BinnenlandCorona

Gemeenteraad Urk komt in verzet tegen coronapas: ‘Dit gaat echt alle perken te buiten’

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meerderheid van de gemeenteraad op Urk verzet zich tegen het coronatoegangsbewijs en de tweedeling die de maatregel heeft veroorzaakt in de samenleving.

Hart voor Urk, Gemeentebelangen, SGP en de PVV willen dat het college van burgemeester en wethouders het kabinet laat weten dat deze vorm van discriminatie niet te rechtvaardigen is, schrijft Omroep Flevoland.

Raadslid Frans Lucas Brouwer van Hart voor Urk zei te vrezen dat er nog meer stappen worden gezet waarmee niet-gevaccineerde mensen worden uitgesloten. Zoals bijvoorbeeld de 2G-regel, waarbij ongevaccineerden geen QR-code meer krijgen.

Dit komt helemaal niet goed op deze manier

“Dit gaat echt alle perken te buiten en het splijt de samenleving, families en bedrijven. Het heeft geen stop meer,” benadrukte Brouwer.

Het raadslid heeft geen vertrouwen in de beslissing die het kabinet neemt. “Absoluut niet. Hier staan we echt radicaal tegenover. Dit komt helemaal niet goed op deze manier.”

Kort maar krachtig signaal

PVV Urk schrijft op Twitter: “De coronapas zorgt voor tweedeling in de samenleving. Dit wordt steeds duidelijker zichtbaar en voelbaar. Welke vorm van discriminatie ook, is niet te rechtvaardigen.”

De partij zegt de motie te hebben ingediend om vanuit de Urker gemeenteraad een ‘kort maar krachtig signaal af te geven’ richting het demissionaire kabinet in Den Haag.


“Urk. Eén van de weinige plaatsen waar het morele roer haarzuiver afgesteld staat,” schrijft neuroloog Jan Bonte in reactie op de motie.

4.8 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Qrankjorum
Qrankjorum
1 jaar geleden

Corona blijft bestaan, de QR pas blijft hoogstwaarschijnlijk daarom ook altijd bestaan, zei Ernst Kuipers.

Ayay
Ayay
1 jaar geleden

Vroeger de Geuzen, nu de Urkers !

Ano
Ano
1 jaar geleden

Zolang we blijven doen alsof het om een virus gaat heeft het geen enkele zin. Er is al bewezen met publiek beschikbare informatie over patenten dat dit grootschalige fraude is. Zie Corona Aussusch met Dr. David Martin.

Boulie
Boulie
1 jaar geleden

I LOVE URK

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

150
0
We lezen graag je reactie!x