BinnenlandCorona

Gemeenteraad Urk komt in verzet tegen coronapas: ‘Dit gaat echt alle perken te buiten’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meerderheid van de gemeenteraad op Urk verzet zich tegen het coronatoegangsbewijs en de tweedeling die de maatregel heeft veroorzaakt in de samenleving.

Hart voor Urk, Gemeentebelangen, SGP en de PVV willen dat het college van burgemeester en wethouders het kabinet laat weten dat deze vorm van discriminatie niet te rechtvaardigen is, schrijft Omroep Flevoland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Raadslid Frans Lucas Brouwer van Hart voor Urk zei te vrezen dat er nog meer stappen worden gezet waarmee niet-gevaccineerde mensen worden uitgesloten. Zoals bijvoorbeeld de 2G-regel, waarbij ongevaccineerden geen QR-code meer krijgen.

Dit komt helemaal niet goed op deze manier

“Dit gaat echt alle perken te buiten en het splijt de samenleving, families en bedrijven. Het heeft geen stop meer,” benadrukte Brouwer.

Het raadslid heeft geen vertrouwen in de beslissing die het kabinet neemt. “Absoluut niet. Hier staan we echt radicaal tegenover. Dit komt helemaal niet goed op deze manier.”

Kort maar krachtig signaal

PVV Urk schrijft op Twitter: “De coronapas zorgt voor tweedeling in de samenleving. Dit wordt steeds duidelijker zichtbaar en voelbaar. Welke vorm van discriminatie ook, is niet te rechtvaardigen.”

De partij zegt de motie te hebben ingediend om vanuit de Urker gemeenteraad een ‘kort maar krachtig signaal af te geven’ richting het demissionaire kabinet in Den Haag.


“Urk. Eén van de weinige plaatsen waar het morele roer haarzuiver afgesteld staat,” schrijft neuroloog Jan Bonte in reactie op de motie.

4.8 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Qrankjorum
Qrankjorum
2 jaren geleden

Corona blijft bestaan, de QR pas blijft hoogstwaarschijnlijk daarom ook altijd bestaan, zei Ernst Kuipers.

Ayay
Ayay
2 jaren geleden

Vroeger de Geuzen, nu de Urkers !

Ano
Ano
2 jaren geleden

Zolang we blijven doen alsof het om een virus gaat heeft het geen enkele zin. Er is al bewezen met publiek beschikbare informatie over patenten dat dit grootschalige fraude is. Zie Corona Aussusch met Dr. David Martin.

Boulie
Boulie
2 jaren geleden

I LOVE URK

Back to top button
150
0
We lezen graag je reactie!x