CoronaMens en Dier

Gideon van Meijeren fileert kersverse minister Kuipers: ‘Dit deugt van geen kant’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Gideon van Meijeren (FVD) zei donderdag in de Tweede Kamer dat Ernst Kuipers minister is geworden ‘door te likken naar boven en te trappen naar beneden’. Hij werd vervolgens onderbroken door voorzitter Vera Bergkamp. “Dit is ook weer smakeloos,” zei ze. “Dit is op de man, op de persoon. Doe dat nou niet.”

Fleur Agema beklaagde zich over het feit dat Bergkamp hem voor de tweede keer de mond snoerde om een mening die haar niet bevalt. De Kamervoorzitter kreeg steun van CDA-Kamerlid Van den Berg. “We spelen op de bal en niet op de man,” zei ze.

Van Meijeren liet zich niet van de wijs brengen. “Om over het spelen op de bal in plaats van op de man te spreken: deze minister van Volksgezondheid noemt tegenstanders van de coronamaatregelen op spottende en kleinerende wijze ‘wappies’. Dat is dehumaniserend,” zei hij.

Dat is op de man spelen

“Dat hoort een minister van Volksgezondheid niet te doen. Dit is niet de minister van alle Nederlanders. Dit is alleen de minister van de gevaccineerde Nederlanders die alle maatregelen steunen. Dat is op de man spelen,” benadrukte Van Meijeren.

“Als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding beweerde deze minister eind 2020 dat de zorg niet kon worden opgeschaald wegens een tekort aan personeel. Maar ondertussen stuurde hij een kant-en-klaar ziekenhuisschip met minstens 500 bedden, inclusief personeel, van het kastje naar de muur. Het werd geweigerd,” zei hij.

Spiegel

“Om vervolgens een maand later met droge ogen het nieuws te verkondigen dat de reguliere zorg moest worden afgeschaald. Dit deugt van geen kant. En hoewel ik weinig goed van deze minister te verwachten heb, hoop ik dat hij, nu hij zijn felbegeerde baantje heeft bemachtigd, eindelijk eens in de spiegel kijkt en tot inzicht komt, en zich gaat realiseren dat hij als minister de belangen van de Nederlandse bevolking moet dienen en niet de belangen van de boven hem gestelde elitaire clubjes waar hij zo graag deel van wil uitmaken,” zei Van Meijeren.

4.8 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
6 maanden geleden

Goede counter van Gideon over ’t “op de man spelen” argument.

Wappie
Wappie
6 maanden geleden

Bergkamp heeft een bloedhekel aan oppositie partijen dat is zo overduidelijk, smerig vind ik het

Arie
Arie
6 maanden geleden

Top gezegd Gideon. waren er maar meer helden zoals Gideon.

Marrob BE
Marrob BE
6 maanden geleden

Goed gezegd Gideon.
Duivelse praktijken aan de kaak stellen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x