Financieel

Geheimzinnige elitegroep trekt aan financiële touwtjes (video)

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl het einde van de economische crisis nog niet in zicht is, zijn financiële toezichthouders onder vuur komen te liggen omdat ze het leven van de bankiers alleen maar gemakkelijker zouden maken.

Het grote publiek blijkt nagenoeg niet te weten waar de grote beslissingen over de wereldwijde financiële toekomst worden genomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De financiële wereld wordt bestuurd vanuit het Zwitserse Bazel. Het Bazels Comité voor het bankentoezicht werd in 1974 opgericht door de gouverneurs van de G-10. Het houdt zich onder meer bezig met het ontwerpen van internationale regelgeving voor het bancaire toezicht.

Tussen 2006 en 2011 bekleedde Nout Wellink de functie als voorzitter van het Bazels Comité voor bankentoezicht. Hij werd vorig jaar opgevolgd door de Zweed Stefan Ingves.

Als voorzitter van het Comité was Wellink de belangrijke man achter Bazel III, het pakket aan maatregelen dat banken moet gaan voorzien van meer kapitaal. In onderstaande reportage van RT wordt gesteld dat het Bazels Comité in feite niets meer is dan een oude jongensclub die bankdirecteuren de hand boven het hoofd houdt.

Bron: YouTube/RT

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hans
hans
11 jaren geleden

De mannen die daar vergaderen zijn er maar op 1 ding uit. Zorgen voor jezelf en dat je ermee wegkomt. Het wordt tijd dat dit onder toezicht wordt gehouden door een onafhankelijke groep, want de belangen waarmee ze spelen zijn gewoon te groot om in handen te geven van normale stervelingen.

martijn
martijn
11 jaren geleden

Voor meer duidelijkheid en voor degene die deze docu nog niet hebben gezien…

https://www.youtube.com/watch?v=B4TzPtQUMbs

kenn
kenn
11 jaren geleden

“Terwijl het einde van de economische crisis nog niet in zicht is”

De economische situatie die was voor de crisis is het aan einde gekomen en geldt niet meer,en die crisis is als smoesje wordt gebruikt om naar een andere nieuw system economische te gaan invoeren via de machtigste bankieren en dit nieuw system vereist de bezuinigen stappen en heeft de sleutel tot NWO.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Die geheimzinnige organisatie is gewoon de verenigde overheden. Overheden geven graag geld uit, meer dan de helft aan sociale stelseeld nodig hele veel gels, hiervoor is gld, meer geld dan er binnenkomt, opdoeken kan wel, maar is ongewenst omdat dit velies van macht inhoudt, mensen zijn ontrecht gaan denken, dat het geld van die andere terecht aan han wordt uitgegeven, dat die ander meer en meer moet afdragen, vinden zij de normaalste zaak van de werled. De diefstal en leven op kosten van die ander brengt men als sociaal.

Dit is net zo sociaal als een bedelaar geld geven welke u eerst even uit de zak van uw buurman trekt. Immers geld van een ander geeft men makkelijker uit.

Dit wordt uiteindelijk moeilijker en moeilijker te verkopen, dus leent men geld. Dit geld wordt door private banekn opgebacht, omdat in het verleden, een staatsobligatie een vrij zekere investering was. Helaas een overheid die mer en meer leent, moet zelf meer en meer rente betalen(daar het risico steeds groter wordt dat die overheid niet terugnkan betalen). Banken worden steeds terughoudender om die obligaties af te nemen. Waarnaa de overheid opdracht geeft aan die Centrale banken om de geld persen aan te zetten en meer geld te drukken. Dit geld wordt vervolgens goedkoop geleend aan die private banken. Die ervolgens doordat goedkope geld weer geld lenen aan die SOcialitisch teveel uitgevende overheid. Een innig verwovenheid is bereikt.

Het duidelijkst was dit toen, bij de financiele crisis(de huidige crisis is een overheidsschuldencrisis)de grootste sponsor van de PVDA (de directeur die ING Direct in de VS is gestart) in ruil voor zijn donaties met desenatoren in de eerste kamer mocht overleggen hoe men geld kon lenen aan de banken om ze niet te laten vallen. Zonder overheidsbemoeienis, geen grote problemen bij de banken.

Maar denk gerust aan een geheime organisatie…

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x