Homepagina » Buitenland » MH17-expert: “VN-tribunaal is wanhopige poging om de betrokkenheid van Oekraïne te verbergen”
MH17-expert: "VN-tribunaal is wanhopige poging om de betrokkenheid van Kiev te verbergen

MH17-expert: “VN-tribunaal is wanhopige poging om de betrokkenheid van Oekraïne te verbergen”

Nederland wil met Maleisië, België, Australië en Oekraïne een VN-tribunaal oprichten om de verdachten van de MH17-ramp te vervolgen. De landen hadden daarvoor een resolutie ingediend bij de VN-Veiligheidsraad.

De VS zal een dergelijk tribunaal steunen, Rusland niet. Beide landen hebben vetorecht. Rusland stelde vorig jaar nog voor om een internationaal onderzoek uit te voeren, gebaseerd op het onderzoek dat is uitgevoerd door de VN, en niet door middel van een geheime deal tussen landen, waarbij één van de mogelijke daders – Oekraïne – vetorecht heeft.

De Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin heeft laten weten dat er zeker geen MH17-tribunaal komt. Omdat Rusland hoe dan ook tegenstemt, wordt het plan van tafel geveegd.

Dubieus onderzoek

Vanaf dag nul werkt Nederland intens samen met Kiev, zegt MH17-expert en journalist Joost Niemöller. De Russen worden erbuiten gehouden en er wordt een blame game in de richting van Poetin gespeeld.

Wat iedereen begrijpt is dat Poetin zich nooit laat slachtofferen door zo’n dubieus onderzoek, waarbij Nederland naar buiten toe als de baas wordt benoemd, maar waarbij de VS achter de schermen aan de touwtjes trekt en Oekraïne uit de wind houdt, aldus Niemöller.

Supermoderne Israëlische raketten

Rusland heeft gezegd dat het rapport van de Onderzoeksraad zeer eenzijdig is. Ondertussen is er een anoniem Russisch rapport verschenen, waarin wordt aangegeven dat er met supermoderne Israëlische raketten vanuit een Su-25-straaljager op de Boeing van Malaysian Airlines is geschoten.

Een ex-CIA-agent heeft bovendien bevestigd dat een Oekraïens-Israëlische oligarch over modern Israëlisch wapentuig beschikt. Diezelfde oud-agent zei ook dat Amerikaanse politici de schuld voor het neerhalen van MH17 weg willen schuiven van de VS en meer willen concentreren op lokale oorzaken. Sommige krachten binnen het Amerikaanse machtsapparaat zitten te wachten op meer spanning met Poetin, aldus Niemöller.

Ramkoers

De Amerikanen hebben ieder initiatief in het diplomatieke verkeer volgens hem verloren. Na een jaar is er nog steeds geen enkel bewijs voor die vermeende Buk-raket. Het kleuterwerk van Bellingcat is van tafel geveegd. Er was geen ‘Buk-spoor’ door het Donbas-gebied, legt Niemöller uit.

De Russen lijken sterk genoeg in hun schoenen te staan om een internationaal onderzoek aan te durven. Dat is dus geen onderzoek waarbij Kiev van tevoren wordt gevrijwaard van iedere betrokkenheid. En dat is dus ook niet dit internationale tribunaal. Dat het toch is voorgesteld, duidt volgens Niemöller op een ramkoers, op een wanhopige poging het onderzoek in de soep te laten lopen. Want de waarheid over de rol van Kiev mag niet naar buiten komen. Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het te delen op Facebook.

[De Nieuwe Realist]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hawks schreef:

  Hee, kijk nou. Een nieuw beroep: MH17 expert. Ben benieuwd wat de functie eisen zijn…

  Anoniem Russisch rapport: per definitie (want anononiem) niet te verifieren. Dan mag je aannemen dat er belangehebbenden zijn om onrust te stoken, toch? Want als je De Waarheid naar buiten wil brengen, waarom dan je identiteit verhullen (een prima role model is Snowden, methinks)?
  Jammer overigens dat de Russen ‘Njet’ zeggen. Als ze niets te verbergen hebben, dan verwacht je een meer flexibel antwoord, toch? Zeker als ze echt meer weten.

