Gezondheid

Gevarenzone: er is een hele goede reden om cholesterolverlagende statines te vermijden

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Statines, cholesterolverlagende medicijnen die wereldwijd door 100 miljoen mensen worden geslikt, versnellen veroudering en bevorderen spiervermoeidheid, diabetes en geheugenverlies. Dat hebben wetenschappers van de Tulane University in New Orleans ontdekt.

Farmaceutische bedrijven verdienen jaarlijks tientallen miljarden aan deze medicijnen, die stamcellen voor celreparatie blijken te deactiveren. Hoewel statines in eerste instantie werden onthaald als ‘wondermedicijnen’, blijken ze bij veel patiënten nare bijwerkingen te hebben, waaronder geheugenverlies, spierpijn, diabetes, staar, vermoeidheid en verminderde leverfunctie.

Bij mensen die statines slikken versnelt het verouderingsproces, waardoor ze sneller aftakelen. Statines hebben een desastreus effect op onze stamcellen, die schade in het lichaam herstellen en ons beschermen tegen spier- en gewrichtspijn en geheugenverlies, aldus hoofdonderzoeker Reza Izadpanah. “Onze studie laat zien dat statines het verouderingsproces mogelijk versnellen.”

Experts waarschuwen dat patiënten heel goed moeten nadenken voordat ze statines nemen als preventief medicijn. “Ze zorgen ervoor dat patiënten zich jaren ouder voelen. Bijwerkingen bootsen het verouderingsproces na,” aldus een huisarts.

In het lab bleek dat stamcellen die waren behandeld met statines niet langer in staat waren om reparaties uit te voeren in het lichaam. Daarnaast konden stamcellen door de statines niet langer nieuw botweefsel en kraakbeen aanmaken.

In Nederland slikken meer dan een miljoen mensen dagelijks statines. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Physiology.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x