Homepagina » Buitenland » Goudmijn: Broer Hillary Clinton kreeg vergunning voor goudwinning in Haïti na aardbeving
Goudmijn: Broer Hillary Clinton kreeg vergunning voor goudwinning in Haïti na aardbeving

Goudmijn: Broer Hillary Clinton kreeg vergunning voor goudwinning in Haïti na aardbeving

De broer van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zat in de bestuursraad van één van de twee bedrijven die in 2012 van de overheid van Haïti een vergunning kregen om goud te gaan winnen. Het is voor het eerst in 50 jaar dat een dergelijke vergunning is afgegeven.

Tony Rodham zat in de bestuursraad van VCS Mining, een piepklein bedrijfje uit North Carolina. Een ander bestuurslid van dat bedrijf was Jean-Max Bellerive, voormalig minister-president van Haïti en medevoorzitter van de Interim Haiti Recovery Commission van Bill Clinton.

De hulpverleningsorganisatie USAID schoot Haïti na de aardbeving in 2010 te hulp met 3,1 miljard dollar. In ruil daarvoor kreeg het bedrijf van Rodham een lucratieve vergunning voor het winnen van goud.

De onthullingen zijn gedaan in een nieuw boek dat is geschreven door Peter Schweizer, zo meldt Breitbart. De deal die werd gesloten met VCS leidde tot de nodige spanningen in de Senaat van Haïti, aangezien de royalties die zouden worden betaald aan de overheid een stuk lager waren dan normaal en het contract voor het project in Morne Bossa tot 2025 kon worden verlengd.

In het boek, getiteld ‘Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich’, worden verbanden gelegd tussen de rijkdom van de Clintons, de Clinton Foundation en deals die Clinton als minister sloot met sponsoren, overheden en bedrijven.

Schweizer zet met zijn boek grote vraagtekens bij de herkomst van de rijkdommen van de Clintons, hun ethische afweging en de geschiktheid van Hillary voor een openbare functie, reageerde Adam Bellow van uitgever HarperCollins.

[Breitbart]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Lijkt wel of er meer zijn die hier een handje van hebben: De zoon van Joe Biden is direct na de staatsgreep in Ukraine aangetreden als bestuurslid van de grootste landelijke gasproducent Burisma Holdings. Dit bedrijf gaat net als Shell schaliegas winnen in het gebied dat net plat gegooid is. Is natuurlijk allemaal toeval…

  37 likes
 2. Onder het mom van “natuurrampen” (HAARP) en gecreëerde crisisgebieden en geplande oorlogsvoering (denk aan Irak, Libië en Oekraïne) wordt de mogelijkheid volledig geopend voor Zionistische staatslieden om een land en de bevolking (met goedkeurig van de VN of EU) van z’n natuurlijke bronnen te beroven.
  (De gecontroleerde media laat ons alleen maar zien wat de Zionisten het beste uitkomt.)

  En de Verenigde Staten is aanvoerder als het om gelegaliseerd plunderen gaat.

  15 likes
  • Dit is niets anders dan colonisatie in een nieuw jasje, humanitaire hulp. Oorlog quwait 1 week, oorlog yoegoslavië langere periode, ivm opbouwwerkzaamheden. Irak olie, pakistan lithium, afghanistan drugs, oekraine gas enz enz.

   heel humanitair allemaal vooral als je kijkt naar de ligging van wereldwijde bestaande basissen van vn. we mogen dankbaar zijn voor de VN die met alle geweld zijn visie van een democratie aan de wereldbevolking wil opdringen. En laten we eerlijk wezen, waarom zouden we niet willen leven in een Utopia zoals in de vs of Europa toch?

   0 likes
  • Dus nu zijn alle natuurrampen door HAARP ontstaan??
   Vroeger toen er nog geen HAARP bestond waren er ook rampen hoor.

   0 likes
 3. Altijd weer het zelfde verhaal politici die hun macht gebruiken voor eigen gewin.
  Dit soort fratsen moeten hard gestraft worden. Ze zijn er om het volk te dien en niet om hun eigen zak te vullen over de rug van het volk.

