Homepagina » Het Complot » Gevestigde media zijn ‘extreme media die aanzetten tot oorlog’
Gevestigde media zijn extreme media die oproepen tot oorlog

Gevestigde media zijn ‘extreme media die aanzetten tot oorlog’

Tijdens de Amerikaanse Nationale Conferentie voor Mediahervorming in Denver afgelopen weekend maakte journalist Amy Goodman zich sterk voor de onafhankelijke media.

Ze haalde uit naar de gevestigde media. “Er is niet langer sprake van mainstream media, maar van extreme media die aanzetten tot oorlog,” zei ze.

Goodman zei dat de Verenigde Staten dringend behoefte hebben aan grote media die geen gekleurde bril dragen. Ze voegde toe dat mensen die bezorgd zijn over de toenemende ongelijkheid, kilmaatverandering en het lot van onze planeet in de meerderheid zijn, maar wel een meerderheid die de mond wordt gesnoerd door de massamedia.

Ontslagen

Ze merkte op dat haar eigen radioprogramma, Democracy Now, met name aandacht besteed aan mensen die over het algemeen worden genegeerd door de grote medianetwerken.

Goodman had lovende woorden voor voormalig MSNBC-presentator Phil Donahue, die in de aanloop naar de inval in Irak werd ontslagen omdat hij zich had uitgesproken tegen oorlog. Het incident illustreerde hoe bang de reguliere media zijn om de status quo te veranderen, met name als het gaat om oorlog.

Goodman legt uit hoe de media de Irakoorlog mogelijk maakten en dat ze weigeren de burgers tijdig de waarheid te vertellen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • san schreef:

  Natuurlijk is de media niet betrouwbaar, wanneer het nieuws niet sensationeel genoeg is, geen lezers. Net als de farmaceutische industrie, zij verdienen ook niets aan gezonde mensen, wapenhandelaren verdienen niets aan vrede en ga zomaar door. Het zijn de overbekende organisaties die elkaar allemaal de hand boven het hoofd houden en in stand houden, ik geloof dat ik alweer een teiltje nodig heb…..

  0 likes
 • maria schreef:

  Als ik op tweet klik staan er vaak teveel letters.dan moet ik nog woorden veranderen. Als dit aangepast is heb je meer kans op tweets hoe minder handelingen hoe eerder mensen het tweeten.

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  Bewijs dat de NOS gewoon onzin uitzend zonder de feiten te controleren. Ik vind het schokkend dat dit zomaar wordt uitgezonden. De gast een “specialist” was wel degelijk geïnformeerd welke vragen gesteld gingen worden, dit kun je opmaken uit het feit dat hij een foto laat zien om het een en ander te verduidelijken.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/193

  0 likes
 • Linda schreef:

  Het is zo waar.
  Dank aan mensen als zij.

  0 likes
 • Sheyan schreef:

  Geeft weer meer hoop op een openbreken van deze absurde schijnwereld. De media heeft in feite de grootste macht de mensheid in slavernij te houden.
  Dit is overigens de tweede journaliste die hier een boekje over opendoet. Typisch dat het beide vrouwen zijn.

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  NOS in 2009 zonder ook maar enige feiten te controleren, werd dit in 2009 uitgezonden.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/193

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Ben al blij dat er weer een keer iemand opstaat..!! FUCK THE MAINSTREAM MEDIA

  0 likes
 • lucifall schreef:

  Dit is visie! Misschien horen ze het nu?

  0 likes
 • Hopsa schreef:

  Ja, en? Elke mening is gekleurd en het is de luisteraard die bepaald of hij/zij die wil geloven. Zo zijn er zelfs mensen die in buitenaardsen geloven, die gaan naar dit soort sites, anderen geloven dat we in de bijbelse laatste tijd leven en gaan naar iets als xandernieuws.punt.nl. Weer anderen geloven in shit-muziek en gaan naar youtube.com en dan heb je natuurlijk ook mensen die in staatsmedia geloven en die kijken het 20:00 uur journaal.

  Niets nieuws onder de zon.

