Archeologie

De mysterieuze grotten van Hua Shan

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mysterieuze grotten van Hua Shan net buiten de stad Huangshan in de provincie Anhui bevatten de grootste en meest indrukwekkende overblijfselen van een door mensen gemaakt bouwwerk in China.

In de grotten zijn vreemde structuren te vinden, waaronder gigantische stenen pilaren. Er zijn geen muurschilderingen of geschriften teruggevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het ontstaan van de grotten van Hua Shan is in nevelen gehuld. Archeologen staan voor een raadsel. Enige jaren geleden riep het stadsbestuur van Huangshan archeologen, geologen en burgers op om de grotten te bestuderen. Degene die kon vaststellen hoe oud de grotten waren en met welk doel ze waren gemaakt, zou volgens een krant in Hong Kong een flinke beloning krijgen.

Paleis

Kamer 35 van de grotten bevat een ondergronds paleis dat is uitgehouwen door mensen. Het gaat om de grootste oude grot die China rijk is. De kamer is 170 meter lang en 18 meter hoog. In de kamer staan 26 pilaren die het plafond ondersteunen.

De mysterieuze grotten van Hua Shan

In het paleis vindt men kamers, bedden, bruggen en tuinhuisjes die op ingenieuze wijze uit steen zijn gehouwen. Ondergrondse vijvers bevatten nog altijd zeer helder water.

De mysterieuze grotten van Hua Shan

De grotten van Hua Shan worden omgeven door mysteries. Allereerst is er de Bishui-vijver, een ondergrondse vijver die zo diep is dat drie maanden onafgebroken pompen niet voldoende zou zijn om de vijver leeg te krijgen. Ten tweede zijn er de 10 meter hoge pilaren die het plafond ondersteunen. De bouwers moeten op de hoogte zijn geweest van de theoretische mechanica en toegepaste mechanica. Tot slot zul je in de grotten geen echo horen. Doordat de muren op een bepaalde manier zijn geplaatst wordt de weerkaatsing van geluid voorkomen.

Bermudadriehoek

Wanneer de grotten zijn uitgehouwen is niet bekend. Experts schatten op basis van mineralen die in de grotten zijn gevonden dat ze tenminste 1700 jaar oud moeten zijn.

De mysterieuze grotten van Hua Shan

Hoe zijn de grotten uitgehouwen? Waarvoor dienden ze? Wat is er gebeurd met al het gesteente dat is verwijderd? Wat was het doel van de vierkante en cirkelvormige gaten in de pilaren? Waarom zijn er geen historische overleveringen gevonden in de gigantische grotten?

De grotten zijn te vinden tussen de volgende coördinaten: 29° 39’34” en 29° 47’7″ noorderbreedte. Rond deze breedtegraad zijn ook de Bermudadriehoek, de Egyptische piramides, Atlantis, de Dode Zee, de Sahara en de Himalaya te vinden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

en zo ziet men weer,alle verstopte waarheden ,komen nu in deze ten einde lopende tijd boven drijven.alleen de tijd spanning zit ik nog mee.Volgens mijn gids zijn bescheiden mening moet het zijn 170.000 jaar geleden,maar die kan er ook wel eens een paar dagen naast zitten.

kengai
kengai
11 jaren geleden

Alweer zo,n bouwwerk van holbewoners.
Wat konden die mensen toch wat en dat allemaal uitgehouwen met stukjes bot of koper, staat er zelfs bij, gemaakt door mensen, wat zijn we nu toch onhandig he.
Ja de evolutie theorie werkt perfect.

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Waarom staat Atlantis er tussen? Het is helemaal niet bekend waar Atlantis is.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Een paleiselijke schuilplaats??Vreemd, ziet er niet naar uit, dat het voor gevangenen bedoeld was, daarvoor is het te mooi.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x