  Dan maar de ex CIA agent als bron verifieren. Guess what? Een podcast! Kan net zo goed iemand zijn die een script voorleest. Of een trial van een nieuwe John Grisham roman.

  Helaas.

  16 likes
  • Stefan schreef:

   Een zeer vreemde redenatie om te stellen dat als je de waarheid naar buiten wilt brengen, er geen reden is om je identiteit te verhullen. Denk jij dat Snowden voor de lol is ondergedoken in rusland? De waarheid naar buiten brengen is gevaarlijk.

   Veel grote insiders, en mensen met kennis en creatief potentieel zijn ondergedoken of vanaf het begin af aan anoniem. Dat doen ze omdat ze weten dat de kennis die ze bezitten dermate doorbrekend is, dat het een gevaar vormt voor de elite.

   En als het jou nog steeds niet duidelijk is tot hoever de elite bereid is te gaan, om hun doel te behalen, dan ben je gewoon blind. Het is ook niet voor niets dat de uitvinder van Bitcoin anoniem is, wat een directe aanval is op het bankwezen.

   Alle echt grote en essentiële dingen:

   – 100% decentrale vrije energie
   – Vervanging voor het consumeren van olie
   – De meest essentiële en geheime kennis

   Moeten anoniem naar buiten worden gebracht.

   41 likes
   • Roy schreef:

    “Een zeer vreemde redenatie om te stellen dat als je de waarheid naar buiten wilt brengen, er geen reden is om je identiteit te verhullen. ”

    Echter is het maar de vraag of het de waarheid is (ik heb zo’n vermoeden), het is een anoniem russisch onderzoek wat via de sociale media verspreid is wat niet geverifieerd kan worden..

    Dit is al het zoveelste russische onderzoek en dat maakt het er niet betrouwbaarder op..

    Eerst riepen ze, het was een SU-25 van de Oekraiene (Met gephotoshopte sateliet beelden als bewijs)

    Vervolgens was het een BUK raket afgeschoten door de Oekraiene (Met gephotoshopte sateliet beelden als bewijs)

    Nu zijn het weer Supermoderne Israëlische raketten (met bewijzen die niet geverifieerd kunnen worden)

    Dus met alle russische onderzoeken bij elkaar kunnen we concluderen dat de MH17 is neergeschoten door een SU 25 met een air to air raket, vervolgens is hij neergeschoten met een buk vanuit de Oekraiene en om het helemaal af te maken is hij nog een keer beschoten door een Israëlische raket..

    18 likes
   • Hawks schreef:

    Snowden heeft niet anoniem gelekt, dat is mijn punt.

    4 likes
   • helder schreef:

    MIA (
    missing in action)

    0 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Je haalt een paar dingen door elkaar, Hawk…
   Juist het feit dat Snowden moet onderduiken, nadat hij een gedeelte van de waarheid naar buiten heeft gebracht, geeft aan dat het zeer verstandig is om niet altijd met naam en toenaam naar buiten te treden.
   Daarnaast zijn er al meerdere personen die met waarheden naar buiten hebben willen treden, of zijn getreden, die het niet meer na kunnevertellen.

   Wat de functie eisen zijn, wanneer je MH-17 deskundige wilt worden lijkt me duidelijk. In jou geval is dat: Schrijf op wat Reuters je voor kauwt en ga vooral niet zelf op onderzoek uit.
   Voor mensen die wél zelf nadenken is het wat lastiger. We mogen blij zijn met iemand als Joost Niemöller. Dat is tenminste iemand die zijn nek uit steekt en niet de propaganda van de MSM na kletst.

   Op zijn minst 100% terecht dat de Russen Njet hebben gezegd.
   De Fascistische Staten van Amerika houden hun al even fascistische vrienden uit de Oekraïne de hand boven het hoofd. En ook de geheimhouding die Rutte heeft getekend met de Oekraïne, Australië en België, pleit niet voor een eerlijke gang van zaken.
   Rusland heeft meerdere malen aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek, maar aangezien de waarheid niet boven tafel mag komen, is daar geen gehoor aan gegeven.
   Ik ben blij, nee, heel blij dat de Russen hun poot stijf houden en gewoon Njet hebben gezegd.

