Gezondheid

Genezingstechnieken van de traditionele Chinese geneeskunde

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De traditionele Chinese geneeskunde is een holistische, medische benadering om ziekten te diagnosticeren, genezen en voorkomen.

De Chinese geneeskunde is diep geworteld in de oude Chinese cultuur, aldus geneesheer Deng Zhenqiu uit New York.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De traditionele Chinese geneeskunde heeft een geschiedenis die 3000 jaar teruggaat in de tijd,” zei Zhenqiu. “Een ander woord ervoor is Zhong Yi. Zhong betekent ook het in balans brengen van Yin en Yang. Dat is precies wat Confucius bedoelde met Zhong Yong in de Doctrine van het Midden.”

Vijf elementen

Deng past de traditionele Chinese geneeskunde al 25 jaar toe in Chinatown, Manhattan. Naast het in balans brengen van Yin en Yang maakt de Chinese geneeskunde ook gebruik van de theorie van de vijf elementen.

“De vijf elementen zijn metaal, hout, water, vuur en aarde,” legde Zhenqiu uit. “Metaal correspondeert met de longen. Vuur met het hart. Hout met de lever. Water met de nieren. En aarde met de milt. De vijf elementen versterken elkaar en heffen elkaar op om ziekten te genezen.”

Acupunctuur

In de westerse landen worden met name kruidengeneesmiddelen en acupunctuur toegepast. Dr. Zhang Yi maakt van beide al bijna 27 jaar gebruik in haar kliniek in Manhattan. Acupunctuur is gebaseerd op de manier waarop energie door het lichaam stroomt door banen die meridianen worden genoemd.

“Als er een probleem is met één van de banen wordt acupunctuur toegepast om blokkades op te heffen zodat de energie weer kan stromen en de ziekte wordt genezen,” legde Yi uit. “De Chinese geneeskunde is anders dan de westerse en holistisch van aard. Als je hoofdpijn hebt wordt gekeken naar achterliggende redenen. Er zijn veel verschillende redenen voor hoofdpijn. De Chinese geneeskunde gaat op zoek naar de diepere oorzaken en brengt daarna de vijf elementen en Yin en Yang weer in balans.”

Holistische benadering

“Als je in het Westen last hebt van een vervelende hoest krijg je medicijnen om het slijm op te lossen,” ging Yi verder. “Door de medicatie worden patiënten vaak slaperig en kunnen ze zich niet goed concentreren op het werk. De Chinese geneeskunde kent dergelijke bijwerkingen niet. Die richt zich juist op het versterken van de milt, omdat een zwakke milt leidt tot ophoping van slijm, wat weer leidt tot hoesten.”

Vandaag de dag speelt de traditionele Chinese geneeskunde een steeds grotere rol in de westerse maatschappij. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een holistische benadering voor gezondheid en genezing.

Australië werd het eerste westerse land waar nationale registratie en accreditatie wordt aangeboden voor beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Ik doe aan tai-chi, dat wat in China een dagelijks terugkerend ritueel is, als ochtend gynastiek.Eigenlijk is tai-chi een vechtsport(vertraagde bewegingen).Door dit te beoefenen maak je de verbinding met je “zen” en leer je aan te sluiten, op de beweging van de ander, zodat deze met slechts weinig kracht kan worden gevloerd.Iedereen kan dit beoefenen, zelfs iemand van 90 jaar.Op het moment dat je tai-chi beoefend, maak je verbinding met je innerlijke kracht,en zul je vechten leren ontwijken.tenzij de ander het noodzakelijk vind om toch te vechten,dan maakt tai-chi de “zen kracht” tot een wapen.Kung si fatsai hoog in het vaandel!!Kung si fatsai(groet van rijkdom).Innerlijke rijkdom!!

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Hoe krijgen ze in China op school bij de kinderen een hoge concentratie??Deze oefening kan iedereen doen.Plaats uw duimen ter hoogte van uw ogen, op uw slaap.Krul nu uw beide wijsvingers, en begin vanaf het midden, boven de neus, de wenkbrauwen te wrijven, gedurende één a twee minuten. En zie u heeft uw concentratie drukpunten geactiveerd.

Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Deze geneeskunde bestaat al duizenden jaren. Dus het werkt anders zou men er al na zeg maar 100 of 150 jaar mee gestopt zijn. De chemische geneeskunde bestaat ongeveer 150 jaar. U vult het zelf maar in.

padja
padja
11 jaren geleden

[quote name=”Sipco”]Hoe krijgen ze in China op school bij de kinderen een hoge concentratie?? .[/quote]

Zou prachtig zijn. Maar de waarheid is dat de kinderen in China onder een enorme prestatiedruk leven. Is een groot maatschappelijk probleem. Er worden thans vnl. “robotkindertjes” afgeleverd. Elke vorm van creativiteit en nieuwsgierigheid..vragen stellen…allemaal weggetraind. Oplepelen van kennis is de vaardigheid. Enig doel is zo goed mogelijk scoren op de jaarlijkse landelijke “Bejing test”. Die bepaalt of je naar een universiteit mag en zo ja, welke.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x