Homepagina » Buitenland » Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: “Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid”
Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: "Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid"

Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: “Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid”

Rusland heeft de stichting van miljardair George Soros verboden. Wie in het land nog zaken doet met de Open Society Foundations (OSF) of aanverwante organisaties riskeert een gevangenisstraf van zes jaar.

Sinds maandag is de stichting aangemerkt als ongewenste organisatie. De OSF bedreigt het constitutionele stelsel en de staatsveiligheid van Rusland, zo zei de Russische procureur-generaal.

De Hongaars-Amerikaanse zakenman financiert in Rusland talloze organisaties die zich richten op de wetenschap, onderwijs en mensenrechten. Sinds mei verbiedt Rusland organisaties die volgens het Kremlin de binnenlandse politiek proberen te beïnvloeden.

Onjuiste informatie

In juli werd het Amerikaanse National Endowment for Democracy verbannen uit Rusland, nadat bekend was geworden dat de ngo miljoenen had uitgegeven aan pogingen om de Russische verkiezingen en het leger te ondermijnen.

Eerder deden Russische bibliotheken al geschiedenisboeken in de ban die door de stichting waren geschonken. Deze boeken bevatten volgens Moskou onjuiste informatie over de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek ingesteld

Er is ook een onderzoek ingesteld naar de organisaties van Soros. De tegoeden van de stichting in Rusland zijn bevroren en de kantoren gesloten. De Soros Foundation is sinds de jaren negentig actief in het land.

De Bilderberger wil zijn missie in Rusland nog niet opgeven. “We vertrouwen erop dat deze beslissing een tijdelijke afdwaling is,” zei hij in een verklaring.

[Volkskrant]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Dit is het ondermijnen van goede doelen.

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Vage shizzle…er is geen touw meer aan vast te knopen. Wie is de schurk?

IFF
IFF
5 jaren geleden

Wie als Soros vele miljarden pompt in organisaties die het progressief sp(r)ook(jes)beeld in stand houden moet als een bedreiging gezien worden. Is hij trouwens ook niet de aanstoker achter de crisis in Oekraïne, Europa’s bestorming door moslims steunt en grote vriend is van kalief Erdogan en de AKP? Iemand noemde hem ooit the most evil man in the world.

Gilly1973
Gilly1973
5 jaren geleden

Die Soros gaat steeds meer lijken op de Emperor van Starwars, the dark site of the force.

x

Check Also

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen spuwt vuur: ‘Met welke periode mogen we uw misdaden dan wel vergelijken?’

Politici hebben vaak de mond vol over ...

politie

Beelden: politie verwijdert ongevaccineerde vrouw onder luid gejuich uit restaurant

Politie en handhaving zijn zondag uitgerukt om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x