Internet

Google en Facebook gaan wel heel ver om de waarheid verborgen te houden. Journaliste onthult echte reden achter ‘fake news’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Google, Facebook en Twitter draaien momenteel overuren om onwelgevallige geluiden op internet de kop in te drukken. Dit is een groot probleem, aangezien het ten koste gaat van de vrijheid van meningsuiting.

Onlangs legde onderzoeksjournaliste Sharyl Attkisson tijdens een TED-lezing uit waar het begrip ‘fake news’ precies vandaan komt en wat het achterliggende doel is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ze onthulde dat het een complot is van de gevestigde orde om conservatieve/alternatieve nieuwsmedia in diskrediet te brengen in een poging ze failliet te laten gaan.

Gepusht

Tijdens haar lezing aan de Universiteit van Nevada legde ze uit dat ‘fake news’ er altijd al is geweest, maar steeds onder verschillende namen.

Het begrip werd tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 op agressieve wijze gepusht door de Democraten en later door Trump tegen de mainstream media gebruikt.

In datzelfde jaar probeerden de mainstream media de aandacht te richten op ‘fake news’ binnen de conservatieve/alternatieve media.

First Draft

Het bleek een propagandacampagne te zijn, ontdekte Attkisson. Ze ging op onderzoek uit en kwam uit bij een non-profit genaamd First Draft, die de term ‘fake news’ als eerste gebruikte in de moderne context.

Op 13 september 2016 kondigde First Draft een samenwerkingsverband aan om hoaxes en fake news te bestrijden, legde de onderzoeksjournaliste uit.

Ze ontdekte dat Google één van de grootste sponsors was van dit project van First Draft.

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, werd indertijd gerund door Bilderberger Eric Schmidt, die Hillary Clinton steunde.

David Brock van Media Matters, ook een groot fan van Clinton, zei dat hij degene was die Facebook ervan wist te overtuigen om het project ook te steunen.

Marsorders

“Het doel was om het kaf van het koren te scheiden en te voorkomen dat ‘onbewezen complotten’ prominent in de zoekresultaten op internet verschenen,” zei ze.

Een maand later mengde toenmalig president Obama zich opeens in de discussie. Tijdens een speech zei hij dat het medialandschap, dat hij vergeleek met het Wilde Westen, gereguleerd moest worden.

Plotseling dook de term fake news overal op in krantenkoppen. “Het was alsof de media hun marsorders hadden gekregen,” zei Attkisson.

Geldstromen

Fake news werd ineens gezien als een onmiddellijke bedreiging voor de democratie.

Attkisson, die de geldstromen in het medialandschap heeft onderzocht, merkte op dat het altijd handig is om ‘het geld te volgen’.

Als bepaalde partijen zo hard hun best doen om je mening te beïnvloeden proberen ze je wellicht juist bij de waarheid vandaan te houden, besloot ze.

Bekijk haar lezing hieronder:

[PJ Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
6 jaren geleden

Vlgs mij, is dit verborgen houden van de waarheid, niet voorbehouden aan deze drie.
De pers in zijn algemeenheid, ( op een zeer kleine groep na ) schets alleen maar die item’s, die van hogerhand worden toegestaan.
Compleet met aanvallen en verdachtmakingen, die worden geregisseerd door andere machten.

dna
dna
6 jaren geleden

David Brock geilneef van alefantis (pizzagate). En zo komt alles uit. Extreem gore mensen.

eksegese
eksegese
6 jaren geleden

Als bepaalde partijen zo hard hun best doen om je mening te beïnvloeden proberen ze je wellicht juist bij de waarheid vandaan te houden

Dat lijkt me overduidelijk het geval. Zwaar overdreven aandacht van de media is praktisch altijd ten dienste van het kwaad, nooit het welzijn of veiligheid van de mensen, al wil men wel die schijn wekken. Verwarring en verdeeldheid zaaien is praktisch altijd het doel.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

De waarheid is dat de mensheid de leer van de Christus van de Nieuwe Tijd en Michio Kaku over de 3 typen beschavingen-leer moeten accepteren en welke door Facebook en Twitter en Google worden gecensureerd.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x