Het Complot

GlaxoSmithKline ontloopt 892 miljoen euro aan belastingen

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen 2009 en 2010 heeft farmareus GlaxoSmithKline (GSK) 300 miljoen doses van het griepvaccin Pandemrix weten te verkopen als gevolg van de zogenaamde Mexicaanse griepepidemie.

Dat leverde het bedrijf 2,3 miljard euro op, waarvan één miljard is doorgesluisd naar dochterbedrijf GSK Biologicals in Rixensart in Waals-Brabant.

Vanwege een tweetal omstreden fiscale maatregelen in België, te weten de aftrek van inkomsten uit octrooien en de notionele-interestaftrek, hoefde de geneesmiddelengigant nog geen drie procent belasting te betalen over het gehele bedrag. Daardoor liep de Belgische staat alleen al vanwege het middel Pandemrix een slordige 320 miljoen euro mis.

Geldstromen

Tussen 2008 en 2011 ontliep GlaxoSmithKline op deze manier in België voor 891,6 miljoen euro aan belastingen, zo ontdekte David Leloup van het Belgische nieuwsweekblad Le Vif/L’Express na maandenlang onderzoek.

Het blad trok jaarverslagen van diverse dochterondernemingen van GSK na in de hoop geldstromen gerelateerd aan de verkoop van Pandemrix te traceren.

Fiscale constructie

Het weekblad onthult verder dat de namen van twee Belgische medewerkers van GSK, waaronder financieel directeur Denis Dubru, kwamen bovendrijven toen men op een fiscale constructie stuitte die door de groep in Luxemburg werd gebruikt om de belastingen in Groot-Brittannië tot een minimum te beperken. De constructie werd vorig jaar door de Britse fiscus ontdekt.

Bron: Levif.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Red Skywalker
Red Skywalker
9 jaren geleden

Eigenlijk zou je hier niet eens meer op moeten reageren. Het is gewoon walgelijk, wat een planeet.
(Zegt de ene planeet tegen de andere: “ik heb Mens”. Antwoord de andere planeet: “Geeft niet, dat gaat vanzelf weer over”.)

dymph
dymph
9 jaren geleden

Zo staan ze nou mooi met hun billen bloot. En kleed ze maar uit deze gasten en dan hen goed beet nemen zodat ze het niet meer flikken.

Die vaccins hoorden al niet en zo over de ruggen van ons alle nog eens geld binnen slepen is ons dubbel naaien.

ReneH
ReneH
9 jaren geleden

Ongelooflijk….!!!!
Geen woorden voor…..

Goed het is nu bekend, hop ACTIE nu !!!!
Dit bericht VOL in het nieuws brengen, die 891,6 miljoen laten terug betalen, ‘directeur’ en verdere verantwoordelijke op non-actief enz.enz.

Kom op, ACTIE nu !!!!!

MC Escher
MC Escher
9 jaren geleden

Het loont dus om te frauderen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x