Gezondheid

Baking soda, de nachtmerrie van de farmaceutische industrie

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn een aantal goede redenen om baking soda (natriumbicarbonaat) toe te voegen aan je medicijnkastje.

Baking soda wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering. Op de verpakking staat meestal hoeveel je het beste kunt gebruiken, aldus Joe en Terry Graedon van Simple Health Remedies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hieronder vind je vijf manieren waarop je baking soda kunt gebruiken om gezond te blijven:

Brandend maagzuur

Veel mensen zeggen bij brandend maagzuur en een slechte spijsvertering baat te hebben bij een halve theelepel baking soda opgelost in een glas water. “Dit middel heeft twee grote voordelen,” zeggen de Graedons. “Het werkt snel (in tegenstelling tot veel van de normale maagzuurremmers zoals omeprazol en cimetidine) en kan in vrijwel iedere voorraadkast worden gevonden.”

Nieraandoeningen

Een kleine dosis baking soda kan helpen bij de behandeling van chronische nieraandoeningen, zo blijkt uit een studie in het Journal of the American Society of Nephrology. Onderzoekers verdeelden 134 patiënten met nieraandoeningen in twee groepen. De ene groep kreeg iedere dag baking soda. Na een jaar was de ziekte bij slechts 9 procent van de patiënten in deze groep verergerd, tegen 45 procent in de controlegroep. Britse wetenschappers zeggen dat baking soda zo effectief is dat patiënten geen dialyse meer hoeven te ondergaan.

Kanker

Uit onderzoek naar borstkankercellen blijkt dat baking soda de alkaliniteit van tumoren kan verhogen en uitzaaiingen kan voorkomen. Gezond weefsel wordt niet aangetast. Sommige artsen zijn zo onder de indruk van het middel dat ze het gebruiken als onderdeel van de behandelingen voor kankerpatiënten. Dr. Julian Whitaker, oprichter en directeur van het Whitaker Wellness Institute, adviseert zijn kankerpatiënten om drie keer per dag twee koppen water met twee theelepels baking soda te drinken.

Betere prestaties

Atleten slikken voor een wedstrijd vaak capsules met baking soda. Dit wordt ook wel ‘soda doping’ genoemd. Uit een studie van het American College of Sports Medicine blijkt dat atleten die baking soda nemen in staat zijn om betere prestaties te leveren.

Een studie van de Universiteit van Loughborough liet zien dat acht van de negen zwemmers die baking soda nemen betere tijden neerzetten. “Natriumbicarbonaat verhoogt de pH-waarde van het bloed,” zei onderzoeker Jonathan Folland. “Hierdoor verzuren de spieren minder snel tijdens inspanningen.”

Insectenbeten

Baking soda verzacht de jeuk van muggen- en vlooienbeten. “Er zijn veel huismiddeltjes om de jeuk van vlooienbeten te verzachten,” zeggen de Graedons. “Eén van de meeste effectieve is baking soda.”

Boekentip: Natriumbicarbonaat

[Newsmax, Buy Non GMO Seeds]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eeelke
Eeelke
8 jaren geleden

Heette dat een jaar geleden heette niet ‘zuiveringszout”?

Monique Liefferink
Monique Liefferink
8 jaren geleden

Neem ALTIJD baking Soda MET EEN HALVE CITROEN!!!!! nooit puur soda met water want dan verdwijnt je maagzuur die een reactie aangaat met de soda!!!!

Inge
Inge
8 jaren geleden

Wel even goed kijken, dat je de alluminium-vrije versie koopt.
Maar het werkt! Eigen ervaring.
Veel sukses

Henk
Henk
8 jaren geleden

is baking soda nou hetzelfde als de soda bij AH voor het schoonmaken?
of is dat weer wat anders, en zo ja waart kun je dan baking soda kopen?

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x