Homepagina » Buitenland » Ophef over ‘coronakampen’ in Nieuw-Zeeland: ‘Dit is beangstigend’
coronakampen
Foto: World Economic Forum CC BY 3.0

Ophef over ‘coronakampen’ in Nieuw-Zeeland: ‘Dit is beangstigend’

Victor Davis Hanson van het beroemde Hoover-instituut heeft zich op Fox News scherp uitgesproken tegen de quarantaine- of ‘coronakampen’ in Nieuw-Zeeland.

Premier Jacinda Ardern van de Nieuw-Zeelandse Labour-partij kondigde in een video aan dat mensen die naar de coronakampen worden gestuurd 14 dagen langer moeten blijven als ze zich niet willen laten testen. Ze noemde deze waarschuwing ‘een goede stimulans’ om een test te ondergaan.

“Je laat je testen of we houden je langer vast in een faciliteit,” zei ze. “Ik denk dus dat de meesten zich wel zullen laten testen.”

Hanson zei in het programma van Laura Ingraham dat zulke draconische maatregelen nergens op slaan aangezien Nieuw-Zeeland nauwelijks is getroffen door de pandemie. “Er wonen 5 miljoen mensen. Er zijn – hoe tragisch ook – slechts 25 mensen gestorven. Dat is een ontzettend laag getal,” legde Hanson uit. Hij vindt het vreemd dat mensen hun vrijheid moeten opgeven vanwege 25 sterfgevallen.

Fascisme

Ingraham merkte op dat het Europees Parlement en de Europese Commissie Chinese warmtecamera’s gebruiken in een poging de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het bedrijf dat deze camera’s maakt, wordt er ook van beschuldigd technologie te leveren die Peking gebruikt om interneringskampen in de provincie Xinjiang te beveiligen, onthulde DW.

“Kunnen we dit soort scenario’s verwachten als Biden president wordt?” vroeg ze aan Hanson. “Ja, het is beangstigend,” antwoordde hij. “Het virus verspreidde zich vanuit China en nu biedt China het Westen de methodologie en technologie van het fascisme om het in de kiem te smoren.”

5 35 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
6 maanden geleden

Ik woon zelf in NZ. Wat een idioten daar in NL. Het is even doorbijten en we zitten lekker op het strand. Europa zijn een stelletje dooedenkers en wat NL betreft, Rutte en de Jong zijn erger.

Rinalokerse@outlook.com
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Wat bedoel je met doorbijten??
Is er niets van waar van die coronakampen? Of ben je er niet wetende van?
Graag eerlijk antwoorden!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  [email protected]
6 maanden geleden

Geloof mij nou dat het gewoon niet waar is, wat hier allemaal uitgekraamd word doen ze zodat jij gaat denken dat het daar zo verschrikkelijk is dat je niet daar naartoe moet gaan, ze willen je uit alle macht hier houden doormiddel van dit soort nepnieuws.

Liever niet
Liever niet
Reactie op  [email protected]
6 maanden geleden

Een coronakamp in NZ is een comfortabel hotel, waar je lekker kan luieren voor twee weekjes, en is tot nu nog door de regering betaald ook nog.

C.C. 380
C.C. 380
Reactie op  Liever niet
6 maanden geleden

Bijna iets om over na te denken, geen boodschappen geen energie rekening en er wordt voor je gekookt, een kwestie dus van wat nodige spullen, niet te veel want er wordt vast ook voor je gewassen.
Ik bedoel dit dus ludiek.
Degene die hier dus erg tegen is, ik ook trouwens, heeft gelijk, het gaat hier ondertussen over fascisme.
Iedereen zou eens moeten luisteren naar de toespraak van David Groot, 23 jaar, een slimme jonge man. “Is coronabeleid gebaseerd op complottheorie? van 22-9-2020. op YouTube. hij legt duidelijk uit dat het hier inderdaad niet alleen op fascisme begint te lijken maar het ook is.

Laure
Laure
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Hans, wat krijg jij dan aan informatie binnen over de situatie in Nieuw Zeeland? Help ons uit de droom aub, maar grote kans dat dit zich op de achtergrond aan het ontvouwen is waar de gewone burger niets van weet.

