Homepagina » Gezondheid » Baking soda, de nachtmerrie van de farmaceutische industrie
Baking soda, de nachtmerrie van de farmaceutische industrie

Baking soda, de nachtmerrie van de farmaceutische industrie

Er zijn een aantal goede redenen om baking soda (natriumbicarbonaat) toe te voegen aan je medicijnkastje.

Baking soda wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering. Op de verpakking staat meestal hoeveel je het beste kunt gebruiken, aldus Joe en Terry Graedon van Simple Health Remedies.

Hieronder vind je vijf manieren waarop je baking soda kunt gebruiken om gezond te blijven:

Brandend maagzuur

Veel mensen zeggen bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering baat te hebben bij een halve theelepel baking soda opgelost in een glas water. “Dit middel heeft twee grote voordelen,” zeggen de Graedons. “Het werkt snel (in tegenstelling tot veel van de normale maagzuurremmers zoals omeprazol en cimetidine) en kan in vrijwel iedere voorraadkast worden gevonden.”

Nieraandoeningen

Een kleine dosis baking soda kan helpen bij de behandeling van chronische nieraandoeningen, zo blijkt uit een studie in het Journal of the American Society of Nephrology. Onderzoekers verdeelden 134 patiënten met nieraandoeningen in twee groepen. De ene groep kreeg iedere dag baking soda. Na een jaar was de ziekte bij slechts 9 procent van de patiënten in deze groep verergerd, tegen 45 procent in de controlegroep. Britse wetenschappers zeggen dat baking soda zo effectief is dat patiënten geen dialyse meer hoeven te ondergaan.

Kanker

Uit onderzoek naar borstkankercellen blijkt dat baking soda de alkaliniteit van tumoren kan verhogen en uitzaaiingen kan voorkomen. Gezond weefsel wordt niet aangetast. Sommige artsen zijn zo onder de indruk van het middel dat ze het gebruiken als onderdeel van de behandelingen voor kankerpatiënten. Dr. Julian Whitaker, oprichter en directeur van het Whitaker Wellness Institute, adviseert zijn kankerpatiënten om drie keer per dag twee koppen water met twee theelepels baking soda te drinken.

Betere prestaties

Atleten slikken voor een wedstrijd vaak capsules met baking soda. Dit wordt ook wel ‘soda doping’ genoemd. Uit een studie van het American College of Sports Medicine blijkt dat atleten die baking soda nemen in staat zijn om betere prestaties te leveren.

Een studie van de Universiteit van Loughborough liet zien dat acht van de negen zwemmers die baking soda nemen betere tijden neerzetten. “Natriumbicarbonaat verhoogt de pH-waarde van het bloed,” zei onderzoeker Jonathan Folland. “Hierdoor verzuren de spieren minder snel tijdens inspanningen.”

Insectenbeten

Baking soda verzacht de jeuk van muggen- en vlooienbeten. “Er zijn veel huismiddeltjes om de jeuk van vlooienbeten te verzachten,” zeggen de Graedons. “Eén van de meeste effectieve is baking soda.”

Boekentip: Natriumbicarbonaat

[Newsmax, Buy Non GMO Seeds]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eeelke
Eeelke
5 jaren geleden

Heette dat een jaar geleden heette niet ‘zuiveringszout”?

Maarten
Maarten
Reactie op  Eeelke
5 jaren geleden

Eelke,

Baking soda, zuiveringszout en natriumbicarbonaat. 3 namen voor het zelfde.

speedmaster
speedmaster
Reactie op  Maarten
5 jaren geleden

werd vroeger (en nu ook nog wel) in vlaanderen “maagzout” genoemd; het heeft voor huis-, tuin- en keukengebruik tientallen spotgoedkope toepassingen. een aanrader. googel maar eens!

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Eeelke
5 jaren geleden

En et is ook nog eens heel erg goedkoop.

Marianni
Marianni
Reactie op  Eeelke
3 jaren geleden

Het heeft meerdere Namen in Nederland zuiveringszout. ..in America waar dit product veel gebruikt wordt baking soda..De beste Arm & Hammer. …..of natrium bicarbonate.
Een zeer belangrijk product voor de gezondheid

Monique Liefferink
Monique Liefferink
5 jaren geleden

Neem ALTIJD baking Soda MET EEN HALVE CITROEN!!!!! nooit puur soda met water want dan verdwijnt je maagzuur die een reactie aangaat met de soda!!!!

kim
kim
Reactie op  Monique Liefferink
5 jaren geleden

beste moniue, om kanker te genezen moet je hem toch met water mengen

ik doe altijd met citroen en maagzout, als ik tandpijn heb, die eerst mengen dat het bruizen goed gedaan is en hop, maar ze zeggen dat het ene het andere dan teniet doet en het geen effect heeft wat je doet (vit c = citroen legt normaal de werkinng van het zuiveringszout plat) vandaar dat je na zuiveringszout met water dus tot 2 uren niks mag eten met vitamine c omdat het anders geen nut heeft

ik begrijp niet dat door zuiveringszout ooit maagzuur kan verdwijnen

ik heb het al zo dikwels zo gedronken, geen last van mijn maag hoor

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  kim
5 jaren geleden

Vind je dat niet smerig zout water drinken? Kan nog zo voordelig zijn voor je gezondheid maar dat gaat ‘m voor mij iig niet worden. Heb wel keukenzout met dit spul vervangen (daar moet je natuurlijk wel bij bedenken dat je een deel jodium (jozout) uit je dieet scharpt).

