Buitenland

Westerse leugens over Russische militaire operatie in Syrië ontmaskerd op Franse tv

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Vladimir Poetin is in staat de kwestie Syrië op te lossen en terreurgroep IS te vernietigen. Dat zei de Franse oud-minister van Beroepsonderwijs Jean-Luc Mélenchon tegenover journalisten Lea Salame en Yann Moix, die Moskou ervan beschuldigden de Syrische oppositie te bombarderen in plaats van de terroristen.

“Het zijn de Russen geweest die de bevoorradingsroute hebben afgesneden die IS gebruikte om olie naar Turkije te smokkelen,” merkte Mélenchon op. “Ik ben niet degene die dat zegt, de Turkse oppositie heeft dit bevestigd. Rusland verdient lof voor het verstoren van deze leveranties omdat dat zal leiden tot de ondergang van IS.”

Misleiden

De journalisten waren duidelijk niet blij met de kijk van Mélenchon op de gebeurtenissen in Syrië. Ze onderbraken hem keer op keer en claimden dat Rusland de gematigde oppositie bombardeerde in plaats van IS. “Negentig procent van de luchtaanvallen is niet gericht op IS, maar op de rebellen,” suggereerde Moix.

“Dat is niet waar,” antwoordde Mélenchon. Degenen die onbevestigde informatie verspreiden over de Russische operatie in Syrië, proberen ‘je te misleiden en zand in je ogen te strooien om je aan hun kant te krijgen’.

Verzoek

Rusland is op 30 september 2015 op verzoek van Damascus begonnen met het bombarderen van IS, het al-Nusra Front en andere radicale groepen die president Bashar al-Assad proberen af te zetten en een islamitisch kalifaat willen oprichten in Syrië.

Regeringstroepen hebben in alle grote provincies overwinningen geboekt op de terroristen en richten zich momenteel op de bevrijding van Aleppo, de grootste stad in Syrië.

[Francetv info]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Deneb
Deneb
6 jaren geleden

Bombarderen is zo 1980.

Loki
Loki
6 jaren geleden

Welke Nederlandse zou het lef hebben dit ook te beamen.
Koenders doet niet meer mee, want dat is de broer van Pinoccio Rutte.

Wie o wie??

Richard
Richard
6 jaren geleden

Goh, ik had ze jaren geleden al ontmaskerd.
Ben ik nou zo slim, of…?

jro
jro
6 jaren geleden

Op sommige meer links georiënteerde sites wordt wel beweerd dat m.n. Amerika helemaal niet bezig is met het bombarderen van IS strongholds e.d., maar doet alsof en slechts ruïnes bombardeert of woestijnzand !
Daar begint het al; de Amerikaanse manschappen en piloten moeten daar dan van afweten, maar zeggen lekker niks tegen hun familie en vrienden, dat ze de boel besodemieteren ! Dit komt op mij over als onaannemelijk, want een dergelijke farce gaat op een gegeven moment als een lopend vuurtje door de gelederen en lekt vervolgens naar de media. Een dergelijk schandaal kan Amerika zich niet veroorloven en daarom lijkt mij dat bovenstaande bewering domweg een broodje aap verhaal is, wellicht in de wereld gebracht door pro-Russische sites of zelfs sites door Russen gesponsord.
Uiteraard geldt hetzelfde verhaal voor de Nederlandse piloten, maar dan nog erger omdat Nederland een goede reputatie kent als het gaat om militaire interventies en vredes operaties, met de zgn. Dutch approach.
Mijn indruk is dat alternatieve sites niet perse betrouwbaarder zijn dan de reguliere media waar altijd op gekankerd wordt, omdat ze veelal propagandistisch ingesteld zouden zijn, ten behoeve van de overheid i.p.v. met waarheidsvinding bezig te zijn ! Wat is waarheid en waar kun je die vinden ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x