  0 likes
 • Marijan schreef:

  [quote name=”AwE130″]Bewijs dat de NOS gewoon onzin uitzend zonder de feiten te controleren. Ik vind het schokkend dat dit zomaar wordt uitgezonden. De gast een “specialist” was wel degelijk geïnformeerd welke vragen gesteld gingen worden, dit kun je opmaken uit het feit dat hij een foto laat zien om het een en ander te verduidelijken.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/193%5B/quote%5D
  ik denk zelfs dat ze moeten en ook geen keus hebben. We krijgen alleen maar dat te zien wat we mogen zien. Het nieuws is ook in bezit van de machthebbers.

  0 likes
 • Bern schreef:

  Klimaatverandering wordt ook door de mainstream media gepushed. Zou ze misschien in staat zijn om de agenda daarvan te doorzien? Alles wat door mainstream media gepushed wordt, heeft een duister doel.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  De Reguliere media geeft veelal `JUNKFOOD` af.Het is aan u en mij, de waarheid te achterhalen.Keer op keer op keer op keer op keer.Dus laat je geeslijke lampje branden, zodat u niet in duisternis wandeld.

  0 likes
 • rhiannon schreef:

  het is ook elke dag hetzelfde. een beperkt aantal onderwerpen (syrië, financiële crisis, oranjeboven, holebi-rechten) die tot in den treure herhaald worden. rijtjes stampen, net als op school, waardoor je geprogrammeerd wordt. maar als je dit weet, dan kijk je er toch niet meer naar? ik kijk een half uurtje in vogelvlucht wat er volgens de msm belangrijk is, alleen maar om me kapot te lachen. het is zo doorzichtig als een vloeitje en gelukkig valt dat steeds meer mensen op. alleen, die ellendige verslaving aan de hypnosekast, daar kom je niet zomaar vanaf. stel je toch eens voor dat je morgen op je werk niet mee kunt lullen over barca versus fc-knudde, of niet weet dat huilebalk borsato ook meedoet met het koningslied!

  0 likes
 • Ikke schreef:

  I have a dream….

  dat er ooit een mainstream media komt die enkel en alleen de mooiste en meest fantastische zaken als nieuws zal geven.

  Stel je voor:
  je komt thuis van je werk, moe, uitgeblust en wat weet ik al niet (you know the drill) en dan krijgt je een uur lang de mooiste zaken onder je neus geschoven die in de wereld gebeurden die dag…

  Zucht…. wat een klotewereld voorlopig zeg…

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  [quote name=”Marijan”][quote name=”AwE130″]Bewijs dat de NOS gewoon onzin uitzend zonder de feiten te controleren. Ik vind het schokkend dat dit zomaar wordt uitgezonden. De gast een “specialist” was wel degelijk geïnformeerd welke vragen gesteld gingen worden, dit kun je opmaken uit het feit dat hij een foto laat zien om het een en ander te verduidelijken.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/193%5B/quote%5D
  ik denk zelfs dat ze moeten en ook geen keus hebben. We krijgen alleen maar dat te zien wat we mogen zien. Het nieuws is ook in bezit van de machthebbers.[/quote]
  Ik geloof dat je altijd een keus hebt. Je kunt er ook voor kiezen om niks te zeggen en niet op TV te verschijnen of door websites te steunen die wel proberen eerlijk opzoek te gaan naar antwoorden. Als iedereen een paar euro’s doneert aan websites als Niburu.nl en andere websites die proberen het nieuws in een eerlijker daglicht te zetten, dan zul je zien dat het de “machthebbers” dun door de broek gaat lopen. De macht van de pen en het vrijwoord zoals Ghandi het ons heeft geleerd. Dus op naar de je bank website (als deze werkt) en schrijf over die euro’s naar Niburu samen staan we sterk.
  http://www.youtube.com/watch?v=CZVsWzIb6Vk

  0 likes
 • Cathy schreef:

  nou ik vond het mooi dat ze zei dat wij de radio en tv die nu het goede nieuw uit brengen moesten steunen en dat is waar ook ,

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  2009 NOS uitzending deel 2, ook hier zal ik je duidelijk laten zien dat het gewoonweg niet klopt wat ze zeggen.
  http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/194

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bill gates

  Bill Gates waarschuwt: Eerste coronavaccin ‘zal niet ideaal zijn’

  We zijn pas beschermd tegen het coronavirus ...

  de jonge

  De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

  Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

  >