Inge
Inge
5 jaren geleden

Wel even goed kijken, dat je de alluminium-vrije versie koopt.
Maar het werkt! Eigen ervaring.
Veel sukses

NineForNews
NineForNews
Admin
Reactie op  Inge
5 jaren geleden

Er bestaat geen ‘aluminiumvrije baking soda’, omdat ALLE baking soda aluminiumvrij is. Er zit soms in bakpoeder wél aluminium, maar bakpoeder is geen baking soda, bakpoeder bevat o.a. baking soda en nog meer ingrediënten. Baking soda is niets anders dan natriumbicarbonaat en dat is altijd aluminiumvrij!

Henk
Henk
5 jaren geleden

is baking soda nou hetzelfde als de soda bij AH voor het schoonmaken?
of is dat weer wat anders, en zo ja waart kun je dan baking soda kopen?

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Henk
5 jaren geleden

Nee dat soort soda is iets heel anders, dat is meer vergelijkbaar met puur geconcentreerde zeep. Ik zou dat maar niet eten als ik jou was. 😀

Jeetje
Jeetje
Reactie op  Henk
5 jaren geleden

Koop geen soda bij de supermarkt. Ik heb de zuiveringszout of bakingsoda zien liggen bij een buitelandse toko, market,je weet wel, waar buitenlandse mensen hun boodschappen doen. Voor een paar euro. Maar de drogisten en apotheken moeten het volgens mij ook verkopen als zuiveringszout, als je last van je maag of darmen hebt. Bij de toko.s heet het bakingsoda en bij de drogisten zuiveringszout.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Jeetje
5 jaren geleden

Over plaatsen waar je ‘t kunt krijgen gesproken. Beste online optie wat mij betreft.
https://baking-soda.nl/

Marie
Marie
5 jaren geleden

Je kunt het kopen in de biowinkel (Hooy) of bestellen op Internet (iherb).

Mark
Mark
Reactie op  Marie
5 jaren geleden

of iedere willekeurige toko (Arm & Hammer). Naar mijn ervating is dit het goedkoopste (€ 1.95 per 450 gr.)

Ben Schill
Ben Schill
Reactie op  Mark
3 jaren geleden

Jumbo,€1.60

Emma
Emma
5 jaren geleden

Baking soda is gewoon bij de toko te koop; een flink pak (ongeveer 450 gram) voor rond de 2 euro van het merk Arm & Hammer

https://baking-soda.nl/

En baking soda (NaHC03 = natriumwaterstofcarbonaat, natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout) mag je niet verwarren met de huishoudsoda(Na2C03 = natriumcarbonaat oftewel schoonmaaksoda) die je prima kunt gebruiken om te ontvetten. Je mag dit wel gebruiken als je een splinter in je vinger heb die je er niet uit kunt krijgen; je vinger goed laten weken in een bakje met heet water en huishoudsoda (o.a. van het merk Driehoek in een plastic zak te verkrijgen).

Baking soda is dan weer prima o.a. om je theepot mee schoon te krijgen en in combinatie met azijn bruist ie je hele toiletpot schoon van de kalk.

EllenB
EllenB
5 jaren geleden

Je kunt er ook prima je tanden mee poetsen.
Maakt veel beter schoon dan tandpasta en bevat geen fluoride.
Ik maak sinds kort mijn eigen tandpasta.
Een mengel van kokosolie, baking-soda, waterstofperoxide, en (inneembare) pepermuntolie.
Maakt de tanden schoon,wit, en het geeft ze bescherming.

Raj
Raj
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Hoi Ellen, welke verhoudingen gebruikt u en waar kan ik goede kokosolie halen?
Alvast bedankt

EllenB
EllenB
Reactie op  Raj
5 jaren geleden

Beste Ray,

Ik doe het een beetje op mijn gevoel, maar ik kan wel globaal zeggen hoe ik het maak.
Ik neem een klein potje (pillenpotje met deksel in mijn geval) en vul die voor de helft met virgin kokosolie.
Dan doe ik ongeveer de helft van deze hoeveelheid, baking-soda erbij (twee delen kokosolie, één deel baking-soda, dus)
Vervolgens ongeveer een theelepeltje waterstof peroxide toevoegen, en twee druppels pepermuntolie ( voor in-en uitwendig gebruik,
verkrijgbaar bij De Tuinen)
Dit mengel roer ik tot een gladde massa, en sluit het potje dan af.
Als je het op je tandenborstel doet, niet zoveel gebruiken als tandpasta.
Een klein laagje is al voldoende.

Zo doe ik het.
Het is niet zo lekker als tandpasta, maar wel veel effectiever.
Ook goed voor het tandvlees en het tandglazuur.

Raj
Raj
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Bedankt!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Vraag me af of het wel nut heeft om baking soda en waterstofperoxide op voorhand te mengen aangezien dat met baking soda reageert.