Hans
Hans
Reactie op  Laure
6 maanden geleden

We krijgen de juiste informatie. Elke dag(nu hoeft het niet meer) kregen we een briefing van Min van Volksgezondheid om 13:00. Er zijn GEEN kampen opgericht. Het zijn hotels die afgehuurd zijn voor quarantaine. Alleen is er controle voor naleving. Wat een fantasten zijn de media in het buitenland (jalousie?). Gelukkig hebben we er lak aan en gaan gewoon door. Primo !!!!!

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

@Hans: ik snap niet veel van je relaas?
Erger dan wat? Dan die tranny Ardern die aan je touwtjes trekt?
Even doorbijten, of bedoel je op een houtje bijten?
Doordenken is goed, dan komt de waarheid naar buiten.
De zin ‘wat een idioten daar in NL’ ja dat klopt helaas, wat een land vol angstige useful idiots, helemaal mee eens…

Ana
Ana
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Hans, als je in NZ woont ken je de situatie aldaar. Zijn bovenstaande berichten over premier Ardern niet waar? Is de videoboodschap niet echt? Worden er geen mensen gevangengezet totdat ze een test doen of vind je het vreemd dat Nederlanders zich druk maken over het verplicht testen? Het lijkt mij dat elk weldenkend mens, waar dan ook ter wereld, vraagtekens plaatst bij het verplicht testen van elke bewoner, als er zo weinig slachtoffers van het virus zijn, het testmateriaal wereldwijd omstreden is, er geneesmiddelen bestaan om de ziekte verschijnselen te bestrijden en een groot deel vaak geen verschijnselen heeft.
Daarnaast zijn de verschijnselen vaak niet erger dan die van een ander griepvirus. Dus welke reden heeft Ardern om elke burger te laten testen en op te sluiten als men dat niet wil om hen alsnog over te halen om te testen?
Een andere agenda misschien? Een doel dat op dit forum al vaak genoemd is? Eén regel pas ik altijd toe in dit soort gevallen: “het is belangrijker wat ze niet zeggen dan wat ze wel zeggen”. Dan achterhaal je vaak de werkelijke doeleinden van een bepaald beleid.

Hans
Hans
Reactie op  Ana
6 maanden geleden

Doordat we hier niet wisten wat het virus ons bracht hebben level 4 (maximum lockdown) gehad. Daarna stelsel matig naar level 3, 2 en 1 waar we nu zitten. Er wordt GEVRAAGD je te laten testen. Mensen die uit het buitenland komen (niet de bevolking) die MOETEN getest worden. Weigeren dan moeten ze 2 weken langer in quarantaine blijven to be sure. Als ze meedoen met testen en blijken na 3 dagen en dan regelmatig weer getest te zijn en negatief blijken dan zijn ze vrij om te gaan en staan waar ze willen.
Ach overdrijven is geen kunst hangt er vanaf welke media je voor je hebt (propaganda media b.v.)

Ana
Ana
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Als het klopt wat je nu zegt lijkt het rechtvaardiger overkomen, met de nadruk op lijkt (nog onbegrijpelijk, gezien het beperkt aantal sterfgevallen, om dit beleid te voeren). Het is nl. inmiddels wel duidelijk dat het niet het killervirus is wat ze vermoedde en dat de maatregelen ons meer schade berokkenen dan het virus. Maar onlangs zag ik een filmpje waar de premier zelf aangeeft dat mensen langer opgesloten worden als ze niet willen testen en daardoor alsnog zullen kiezen om te testen. Voor wie dat ook geldt, het komt mij niet over als “vragen” maar als afdwingen, kortom weinig vrijwilligheid. Daarnaast kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat haar manier van communiceren een sarcastisch trekje heeft. Ze komt mij niet over als een premier die het goed voor heeft met haar bevolking, maar andere belangen voorop stelt.

Alice
Alice
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

‘Het is even doorbijten’. Wat nou even doorbijten? Dit virus gaat, net zoals het griepvirus, nooit meer weg. Ik voorzie een lange lijdensweg met onderdrukking van het volk.
Tegenhet griepvirus is geen kruid gewassen en ook niet tegen het Cojonavirus. Virussen muteren, dus helpen vaccins daar niet tegen.

PIET SCHMIDT
PIET SCHMIDT
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

WIE ZEGT DAT? VAN OP HET STRAND ZITTEN BEDOEL IK.

