Buitenland

Westerse leugens over Russische militaire operatie in Syrië ontmaskerd op Franse tv

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Vladimir Poetin is in staat de kwestie Syrië op te lossen en terreurgroep IS te vernietigen. Dat zei de Franse oud-minister van Beroepsonderwijs Jean-Luc Mélenchon tegenover journalisten Lea Salame en Yann Moix, die Moskou ervan beschuldigden de Syrische oppositie te bombarderen in plaats van de terroristen.

“Het zijn de Russen geweest die de bevoorradingsroute hebben afgesneden die IS gebruikte om olie naar Turkije te smokkelen,” merkte Mélenchon op. “Ik ben niet degene die dat zegt, de Turkse oppositie heeft dit bevestigd. Rusland verdient lof voor het verstoren van deze leveranties omdat dat zal leiden tot de ondergang van IS.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Misleiden

De journalisten waren duidelijk niet blij met de kijk van Mélenchon op de gebeurtenissen in Syrië. Ze onderbraken hem keer op keer en claimden dat Rusland de gematigde oppositie bombardeerde in plaats van IS. “Negentig procent van de luchtaanvallen is niet gericht op IS, maar op de rebellen,” suggereerde Moix.

“Dat is niet waar,” antwoordde Mélenchon. Degenen die onbevestigde informatie verspreiden over de Russische operatie in Syrië, proberen ‘je te misleiden en zand in je ogen te strooien om je aan hun kant te krijgen’.

Verzoek

Rusland is op 30 september 2015 op verzoek van Damascus begonnen met het bombarderen van IS, het al-Nusra Front en andere radicale groepen die president Bashar al-Assad proberen af te zetten en een islamitisch kalifaat willen oprichten in Syrië.

Regeringstroepen hebben in alle grote provincies overwinningen geboekt op de terroristen en richten zich momenteel op de bevrijding van Aleppo, de grootste stad in Syrië.

[Francetv info]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Deneb
Deneb
8 jaren geleden

Bombarderen is zo 1980.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Welke Nederlandse zou het lef hebben dit ook te beamen.
Koenders doet niet meer mee, want dat is de broer van Pinoccio Rutte.

Wie o wie??

Richard
Richard
8 jaren geleden

Goh, ik had ze jaren geleden al ontmaskerd.
Ben ik nou zo slim, of…?

jro
jro
8 jaren geleden

Op sommige meer links georiënteerde sites wordt wel beweerd dat m.n. Amerika helemaal niet bezig is met het bombarderen van IS strongholds e.d., maar doet alsof en slechts ruïnes bombardeert of woestijnzand !
Daar begint het al; de Amerikaanse manschappen en piloten moeten daar dan van afweten, maar zeggen lekker niks tegen hun familie en vrienden, dat ze de boel besodemieteren ! Dit komt op mij over als onaannemelijk, want een dergelijke farce gaat op een gegeven moment als een lopend vuurtje door de gelederen en lekt vervolgens naar de media. Een dergelijk schandaal kan Amerika zich niet veroorloven en daarom lijkt mij dat bovenstaande bewering domweg een broodje aap verhaal is, wellicht in de wereld gebracht door pro-Russische sites of zelfs sites door Russen gesponsord.
Uiteraard geldt hetzelfde verhaal voor de Nederlandse piloten, maar dan nog erger omdat Nederland een goede reputatie kent als het gaat om militaire interventies en vredes operaties, met de zgn. Dutch approach.
Mijn indruk is dat alternatieve sites niet perse betrouwbaarder zijn dan de reguliere media waar altijd op gekankerd wordt, omdat ze veelal propagandistisch ingesteld zouden zijn, ten behoeve van de overheid i.p.v. met waarheidsvinding bezig te zijn ! Wat is waarheid en waar kun je die vinden ?

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x