Mensen schrappen zuivel steeds vaker uit hun dieet, maar dat is misschien niet zo’n goed idee. Kaas blijkt namelijk een rol te spelen in de strijd tegen kanker.
Uit een nieuwe studie van de Universiteit van Michigan blijkt dat nisine, een eiwit dat onder meer in cheddar en brie zit, kankercellen kan bestrijden. Uit experimenten met muizen bleek dat tumoren flink krompen als het eiwit werd toegediend: tot 80 procent van de kankercellen bleek na negen weken te zijn afgebroken.
De onderzoekers benadrukken dat het gaat om voorlopige resultaten en dat er nog meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe de mens precies reageert op het eiwit. De wetenschappers benadrukken wel dat elk voedsel zijn nut heeft.
MRSA
Mensen die zonder reden zuivel uit hun dieet schrappen lopen dus het risico op een tekort aan bepaalde gezonde voedingsstoffen. Nisine is een kleurloos en smaakloos poeder dat vaak als additief wordt toegevoegd aan voedsel. Pas bij 800 milligram per kilo kan nisine kankercellen doden.
De stof gaat daarnaast de strijd aan met dodelijke bacteriën zoals de antibioticaresistente superbacterie MRSA. “Tot op heden heeft nog niemand bacteriën gevonden die resistent zijn tegen nisine,” zei hoofdonderzoeker dr. Yvonne Kapila.
Moeder natuur
Nisine is om twee redenen dodelijk voor bacteriën: de stof bindt zich aan de bacterie, waardoor hij zijn werk kan doen voordat de bacterie verandert in een antibioticaresistente superbacterie en nisine doodt bacteriekoloniën die samenklonteren en de werking van antibiotica verstoren.
“Moeder natuur heeft veel onderzoek voor ons gedaan,” zei Kapila. “Nisine is vele duizenden jaren getest.”
De studie verschijnt in het Journal of Applied Microbiology.
[Goed Gevoel]
Biologisch! En als het even kan Demeter, en nog beter: Rauw uit de gelukkige gezonde koe, zonder pasteurisatie.
Jemig, dat dergelijk berichten als waar voor waar worden aangenomen en ook nog worden gepubliceerd. In mijn familie eten een aantal mensen veel kaas en leven conform een gezond patroon. Waar sterft er laatst 2 aan, juist darmkanker. Hou op met deze onzin!!!!
supergezond eten betekent niet dat je niet meer ziek kan worden of doodgaat.
We zijn nu eenmaal niet maar alleen ons fysieke lichaam.
Wat voor kaas? Schijnt hier over brie en cheddar te gaan en cheddar heb ik pas een documentaire over gezien schijnt niet in alle gevallen cheddar te zijn.
Kan ik niet beantwoorden Kevin.
Wat ik las is dat ‘kaas’ , dus in het algemeen, de link met darmkanker geeft.
Als ik boerenlogica gebruik(boerenkaas overigens erg lekker), dan kan het misschien dat er stoffen zitten in de kaas, van de koe, die groei in ons lichaam bevorderen.
Dat is soms een goed iets, maar soms dus niet.
Maar goed. Dat is allemaal een balletje gooien in de roulette en draaien maar.
Het verbaasd mij in ieder geval niet heel erg. Is het niet zo dat in melk, er een stofje zit die het kalf doet groeien. Iets wat volwassen niet zo goed kunnen gebruiken..
Vergeet niet dat er een flinke industrie achter het melk product zit dat alles doet om zuivel in een goed daglicht te stellen.
Verder denk ik dat het ook erg individu gerelateerd is. Voor de ene zal kaas een aanwinst zijn voor een ander lichaam juist niet.
Eieren worden ook wel als niet zo gezond beschreven. Meer kans op kanker etc.
Toch lees ik met enige regelmaat over mensen die over de 100 jaar oud worden, sommigen 110 jaar en eentje 117 jaar, die dan toch een eitje , soms 2 per dag nemen. En 1 Chinees van 110 at er 4 per dag.
Dus ja, wie het weet mag het zeggen.