Hoe verstandig het is om dagelijks met baking soda je tanden te poetsen? Je tanden worden er goed schoon van juist omdat het een behoorlijk schurende werking heeft. Nu zal dat minder het geval zijn bij deze menging maar toch.

Maar wel een goed idee van die kokosolie, was al van plan om olie als tandpasta te gaan gebruiken, poets nu met waterstof peroxide wat ook prima werkt maar het ook wel eens met lijnzaadolie m’n tanden gepoetst wat een soort van beschermende film achter liet (maar dat spul smaakt smerig).

speedmaster
speedmaster
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

niet gebruiken als je een brug of kronen hebt; zou het hechtmiddel weekmaken en/of oplossen.

Rens
Rens
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Recept eigengemaakte tandpasta:

Ontgeurde kokosolie wordt met stoom verhit waardoor de geur van de slechte kwaliteit kokosnoten (tot rottende toe) verdwijnt, maar waardoor ook het leven in de cellen wordt gedood).
Niet ontgeurde kokosolie is desinfecterend/antibacterieel. Gebruik voor tandpasta dus altijd niet ontgeurde kokosolie. Je wilt immers dat het ‘werkt’.

Nodig:
1 glazen potje (klein appelmoespotje)
Hoeveelheid kokosolie die daar in kan
Verwarm deze kokosolie in een schaal au-bain-Marie (niet warmer dan 70’C)
Doe er 2 a 3 eetlepels pepermuntthee in en laat dit 2 – 3 uur trekken
Filter door theezeef.
Herhaal dit met nogmaals dezelfde hoeveelheid pepermuntthee
Nogmaals filteren/zeven
Af laten koelen/stollen in het glazen potje
Meng er nadat het gestolten is 4 – 5 eetlepels vermalen Keltisch zeezout + 2 -3 theelepels zuiveringszout doorheen.

Met dit recept heb ik na 55 jaar pockets- en tandsteenproblemen binnen 1 jaar geen enkel probleem meer.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Rens
5 jaren geleden

Zou het niet makkelijker zijn om gewoon een paar druppels muntolie erdoor te mengen ipv dat omslachtige olietheezetten?

PIETJE
PIETJE
5 jaren geleden

Ik heb mijn backing soda gehaald bij DE TUINEN het is van jacob hooy kost 5 euro en je doet er heel lang mee ! en het heet gewoon zuiveringszout! Maar ja waarom niet ??? Je kan alles proberen of niet ? Waarschijnlijk doet het goed !

days of our lives
days of our lives
Reactie op  PIETJE
5 jaren geleden

5 euro?!
Doe jezelf een lol, en haal het bij de toko. Krijg je een groot doosje (100 gr. oid) voor minder dan een euro.

Ik gebruik het voor cake en af en toe het schoonmaken van pannen.
Het kan nogal agressief reageren met allerlei zaken. Ik zou ernstig voorzichtig zijn met de toepassingen genoemd in dit artikel.

Orlando
Orlando
5 jaren geleden

Is dit gewoon geen bakpoeder

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Orlando
5 jaren geleden

Nee, door bakpoeder zit een zuur gemengd zodat het wanneer het nat wordt “gaat werken”. Baking soda is het spul in pure vorm.

Draco
Draco
5 jaren geleden

Ongelooflijk dat mensen maar blijven geloven in sprookjes en er eigenlijk helemaal niets veranderd aan hun gezondheid dan alleen tussen de oren. Bijna iedereen gaat alsnog voor zijn 100ste dood. Kan je zo gezond leven als je wilt maar het maakt geen ruk uit want het zit allemaal in je genen. De één wordt 90 met roken en alcohol en de ander maar 60 terwijl hij zo gezond geleefd had.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Draco
5 jaren geleden

LS…

Daarom noem je jezelf ook Draco, een uiterst negatieve reptielensoort. Maar dat terzijde ! Natriumbicarbonaat werkt ook goed als schoonmaakmiddel voor de darmen. Wel even in de buurt van de pot blijven en zandzakken voor de deur… Wat ook super werkt is Borax. Even Googelen en je weet alles. Het allerbelangrijkste is de ontzuring. Verzuring: De oorzaak van alle ontstekingen kanker, candida etc

Draco
Draco
Reactie op  Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

Heerlijk je reactie.
Vooral het negatieve toontje eraan geven. Van wie heb je geleerd dat ze negatief zijn? Vanuit boeken of internet? Zelf ervaren heb je het namelijk niet. Zo heerlijk altijd hoe mensen zich makkelijk laten hersenspoelen en dan de verkeerde de schuld geven. Breek die vierkante muur eens weg om je heen en leer opnieuw zonder invloed van media.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Draco
5 jaren geleden

Heb je alleen de titel van het artikel gelezen of zo?

Overigens als je het over brainwashing hebt moet je natuurlijk niet zelf meegaan in dat door de gevestigde orde geschetste beeld dat je DNA alles over jou bepaald en niet veranderbaar is.
http://www.wisegeek.org/can-your-dna-change-during-your-life.htm

x

Check Also

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x