Buitenland

Goudmijn: Broer Hillary Clinton kreeg vergunning voor goudwinning in Haïti na aardbeving

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De broer van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zat in de bestuursraad van één van de twee bedrijven die in 2012 van de overheid van Haïti een vergunning kregen om goud te gaan winnen. Het is voor het eerst in 50 jaar dat een dergelijke vergunning is afgegeven.

Tony Rodham zat in de bestuursraad van VCS Mining, een piepklein bedrijfje uit North Carolina. Een ander bestuurslid van dat bedrijf was Jean-Max Bellerive, voormalig minister-president van Haïti en medevoorzitter van de Interim Haiti Recovery Commission van Bill Clinton.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De hulpverleningsorganisatie USAID schoot Haïti na de aardbeving in 2010 te hulp met 3,1 miljard dollar. In ruil daarvoor kreeg het bedrijf van Rodham een lucratieve vergunning voor het winnen van goud.

De onthullingen zijn gedaan in een nieuw boek dat is geschreven door Peter Schweizer, zo meldt Breitbart. De deal die werd gesloten met VCS leidde tot de nodige spanningen in de Senaat van Haïti, aangezien de royalties die zouden worden betaald aan de overheid een stuk lager waren dan normaal en het contract voor het project in Morne Bossa tot 2025 kon worden verlengd.

In het boek, getiteld ‘Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich’, worden verbanden gelegd tussen de rijkdom van de Clintons, de Clinton Foundation en deals die Clinton als minister sloot met sponsoren, overheden en bedrijven.

Schweizer zet met zijn boek grote vraagtekens bij de herkomst van de rijkdommen van de Clintons, hun ethische afweging en de geschiktheid van Hillary voor een openbare functie, reageerde Adam Bellow van uitgever HarperCollins.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
9 jaren geleden

Lijkt wel of er meer zijn die hier een handje van hebben: De zoon van Joe Biden is direct na de staatsgreep in Ukraine aangetreden als bestuurslid van de grootste landelijke gasproducent Burisma Holdings. Dit bedrijf gaat net als Shell schaliegas winnen in het gebied dat net plat gegooid is. Is natuurlijk allemaal toeval…

Boerenkool
Boerenkool
9 jaren geleden

Onder het mom van “natuurrampen” (HAARP) en gecreëerde crisisgebieden en geplande oorlogsvoering (denk aan Irak, Libië en Oekraïne) wordt de mogelijkheid volledig geopend voor Zionistische staatslieden om een land en de bevolking (met goedkeurig van de VN of EU) van z’n natuurlijke bronnen te beroven.
(De gecontroleerde media laat ons alleen maar zien wat de Zionisten het beste uitkomt.)

En de Verenigde Staten is aanvoerder als het om gelegaliseerd plunderen gaat.

Bewust
Bewust
9 jaren geleden

De aardbeving op Haïti was indertijd al heel erg verdacht , omdat het alle schijn had van valse opzet (HAARP ?).De hulpdiensten uit de V.S. waren opvallend over-actief ,en stonden al in de startblokken nog voordat er van een aardbeving sprake was .
Alweer een bewijs van samenwerking met het Kapitaal=Mammon=Money , maar dan verkeerd gebruikt !

brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

Altijd weer het zelfde verhaal politici die hun macht gebruiken voor eigen gewin.
Dit soort fratsen moeten hard gestraft worden. Ze zijn er om het volk te dien en niet om hun eigen zak te vullen over de rug van het volk.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x