Buitenland

MH17-expert: “VN-tribunaal is wanhopige poging om de betrokkenheid van Oekraïne te verbergen”

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland wil met Maleisië, België, Australië en Oekraïne een VN-tribunaal oprichten om de verdachten van de MH17-ramp te vervolgen. De landen hadden daarvoor een resolutie ingediend bij de VN-Veiligheidsraad.

De VS zal een dergelijk tribunaal steunen, Rusland niet. Beide landen hebben vetorecht. Rusland stelde vorig jaar nog voor om een internationaal onderzoek uit te voeren, gebaseerd op het onderzoek dat is uitgevoerd door de VN, en niet door middel van een geheime deal tussen landen, waarbij één van de mogelijke daders – Oekraïne – vetorecht heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin heeft laten weten dat er zeker geen MH17-tribunaal komt. Omdat Rusland hoe dan ook tegenstemt, wordt het plan van tafel geveegd.

Dubieus onderzoek

Vanaf dag nul werkt Nederland intens samen met Kiev, zegt MH17-expert en journalist Joost Niemöller. De Russen worden erbuiten gehouden en er wordt een blame game in de richting van Poetin gespeeld.

Wat iedereen begrijpt is dat Poetin zich nooit laat slachtofferen door zo’n dubieus onderzoek, waarbij Nederland naar buiten toe als de baas wordt benoemd, maar waarbij de VS achter de schermen aan de touwtjes trekt en Oekraïne uit de wind houdt, aldus Niemöller.

Supermoderne Israëlische raketten

Rusland heeft gezegd dat het rapport van de Onderzoeksraad zeer eenzijdig is. Ondertussen is er een anoniem Russisch rapport verschenen, waarin wordt aangegeven dat er met supermoderne Israëlische raketten vanuit een Su-25-straaljager op de Boeing van Malaysian Airlines is geschoten.

Een ex-CIA-agent heeft bovendien bevestigd dat een Oekraïens-Israëlische oligarch over modern Israëlisch wapentuig beschikt. Diezelfde oud-agent zei ook dat Amerikaanse politici de schuld voor het neerhalen van MH17 weg willen schuiven van de VS en meer willen concentreren op lokale oorzaken. Sommige krachten binnen het Amerikaanse machtsapparaat zitten te wachten op meer spanning met Poetin, aldus Niemöller.

Ramkoers

De Amerikanen hebben ieder initiatief in het diplomatieke verkeer volgens hem verloren. Na een jaar is er nog steeds geen enkel bewijs voor die vermeende Buk-raket. Het kleuterwerk van Bellingcat is van tafel geveegd. Er was geen ‘Buk-spoor’ door het Donbas-gebied, legt Niemöller uit.

De Russen lijken sterk genoeg in hun schoenen te staan om een internationaal onderzoek aan te durven. Dat is dus geen onderzoek waarbij Kiev van tevoren wordt gevrijwaard van iedere betrokkenheid. En dat is dus ook niet dit internationale tribunaal. Dat het toch is voorgesteld, duidt volgens Niemöller op een ramkoers, op een wanhopige poging het onderzoek in de soep te laten lopen. Want de waarheid over de rol van Kiev mag niet naar buiten komen. Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het te delen op Facebook.

[De Nieuwe Realist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hawks
Hawks
8 jaren geleden

Hee, kijk nou. Een nieuw beroep: MH17 expert. Ben benieuwd wat de functie eisen zijn…

Anoniem Russisch rapport: per definitie (want anononiem) niet te verifieren. Dan mag je aannemen dat er belangehebbenden zijn om onrust te stoken, toch? Want als je De Waarheid naar buiten wil brengen, waarom dan je identiteit verhullen (een prima role model is Snowden, methinks)?
Jammer overigens dat de Russen ‘Njet’ zeggen. Als ze niets te verbergen hebben, dan verwacht je een meer flexibel antwoord, toch? Zeker als ze echt meer weten.

Dan maar de ex CIA agent als bron verifieren. Guess what? Een podcast! Kan net zo goed iemand zijn die een script voorleest. Of een trial van een nieuwe John Grisham roman.

Helaas.

oom sjaak
oom sjaak
8 jaren geleden

Ik heb eerder het idee dat al vanaf het begin de westerse wereld meer weet maar, het probeert te verbergen. Of het nu Duitse, Amerikaanse, Russische, Nederlandse wapens dat doet er niet aan toe. Het gaat erom wie erachter zit. en het valt mij op dat Rusland wel overdreven wordt beschuldigd, waardoor er geen eerlijk en transparante onderzoek kan plaatsvinden. dat de wereld vol met leugen zit is mij steeds meer duidelijk.

jenne
jenne
8 jaren geleden

Wat gaven de black boxes aan, weet iemand dat, de Oekraïne gaat een hele onzekere toekomst tegemoet, met al die Facisten, het blijkt toch ook hier weer dat je het echte kwaad zoals dit Facisme met wortel en tak moet uitroeien, maar ja het is een politiek gebruiks voorwerp.

Roy
Roy
8 jaren geleden

Mh17 expert, Joost Niemöller 🙂

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd zeggen ze wel eens..

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x