Universum

Vreemde ‘buitenaardse megastructuren’ rond ster kunnen niet worden verklaard door kometen

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het verhaal rond de vreemdste ster in het universum wordt nog vreemder. En ja, mogelijk zijn er aliens bij betrokken, meldt New Scientist.

De ster KIC 8462852 stelt astronomen al maanden voor een raadsel. Ze hebben een merkwaardige hoop objecten ontdekt die rond de ster draaien. Er zijn een aantal mogelijke verklaringen, van kometen tot ‘buitenaardse megastructuren’.

Uit een nieuwe analyse is gebleken dat de ster in de afgelopen 100 jaar steeds zwakker is geworden. Niemand heeft hier een verklaring voor. Volgens sommige astronomen zouden de waargenomen dipjes in het licht van de ster het gevolg kunnen zijn van grote kunstmatige structuren die om de ster cirkelen.

20 procent zwakker

In september concludeerde een team onder leiding van Tabetha Boyajian van de Yale-universiteit dat een grote kometenwolk de beste verklaring is voor de ongewone dipjes. Een maand later suggereerden Jason Wright van de Pennsylvania State University en zijn collega’s dat ‘buitenaardse megastructuren’ zoals satellieten verantwoordelijk zouden zijn voor de signalen.

Maar het mysterie wordt groter. Bradley Schaefer van de Louisiana State University heeft nu ontdekt dat de ster tussen 1890 en 1989 20 procent zwakker is geworden. Er zouden 648.000 kometen – met een doorsnee van 200 meter – voor nodig zijn om het verschil te kunnen verklaren. Niet erg aannemelijk dus, zei Schaefer.

Vreemd gedrag

De astronoom denkt dat zelfs hoogontwikkelde aliens niet in staat zouden zijn om iets te bouwen waarmee in 100 jaar tijd een vijfde van een ster kan worden afgedekt. “Er is geen twijfel over mogelijk dat KIC 8462852 zich vreemd gedraagt,” zei hij. “Iets moet daarvoor verantwoordelijk zijn.”

“Of we hebben iets over het hoofd gezien, of een theoreticus moet met een ander voorstel op de proppen komen,” besloot Schaefer. Zijn onderzoek staat op arXiv.org.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brainwashed
Brainwashed
6 jaren geleden

Het is duidelijk dat er leven op andere planeten zeer waarschijnlijk is.
Laat ze buiten rotsooi prikken dan doen ze nog iets nuttigs.

Wim Stouwdam
Wim Stouwdam
6 jaren geleden

“Of we hebben iets over het hoofd gezien”.
Ze vergeten, dat er meer mogelijk is, dan wij op aarde wetenschappelijk bewezen hebben.
Ze hebben last van tunnelvisie, te grote oogkleppen op.

bert s
bert s
6 jaren geleden

Geen aliens!! Ik ken zelfs mensen die een sterretje 20% groter hebben gemaakt.

speedmaster
speedmaster
6 jaren geleden

dysonbol in aanbouw?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x