Buitenland

Was gifgasaanval in Syrië een valse vlag-operatie? Wie weet, zegt Trumps nationale veiligheidsadviseur

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Michael Flynn, Trumps aanstaande nationale veiligheidsadviseur, zei vorig jaar tijdens een bezoek aan Rusland dat hij niet wist of de gifgasaanval in 2013 in Syrië was uitgevoerd door het Syrische leger of door andere troepen die probeerden de VS bij het conflict te betrekken.

Flynn, oud-directeur van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA, sloot niet uit dat het een ‘false flag’ was.

Het regime van president Assad en de Russische president Poetin claimen dat oppositietroepen achter de aanval zaten.

Valse vlag-operatie

Oud-generaal Flynn deed zijn uitspraken tijdens een vraag-en-antwoordsessie die was georganiseerd door de Russische staatszender RT.

Iemand uit het publiek vroeg Flynn hoe hij dacht over berichten dat de aanval was uitgevoerd door de Turkse inlichtingendienst en het werk moest lijken van de Syrische overheid.

In zo’n geval wordt ook wel gesproken van een false flag of valse vlag-operatie.

Wie weet

Flynn antwoordde dat hij het een goede en interessante vraag vond. “Ik weet het echt niet,” zei hij. “Of een inlichtingendienst in dit geval een false flag heeft uitgevoerd? Wie weet. Ik heb geen goed antwoord voor je.”

In 2013 schreef Poetin in een opiniestuk voor de New York Times dat er genoeg reden is om aan te nemen dat het gifgas was gebruikt door oppositietroepen – en niet door het Syrische leger – om hun machtige bondgenoten bij het conflict te betrekken.

In datzelfde jaar schreef journalist Seymour Hersh in de London Review of Books dat de jihadistische rebellengroep al-Nusra achter de gifgasaanval zat.

‘Mensen worden misleid’

De New Yorker en de Washington Post weigerden het artikel te publiceren.

Hersh schreef in een vervolgartikel dat de Turkse overheid de chemische wapens voor de aanval had geleverd.

“Er wordt onjuiste informatie verspreid,” zei Flynn over het conflict in Syrië. “Mensen worden misleid.”

In eigen land wordt de voormalig directeur van de DIA bekritiseerd omdat hij weigert een anti-Russische houding aan te nemen.

[CNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cisco
Cisco
6 jaren geleden

Het zou zo maar eens kunnen zijn dat Trump bewust/onbewust meer aan het daglicht brengt als zijn voorgaande job-genoten, misschien is deze man wel helemaal niet zo verkeerd als velen doen beweren, ben zeer benieuwd waar dit heengaat..!

Loki
Loki
6 jaren geleden

Ik zou zo zeggen mister Flynn; vraag het eens aan Killary Clinton en de Saoedi’s.

trackback
Was gifgasaanval in Syrië een valse vlag-operatie? Wie weet, zegt Trumps nationale veiligheidsadviseur | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden

[…] Buitenland 21 november 2016 15:00 0 223 […]

Benhur
Benhur
6 jaren geleden

De Amerikanen misleiden met de geheime diensten zoveel dat ze het van elkaar al niet meer weten wat waar is en niet waar is. Ze zijn paranoia en rijp voor het gekkenhuis. Misschien dat een nuchtere zakenman als Trump daar iets aan kan doen. Dat hoop ik tenminste. Er is in ieder geval hoop, die we bij Killary niet meer hadden gehad.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x