Gezondheid

Gevarenzone: er is een hele goede reden om cholesterolverlagende statines te vermijden

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Statines, cholesterolverlagende medicijnen die wereldwijd door 100 miljoen mensen worden geslikt, versnellen veroudering en bevorderen spiervermoeidheid, diabetes en geheugenverlies. Dat hebben wetenschappers van de Tulane University in New Orleans ontdekt.

Farmaceutische bedrijven verdienen jaarlijks tientallen miljarden aan deze medicijnen, die stamcellen voor celreparatie blijken te deactiveren. Hoewel statines in eerste instantie werden onthaald als ‘wondermedicijnen’, blijken ze bij veel patiënten nare bijwerkingen te hebben, waaronder geheugenverlies, spierpijn, diabetes, staar, vermoeidheid en verminderde leverfunctie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bij mensen die statines slikken versnelt het verouderingsproces, waardoor ze sneller aftakelen. Statines hebben een desastreus effect op onze stamcellen, die schade in het lichaam herstellen en ons beschermen tegen spier- en gewrichtspijn en geheugenverlies, aldus hoofdonderzoeker Reza Izadpanah. “Onze studie laat zien dat statines het verouderingsproces mogelijk versnellen.”

Experts waarschuwen dat patiënten heel goed moeten nadenken voordat ze statines nemen als preventief medicijn. “Ze zorgen ervoor dat patiënten zich jaren ouder voelen. Bijwerkingen bootsen het verouderingsproces na,” aldus een huisarts.

In het lab bleek dat stamcellen die waren behandeld met statines niet langer in staat waren om reparaties uit te voeren in het lichaam. Daarnaast konden stamcellen door de statines niet langer nieuw botweefsel en kraakbeen aanmaken.

In Nederland slikken meer dan een miljoen mensen dagelijks statines. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Physiology.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x