Homepagina » Internet » Google en Facebook gaan wel heel ver om de waarheid verborgen te houden. Journaliste onthult echte reden achter ‘fake news’
Google en Facebook gaan wel heel ver om de waarheid verborgen te houden. Journaliste onthult echte reden achter 'fake news'

Google en Facebook gaan wel heel ver om de waarheid verborgen te houden. Journaliste onthult echte reden achter ‘fake news’

Google, Facebook en Twitter draaien momenteel overuren om onwelgevallige geluiden op internet de kop in te drukken. Dit is een groot probleem, aangezien het ten koste gaat van de vrijheid van meningsuiting.

Onlangs legde onderzoeksjournaliste Sharyl Attkisson tijdens een TED-lezing uit waar het begrip ‘fake news’ precies vandaan komt en wat het achterliggende doel is.

Ze onthulde dat het een complot is van de gevestigde orde om conservatieve/alternatieve nieuwsmedia in diskrediet te brengen in een poging ze failliet te laten gaan.

Gepusht

Tijdens haar lezing aan de Universiteit van Nevada legde ze uit dat ‘fake news’ er altijd al is geweest, maar steeds onder verschillende namen.

Het begrip werd tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 op agressieve wijze gepusht door de Democraten en later door Trump tegen de mainstream media gebruikt.

In datzelfde jaar probeerden de mainstream media de aandacht te richten op ‘fake news’ binnen de conservatieve/alternatieve media.

First Draft

Het bleek een propagandacampagne te zijn, ontdekte Attkisson. Ze ging op onderzoek uit en kwam uit bij een non-profit genaamd First Draft, die de term ‘fake news’ als eerste gebruikte in de moderne context.

Op 13 september 2016 kondigde First Draft een samenwerkingsverband aan om hoaxes en fake news te bestrijden, legde de onderzoeksjournaliste uit.

Ze ontdekte dat Google één van de grootste sponsors was van dit project van First Draft.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, werd indertijd gerund door Bilderberger Eric Schmidt, die Hillary Clinton steunde.

David Brock van Media Matters, ook een groot fan van Clinton, zei dat hij degene was die Facebook ervan wist te overtuigen om het project ook te steunen.

Marsorders

“Het doel was om het kaf van het koren te scheiden en te voorkomen dat ‘onbewezen complotten’ prominent in de zoekresultaten op internet verschenen,” zei ze.

Een maand later mengde toenmalig president Obama zich opeens in de discussie. Tijdens een speech zei hij dat het medialandschap, dat hij vergeleek met het Wilde Westen, gereguleerd moest worden.

Plotseling dook de term fake news overal op in krantenkoppen. “Het was alsof de media hun marsorders hadden gekregen,” zei Attkisson.

Geldstromen

Fake news werd ineens gezien als een onmiddellijke bedreiging voor de democratie.

Attkisson, die de geldstromen in het medialandschap heeft onderzocht, merkte op dat het altijd handig is om ‘het geld te volgen’.

Als bepaalde partijen zo hard hun best doen om je mening te beïnvloeden proberen ze je wellicht juist bij de waarheid vandaan te houden, besloot ze.

Bekijk haar lezing hieronder:

[PJ Media]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Vlgs mij, is dit verborgen houden van de waarheid, niet voorbehouden aan deze drie.
De pers in zijn algemeenheid, ( op een zeer kleine groep na ) schets alleen maar die item’s, die van hogerhand worden toegestaan.
Compleet met aanvallen en verdachtmakingen, die worden geregisseerd door andere machten.

dna
dna
3 jaren geleden

David Brock geilneef van alefantis (pizzagate). En zo komt alles uit. Extreem gore mensen.

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

Als bepaalde partijen zo hard hun best doen om je mening te beïnvloeden proberen ze je wellicht juist bij de waarheid vandaan te houden

Dat lijkt me overduidelijk het geval. Zwaar overdreven aandacht van de media is praktisch altijd ten dienste van het kwaad, nooit het welzijn of veiligheid van de mensen, al wil men wel die schijn wekken. Verwarring en verdeeldheid zaaien is praktisch altijd het doel.

Albert
Albert
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Anybody really wants to see UNBELIEVABLE FAKENEWS of the BBC, Oktober 2005, from THE ‘Health expert’ of the UK?! He NEVER apologised, nor the fake BBC did!!!!! Stop now and watch (after 0.35 minutes). Billions of people WILL DIE!!!! Watch:
https://youtu.be/paEZlOre0tQ
Amazing how the leftists elites (polycor leaders) always still find excuses: Karlsson said that he had heard of many residents feeling insecure in the city: “It does not happen so much here (!!, see my link for Germany), but people are influenced by events around the world and feel unsafe when it’s dark.”

faya
faya
Reactie op  eksegese
3 jaren geleden

Je mening beinvloeden doen ze, maar ook al die angst aanjagerijen dienen ergens voor.
9 van de 10 keer klopt er niets van hun verhaal maar ze willen mensen bewust in de paniek mode hebben, ze pushen negatieve emoties, ze willen dat er permanent negatieve emoties vloeien want door angst kunnen mensen niet meer realistisch denken.
Hun denkproces breekt af, telkens weer die olifant die om de hoek komt kijken, en dat is precies waar onze vijand op aan stuurt.
Als je niet meer helder kan denken zie je niet zo snel wat er speelt, je eigen zorgen en angsten gaan voor want die verlammen je snappie?
Doen ze expres want mensen die helder denken kijken al snel door die msm babbels heen.

