Buitenland

Grootste vrijheidsdemonstratie tot nu toe in Londen: ‘Arresteer Matt Hancock!’

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Londen was zaterdag een gigantische mensenmassa op de been die de arrestatie van Matt Hancock eiste. De demonstranten liepen door de binnenstad en riepen op tot vrijheid en een einde aan alle coronamaatregelen. Het was de grootste demonstratie tot nu toe, schrijft de Daily Mail.

De Britse minister Matt Hancock van Volksgezondheid stapte dezelfde dag op. Zijn positie was de afgelopen dagen onder druk komen te staan nadat foto’s van hem en zijn politiek adviseur Gina Coladangelo waren opdoken, zoenend in zijn werkkamer. Hij hield zich niet aan de afstandsregel terwijl hij dat wel steeds van anderen had geëist. De demonstranten riepen op tot de arrestatie van de opgestapte minister:

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Boris-variant

De enorme menigte verzamelde zich bij Downing Street, waar betogers ‘schaam je’ scandeerden terwijl ze naar de ambtswoning van de premier wezen. Ook was er geruime tijd boegeroep te horen. Ze droegen borden met teksten als ‘de Boris-variant’ met daarbij een afbeelding van het coronavirus voorzien van een hakenkruis, ‘nee tegen het coronavaccin’ en ‘nee tegen het coronapaspoort’.


Bibliothecaresse Shirley Jones liep mee in de mars. “Ik doe dit weekend liever iets anders, maar ik blijf protesteren omdat ik de overheid niet vertrouw,” zei ze. “Ik geloof niet in het dragen van mondkapjes en ik geloof niet in het vaccin.” Een ander zei: “Wij zijn hier om onze vrijheid terug te pakken.”

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Die komt er niet af met een potje janken lijkt me zo.

Vout
Vout
2 jaren geleden

Geweldig om te horen, helden!

Annette
Annette
2 jaren geleden

Geweldig! Wat een mensenmassa! Die Engelsen KUNNEN er wat van. Daar kunnen wij hier in Nederland nog een puntje aan zuigen.
Natuurlijk is het goed nieuws dat Matt Hancock zijn ontslag heeft genomen (had wat mij betreft Hugo de Jonge al lang moeten doen!), maar dat is eigenlijk nog een beetje te gemakkelijk. Waarschijnlijk hebben ze ook in Engeland lucratieve regelingen voor opgestapte ministers. Dan komt deze non valeur er nog te gemakkelijk van af.
Het is werkelijk onvoorstelbaar wat de politici in heel veel landen de afgelopen tijd een ongelooflijk leed hebben veroorzaakt aan de bevolking. In een hoop gevallen is dat leed ook nooit meer goed te maken.
Gisteren ben ik met vrienden naar Emmen geweest voor een demonstratie voor de vrijheid. Er waren natuurlijk lang niet zoveel mensen als daar in Londen, maar evengoed was het een fantastische happening. Het voelt heel erg goed om met zoveel gelijkgestemden samen te komen. Het was ook zeer goed georganiseerd en, met dank aan de burgemeester, politiemensen en boa’s, is alles zeer goed verlopen. Zo kan het dus ook: een demonstratie die geen bittere nasmaak achterlaat.
Wat wel weer opviel waren de ongelovige gezichten van de toeschouwers. WAAROM werd er nog gedemonstreerd, terwijl alles toch vrijgegeven was? Dat geldt natuurlijk alleen voor DIE mensen die hetzij “gevaccineerd” zijn óf bereid zijn zich regelmatig te laten testen. De mensen, waaronder ik, die meeliepen, WILLEN dat helemaal niet. Er is voor die mensen sprake van een medische dictatuur.

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
2 jaren geleden

nu Nederland nog t liefst in Amsterdam of Den Haag… of zijn we allemaal domme schapen…

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x