof we aan alle kanten worden bedrogen en opgelicht. Je zou er gek van worden. Carpe diem mensen.

  26 likes
  • Tip van het huis: eens je het systeem door hebt is er geen weg meer terug. Je kan niet meer gewoon “douchegel” gebruiken. Want dan zou je je lichaam insmeren met syntetische brol. Standaard keukenzout is vergif, tandpasta met fluor: vergeet het. Neem alvast een klantenkaart bij de bio-shop. Denk over ALLES na waarmee je lichaam in contact komt zelfs over kleurstoffen in kledij. Welkom aan de andere kant van het spectrum.

   57 likes
   • En dat is dus precies waar ik op het moment mee bezig ben. Alles onder de loep leggen. Zelf mijn tandpasta en deo maken. Eten zelf maken…… maar alles in een keer veranderen gaat niet en soms is de beurs gewoon leeg.

    14 likes
 2. Mooi….krijg ik nu belastingkorting omdat deze gemicalien ons vrouwen sneller steriel of minder vruchtbaar kunnen worden?
  Krijg ik korting bij de crematorim omdat ik al half voorgerookt ben door de chemtrals?
  En….krijg ik ook korting als ik nog meer GMO’s consumeer aangezien die het DNA doen muteren?
  Hoe hebben we het zo ver laten gaan dat dit kan gebreuren???

  19 likes
  • Anna en ook zeker Harrie, jullie voelen waar het om speelt! Het zogenaamde feminisme, het kapot maken van de vrouwelijke energie.
   Door de vrouwen te sturen naar meer mannelijk gedomineerde energieën trachten de controleurs de samenleving uit balans te krijgen. Compassie, zorgzaamheid en vrouwelijke intuïtie worden binnen een door mannelijke energieën gedomineerde samenleving minder waardevol geacht.
   -Door geboortecijfers te temperen.
   Een carrière vrouw heeft minder tijd voor kinderen, met als resultaat minder geboortes. De promotie van abortus heeft hetzelfde effect.
   -Het afbreken van de familie.
   Des te zwakker de familie des te sterker de invloed van de staat (controleurs). Werkende vrouwen hebben minder tijd voor hun kinderen. Dit stelt de controleurs in staat meer invloed op kinderen uit te oefenen. Kinderen worden in het kinderdagverblijf afgescheiden van hun ouders en met overheidspropaganda bestookt.
   -Meer werkende vrouwen betekent meer slaven.
   Als alle vrouwen (ongeveer 50% van de wereldbevolking) zouden werken, dan hebben de controleurs 100% meer belasting betalers (slaven). Feminisme heeft de vrouwen niet bevrijd, maar meer tot slaaf gemaakt. Goedkopere slaven.
   En als dit niet werkt dan de chemicaliën…
   Hulde aan deze dames 🙂

   20 likes
 3. Ik vind de laatste jaren sowieso, dat er een bijzonder denigrerende marketingtrend zichtbaar is richting vrouwen. Dit wordt geuit middels reclameboodschappen over dameshygiëne verbandmiddelen en wordt steeds negatiever van aard. Ondanks, dat de industrie doet voorkomen of de hedendaagse vrouw zich nog nooit zo vrij heeft kunnen bewegen. Er wordt dames op steeds indringender manier aangepraat, dat het vrouwenlichaam van nature onrein is en dat zij hier zelf voor verantwoordelijk worden gesteld wanneer niet van de industriële “oplossingen” gebruik wordt gemaakt. Als voorbeeld het inlegkruisje, dat niet alleen steeds groter wordt en van vleugeltjes en zelfs “geleidesporen” is voorzien, maar ook allerlei “verfrissende” odeurtjes krijgt toegevoegd, zodat de vrouwen altijd gevrijwaard blijven van ‘geurtjes’. Geurtjes, die van nature kunnen voorkomen (ook bij mannen!!), maar met name dames worden aangepraat door de misleidende marketing van de belanghebbende industrieën. De onderliggende toon van al deze reclames is niets anders dan dat je je zelf niet meer openbaar durft te vertonen en dus wel alle industriële oplossingen moet gebruiken, want anders heb je onbewust het stempel ‘viespeuk’ gekregen en dit geeft het gevoel, dat dit stempel op je voorhoofd is te lezen. En omdat de trend van het dragen van strings natuurlijk een ander formaat inlegverband noodzakelijk maakt, is plotseling een miniformaat damesverband ook toereikend. Ja, want je wilt als producent van al die “oplossingen” natuurlijk je omzet niet zien dalen en dus worden alle voordelen van het grotere formaat in een keer opzij gezet.

