Gezondheid

Geweldig nieuws: Stofje in kaas doodt kankercellen en superbacteriën

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen schrappen zuivel steeds vaker uit hun dieet, maar dat is misschien niet zo’n goed idee. Kaas blijkt namelijk een rol te spelen in de strijd tegen kanker.

Uit een nieuwe studie van de Universiteit van Michigan blijkt dat nisine, een eiwit dat onder meer in cheddar en brie zit, kankercellen kan bestrijden. Uit experimenten met muizen bleek dat tumoren flink krompen als het eiwit werd toegediend: tot 80 procent van de kankercellen bleek na negen weken te zijn afgebroken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De onderzoekers benadrukken dat het gaat om voorlopige resultaten en dat er nog meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe de mens precies reageert op het eiwit. De wetenschappers benadrukken wel dat elk voedsel zijn nut heeft.

MRSA

Mensen die zonder reden zuivel uit hun dieet schrappen lopen dus het risico op een tekort aan bepaalde gezonde voedingsstoffen. Nisine is een kleurloos en smaakloos poeder dat vaak als additief wordt toegevoegd aan voedsel. Pas bij 800 milligram per kilo kan nisine kankercellen doden.

De stof gaat daarnaast de strijd aan met dodelijke bacteriën zoals de antibioticaresistente superbacterie MRSA. “Tot op heden heeft nog niemand bacteriën gevonden die resistent zijn tegen nisine,” zei hoofdonderzoeker dr. Yvonne Kapila.

Moeder natuur

Nisine is om twee redenen dodelijk voor bacteriën: de stof bindt zich aan de bacterie, waardoor hij zijn werk kan doen voordat de bacterie verandert in een antibioticaresistente superbacterie en nisine doodt bacteriekoloniën die samenklonteren en de werking van antibiotica verstoren.

“Moeder natuur heeft veel onderzoek voor ons gedaan,” zei Kapila. “Nisine is vele duizenden jaren getest.”

De studie verschijnt in het Journal of Applied Microbiology.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Biologisch! En als het even kan Demeter, en nog beter: Rauw uit de gelukkige gezonde koe, zonder pasteurisatie.

J@n
J@n
8 jaren geleden

Jemig, dat dergelijk berichten als waar voor waar worden aangenomen en ook nog worden gepubliceerd. In mijn familie eten een aantal mensen veel kaas en leven conform een gezond patroon. Waar sterft er laatst 2 aan, juist darmkanker. Hou op met deze onzin!!!!

Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Oh nice. Ik heb net een blokje overjarige kaas gekocht voor 9 euro! Ik schrok een beetje van de prijs aan de kassa. Maar het blijkt dus een goeie investering te zijn geweest! MOOI! Het is ook super lekker.

Berenbotje
Berenbotje
8 jaren geleden

Op hoeveel gram zuivel per dag komt het neer? Welke soort(en) zuivel?

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x