Binnenland

Nederland gaat door met Moderna ondanks hartschade

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door Martijn Bloem, Karel Beckman. Nederland is vooralsnog niet van plan het vaccinatiebeleid van de Noord-Europese landen te volgen. IJsland, Zweden, Noorwegen en Finland zijn gestopt met het prikken met Moderna vanwege een vergroot risico op ontstekingen aan de hartspier en het hartspierzakje. Bij het EU-meldpunt EudraVigilance zijn voor het Moderna-vaccin 787 dodelijke slachtoffers gemeld vanwege hartaandoeningen en 3456 voor alle vaccins samen. Volgens een woordvoerder van GGD-GHOR is Moderna echter “een prima vaccin”.

Zweden, Denemarken en Noorwegen zijn eerder deze maand gestopt met het gebruik van de Moderna-injectie voor mensen onder de 30 na publicatie van Noors onderzoek over cardiovasculaire bijwerkingen. IJsland geeft aan niemand meer het Moderna-vaccin. Uit het Noorse onderzoek bleek dat Moderna wordt geassocieerd met een vergroot risico op hartspierontsteking (myocarditis) en ontsteking van het hartspierzakje (pericarditis), met name bij jongeren en jongvolwassenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Een woordvoerder van de Zweedse gezondheidsorganisatie Folkhälsomyndigheten verklaarde volgens persbureau Reuters: “De connectie is duidelijk zichtbaar wanneer het aankomt op Moderna’s vaccin Spikevax, met name na de tweede dosis”.

Een woordvoerder van de Deense gezondheidsautoriteit zei: “In de voorlopige data… is er een vermoeden van een verhoogd risico op hartontsteking bij vaccinatie met Moderna”. De Canadese provincie Ontario is al op 29 september gestopt met het toedienen van de Moderna-injectie aan 18- tot 24-jarigen. “Het percentage kinderen met myocarditis is veel hoger dan het percentage dat Covid-19 krijgt,” zei een woordvoerder van de regering van Ontario in de Toronto Sun.

In Nederland werd woensdag bekend dat de GGD’s voorlopig stoppen met het zetten van eerste prikken met Moderna, maar dat is puur om efficiency-redenen, verklaart een woordvoerder van de overkoepelende instantie GGD-GHOR tegenover deze krant. “Het aantal prikken is de laatste tijd sterk afgenomen. We willen de priklocaties nu efficiënter inrichten, dan hebben we aan drie vaccins genoeg. Maar Moderna is een prima vaccin. We gaan daar zeker weer mee prikken als de regering in november besluit over te gaan tot boostershots en de aantallen weer toenemen.”

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wilde geen antwoord geven op vragen van De Andere Krant over het beleid ten aanzien van de vaccins. Het ministerie, dat in juni nog 6 miljoen doses Moderna inkocht, liet eerder aan NU.nl weten dat het Moderna-vaccin nog steeds voldoende veilig en werkzaam is. Voorlopig voorziet het ministerie geen “verandering in de vaccinatiestrategie”, meldde NU.nl. In Nederland waren op 8 oktober 2021 in totaal bijna 2 miljoen Moderna-injecties gezet.

Bij het EU-meldpunt voor bijwerkingen EudraVigilance waren op 14 oktober in de EU 10.153 meldingen binnengekomen van hartaandoeningen na injectie van Moderna. Dat is overigens minder dan bij AstraZeneca en Pfizer, die echter ook in grotere aantallen zijn toegepast. In totaal waren er 61.370 meldingen van hartaandoeningen bij alle vaccins waarvan 3456 dodelijk. Het totale aantal gemelde doden van alle bijwerkingen ligt boven de 26.000. Bij de Mexicaanse griep in 2009 werd gebruik van het Pandemrix-vaccin in de VS stopgezet nadat 25 doden waren gemeld.

In een zeer recente wetenschappelijke preprint-publicatie meldt cardioloog Peter McCullough dat het aantal gevallen van myocarditis bij 12- tot 15-jarigen 19 keer zo groot is na vaccinatie dan het normale percentage. Voor jongens van 12-17 jaar is de kans op hartaandoeningen na vaccinatie hoger dan de kans om met Covid-19 in het ziekenhuis te belanden.