   Het enige waarbij je de plank niet helemaal mis slaat, is dat over die belanghebbenden die onrust willen stoken. Die zijn er inderdaad.
   Het Witte Huis zit er vol mee en ook in Hilversum doen ze aardig hun best.

   24 likes
   • Hawks schreef:

    Snowden heeft niet anoniem gelekt, dat is nu juist mijn punt.

    Overigens begrijp ik je opmerking over ‘de plank niet volledig misslaan’ niet helemaal. In mijn reactie pretendeer ik niet dat ik dingen weet of feiten naar buiten breng. Ik ben alleen sceptisch over bronnen. Mijn perceptie…

    3 likes
    • Sé Paratist schreef:

     Hawks,

     Waar jij de plank volledig mis slaat, is het feit dat jij Snowden als voorbeeld stelt, dat iedereen die iets van de waarheid vertelt (en wat van de elite eigenlijk niet naar buiten gebracht mag worden) maar met eigen naam (en adres??) naar buiten moet treden.

     Weet jij niet wat er van Snowden is geworden..??
     Hij is momenteel de meest gezochte Amerikaan.
     Hij leeft ondergedoken in een land waar hij niet voor gekozen heeft, maar waar hij wel veilig is voor Amerika.
     En dat allemaal omdat hij de waarheid naar buiten heeft gebracht, of althans een gedeelte daar van.

     Dat jij deze Snowden als voorbeeld stelt, daar sla jij de plank volledig mis…!!!
     Ik denk dat de meeste mensen die zulke zaken naar buiten kunnen brengen dat liever anoniem doen, omdat ze (met hun gezin) verder willen leven in de beperkte vrijheid die we hier nog hebben.

     Dus, geen aanval omdat je sceptisch bent, ben ik nl ook, maar wel even nadenken voordat je zo snel in de aanval kruipt…

     6 likes
     • Roy schreef:

      “Weet jij niet wat er van Snowden is geworden..??
      Hij is momenteel de meest gezochte Amerikaan.”

      Het is een anoniem Russisch onderzoek welke de russen vrij zouden pleiten, dus zo veel gevaar zouden deze russische onderzoekers niet lopen daar in Rusland..

      In het westen zijn heel veel “experts” die niet anoniem het westen beschuldigen en ook deze mensen hoeven geen van allen te vluchten..

      8 likes
     • Hawks schreef:

      OK, mijn punt is dit. Waarom anoniem naar buiten treden met dit verhaal? Dat maakt het niet mogelijk om het verhaal op enige wijze te verifieren doordat het niet mogelijk is om vragen te stellen aan de bron.

      Stel: ik heb het van een anonieme bron dat in 1986 de 112de persoon die over de finish kwam van de Elfstedentocht uit blijdschap zijn Friesche doorloper in de lucht gooide, deze op (nog) onverklaarbare wijze middels een lokale anomalie in een baan om de Aarde is geschoten, daar in een baan om een theepot kwam, na jaren echter toch weer in de dampkring kwam, en niet geheel opgebrand door de cockpit van de MH17 heenvloog waardoor decompressie ontstond en het toestel is neergestort. Anoniem, hè?
      Onwaarschijnlijk? Hoogst onwaarschijnlijk. Onmogelijk? Nee, dat niet. Onverifieerbaar? Dat wel. immers, anoniem.

      En dan iets anders. Elders stel je dat ik bronnen als Reuters niet serieus kan nemen. Ik zou graag je eerlijke antwoord willen.
      Stel dat Reuters naar buiten was gekomen met dat het toestel was neergehaald met een Israelische raket, had jij hier dan de hypothese verdedigd dat het verhaal onjuist is, en dat de oorzaak is dat één of andere Oekraiense separatist een hoog corrupte Russische officier kende, die voor 5 liter wodka en 5 liter antivries best bereid was om Buk raket en lanceer installatie uit te lenen zodat deze separatist een Oekraieens vliegtuig uit de lucht kon halen, maar deze separatist niet wist dat, ondanks dat deze apparaten het relatief makkelijk maken een raket af te vuren, deze apparaten moeilijk zijn om goed te gebruiken, en daardoor in plaats van een beoogd doelwit een passagiersvliegtuig heeft neergehaald?