  7 likes
  • Klopt, moet hard gestraft worden….
   Zal iedere bezoeker hier het mee eens zijn….
   Nu mijn vraag aan jou… (en aan alle anderen…)
   Hoe..??

   4 likes
 4. De aardbeving op Haïti was indertijd al heel erg verdacht , omdat het alle schijn had van valse opzet (HAARP ?).De hulpdiensten uit de V.S. waren opvallend over-actief ,en stonden al in de startblokken nog voordat er van een aardbeving sprake was .
  Alweer een bewijs van samenwerking met het Kapitaal=Mammon=Money , maar dan verkeerd gebruikt !

  10 likes
 5. Ik zal nooit meer in mijn leven vergeten hoe blij Hillary was toen Gadaffi op straat vermoord werd. Ze vloog helemaal uit haar stoel van vreugde en sprak met een hele brede glimlach over het gruwelijke einde van een leider van een ander land. Om vervolgens dat land aan de moslimbroederschap en IS te overhandigen.
  Als deze misdadigster president wordt gaan we ongeremde oorlog en ellende over de wereld uitgestrort krijgen..
  Wat een psychopaat is dat mens, zeg. Niet te filmen.

  5 likes
  • Dan zal er wel weer een cloon van haar gemaakt worden. Dat was ook al toen ze nog voor Obama werkte.
   toen liep ze er als een lijk bij, (cloon) = geestloos.
   Zelf zit mw. dan op een veilige plek haar goud te tellen.

   0 likes
 6. The Economic Hitman – John Perkins; in het NL vertaald een paar jaar terug: ‘De Economische Huurmoordenaar’.
  Dit soort praktijken is zo oud als de mensheid, gelukkig komt het nu naar buiten maar of daar iets door veranderd?

  1 likes
 7. en maar lachen dat ze doet weer wat geld en macht naar me toe ge eigent
  ik lees het allemaal maar hoe meer ik lees hoe meer ik een hekel ik aan de mens krijg met hun schijn

  1 likes
 8. Het zou ook kunnen dat ze nog aan het slaapwandelen is. Zij gelooft blind al die mannetjes in chique pakken op hoge posities die ze hele dagen om haar heen heeft. Allemaal leugenaars. Wij weten dat maar weten die ondergeschikten van die heren dat ook? Ze liegen dat het gedrukt staat en dat staat het dan ook. Wat ze ook doen of zeggen: het antwoord is altijd ja meneer nee meneer. Hoe gestoord ze ook doen. De hele wereld lijdt onder hen, ik herhaal: psychopaten. Kijk hoe de VVD jongens zich ook vreselijk belangrijk en interessant voordoen, en wat een prachtige outfits. En maar liegen. Rutte krijgt het zelfs nu nog voor elkaar om te doen of er niets aan de hand is. Zou hij zijn excuses niet eens namens al die lui aanbieden? Nu blijkt dat het gewoon ratten in pak zijn. Zou er nog iemand op stemmen? Niet dat het belangrijk is, Pechtold gaat toch winnen met zijn 0 uren contract, niemand een vaste baan meer, braaf je hele leven blijven leren zodat als de ene baas je wipt, je zo weer in een totaal andere branche weer kan beginnen ofzo? Wat een idioot, er zullen steeds minder banen zijn. Hoe moeten jonge mensen nog een huis kopen als je geen vast baan hebt? Huurhuizen moeten volgens Pechold ook afgeschaft worden. Dat worden dus weer kartonnen dozen waar we in mogen slapen. En maar beweren dat een basisinkomen onmogelijk is omdat dat stelen van de rijken is. Je blijft lachen met die gasten. Maar wel oppakken nu hè, het heeft nu lang genoeg geduurd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

derde wereldoorlog

Er staat iets groots te gebeuren. En nee, het is niet de Derde Wereldoorlog

Na de Amerikaanse aanval op de Iraanse ...

Er is sprake van een nepnieuwsexplosie in Nederland. Dit boek is een must voor iedereen die er genoeg van heeft te worden misleid

Onderzoeksjournaliste (ex-MSM) legt in deze video uit hoe de MSM de massa hersenspoelen

Wist je dat 90 procent van de ...