Albert
Albert
Reactie op  faya
3 jaren geleden

Geheel mee eens, hat komt ook uit de hel. ‘Fear has Torment’, zegt de Bijbel en is het tegendeel van liefde.

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De waarheid is dat de mensheid de leer van de Christus van de Nieuwe Tijd en Michio Kaku over de 3 typen beschavingen-leer moeten accepteren en welke door Facebook en Twitter en Google worden gecensureerd.

Jaya
Jaya
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Accepteren de mensheid niet deze leer dan vernietigd deze mensheid zichzelf.

trix
trix
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

5th extinction

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Het probleem is dat Amerika en in mindere mate Nederland, geen schone handen meer hebben met het verspreidden van nieuws. De Amerikaanse mainstream media heeft jaren lang propaganda verspreidt. Voorbeelden van hoe het niet moet en lopen daarmee met de discussie over nepnieuws achter hun eigen fouten aan.

Zo stelde minister Ollongren in de uitzending van Jinek;

”Volgens mij is de onafhankelijke journalistiek heel erg belangrijk want die checken feiten. Ik denk dat het ook heel belangrijk is dat alle mensen in Nederland, maar vooral ook kinderen meegenomen worden in hoe herken je dat iets echt is, en hoe herken je iets wat niet echt is? Dus er moet gewoon media wijsheid zijn.”
– Minister Ollongren.

”Maar dat is nou juist het punt van discussie. Ik vind bijvoorbeeld de NPO helemaal niet onafhankelijk, helemaal niet neutraal”. – Thierry Baudet.

link; https://www.youtube.com/watch?v=q23TJs0cZ-E

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

De overduidelijk zwaar corrupte overheden willen totale zeggenschap over de beoordeling of iets nepnieuws is of niet. Zoiets als de slager die wederom zijn eigen vlees gaat keuren. Dat zal dus gegarandeerd slecht uitpakken voor het volk.

Arnold
Arnold
3 jaren geleden

Zou Geertje dan toch gelijk hebben met zijn uitspraak over onze nepregering?

faya
faya
Reactie op  Arnold
3 jaren geleden

Zou Geertje misschien met andere woorden willen zeggen dat hij niet nep is?

formidabele
formidabele
3 jaren geleden

Duidelijk is dat je met fakenews de machthebbers in de kaart speelt?
Wat is namelijk het beste, de burger in twijfel houden of juist ondersteunen?
Dat is nou de reden, dat de machthebbers onmisbaar zijn voor het bestuur vn het land?

droogtrommel
droogtrommel
3 jaren geleden

Nog effe en je krijgt gevangenis straf als je iets zegt dat de overheid niet wil, ik heb ergens gelezen dat er alleen al in London 2500 mensen zijn gearresteerd voor zulke dingen.
In Autralië bv kreeg een student (Alex Wood) en een paar anderen die ook op dat berichtje reageerden, een boete van 200.000 dollar. Dit moest betaald worden aan de universiteit waar Alex studeerde, als ze dit voor het gerecht brachten zou dat 500.000 kosten, dus betaalden ze de boete.

Dus kijk uit met wat je zegt, zeg het anders, bv dat het niet jou mening is.

droogtrommel
droogtrommel
Reactie op  droogtrommel
3 jaren geleden

Hier is een link http://www.smh.com.au/federal-politics/political-news/queensland-university-of-technology-case-thrown-out-as-18c-inquiry-looms-20161103-gshurj.html

En dat alles voor een reactie, dat er op de universiteit een ruimte was voor alleen inboorlingen, en niet voor “Whites only”.

Frans2
Frans2
Reactie op  droogtrommel
3 jaren geleden

[ In Autralië bv kreeg een student (Alex Wood) en een paar anderen die ook op dat berichtje reageerden, een boete van 200.000 dollar. ]

Alex Wood moest zich verdedigen tegen een aanklacht van racistische discriminatie en de ADVOCAATkosten zouden misschien wel eens kunnen oplopen tot 200.000 Australische(!) Dollars (=€ 127.000) als het tot een proces komt.

Niet boete en niet “reageren op dat berichtje”.
Dus kijk uit met wat je schrijft en googel het eerst.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3541312/Queensland-Universiy-student-Alex-Wood-faces-200k-legal-bill-racist-Facebook-post.html

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
x

Check Also

de jonge

Zo reageert De Jonge op kritische vragen over het coronavaccin

Woensdag stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) ...

tarik z.

Journaalkaper Tarik Z. is terug: ‘Jullie worden nog steeds voor de gek gehouden’

Tarik Z. is terug van weggeweest. “Jullie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x