Er staat ook in het artikel: “Pas bij 800 milligram per kilo kan nisine kankercellen doden”
En in 100 gram Cheddar zit 40 miligram Nisine…
Reken maar uit. Al wil je 800 miligram nisine binnen krijgen met cheddar kaas… Dan moet je 2 kilo kaas eten 😛 Dat past nooit op je kaasplankje!
Het idee van het artikel is dus ook niet: Eet meer kaas…
Maar meer van: Er zit een stofje in wat in grote hoeveelheden kankercellen dood.
Ik las dat er ook een licht verband is tussen kaas eten en darmkanker.
Oh nice. Ik heb net een blokje overjarige kaas gekocht voor 9 euro! Ik schrok een beetje van de prijs aan de kassa. Maar het blijkt dus een goeie investering te zijn geweest! MOOI! Het is ook super lekker.
of zo’n heerlijk limburgs stinkkaasje van een week over de datum. is ie lekker runny en sterk van smaak. medische wonderen verwacht ik er overigens niet van
Op hoeveel gram zuivel per dag komt het neer? Welke soort(en) zuivel?
Als het klopt,goed nieuws:-) 🙂 🙂 want ik heb ver.ome graag kaas 🙂 🙂 🙂
maar dan wel van koeien die horens hebben. En wat langer leven dan een koemelkfabriek op 4 poten met een hoge-productie-levensverwachting van 4 jaar. In mijn kindertijd had je nog koeien van 12 tot 17 jaar oud!
die hadden een verweven band met de boer en het gezin. En dus gaven die hoogwaardige melk met veel omega 3 erin.
En veel kosmische kracht. en veel vitaliteit daardoor. (biologosch dynamisch gehouden koeien waren dat!)
De melk van tegenwoordig,van de productiekoeien, is uitgeperst maisvocht. Dat is wat cru om te zeggen ja.
Maar als je ziet wat die arme dieren aan toevoegingen krijgen. Dan kun je waarnemen dat deze dieren afgesneden zijn van hun kosmische bron. En goed voedsel. Een boer kan deze dieren dan wel knuffelen en aaien maar het dier kan niets doen aan zijn (on)-welbevinden . Als jij geaaid wordt door je onderdrukker denk je ook dat deze het goed met je voor heeft. Met andere woorden; wij worden voor de gek gehouden met alle reclames voor het glimmende voedsel in de winkel. Dan wel glimmende verpakkingen. Daar houden we van; glim en glamoer. Moer ja. We helpen alles naar z’n MOER met het fabrieksmatige geproduceerde voedsel. Ontdaan van het wezenlijke. Het wezen van ons voedsel. Het wezen van ons voedsel dat vitaliteit in zich draagt. Het is vermoord. En alleen jij kan het weer tot leven wekken, omdat leven vitaliteit brengt en betekend! Amen.
[…] https://www.ninefornews.nl/geweldig-nieuws-stofje-in-kaas-doodt-kankercellen-en-superbacterien/ […]
Koeienmelk is goed voor?
Kalfjes
Geen babies, mensen, orang-oetangs, chimpansees of welke andere diersoort ook.
Dat melk wordt gepasteuriseerd en gesteriliseerd is én om het langer houdbaar te maken, én de slechte kwaliteit te verbloemen.
De rest is marketing.
Er zijn betere manieren om kanker te genezen. En zeker geen chemo of bestraling. Artsen kunnen echter niets anders zeggen ivm wetgeving die al bestaat sinds 1939 en de gigantische boete die er op staat bij een overtreding ervan.
http://topinfopost.com/2014/04/03/did-you-know-about-the-cancer-act-1939
Ik geloof hier helemaal niets van.
Hoe zit het met sojakaas dan?
Ik als veganist wil dat graag weten omdat ik niks dierlijk in mn body meer wil ook,dus graag een antwoord als het effe kan
David Bowie lijkt me wel een man die alles probeert om gezond te worden. Zomeralsem, weedolie, vage planten uit de tropen. Maar heeft de kanker niet kunnen overwinnen. R.I.P.