      Hoe zit het ook weer? Hoe onwaarschijnlijker een verhaal, hoe zwaarder de bewijslast? En anonimiteit van bron maakt bewijzen verdomd lastig!

      2 likes
     • Roy schreef:

      “(RT, bijvoorbeeld)”

      Valt RT onder betrouwbare alternatieven?
      Over propaganda gesproken.

      2 likes
     • Roy schreef:

      “En dan iets anders. Elders stel je dat ik bronnen als Reuters niet serieus kan nemen. Ik zou graag je eerlijke antwoord willen.
      Stel dat Reuters naar buiten was gekomen met dat het toestel was neergehaald met een Israelische raket, had jij hier dan de hypothese verdedigd dat het verhaal onjuist is”

      Hier ben ik ook wel benieuwd naar.

      1 likes
     • Sé Paratist schreef:

      Hawks en Roy,

      Ik neem Reuters (en NOS, RTLnieuws, e.d.) helemaal niet meer serieus.
      Het heeft er te vaak te dicht ongelegen dat ze liegen en de boel verdraaien.
      Nu jullie vraag…
      Stel dat Reuters naar buiten was gekomen met dat het toestel naar beneden was gehaald met een Israëlische raket…….
      1. Dat is net zo een stel dat, als wanneer je vraagt stel dat er in augustus 3 meter sneeuw ligt…..
      Reuters is immers, net als de Israëlische politiek, onderdeel van het zionistencomplot. Ook wel de elite of iets met satanisten genoemd.
      2. Stel dat er wel 3 meter sneeuw ligt in augustus, of dat Reuters dat wrkelijk zou melden, zou ik nog op zoek gaan naar alternatieve bronnen (RT, bijvoorbeeld).

      Ik snap dat je moeite hebt om me te volgen, want we worden hier vanaf onze lagere school al volgestopt met propaganda.
      Maar laat ik je dit zeggen: Achter (bijna) alle grote gebeurtenissen in de wereld gaat een heel andere werkelijkheid schuil dan wat ons wordt verteld…

      1 likes
     • Sé Paratist schreef:

      Ik begrijp dat jij RT een propaganda zender vindt….
      Zal ook vast wel dat het nieuws daar gekleurd naar buiten komt, maar ik bekijk het wel. Ik lees ook Israëlisch nieuws en (voor mij vertaald) nieuws uit verschillende landen in Azië.

      Over het algemeen geloof ik het nieuws van de zender die er geen belang bij heeft…
      Van ons nieuws zijn voorbeelden te over dat het gewoonweg niet klopt. We worden werkelijk waar voorgelogen. Het beste zouden ze die Pipo’s van de NOS op moeten pakken en vaste moeten zetten. Maar dat is weer een andere discussie…

      Dat valse vlag operaties daadwerkelijk bestaan is ook 100 % zeker. Dat Amerika er dan achter zit is ook niet onbekend.
      Als je dat niet geloofd, raad ik je aan om eens te zoeken op Google naar Operation Northwood (CubaCrisis).

      1 likes
  • jenne schreef:

   U zou eens moeten lezen, hoe en wat de procedures zijn bij zo’n UN onderzoek, de UN is zo lek als een mandje, Rusland heeft het Veto recht en gebruikt dit om, de Nederlanders-Oekrainers-?, lees USA-CIA van hun lijf te houden, er bestaat geen rechtspraak meer, alles is gedirigeerd en manipuleerd.
   Ik zeg niet op voor hand dat de Oekrainse vrijheids strijders er niets mee te maken hebben, maar Putin is door deze vlieg corridor gepasseerd met de zelfde kleuren op de romp van het vliegtuig, ik denk dat deze beroeps moordenaars USA-CIA-Israel hier wel degelijk wat mee te maken hebben, landen die Facisten trainen om met zware wapens om te gaan deugen niet, verder is er genoeg bewijs te vinden op onze planeet, wat een schoften die USA-CIA zijn, wat een bloed ze aan hun handen hebben.

