Homepagina » Gezondheid » Gevarenzone: er is een hele goede reden om cholesterolverlagende statines te vermijden
Er is een hele goede reden om cholesterolverlagende statines te vermijden

Gevarenzone: er is een hele goede reden om cholesterolverlagende statines te vermijden

Statines, cholesterolverlagende medicijnen die wereldwijd door 100 miljoen mensen worden geslikt, versnellen veroudering en bevorderen spiervermoeidheid, diabetes en geheugenverlies. Dat hebben wetenschappers van de Tulane University in New Orleans ontdekt.

Farmaceutische bedrijven verdienen jaarlijks tientallen miljarden aan deze medicijnen, die stamcellen voor celreparatie blijken te deactiveren. Hoewel statines in eerste instantie werden onthaald als ‘wondermedicijnen’, blijken ze bij veel patiënten nare bijwerkingen te hebben, waaronder geheugenverlies, spierpijn, diabetes, staar, vermoeidheid en verminderde leverfunctie.

Bij mensen die statines slikken versnelt het verouderingsproces, waardoor ze sneller aftakelen. Statines hebben een desastreus effect op onze stamcellen, die schade in het lichaam herstellen en ons beschermen tegen spier- en gewrichtspijn en geheugenverlies, aldus hoofdonderzoeker Reza Izadpanah. “Onze studie laat zien dat statines het verouderingsproces mogelijk versnellen.”

Experts waarschuwen dat patiënten heel goed moeten nadenken voordat ze statines nemen als preventief medicijn. “Ze zorgen ervoor dat patiënten zich jaren ouder voelen. Bijwerkingen bootsen het verouderingsproces na,” aldus een huisarts.

In het lab bleek dat stamcellen die waren behandeld met statines niet langer in staat waren om reparaties uit te voeren in het lichaam. Daarnaast konden stamcellen door de statines niet langer nieuw botweefsel en kraakbeen aanmaken.

In Nederland slikken meer dan een miljoen mensen dagelijks statines. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Physiology.

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
x

Check Also

paaseiland

Kan een bacterie die alleen op Paaseiland is te vinden veroudering genezen?

In de jaren zestig reisden onderzoekers af ...

ua nfn anti veroudering 1

Bizar effect: Anti-veroudering met hypnose

Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x