Josef Stalin
Josef Stalin
Reactie op  Hans
6 maanden geleden

Ook jullie in NZ gaan vanaf juni weer doorbijten ….sommigen zullen ook op kamp moeten…zo gaan die dingen nou eenmaal…

mee 2
mee 2
6 maanden geleden

zij (elite)hebben goed kunnen leren van WO II
Auschwitz concentratiekampcomplex

Peter
Peter
Reactie op  mee 2
6 maanden geleden

Klopt. Die kampen werden eerst ‘quarantainekampen’ genoemd en dat begon allemaal met de anti-bacterie en tyfus campagnes van de NAZI’s. De Joden werden daarin gezien als de belangrijkste “risicogroep” voor de verspreiding van Tyfus. Op die grond werden zij naar de quarantainekampen gebracht.
Wat we nu hebben is niet een klein beetje hetzelfde, het is EXACT hetzelfde. Ze doen het gewoon wéér. En waarom mensen het niet zien terwijl het recht in hun gezicht staart, is mij een raadsel. Het woord NAZI heeft niks van doen met Socialisme. Dat onderwijst men nog steeds op scholen. NAZI betekent: Nationen Zions. En dat zijn die gele sterren die op de Europese vlag staan. Denk er maar eens goed over voordat je zegt; “dit is volgend jaar wel weer over” Nee mensen. Dit is de oorlog tegen ons die gestart is. 2020 is 1939 en 2021 wordt 1940. Ik noem het daarom de 3e wereldoorlog als het mag. En wat ze nu technisch kunnen en ook doen, daar kon Adolf alleen maar van dromen.

Josef Stalin
Josef Stalin
Reactie op  mee 2
6 maanden geleden

Hey mee2 je vergeet mijn kampen…die waren veel effectiever, Adolf scoorde niet eens boven de 10…ik scoorde ruim 32… miljoen…

AlbertV
AlbertV
6 maanden geleden

Ik heb nog wel eens overwogen om naar Nieuw Zeeland te vluchten, heb daar familie wonen, een bijzonder mooi en lief land… tot voor kort dus. Koffers maar weer uitgepakt.

Elise
Elise
Reactie op  AlbertV
6 maanden geleden

Heb jij contact met jouw familie in N. Zeeland? Wat zeggen/ervaren zij? Dat is heel belangrijk, want de media is niet te vertrouwen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  AlbertV
6 maanden geleden

Dat is nou precies wat ze willen. Jij hebt geen contact met je familie daar zeker. Open je ogen, ze zijn zo bang dat we vuurwerk wel eens als wapen tegen ze kunnen gaan gebruiken dat ze het nou maar met allerlei kwinkslagen proberen te gaan verbieden, ze weten namelijk donders goed wat ze aanrichten.

Hans
Hans
Reactie op  AlbertV
6 maanden geleden

Gelukkig maar. Weg blijven dus. Ik woon er al 35 jaar en ben blij dat ik de stap HEEEEL vroeg genomen heb. Geen spijt gehad.

Richard
Richard
6 maanden geleden

Trump moet hoe dan ook winnen vandaag,anders is de wereld echt verloren

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Richard
6 maanden geleden

Het maakt geen bal uit wie er “wint”.
Je geeft de bevolking de illusie dat er wat te kiezen valt, terwijl elke hotemetoot een trekpop is van de werkelijke macht.
Wacht maar af er veranderd helemaal niets!
De manier waarop kan iets verschillen, maar het einddoel is hetzelfde.
Ook Trump zit in hun zak.
Politiek is theater voor de bühne.
Niemand wordt president als die niet te manipuleren valt.

Elise
Elise
Reactie op  Thoughtful
6 maanden geleden

Helemaal mee eens. Het is game over. Macht overname/systeem is lastig.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Thoughtful
6 maanden geleden

Maar Trump gelooft toch iets meer in God dan Biden? Voor Kerkelijk Amerika is dat zeer belangrijk.

Hans
Hans
6 maanden geleden

O ja ..dit nog. Hansen zelf is een idioot. Kijk hoe er met de cijfers gesjoemeld wordt. Hartstilstand…coronavirus (???) of wat al gebleken is PCR tests zijn approx. 90% vals positief. Laat Hansen maar zijn mond houden. Is gek op propaganda.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Europa en de CCP China communist party werken samen.. Een gevaarlijke bende…Mondkap is een teken van overname. Inplaats van ketting hebben we nu muilkorf/Lockdown (slaaf). En de idiote media zijn omgekocht !! RUTTE EN HUGO, wat een stelletje …!!
ANNO 2020 mannen weten niet meer hoe ze moeten vechten om hun land te redden. Chinese tactic om een land te veroveren is mondkap(je mond dichtsnoeren) en lockdown!