   20 likes
  • p.snijder schreef:

   Dit is al een jaar bekend.
   Op 17 juli 2014 werden er radarsatellietbeelden waargenomen van een Oekraiens gevechtsvliegtuig bij de Mh 17.
   De Russen zijn bereid deze beelden te laten zien. Waar blijven de Amerikaanse?
   Hebben ze zitten slapen,of steekt hier meer achter.
   Waarom zijn de op die dag dienstdoende verkeersleiders te Kiev, niet opgeroepen,om tekst en uitleg te geven waarom de Mh 17 boven oorlogsgebied moest gaan vliegen.
   Voor geïnteresseerden, lees het boek van Niemoller.

   3 likes
   • Roy schreef:

    De sateliet beelden van de russen waren gephotoshopte radarsatellietbeelden :).

    “Waarom zijn de op die dag dienstdoende verkeersleiders te Kiev, niet opgeroepen,om tekst en uitleg te geven waarom de Mh 17 boven oorlogsgebied moest gaan vliegen.”

    Die keuze is door malaysia airlines zelf gemaakt, al hun eerdere vluchten waren ook over het zelfde gebied. Er waren meer maatschappijen die dezelfde dag over hetzelfde gebied vlogen.

    Als dat dingen zijn die in Niemoller zijn boek staan is hij al zeker de toevoeging “expert” niet waard.

    8 likes
    • Sé Paratist schreef:

     Dan heb je zeker ook nog nooit over die BBC documentaire gelezen/gehoord/gezien…. Roy.
     Een zeer gerenommeerde BBC verslaggeefster zet een interview met ooggetuigen on line, vlak na de “ramp”.
     Plotseling was deze gerenommeerde verslaggeefster niet meer zo bekwaam en werd haar bijdrage direct verwijderd van de BBC site…

     Rusland heeft meerdere beelden overhandigd aan het onderzoeksteam (in tegenstelling tot Amerika of Kiev, oh ja, dat is hetzelfde, Amerika en Kiev…) dit is bevestigd door leden van het onderzoeksteam.
     Waar blijven de zogenaamde bewijzen vanuit Amerika, die met hun spionage voor 100% zeker ook satelliet beelden moeten hebben, maar nog niet overhandigd, of waar blijven de geluidsopnames met de verkeersborden, waar het onderzoeksteam ook nog niets van gehoord heeft…..???!!!!!!!

     Blijf gerust door gaan met de foute boel recht te praten, Roy, maar als je iets verder kijkt dan je krant (of TV) lang is, dan ga je zien dat je gewoon wordt voorgelogen, bedonderd of hoe je het ook wilt noemen…
     Al begrijp ik wel dat het veiliger lijkt om in je leugenachtige onwaarheid te blijven leven…

     2 likes
  • wolfje schreef:

   iedereen mag zich mh17 expert noemen

   7 likes
  • Frans schreef:

   het script dat je bedoelt is niet voorgelezen maar uitgevoerd!!
   Het westen heeft het script! Het ligt in KIEV
   Ergens is genoemd, dat het schaken is. Nou, Poetin kan een heel schaakbord vooruit zien! Dus die heeft niets te verbergen. En.. ze zullen wel een heleboel weten. Daarom maar schaken met het verdorven westen. (Israel, duitsland. Amerika. Nederland.) Tevens is Maleisie Airlines grote schade toegebracht
   wat ook de bedoeling was. Iets dat economisch groeit buiten het westen wordt door dat zelfde westen kapot gemaakt. Ons westen is bankroet en in paniek.

   4 likes
 • Roy schreef:

  Mh17 expert, Joost Niemöller 🙂

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd zeggen ze wel eens..

  17 likes
  • Armonicus schreef:

   Expert-deskundige Roy! Lekker lachen om drie honderd doden!

