De komende twee weken staan er twee superbelangrijke wetten op de agenda van de oude Eerste Kamer, namelijk de pandemiewet en de pensioenwet. “Super ingrijpend. Hoe zit jij daarin met die twee wetten die nu nog eventjes op de agenda staan voordat jij er wat van kan vinden?” vroeg columnist Marianne Zwagerman op het NPO Podcastevent aan BBB-leider in de Eerste Kamer Ilona Lagas.
“Iedereen die dat nu doet, mag het woord democratie niet meer in de mond nemen,” antwoordde ze resoluut, waarna er applaus klonk.
‘Ik vind het schandalig dat deze wetten zo kort voor de installatie van de nieuwe Eerste Kamer worden behandeld, zegt BBB leider in de Eerste Kamer @ilona_lagas ‘Als je dit er nu nog doorheen jast doe je dat niet voor het algemeen belang.’ #Pandemiewet https://t.co/Iul3aqEBoM pic.twitter.com/jfgs4AE42Q
— Marianne Zwagerman (@mariannezw) May 14, 2023
(Video verwijderd? Klik hier...)
Schandalig
“Ik vind het schandalig. Het is gewoon vasthouden aan het eigen gelijk. Wij zitten niet daar om onze zin te krijgen, wij nemen daar wetten aan die iedereen gaan raken in dit land. Als je er nu nog zulke wetten doorheen jast, dan doe je dat alleen maar voor je eigen ikkie en niet voor het algemeen belang.”
“Jongens, begin er niet aan, doe het niet. Normaal gesproken worden dit soort majeure besluiten als controversieel aangemerkt. Dan zeggen ze: na de verkiezingen, als er nog geen nieuwe mensen zitten, nemen we dit soort besluiten niet,” aldus Lagas.
Ze deelt de bezorgdheid. “Er zijn veel te veel vragen.”
Kan toch niet zo zijn
Arts Jona Walk is vandaag bij het debat in de Eerste Kamer om het debat over de pandemiewet bij te wonen. “Het kan toch niet zo zijn dat deze Eerste Kamer in zijn laatste week nog de enorm ingrijpende pandemiewet goedkeurt?” vraagt de organisatie De Vierde Golf, waar Walk bij is aangesloten.
Volgens minister Kuipers van Volksgezondheid ‘is er internationaal consensus’ over de lockdowns. “Wat er in ieder geval absoluut niet is, is een wetenschappelijke consensus hierover,” stelt Walk.
‘Omdat de WHO het zegt’ is onvoldoende onderbouwing om een wet aan te nemen in een democratisch land, schrijft de arts. Ze roept de Eerste Kamer dan ook op om het beleid eerst onafhankelijk in Nederland te laten evalueren en pas daarna te stemmen.
zij maken zichzelf hiermee wel verdacht, tijd voor verplichte openbaarmaking dubbele agenda’s
Zeg gewoon dat ze Wef agenda volgen .
F A S C I S M E
Interessant is vooral: hoe gaat de BBB reageren op de al vaststaande aanname van deze wetten door het kartel. Gaan ze daarmee op z’n Noord-Koreaans alsnog samen werken? Of gaan ze voor het volk en gaan ze in hetzelfde hoekje in de kamer zitten als de PVV en FvD?