  Een kotsmisselijk makende vorm van reclame, die doelbewust op deze manier is opgezet, want het levert enorme omzetten op. Lichamelijke hygiëne gecombineerd met gezonde voeding heeft er altijd voor gezorgd, dat gezondheidsproblemen zoveel en zover mogelijk buiten de deur bleven en doen dit nog en behoeden je voor via reclameboodschappen ingeprente denkbeelden dat je anders een ‘viespeuk’ bent.

  En ja, al die chemische troep, die in dameshygiënemiddelen wordt verwerkt en waardoor je dan ook nog de kans loopt op gezondheidsproblemen, die dan vaginaal hun invloed hebben in het lichaam, zijn natuurlijk helemaal niet leuk om op te lopen. Vanuit de EAV/VEGA-testmethode weten we, dat je dit allemaal op voorhand kunt testen of jouw lichaam dit kan verdragen. Ik zeg ook al jaren, dat het een goede zaak is, om eens per jaar een EAV/VEGA-test te ondergaan bij een (para)medisch therapeut, zodat je in de zogenaamde preklinische fase (dus er zijn dan nog geen klinische factoren aantoonbaar, maar wel energetisch te bepalen!!!) al kunt zien welke tendens het lichaam volgt m.b.t. gezondheid).

  In 1984 heeft de Duitse EAV-arts Werner Grauberger tijdens een EAV-seminar in NL hier al ruim aandacht aan besteed m.b.t.. vaginale problemen/klachten. Bijvoorbeeld werd door hem het voorbeeld van ‘witte vloed’ aangehaald, dat veel voorkwam bij vrouwen, die gouden enkelkettinkjes droegen. Ik schrijf dit om het bewustzijn aan te scherpen van hetgeen mensen, veelal niet wetend, met hun lichaam doen. Er zijn zoals je kunt lezen nu alternatieven op het gebied dameshygiëne verbandmiddelen. Een prima initiatief van beide dames, waarvoor hulde.

  38 likes
  • Het zijn de op macht en geldbeluste machomannetjes die de vrouwen er graag onder houden, graag denigrerend neerzetten en dito behandelen, het geeft ze een gevoel van er boven staan. Het zijn ook altijd cokesnuivers en champie drinkers en onder invloed zijn die enorme ego’s tot mé-ga proporties opgeblazen. Reclamemakers, ook al snelle jongens, worden met geld omgekocht om aan die degradatie mee te doen en zo worden legio valse beelden geschetst en de wereld ingestuurd. Maar wakkere mensen weten dat ze met psychopaten te maken hebben en kunnen er verder niets mee dan wat gniffelen en verleggen hun aandacht dan ook weer snel op normale en boeiender zaken. De slaapwandelaars nemen die gekken nog serieus, hoe lang nog, wat objectief bekeken vaak hilarische taferelen verschaft.

   0 likes
 4. Nooit gehoord van menstruatie cups? Zijn er in veel verschillende merken. Even wennen in gebruik, maar veel hygiënischer, duurzamer, fijner in gebruik. Minder maandelijkse pijntjes..misschien komt een deel van die pijn wel door de chemicaliën..zou me niks verbazen!

  9 likes
 5. Blijft het Monsanto verhaal toch weer de kop opsteken. De intrede van dit soort bedrijven is eigenlijk de intrede van wereldwijde vergiftiging. En de vrouw als 2de rangs burger is een goed proefkonijn.
  Wat dom eigenlijk; vergiftig de vrouw en roei de mensheid uit. Toch goed over nagedacht, zal ik maar zeggen.

  5 likes
 6. Er is toch ook zoiets als wasbaar maandverband van biologisch katoen?
  Mijn kleine gebruikt ook wasbare luiers.

  4 likes
 7. Alle chemische artikelen en bepaalde voeding (wat nogal veel is), is slecht voor de mens. We worden hiermee opgedrongen en ja, het is goed dat we bewuster worden.

  Maar…….worden we ook bewust van onze kwetsingen die we opgelopen hebben in het leven, en andere psychische pijnpunten?

  Homotoxicose: je lichaam verkrampt al met een gedachte, met woorden die je uitspreekt of hoort.
  Baarmoederhalskanker: heeft met veiligheid en intimiteit te maken.
  Daar mag ook eens naar gekeken worden.
  wen zo heeft iedere ziekte en aandoening zijn achtergrond, wat het wil zeggen voor de mens.
  Boeken: De zin van het ziek zijn: Dethlefsen en Dalke
  De sleutel tot zelfbevrijding: Christiane Beerlandt
  Je kunt je leven helen: Louise Hay

  Ik ben zelf een ex kanker patiënte en heb mijn proces hierin heel goed gevonden en ben er mee aan de slag gegaan.
  Nu kan ik eten wat ik wil en artikelen gebruiken naar mijn keuze, mijn proces heeft mij genenzen en het zal mij niet nog een keer overkomen, omdat ik bewust ben wat er in mij afspeelt: angsten, blokkades e.d.
  DAT ZOU IEDEREEN EENS ONDER OGEN MOETEN GAAN ZIEN.