   6 likes
   • Roy schreef:

    Toch knap hoe jij dingen altijd weet te verdraaien…
    Chapeau!

    14 likes
    • Armonicus schreef:

     “Toch knap hoe jij dingen ALTIJD weet te verdraaien…”

     Jij lacht Joost uit die WEL een antwoord probeert te vinden, waarom er driehonderd mensen zijn omgekomen bij deze vliegramp. Waar zit nu precies mijn ‘verdraai’ gedeelte?

     9 likes
     • Roy schreef:

      “Jij lacht Joost uit die WEL een antwoord probeert te vinden”

      Ik lach om het feit dat men Joost een MH17 EXPERT noemt Armonicus, maar begrijpend lezen is niet echt jouw ding.

      Verder betwijfel ik ten zeerste of het gene wat Joost doet iets te maken met het vinden van een antwoord.
      Maar ja, misschien dat je daar achter komt als je voor 15 euro zijn boek koopt.

      17 likes
 • JB62 schreef:

  Waarom wil Nederland een VN tribunaal, terwijl het onderzoek nog loopt. Het moet toch redelijk simpel zijn om de resten/sporen van de raket en/of kogels te vinden in de gevonden resten van de MH17. Ook de piloten zullen waarschijnlijk de sporen met zich meedragen van de raket en/of kogels. Er is geen enkele video van een rookspoor opgedoken van een BUK raket, terwijl er wel beelden zijn van seconden na het neerstorten van de MH17 zonder rookspoor. Ik ben erg benieuwd hoe de resultaten van het onderzoek er uit gaan zien. Ik hoop op een eerlijk rapport. En GEEN 9/11 rapport, waarvan we weten dat daar nog al erg veel vraagtekens bij gezet kunnen worden. De onderzoeksraad heeft nu de kans om alle gevonden sporen (inclusief de sporen op de vleugel, die wijzen op kogelinslagen van achter het vliegtuig afgevuurd) te weerleggen in haar rapport.

  13 likes
 • mason schreef:

  Jullie hebben echt geen flauw benul of besef. Die samenzwering is echt ronduit onzin. Jullie moesten eens weten. Laat jullie angst lekker regeren. Want dat is wat jullie eigenlijk bezig houdt. Zoals de vrijmetselarij zwart maken. Echt waar. Kom eens kijken bij ons. Dan zul je een totale andere kant zien. Zoals het echt is. Jullie worden in slaap gehouden met dit soort belachelijke verhalen. Ik heb het echt maar dan ook echt net jullie te doen. Snik…..

  11 likes
  • Rini schreef:

   Nee dat klopt precies wat je zegt en van een vrijmetselaar verwacht,een nep snik voor ons 🙂 🙂 🙂
   Vrijmetselaars,het woord zegt precies wat jullie zijn ja,VRIJen wij moeten het maar met de rest doen,dus niet vrij.
   Wij heben het wel met jullie te doen hoor,SNIK 🙂 🙂 🙂

   13 likes
  • Stefan schreef:

   De samenzweringen zijn omtrent de top van de vrijmetselarij.

   Dat onderscheid moet wel gemaakt worden !

   8 likes
  • Elise49 schreef:

   Je mag je verhaal ook hier neerzetten. Dus: Waar zijn jullie mee bezig dan?

   0 likes
  • Joskin schreef:

   Wil wel eens komen kijken, ben benieuwd of je het waarmaakt.

   0 likes
  • jenne schreef:

   Mijn persoonlijke ervaringen zegt mij, om niet te generaliseren, ook niet over de Vrij Metselaars, de Franc Maçon teld vele leden en loges, en er wordt keihard gevochten op dit moment om de Judea invloed te verkleinen, en eventueel uit te bannen, want ook daar is het een bron van invloeden en manipulatie, vriendjes politiek etc.
   Ik verwacht in de toekomst een optreden van de Franc Maçon’s om de mensheid bij te staan, en vooral de verworpenen der aarde, het zijn uiteindelijk de nazaten van de Tempeliers, die zijn verguist en vermoord, van wege hun invloed bij het gewone volk !

