Binnenland

‘Schandalig dat deze wetten zo kort voor de installatie van de nieuwe Eerste Kamer worden behandeld’

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

De komende twee weken staan er twee superbelangrijke wetten op de agenda van de oude Eerste Kamer, namelijk de pandemiewet en de pensioenwet. “Super ingrijpend. Hoe zit jij daarin met die twee wetten die nu nog eventjes op de agenda staan voordat jij er wat van kan vinden?” vroeg columnist Marianne Zwagerman op het NPO Podcastevent aan BBB-leider in de Eerste Kamer Ilona Lagas.

“Iedereen die dat nu doet, mag het woord democratie niet meer in de mond nemen,” antwoordde ze resoluut, waarna er applaus klonk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Schandalig

“Ik vind het schandalig. Het is gewoon vasthouden aan het eigen gelijk. Wij zitten niet daar om onze zin te krijgen, wij nemen daar wetten aan die iedereen gaan raken in dit land. Als je er nu nog zulke wetten doorheen jast, dan doe je dat alleen maar voor je eigen ikkie en niet voor het algemeen belang.”

“Jongens, begin er niet aan, doe het niet. Normaal gesproken worden dit soort majeure besluiten als controversieel aangemerkt. Dan zeggen ze: na de verkiezingen, als er nog geen nieuwe mensen zitten, nemen we dit soort besluiten niet,” aldus Lagas.

Ze deelt de bezorgdheid. “Er zijn veel te veel vragen.”

Kan toch niet zo zijn

Arts Jona Walk is vandaag bij het debat in de Eerste Kamer om het debat over de pandemiewet bij te wonen. “Het kan toch niet zo zijn dat deze Eerste Kamer in zijn laatste week nog de enorm ingrijpende pandemiewet goedkeurt?” vraagt de organisatie De Vierde Golf, waar Walk bij is aangesloten.

Volgens minister Kuipers van Volksgezondheid ‘is er internationaal consensus’ over de lockdowns. “Wat er in ieder geval absoluut niet is, is een wetenschappelijke consensus hierover,” stelt Walk.

‘Omdat de WHO het zegt’ is onvoldoende onderbouwing om een wet aan te nemen in een democratisch land, schrijft de arts. Ze roept de Eerste Kamer dan ook op om het beleid eerst onafhankelijk in Nederland te laten evalueren en pas daarna te stemmen.

4.8 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
11 maanden geleden

zij maken zichzelf hiermee wel verdacht, tijd voor verplichte openbaarmaking dubbele agenda’s

Antiislam
Antiislam
11 maanden geleden

Zeg gewoon dat ze Wef agenda volgen .

bezorgde burger
bezorgde burger
11 maanden geleden

F A S C I S M E

PearlDragon
PearlDragon
11 maanden geleden

Interessant is vooral: hoe gaat de BBB reageren op de al vaststaande aanname van deze wetten door het kartel. Gaan ze daarmee op z’n Noord-Koreaans alsnog samen werken? Of gaan ze voor het volk en gaan ze in hetzelfde hoekje in de kamer zitten als de PVV en FvD?

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x