Buitenland

Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: “Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft de stichting van miljardair George Soros verboden. Wie in het land nog zaken doet met de Open Society Foundations (OSF) of aanverwante organisaties riskeert een gevangenisstraf van zes jaar.

Sinds maandag is de stichting aangemerkt als ongewenste organisatie. De OSF bedreigt het constitutionele stelsel en de staatsveiligheid van Rusland, zo zei de Russische procureur-generaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Hongaars-Amerikaanse zakenman financiert in Rusland talloze organisaties die zich richten op de wetenschap, onderwijs en mensenrechten. Sinds mei verbiedt Rusland organisaties die volgens het Kremlin de binnenlandse politiek proberen te beïnvloeden.

Onjuiste informatie

In juli werd het Amerikaanse National Endowment for Democracy verbannen uit Rusland, nadat bekend was geworden dat de ngo miljoenen had uitgegeven aan pogingen om de Russische verkiezingen en het leger te ondermijnen.

Eerder deden Russische bibliotheken al geschiedenisboeken in de ban die door de stichting waren geschonken. Deze boeken bevatten volgens Moskou onjuiste informatie over de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek ingesteld

Er is ook een onderzoek ingesteld naar de organisaties van Soros. De tegoeden van de stichting in Rusland zijn bevroren en de kantoren gesloten. De Soros Foundation is sinds de jaren negentig actief in het land.

De Bilderberger wil zijn missie in Rusland nog niet opgeven. “We vertrouwen erop dat deze beslissing een tijdelijke afdwaling is,” zei hij in een verklaring.

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Dit is het ondermijnen van goede doelen.

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
8 jaren geleden

Vage shizzle…er is geen touw meer aan vast te knopen. Wie is de schurk?

IFF
IFF
8 jaren geleden

Wie als Soros vele miljarden pompt in organisaties die het progressief sp(r)ook(jes)beeld in stand houden moet als een bedreiging gezien worden. Is hij trouwens ook niet de aanstoker achter de crisis in Oekraïne, Europa’s bestorming door moslims steunt en grote vriend is van kalief Erdogan en de AKP? Iemand noemde hem ooit the most evil man in the world.

Gilly1973
Gilly1973
8 jaren geleden

Die Soros gaat steeds meer lijken op de Emperor van Starwars, the dark site of the force.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x