Universum

NASA vindt vloeibaar water op Mars, maar wil nog steeds niet toegeven dat er in 1976 al leven is ontdekt

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben bewijs gevonden voor stromend water op Mars. Dat maakte ruimtevaartorganisatie NASA gisteren bekend op een persconferentie. De bewijzen werden geleverd door foto’s van hellingen, die werden gemaakt door Marsrover Curiosity.

De meesten van ons wisten het al, maar het is nu ook officieel bevestigd. Volgens de NASA is er nog geen leven op Mars gevonden, maar uit een wetenschappelijke studie uit 2012 blijkt dat er mogelijk allang leven op de rode planeet is gevonden. En wel door Marslander Viking.

Uit een nieuwe analyse van 36 jaar oude gegevens bleek dat NASA leven heeft gevonden op Mars, zo concludeerde een internationaal team van wiskundigen en wetenschappers. NASA hoeft geen mensen naar Mars te sturen om dit te bevestigen, aldus Joseph Miller van de Universiteit van Zuid-Californië. “Het ultieme bewijs is een video van bacteriën op Mars. Ze zouden een microscoop moeten sturen om de bacteriën te kunnen zien bewegen,” zei hij.

“Op basis van wat we tot nu toe hebben gedaan ben ik er 99 procent zeker van dat er leven is,” voegde hij toe. In 1976 analyseerden twee Viking Marslanders bodemmonsters op de rode planeet. Die hebben destijds leven over het hoofd gezien, aldus de wetenschappers.

Algemeen wordt aangenomen dat de Marslanders destijds alleen bewijs hebben gevonden voor geologische activiteit. Volgens het onderzoeksteam zijn tijdens het Vikingprogramma echter ook microben in de bodem van Mars gevonden. Het onderzoek werd gepubliceerd in het International Journal of Aeronautics and Space Sciences.

Onder de pet gehouden

Wetenschappers verhitten de bodemmonsters indertijd tot 160 graden Celsius, waardoor de organismen afstierven. Tijdens de missie werden voedingsstoffen toegevoegd aan het bodemmateriaal, waarbij koolstofdioxide vrijkwam. Volgens experts kon het gas niet zijn geproduceerd door organismen, maar uit nieuwe tests is gebleken dat dat wel het geval was.

Velen zijn ervan overtuigd dat de NASA bewijs voor leven op Mars al jaren onder de pet houdt. Eén van hen is astrobioloog Gilbert V. Levin. Hij is niet zomaar iemand. Levin werkte mee aan het Vikingprogramma van NASA. In 1997 publiceerde hij zijn conclusie dat er levende micro-organismen waren gevonden op Mars. Toch wordt er nauwelijks verwezen naar zijn bevindingen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x