De oprichters van Moderna zijn ondertussen spekkopers van de Covid-19-pandemie. Aandeelhouders Noubar Afeyan, Robert Langer en Timothy Springer zijn de Forbes top 400 van rijkste Amerikanen binnengestormd in 2021. Ze hebben een vermogen van tussen de $4,9 en $5,9 miljard. Moderna (de naam verwijst naar de gen-therapeutische mRNA-technologie die het bedrijf gebruikt) is een bedrijf met een controversiële geschiedenis, zo blijkt uit recent onderzoek van Whitney Webb, een van de beste onderzoeksjournalisten uit de Verenigde Staten.

Webb schrijft dat Moderna, dat in 2010 werd opgericht, vóór de coronapandemie geen enkel medicijn succesvol op de markt wist te brengen. De mRNA-technologie bleek niet veilig te zijn bij reguliere medicijnen. De coronapandemie en de komst van de mRNA-vaccins, waar CEO Stéphane Bancel hard voor lobbyde bij ’s werelds machtigste financiers en politici, wist het bedrijf te redden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in De Andere Krant.

Neem hier een abonnement.

4.8 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Jullie van Ninefornews zijn me nét voor. Gistermiddag haalde ik het nieuwe exemplaar van De Andere Krant uit de brievenbus.
Ik kom momenteel 8 uur per dag tekort. Zóveel is er te lezen en soms ook te doen.
DIT verhaal is alweer een schokkend voorbeeld van HOE de Nederlandse autoriteiten omgaan met de bevolking.
Terwijl in veel landen gestopt is of wordt met Moderna, prikken ze er hier lustig op los.
Als er nu nog IEMAND is, die in de goede bedoelingen gelooft…. is die persoon met recht niet goed bij zijn hoofd.
Wat vreselijk voor al die, voornamelijk, jonge mensen die voor de rest (waarschijnlijk korte) leven hartschade hebben opgelopen.
Hoe komt het toch, dat er nog zóveel mensen hier in dit land zijn, die vertrouwen op hun overheid en medische instanties?
Gistermiddag in Heerhugowaard zei Thierry Baudet weer, dat het heel belangrijk is om mensen wakker te schudden.
Zal ik eerlijk zijn? IK heb het opgegeven. Je kunt maar beter je mond houden, want het helpt geen zier.
Het contact met gevaccineerde mensen wordt steeds minder. Over de olifant in de kamer wordt niet gesproken, want dan heb je gelijk ruzie in de tent. Deze mensen zijn ook niet te overtuigen. Het is een verloren zaak.
Daarentegen is het contact met gelijkgestemden natuurlijk super!
Het leuke is ook, dat jong en oud, met allerlei achtergronden, één ding gelijk hebben: géén prikken in mijn lijf.
Laten wij ons allemaal maar stevig vastbinden om de storm te doorstaan, die op ons af komt razen.

Vout
Vout
2 jaren geleden

Een ieder is m.i. vrij om deel te nemen aan dit dodelijke experiment. Voor mij is de keuze niet zo moeilijk, namelijk NOOIT!

t de vries
t de vries
2 jaren geleden

Om van de schades van de andere vaccins maar te zwijgen .Al die vaccins bevatten ingredienten die zeer schadelijk blijken voor de mens zo wel op de korte als lange termijn .Geen enkel punt voor de jonge en al het andere tuig dat zijn zakken vult aan deze troep .Geen enkele schaamte omtrend de schadea en de overlijdens door de vaccins geen enkele .Deze psychopaten maken de dienst uit en storten millioenen mensen in hun ongeluk en erger .Er kmt een dag van verantwoording voor hun ,maar tot dan blijven zij het vaccineren promoten .Alle gevaccineerden zullen of nu al maar zeker in de toekomst spijt krijgen van hun handelen .Ik hoop dat ik ongelijk zal hebben ,maar de realiteit bewijst al het tegebdeel dit veroorzaakt een depopulatie die op korte en lange termijn grote gevolgen zal hebben op ons en ons land .Wanneer worden wij wakker en stoppen deze waanzin

William
William
2 jaren geleden

Degene die deze beslissingen neemt heeft bloed aan zijn handen en zal berecht moeten worden voor moord met voorbedachte rade… ze weten dondersgoed wat er in deze zogenaamde “vaccins” zit

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x