Homepagina » Buitenland » Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: “Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid”
Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: "Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid"

Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: “Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid”

Rusland heeft de stichting van miljardair George Soros verboden. Wie in het land nog zaken doet met de Open Society Foundations (OSF) of aanverwante organisaties riskeert een gevangenisstraf van zes jaar.

Sinds maandag is de stichting aangemerkt als ongewenste organisatie. De OSF bedreigt het constitutionele stelsel en de staatsveiligheid van Rusland, zo zei de Russische procureur-generaal.

De Hongaars-Amerikaanse zakenman financiert in Rusland talloze organisaties die zich richten op de wetenschap, onderwijs en mensenrechten. Sinds mei verbiedt Rusland organisaties die volgens het Kremlin de binnenlandse politiek proberen te beïnvloeden.

Onjuiste informatie

In juli werd het Amerikaanse National Endowment for Democracy verbannen uit Rusland, nadat bekend was geworden dat de ngo miljoenen had uitgegeven aan pogingen om de Russische verkiezingen en het leger te ondermijnen.

Eerder deden Russische bibliotheken al geschiedenisboeken in de ban die door de stichting waren geschonken. Deze boeken bevatten volgens Moskou onjuiste informatie over de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek ingesteld

Er is ook een onderzoek ingesteld naar de organisaties van Soros. De tegoeden van de stichting in Rusland zijn bevroren en de kantoren gesloten. De Soros Foundation is sinds de jaren negentig actief in het land.

De Bilderberger wil zijn missie in Rusland nog niet opgeven. “We vertrouwen erop dat deze beslissing een tijdelijke afdwaling is,” zei hij in een verklaring.

[Volkskrant]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Dit is het ondermijnen van goede doelen.

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Vage shizzle…er is geen touw meer aan vast te knopen. Wie is de schurk?

Tinus
Tinus
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Helemaal mee eens, de ene shizzle manipuleert de andere shizzle er is geen shizzle meer aan vast te shizzelen.

mario
mario
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

je kan toch zo zien dat deze man krankzinnig is.
mooi voordoen maar heel sluw met andere dingen bezig zijn.

IFF
IFF
5 jaren geleden

Wie als Soros vele miljarden pompt in organisaties die het progressief sp(r)ook(jes)beeld in stand houden moet als een bedreiging gezien worden. Is hij trouwens ook niet de aanstoker achter de crisis in Oekraïne, Europa’s bestorming door moslims steunt en grote vriend is van kalief Erdogan en de AKP? Iemand noemde hem ooit the most evil man in the world.

densie
densie
Reactie op  IFF
5 jaren geleden

zal je wat zeggen…zit hier achter mijn pc…en ‘t kwam zo in me op…ik kan zo de gang in kijken…en als ie daar nou zo ineens zou staan…weet ik met heel mijn hart zeker, dat ik ga gillen…’t is een monster!

namaste

Cisco
Cisco
Reactie op  densie
5 jaren geleden

Als deze machtsarrogante heer bij mij in de gang zou staan zou hij gillen…

Gilly1973
Gilly1973
5 jaren geleden

Die Soros gaat steeds meer lijken op de Emperor van Starwars, the dark site of the force.

Liza
Liza
5 jaren geleden

Als je kijkt naar stichtingen in Nederland kun je er weinig goeds over zeggen. A positie van kantoorgebouwen, dikke salarissen en uiteindelijk moet de burger doneren aan een ‘goed doel’ waarvan het grootste deel niet eens op de plaats van bestemming komt. Wat dat betreft kun je al wel een beetje nagaan dat deze stichting er is om burgers tegen hun land te laten keren ipv hen te ondersteunen. Ik zie weinig/geen Russen die als vluchteling binnenstromen in Europa.. Het zijn eerder Polen, Joegoslaven en Bulgaren, die Nederland binnenkomen. Als ik kijk naar Nederland valt er ook nog zeer veel te verbeteren in wetenschap, onderwijs en mensenrechten. De pot verwijt de ketel datie zwart ziet.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Wat zal Mabel er van vinden ?

jro
jro
5 jaren geleden

Putin beschermt tenminste z’n eigen land Rusland goed, Geen Satan, geen Monsanto e.d., i.t.t. de zgn. Europese “leiders” die de grootste volksverraders zijn, die je kunt bedenken.
En die George Satan geeft Europa de (on)genadeklap, met zijn grote ondersteuning van de islam tsunami om het christelijk/humanistisch ingestelde Europa te onderwerpen. Hel lijkt wel een nachtmerrie, die nog werkelijkheid is ook !

frans
frans
5 jaren geleden

Soros geeft alleen maar Sorus.
Waar miljardairs investeren, ligt verderf op de loer.
Het is geen doen dat uit het Hart komt.
En hopelijk kijkt Soros zelf in de spiegel, en ziet hij zijn Dwaling.
En schenkt hij zijn vermogen weg aan werkelijk goede doelen.

x

Check Also

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x