Mens en Dier

Klaus Schwab noemt Covid-19, klimaatverandering en 4e industriële revolutie ‘belangrijkste uitdagingen’

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, zei tijdens een interview met voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde dat Covid-19, klimaatverandering, inclusie en de ‘vierde industriële revolutie’ de ‘belangrijkste uitdagingen’ zijn waar mensen vandaag de dag mee worden geconfronteerd.

De vierde industriële revolutie gaat volgens hem over het benutten van nieuwe technologieën op een manier dat ze ‘de mensheid kunnen dienen en geen schade toebrengen’ en over ‘samenwerken op mondiaal niveau’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Je geld is in handen van de overheid

Schwab ging dieper in op één aspect van deze revolutie: digitale valuta. De ECB werkt aan een digitale munt die zou kunnen helpen wanneer traditionele betalingsdiensten mogelijk ‘niet langer functioneren’, bijvoorbeeld in het geval van een ‘ramp’.

Een digitale euro, waar de ECB over vier jaar over kan beschikken, zou volgens Lagarde kunnen helpen om de gevolgen van extreme gebeurtenissen, zoals ‘natuurrampen of pandemieën’, te verzachten.

Nieuwsuur wijdde eind mei een item aan deze digitale munt. “Daarmee heb je geen biljetten meer en staat je geld niet op een betaalrekening bij een bank: je geld is in handen van de overheid.”

Schwab: centrale banken zijn wereldverbeteraars

Over ‘klimaatverandering’ zei Schwab: “We bevinden ons niet langer in een situatie waarin we klimaatverandering kunnen bestrijden. We hebben mogelijk al onherstelbare schade toegebracht aan onze planeet’.

Hij zei ook dat centrale banken ‘echt een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld’ en dat de ECB daarbij ‘voorop loopt’.

3.9 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
2 jaren geleden

Heel gevaarlijk, je kunt zomaar alles kwijt zijn waar je hard voor gewerkt hebt. Kan me niet voorstellen dat je dan gelukkig bent, alleen de profiteurs die alles zullen bezitten en bepalen zijn dan gelukkig.

Peter P. van Oosterum
Peter P. van Oosterum
2 jaren geleden

Lkaus Schwab zelf is onderdeel van de grootste ramp die ons tot nu toe getroffen heeft. Mensen als hij zijn het echte probleem.

Geraldine
Geraldine
2 jaren geleden

Draai al die beweringen maar gerust 180 graden om !

Anne
Anne
2 jaren geleden

Pak die engerd op aub. Wat een vreselijke ouwe zak.
Hij moet boeten voor wat hij aanricht. Het heeft niks met het klimaat te maken.
Klimaat is net als Cajona een HOAX.

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x