Binnenland

Gisteren vond op werkelijk ontluisterende wijze de ‘ontgroening’ van BBB plaats

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Uit het coalitieakkoord van BBB, VVD, GroenLinks, CDA en PvdA in Zuid-Holland kan Forum voor Democratie maar één conclusie trekken: er gaat helemaal niets veranderen. “Het afbraakbeleid gaat door. Kiezers komen BBBedrogen uit.”

Tijdens het debat in de Provinciale Staten van Zuid-Holland lieten oppositiepartijen stuk voor stuk in stevige bewoordingen hun ergernis blijken toen ze tot de ontdekking kwamen dat de coalitiepartijen, waaronder BBB, hadden afgesproken tegen alle moties te gaan stemmen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

BBB stemde dus ook tegen moties die één op één overeenkwamen met passages uit hun verkiezingsprogramma. Zo had FVD een motie voorbereid om statushouders geen voorrang te geven bij de toewijzing van huurwoningen. Dat stond ook letterlijk in het verkiezingsprogramma van BBB.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Schoffering van het democratische proces

“Deze partij is volledig opgeslokt in het vastgeroeste partijkartel. Wat een theater in de Statenzaal,” twitterde FVD, dat sprak van ‘een schoffering van het democratische proces’.

Toine Beukering van JA21 zei: “Dit is vooringenomenheid die alle grenzen tart.” Ellen Verkoelen van 50PLUS voegde toe: “Waar halen jullie de arrogantie vandaan om dit niet vooraf te melden?”

BBB kiest overduidelijk voor het pluche

“Gisteren vond in de Provinciale Staten van Zuid-Holland op werkelijk ontluisterende wijze de ‘ontgroening’ van BBB plaats,” schrijft fractievoorzitter van FVD in Zuid-Holland Ewald Kegel. “Eventuele laatste restjes illusie dat BBB ook maar iets eigens zal inbrengen, laat staan iets kan veranderen, werden door de overige coalitiepartijen de grond ingeboord.”

BBB kiest overduidelijk voor het pluche en committeert zich in Zuid-Holland volledig aan het beleid van Rutte IV, aldus Kegel.

4.8 196 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
7 maanden geleden

Burgers
Boeren
Bedrogen

Mar
Mar
7 maanden geleden

ontgroening ?? ze zijn gewoon dik door het ijs gezakt zoals al was te verwachten

piet
piet
7 maanden geleden

We heffen het glas, we knipogen naar van der Plas, en alles is weer zoals het was.

ziggi
ziggi
7 maanden geleden

zei ik al …voor mij geen verassing.

Bedrieg Belieg Besodemieter zelfde als jat21 en volt in t leven geroepen om de kiezer te verneuken door de elite …net als de bekende oude partijen.

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x