Homepagina » Mens en Dier » Klaus Schwab noemt Covid-19, klimaatverandering en 4e industriële revolutie ‘belangrijkste uitdagingen’
schwab
Foto: Klaus Schwab (World Economic Forum CC BY 3.0)

Klaus Schwab noemt Covid-19, klimaatverandering en 4e industriële revolutie ‘belangrijkste uitdagingen’

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, zei tijdens een interview met voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde dat Covid-19, klimaatverandering, inclusie en de ‘vierde industriële revolutie’ de ‘belangrijkste uitdagingen’ zijn waar mensen vandaag de dag mee worden geconfronteerd.

De vierde industriële revolutie gaat volgens hem over het benutten van nieuwe technologieën op een manier dat ze ‘de mensheid kunnen dienen en geen schade toebrengen’ en over ‘samenwerken op mondiaal niveau’.

Je geld is in handen van de overheid

Schwab ging dieper in op één aspect van deze revolutie: digitale valuta. De ECB werkt aan een digitale munt die zou kunnen helpen wanneer traditionele betalingsdiensten mogelijk ‘niet langer functioneren’, bijvoorbeeld in het geval van een ‘ramp’.

Een digitale euro, waar de ECB over vier jaar over kan beschikken, zou volgens Lagarde kunnen helpen om de gevolgen van extreme gebeurtenissen, zoals ‘natuurrampen of pandemieën’, te verzachten.

Nieuwsuur wijdde eind mei een item aan deze digitale munt. “Daarmee heb je geen biljetten meer en staat je geld niet op een betaalrekening bij een bank: je geld is in handen van de overheid.”

Schwab: centrale banken zijn wereldverbeteraars

Over ‘klimaatverandering’ zei Schwab: “We bevinden ons niet langer in een situatie waarin we klimaatverandering kunnen bestrijden. We hebben mogelijk al onherstelbare schade toegebracht aan onze planeet’.

Hij zei ook dat centrale banken ‘echt een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld’ en dat de ECB daarbij ‘voorop loopt’.

4.1 32 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
1 maand geleden

Heel gevaarlijk, je kunt zomaar alles kwijt zijn waar je hard voor gewerkt hebt. Kan me niet voorstellen dat je dan gelukkig bent, alleen de profiteurs die alles zullen bezitten en bepalen zijn dan gelukkig.

Peter P. van Oosterum
Peter P. van Oosterum
1 maand geleden

Lkaus Schwab zelf is onderdeel van de grootste ramp die ons tot nu toe getroffen heeft. Mensen als hij zijn het echte probleem.

Geraldine
Geraldine
1 maand geleden

Draai al die beweringen maar gerust 180 graden om !

Anne
Anne
1 maand geleden

Pak die engerd op aub. Wat een vreselijke ouwe zak.
Hij moet boeten voor wat hij aanricht. Het heeft niks met het klimaat te maken.
Klimaat is net als Cajona een HOAX.

x

Check Also

misleid

Waarom Rutte en andere kabinetsleden in alle oprechtheid kunnen liegen en misleiden

De leden van het kabinet-Rutte III zijn ...

world economic forum

World Economic Forum presenteert: coronapaspoort dat vaccinatiestatus bepaalt aan de hand van bloedtest

Er circuleert momenteel een filmpje van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

115
0
We lezen graag je reactie!x