Mens en DierCorona

Timmerman ‘belt coronalijn RIVM’ en krijgt verrassend eerlijke antwoorden

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coronamaatregelen bezorgen timmerman Peter Grootswagers veel stress. Het kabinet adviseert mensen zoveel mogelijk thuis te werken, maar dat is voor een timmerman onmogelijk. Hij besloot het speciale telefoonnummer van het RIVM te bellen voor vragen omtrent het coronavirus. Hij kreeg verrassende antwoorden op zijn vragen. Zo bevestigde de RIVM-medewerker onder andere dat de griep van 2018 erger was dan corona en zei hij dat mensen die omkomen bij een verkeersongeluk soms ook onder de coronadoden worden gerekend.

De verwachting is dat de maatregelen na 3 weken uitgebreid worden, zei de medewerker tegen de timmerman. “Er wordt al gesproken over een mondkapjesplicht en ook een avondklok.” Hij zei verder dat er per dag duizenden besmettingen bijkomen, maar dat vrijwel iedereen geen of milde klachten heeft. “Vandaar ook dat het aantal ziekenhuisopnames en het aantal IC-opnames relatief laag is. De meeste mensen die nu besmet raken, zijn tussen de 15 en 30 jaar en die worden er niet echt heel ziek van.” Ze hebben hooguit een beetje keelpijn of een loopneus. “Meer is het niet.” Veel mensen hebben niet eens in de gaten dat ze het gehad hebben.

Als er nu mensen aan griep overlijden, verdwijnt dat misschien makkelijk onder het kopje corona

Een collega had tegen Grootswagers gezegd dat hij zich niet zo druk moet maken omdat er normaal gesproken 6500 griepdoden zijn en dit jaar maar 400. Tel daar de 6200 coronadoden bij en je komt ongeveer op hetzelfde aantal uit. Waarom zijn er nu zo weinig griepdoden? De RIVM-medewerker: “Als er nu mensen aan griep overlijden, verdwijnt dat misschien makkelijk onder het kopje corona. En als iemand positief getest is op corona en vervolgens overlijdt aan iets anders, bijvoorbeeld een verkeersongeluk, dan wordt dat ook onder coronadoden gerekend.”

In 2018 hadden we zelfs 8500 griepdoden. “Daar hoorde je toen voor de rest niemand over. Toen werd er gewoon gezegd: dat is niet anders.”

Er zijn mensen die beweren dat Grootswagers niet met het RIVM heeft gebeld. In een poging deze mensen te overtuigen, heeft hij deze foto op Facebook geplaatst.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
E M Goossen
E M Goossen
3 jaren geleden

dilemma van een diabeet : moet ik nu wel of niet ingaan op de uitnodiging om een griepprik te halen ? wat zit er in en waar komen ze vandaan ? ik heb er geen vertrouwen meer in .

Petra
Petra
3 jaren geleden

Zelf dan ook allemaal maar even bellen met RIVM en hier verslag doen ter vergelijk?

A.Wenners
A.Wenners
3 jaren geleden

Frans?

johan den haag
johan den haag
3 jaren geleden

Iedereen is aan de mondkap en straks vaccin.
Virus is op 95% het land uit. Maar de BIG Pharma parlementsleden claimen straks de overwinning.

Hoe slecht dit allemaal.

Als er iets is waar mensen een hekel aan blijken te hebben is dat eerlijkheid en waarheid.

Fijn dat deze man een ander verhaal kreeg.
Maar hierdoor komt er geen parlementair onderzoek of zo

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x