   0 likes
 • oom sjaak schreef:

  Ik heb eerder het idee dat al vanaf het begin de westerse wereld meer weet maar, het probeert te verbergen. Of het nu Duitse, Amerikaanse, Russische, Nederlandse wapens dat doet er niet aan toe. Het gaat erom wie erachter zit. en het valt mij op dat Rusland wel overdreven wordt beschuldigd, waardoor er geen eerlijk en transparante onderzoek kan plaatsvinden. dat de wereld vol met leugen zit is mij steeds meer duidelijk.

  32 likes
 • jenne schreef:

  Wat gaven de black boxes aan, weet iemand dat, de Oekraïne gaat een hele onzekere toekomst tegemoet, met al die Facisten, het blijkt toch ook hier weer dat je het echte kwaad zoals dit Facisme met wortel en tak moet uitroeien, maar ja het is een politiek gebruiks voorwerp.

  14 likes
 • JansTerZeijle schreef:

  Onze elite wil graag een oorlog met Rusland ontketenen.
  Wij zullen ervoor gaan betalen.
  Met bloed en tranen.

  13 likes
 • pilske schreef:

  Dat zooitje ongeregeld moet dan ons land besturen, ze kunnen nog geen onderzoek in elkaar zetten,…….het hele zooitje stinkt aan alle kanten, schandalige vertoning van deze marionneten puppets!!

  13 likes
 • Marc Jaarsveld schreef:

  Het is alleen wel raar raar dat de expert zegt dat het geen buk raket was terwijl de fabrikant verklaard heeft dat het om een oud model ging dat niet meer door het russische leger gebruikt werd .maar het gaat hier wel om een russisch staatsbedrijf

  4 likes
 • Dhr ten Cate schreef:

  2 plains 1 crash.
  Vrachtruim gevuld met passagiers van mh 370, patenten kwestie.Het beschuldigen en veroordelen met uitsluitels van vele opties lijdt sowiezo naar tuimelgeest gedrag, welke de heer Poetin niet heeft geuit.
  Oorzaak / gevolg.

  3 likes
 • opa sjaak schreef:

  Dit artikel geeft wel aan hoe veel dingen tot overdreven zijn om Rusland de schuld te geven
  Je kunt het vaak al herkennen als zonder onderzoek al de schuldige wordt aangewezen. Dit is ook gebeurt met Irak Syrië etc. Dit soort herken je al bij het begin. Zelfs een eerder officieel onderzoeker heeft in het begin de kogelgaten bevestigt. Hopelijk zal er op een eerlijk manier gaan blijken wie de schuldige is en dat er weer vrede mag worden opgebouwd.

  3 likes
 • Marc Jaarsveld schreef:

  Het is heel normaal dat je een tribunaal opricht terwijl een onderzoek nog loopt omdat een tribunnaal een rechtbank is en geen onderzoek of opsporingsapperaat en bedoelt is om de verdachten wie dat ook mogen zijn te verzekeren van een eerlijk en onafhankelijk proces daarom had rusland beter voor kunnen stemmen

  2 likes
 • Dhr ten Cate schreef:

  De valkuil huist zich in de stambomen.

  1 likes
 • Jets schreef:

  Hmm, kan iemand mij vertellen WAAROM het nodig was om een geheimhoudingsverklaring te tekenen door Nederland, België, Australië, Ukraïne en later Maleisië. Wat valt er te verbergen?

  Niemand kan mij wijsmaken dat dit was om “preliminary findings” te beschermen (niet voortijdig “lekken” van het rapport).

  Hoe kan het dat Amerika niet voor een tribunaal is gedaagd na het neerschieten van een Iraans verkeersvliegtuig in 1988? Sterker nog, de commandant van het schip heeft een medaille gekregen voor zijn “heldendaad”!!

  Er is nog steeds geen tribunaal in het leven geroepen om Israhel voor het gerecht te slepen voor alle doden die ze op hun geweten hebben, het vermoorden van vrouwen en kinderen in o.a. de Gaza streek??

