Buitenland

De gifgasaanval zonder gifgas. Kijk hoe makkelijk het is om de wereld in sprookjes te laten geloven

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

President Trump negeerde belangrijke inlichtingenrapporten toen hij besloot Syrië aan te vallen na het zien van beelden van stervende kinderen. Dat stelt topjournalist Seymour Hersh in de krant Die Welt.

Op 6 april gaf Trump groen licht voor een raketaanval op een Syrische vliegbasis als vergelding voor een ‘dodelijke gifgasaanval’ twee dagen daarvoor in Khan Sheikhoun.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Trump vuurde tientallen raketten af op de basis, hoewel de inlichtingengemeenschap hem had gewaarschuwd dat er geen bewijs was dat de Syriërs chemische wapens hadden ingezet.

Witte Helmen

Eén inlichtingenofficier zei volgens Hersh tegen zijn collega’s: “Dit slaat helemaal nergens op. We weten dat er geen gifgasaanval heeft plaatsgevonden. De Russen zijn woest. We hadden net zo goed op Clinton kunnen stemmen.”

Na het bombardement op 4 april stonden de kranten vol met foto’s van dode en stervende Syriërs, die zouden zijn blootgesteld aan gifgas.

De beelden, naar verluidt afkomstig uit Khan Sheikhoun, waren op internet gezet door lokale activisten, waaronder de Witte Helmen.

Sprookje

Hoewel niet duidelijk was waar de foto’s waren genomen en geen internationale waarnemers de plek hebben bezocht, werd algemeen aangenomen dat president Assad doelbewust sarin had ingezet tegen het Syrische volk.

In de 48 uur na de aanval kon Trump niet op andere gedachten worden gebracht door zijn veiligheidsteam.

Een hooggeplaatste adviseur vertelde aan Hersh: “Dit was geen gifgasaanval. Dat is een sprookje.”

Beschermende kleding

“Als het wel een chemische aanval was geweest, zou iedereen beschermende kleding hebben gedragen. Zonder dergelijke kleding zou je zo’n aanval niet overleven.”

“We hebben geen bewijs dat Syrië sarin had of heeft gebruikt,” zei de adviseur tegenover Hersh.

“De CIA liet weten dat er geen sporen van sarin op de vliegbasis van Shayrat waren gevonden en Assad had geen motief om politieke zelfmoord te plegen,” voegde hij toe.

Niemand

“Niemand wist waar de foto’s vandaan kwamen. We wisten niet wie de kinderen op de foto’s waren of hoe ze gewond waren geraakt,” aldus de adviseur.

“De president zag de foto’s van vergiftigde kleine meisjes en concludeerde op basis daarvan dat Assad erachter zat,” vervolgde hij.

Het Witte Huis heeft niet gereageerd op specifieke vragen over het bombardement op Khan Sheikhoun en de vliegbasis, besloot Hersh.

[Die Welt]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ino
Ino
6 jaren geleden

Tja, zo rollen de fake newsorganisaties…

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

De nazi’s hadden in de jaren ’30 en ’40 ook zo hun maniertjes om onschuldigen vals te beschuldigen en vervolgens onder valse voorwendselen aan te vallen en te doden. Veel nazi’s waren overigens na de WOII van harte welkom in de VS en hadden voor de oorlog al goede zaken gedaan met ze. En heel vreemd dat degene in de VS, die een grote afkeer en vreselijke hekel aan nazi’s zouden moeten hebben gehad, omdat de nazi’s hun vrienden, familie en geliefden hadden uitgeroeid in de concentratiekampen, het heel goed met elkaar konden vinden. Tot op heden past de VS dezelfde valse beschuldingstactieken nog steeds toe. Overigens, het was nazi Duitsland die werd ingewijd (gefinancierd) door de toenmalige VS.

http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/08/het-macabere-spel-van-bankiers-2-2/

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
6 jaren geleden

Europese leiders, die volgens globalisme en zionisme leiding geven, horen af te treden.
Omdat de bevolking lijdt onder dit beleid.

Het zou getuigen van verantwoording, om af te treden.
Omdat je geen leiding kunt geven, maar een volger bent van een vernietigend beleid.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x