Trump is ons enige hoop !

m.koningen
m.koningen
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Mondkap is krentenbaard veroorzakend en je ademt door je zelf gestarte bacterie kweekjes in vochtige warmte weer terug in .Daar kan je dan weer long ontsteking van krijgen.Die dan weer dodelijk is met een zwak gestel en natuurlijk een IC opname .En zo is de weer cirkel rond.
Vandaag een vierkante koffie mok en ronde medicinale joint.
Mvrg,Marcel

Nicky S.
Nicky S.
Reactie op  m.koningen
6 maanden geleden
  • Precies,die mondkapjes,slavenkapjes beter gezegd,is crimineel tegen menselijkheid.Op zijn tijd goede lekkere joint doet wonderen
Realistic
Realistic
Reactie op  Nicky S.
6 maanden geleden

De kruiden van God doet wonderen.

Elise
Elise
6 maanden geleden

En we lezen weer de verhalen over ziekenhuizen, die het niet meer aankunnen, operaties die uitgesteld worden etc.
Hallo overheid: Er bestaat een groot militair hospitaal in Utrecht. Richt leegstaande gebouwen om tot noodhospitaals. Er hebben 5000 mensen/ex-zorgmedewerkers zich aangemeld om te helpen. Maar nee, dat gebeurt maar niet. Omdat de controle/covidoperatie door moet gaan.
We moeten respect hebben voor de zorgverleners etc, maar als jouw operatie niet door gaat, mag je dan ook nog boos worden? Ja, natuurlijk mag dat, want het is niet normaal, dat jij achtergesteld wordt door coronamaatregelingen/slecht beleid etc.

Rambo
Rambo
Reactie op  Elise
6 maanden geleden

En daar hebben ze de hele zomer de tijd voor gehad , om iets te organiseren, leeg staande ziekenhuizen in te richten , alternatieve te bedenken in plaats van lockdown en mondkapjes . Maar nee ze moesten even met reces voor 6 weken !!

Erik
Erik
6 maanden geleden

Jacinda Ardern is natuurlijk links en dus een bruikbare ideoot

Ceessie
Ceessie
Reactie op  Erik
6 maanden geleden

Linkse mensen zoals Jacinda Ardern zijn blijkbaar dol op mensen ‘treiteren’ en ‘dwingen’ en vergeet niet ze schuwen ook geen geweld!

C.C. 380
C.C. 380
Reactie op  Ceessie
6 maanden geleden

Waarschijnlijk veel tekort gekomen in haar jeugd, vooral liefde en sociaal contact. Daar is zij nu dus mee bezig, mensen alles afpakken wat normaal is, zoals liefde en genegenheid, iets voor elkaar betekenen, kinderen knuffelen en zeggen dat je van ze houdt, langs je geliefden gaan(o.a.ouders) ze bijstaan, even vasthouden en sterkte wensen als je er niet bent. Lieve mensen ,hoe help je in vredesnaam een maatschappij naar de gloria?

Burger
Burger
6 maanden geleden

We worden gerund door Marxisten, hetzelfde kwaad uit de WOII.

Chip
Chip
6 maanden geleden

Net het nieuws gezien, 666 nieuwe ‘besmettingen.’
Op verkiezingsdag Trump?

Geef eens in op Google: (willekeurig getal van drie cijfers) Cases.

Voor elk nummer, is er een Covid artikel geschreven met het bewuste nummer dat je zelf ingeeft.

Dat wil zeggen, dat alle Covid-artikelen al geschreven zijn en ze er maar een nummertje hebben uit te kiezen.

x

Check Also

huisarts

Huisarts haalt fel uit: ‘De wappies hebben jullie gewaarschuwd! Maar jullie wilden niet luisteren’

Al die mensen die niet op hun ...

verpleegkundige

IC-verpleegkundige Tine spreekt zich uit: jullie worden misleid en voorgelogen!

Tine Wagatz is al 30 jaar verpleegkundige. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

56
0
We lezen graag je reactie!x