  Zie ook dit artikel:
  http://www.wanttoknow.nl/politiek/finse-rechterdiplomaat-hele-mh17-onderzoek-farce/

  0 likes
 • Elske schreef:

  Nogmaals gecondoleerd voor alle M17 nabestaanden, ook al zijn we een 1.5 jaar verder.

  Er is zoveel onzin geschreven over dit onderwerp, dat misschien een stukje logisch redeneren op zijn plaats is.
  Het onderzoeksrapport Joustra is inmiddels gepubliceerd.
  Ik denk dat iedereen er nu wel van mag uitgaan dat een BUK raket, die van de grond is gelanceerd, de MH17 heeft geraakt en tot ontploffing heeft doen brengen. Ook mensen uit het gebied hebben dit verklaard.
  Vanaf april tot 14 juli zijn er tussen de 16-20 Oekrainse vliegtuigen en helikopters uit de lucht gehaald door de separatisten, ook op hoogtes waar nog burgerluchtvaart zit. Verenigd Koninkrijk en Frankrijk (veiligheidsdiensten) waren hiervan op de hoogte en hadden al hun maatregelen genomen naar de burgerluchtvaart. Oekraine had er echter belang bij dat de burgerluchtvaart volop bleef draaien boven hun grondgebied; door de hoeveelheid vliegtuigen en helikopters die zij waren kwijtgeraakt was de burgerluchtvaart een mogelijkheid om hun eigen gevechtsvliegtuigen achter te “verbergen”.

  Hier komt dus het stuk waar veel mens vanaf de grond verklaringen over afgelegd hebben; dat ze meermaals hebben gezien dat dit gebeurde bij burgerluchtvliegtuigen, maar dat bij vliegtuig MH17 ook twee gevechtsvliegtuigen in de buurt waren (eerst werd gezegd dat MH17 hierdoor was beschoten, maar dit is niet het geval). De seperatisten dachten op Oekrainse gevechtsvliegtuigen te schieten, maar het was de MH17, waar de gevechtsvliegtuigen dicht bij in de buurt “schuilden”, die ze raakten.
  Het is op dit punt logisch dat de VS en Oekraine geen radarbeelden en satelliet beelden willen vrijgeven, want dan moet je verklaren wat de twee gevechtsvliegtuigen in de buurt deden? Wie wisten hiervan (de VS ook??)? Gebeurde dit vaker? Was dit standaard beleid? Zijn de separatisten / Rusland dan wel de zwart-wit moordenaars, als zij denken een gevechtsvliegtuig te raken, maar de Oekraïners doelbewust gebruik maken van een burgerluchtvliegtuig als afleidingsmanoeuvre. Ook Rusland zal de beelden niet vrijgeven, omdat hier haar rol als leverancier van de BUK raketten aan de orde wordt gesteld.
  Het AD, Trouw hebben hier al over gepubliceerd. De BBC kon hier binnen twee weken door een ingewijde al een documentaire over maken; echter de documentaire mocht NIET uitgezonden worden.
  Een geval van…als je te dicht bij de waarheid komt.

  Ik zou nabestaanden willen aanraden om deze optie en de grote consequentie die dit heeft voor Oekraine, als schuldige aan de ramp, diep uitzoeken. Vooral omdat Oekraine EU lid wordt /wil worden(ongelooflijk met dit verhaal in acht nemend).

  Sterke!

  0 likes
 • Elske schreef:

  Aan het bovenstaande wil ik toevoegen;

  als je het heel slecht wil bekijken zie je het als een masterzet; als een burgervliegtuig wordt geraakt dan zijn de separatisten / Rusland nog meer de ellendelingen / vijanden van Europa en Oekraine het zielige jongetje van de klas.

  Des te meer reden voor bewapening…wat er nu al gebeurt bij de Oekrainse grens en dat Oekraine snel bij de EU moet (uitbreiding van de NAVO)…een masterzet.

  Nogmaals zover wil ik niet gaan; ik wil niet geloven in zoveel slechtheid!

  Zo slecht wil

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  >