Binnenland

Cabaretier Sjaak Bral over prijsplafond: ‘Dat is een sigaar uit eigen doos die we oproken’

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

In zijn oudejaarsconference Vaarwel 2022 veegde de Haagse cabaretier Sjaak Bral de vloer aan met het beleid van onze premier. “Twaalf jaar Mark Rutte en wat is de balans?” vroeg hij. “Dat de boel naar de tering is geliberaliseerd.”

“Dat Amerikaanse hedgefonsen het nu voor het zeggen hebben in de kinderopvang, in de ouderenzorg, op de woningmarkt zitten sprinkhaankapitalisten. Private equity. De winst is voor de aandeelhouders, het verlies is voor de samenleving,” vervolgde Bral.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Sigaar uit eigen doos

Het laatste wapenfeit is volgens hem de energiemarkt. “We hebben drie prachtige energiebedrijven geliberaliseerd. Essent hebben we verkocht aan de Duitsers; Nuon hebben we verkocht aan de Zweden, dat heet nu Vattenfall; Eneco hebben we verkocht aan Mitsubishi, een heel groot Japans bedrijf,” somde Bral op.

“Vijfentwintig miljard euro. Dan zou je zeggen: dat is een hoop geld, dat hebben we binnengeharkt. Precies dat bedrag gaan we de komende maanden aan onszelf uitbetalen in de vorm van een prijsplafond. Dat is een sigaar uit eigen doos die we oproken, jongens,” benadrukte de cabaretier.

Die is lid van het WEF, dus kijk uit

Bral nam en passant het koningspaar op de hak. “Willem heeft het voor elkaar gekregen dit jaar dat hij toch zonnepanelen mag leggen op het dak van Paleis Noordeinde. Twee jaar geleden zei Rutte nog: dat gaan we niet doen, dat is beschermd stadsgezicht en zonnepanelen op Paleis Noordeinde zijn helemaal niet rendabel.”

“Weet je wat ik denk? Het is maar een theorie. Ik denk dat de oorlog in Oekraïne is begonnen zodat er een energiecrisis zou uitbreken, zodat Willem-Alexander toch zonnepanelen kan leggen op Paleis Noordeinde,” ging hij verder.

“En dan zul je zeggen: dat is een vergezochte complottheorie, maar ik heb een foto gezien uit 2014 van Willem-Alexander samen met Poetin met een biertje, en daar zat Maxima naast. En die is lid van het WEF, dus kijk uit.”

4.9 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Psa
Psa
1 jaar geleden

Griep, in mijn omgeving veel griep bij gevaccineerden, zelfs Kuipers Merken jullie dat ook?

roro 237
roro 237
1 jaar geleden

Komieken kunnen zomaar ineens een president gaan worden!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Simpel gezegd, Nederland is gevallen in de handen van terroristen…Hard werkende Nederlanders hebben Nederland opgebouwd maar de terroristen hebben het land helemaal uitgebuit!! EEN GROTE SCHOONMAAKBEURT IS HARD NODIG !! DE HELE REGERING EN DE KONINKRIJK ERUIT, het land terug naar het volk..

mister nexit
mister nexit
1 jaar geleden

Klopt , BTW is weer terug op 21%
de ecotax is verhoogd met een indexatie
de ecotax is verhoogd met een toeslag alternatieve energiebronnen

De energierekening is bewust verhoogd zodat in 2024 na wegvallen energieplafond we met een hogere trekening achter blijven.

Ratten zijn het

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x