  3 likes
  • @ Yvonne,

   Ik ben het volledig met je eens. Mensen zoeken in 9 van de 10 gevallen de oplossing buiten zichzelf. Hetgeen je hier schrijft is zeker waar en bijvoorbeeld de volgende links http://www.levensbewustzijn.nl/page11.php http://www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl van Mies Kloos gaan hier o.b.v. de 5 biologische wetten uitgebreid op in, zoals Christiane Beerlandt in het door jou aangegeven boek op haar manier doet.

   Een citaat van Mies uit een van haar nieuwsbrieven:

   “Ziek zijn is bewust worden

   Veel mensen vertellen me hoeveel hun ziekte hen heeft gebracht. Ze spreken over een zware tijd, maar die hen toch ongelooflijk veel heeft gebracht en die ze niet zouden hebben willen missen. Fantastisch om dat te horen: ziek zijn is bewust worden en bewust worden is een ongelooflijk fascinerende en inspirerende weg, die je niet meer los laat, ook niet als je weer beter bent. Ziekten hebben hierin een hele duidelijke functie”.

   Met vriendelijke groet, Harrie

   0 likes
   • Baarmoederhalskanker: ik ben zelf een ex-kanker patiënte van deze vorm. Heb de zware Wertheim Meigs operatie hiervoor ondergaan
    BHK wil je zeggen dat veiligheid intimiteit geschonden is of is geweest. Daarin ligt een levensles voor de desbetreffende persoon.
    Het is niet het maandverband of tampon.
    Tenminste wanneer je hygiënisch genoeg bent.

    Een ziekte wil je iets vertellen over datgene wat je diep hebt weggestopt, het niet wil weten.

    0 likes
   • Mooi Harry, ik werk ook vanuit dit standpunt. De opleiding homotoxicose heeft mijn visie hierin nog eens verstekt.
    Ik ken het boek: de dleutel tot zelfbevrijding van Christiane Beerlandt en ook andere.
    In mijn werk ga ik altijd naar de oorzaak van de ziekte of aandoening.
    Zo wordt men bewust van een eigen gedrags en denkpatroon.
    Ik begrleid de persoon in de stappen in de verandering naar genezing toe en uiteraard behandel ik de persoon voor de ziekte. Holistische geneeswijze dus.
    Zo heb ik geheel zelf mijn eigen proces n.a.v. BHK aangepakt.

    Het is voor de mens altijd nog makkelijker buiten zichzelf te kijken en iets asn te wijzen wat de oorzaak zou kunnen zijn.
    Maar men houdt zichzelf voor de gek.

    0 likes
  • Heel mooi Yvonne. Ook ik heb hierover geschreven en de homotoxicose erin genoemd.
   Ik ben het met je eens.
   Heb zelf ook BHK gehad. Heb er een behoirlijke complicatie aan overgehouden. Ook dit is niet zomaar.
   Wanneer je idd je processen onder ogen ziet en aangaat dan maakt het verder niet uit wat je eet, drinkt, gebruikt. Op verantwoordelijke wijze althans.

   0 likes
 8. Je moet maar een vrouw zijn. Misschien pampers.

  2 likes
 9. Achja, gezond leven doen we zowiezo niet dus hoe erg kan het zijn?
  WC papier word ook gebleekt, gaan we daardoor nu eerder dood?

  2 likes
 10. Na het lezen van dit artikel vraag ik mij nu af,wat zit er in de wegwerpluiers?
  Ik neem aan dat ook deze zijn bewerkt met allerlei rotzooi!
  Dus van af dag 1, dat je op deze aardkloot bent wordt je al ziek gemaakt!

  2 likes
 11. Dood ga je toch een keer, die paar dagen minder maakt niet uit.

  2 likes
 12. Misschien is het neveneffect ook dat vrouwen hornier zijn dan ooit.

  1 likes
 13. En hoe zit dat dan met biologisch toiletpapier?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Talloze jonge vrouwen hebben hierdoor neurologische schade opgelopen. Deze award-winnende film over HPV-vaccins mag je niet missen

Talloze jonge vrouwen hebben hierdoor neurologische schade opgelopen. Deze award-winnende film over HPV-vaccins mag je niet missen

De documentaire ‘Sacrificial Virgins’, waarin wordt gekeken ...

Amerikaanse jongen sterft bijna na HPV-vaccin. Zijn moeder schetst horrorbeeld

Amerikaanse jongen sterft bijna na HPV-vaccin. Zijn moeder schetst horrorbeeld

Steeds meer ouders twijfelen om hun kind het HPV-vaccin tegen ...