Homepagina » Financieel » Grandioze zwendelarij: de winnaars en verliezers van de economie (video)
Senator Bernie Sanders

Grandioze zwendelarij: de winnaars en verliezers van de economie (video)

De politieke leiders die de open markt en de euro invoerden wisten op voorhand dat er een crisis zou gaan komen die alleen met een federale staat kon worden opgelost, zo stelt Thierry Baudet, auteur van De aanval op de natiestaat.

Toen de open markt, de open grenzen en de gedeelde munt werden ingevoerd wisten de betrokkenen wat dit op termijn zou betekenen.

Ze wisten ook dat de bevolkingen er niet mee in zouden stemmen. Daarom verzwegen ze het, aldus Baudet. De crisis zou noodzakelijk zijn om de federale staat erdoor te drukken.

Gefaseerd

Het plan om een politieke unie te vormen werd gefaseerd uitgerold. Het begon met een gemeenschappelijke markt. Daarop werden mensen overtuigd van het gemak van een gezamenlijk betaalmiddel. In een onvermijdelijke crisis druk je tot besluit de politieke eenwording door.

Eenieder die van mening is dat de Griekse situatie onverwacht was, is onwetend of liegt, betoogt Baudet. De mensen die het gebied willen integreren zijn de politieke elites. Iemand zou ooit een geschiedenis moeten schrijven van deze grandioze zwendelarij die decennialang door de politieke en intellectuele elites is uitgevoerd, besluit hij.

Hebzucht

Senator voor de Amerikaanse staat Vermont Bernie Sanders sprak twee jaar geleden al openlijk over het oorlogspad waar de miljardairs en elites zich op begeven. Volgens Sanders willen ze alleen maar meer, meer, meer. Hun hebzucht kent geen grenzen. Alles gaat ten koste van de gewone burger.

In het jaar 2007 verdiende de rijkste 1 procent van de Amerikanen meer dan 23 procent van al het inkomen, aldus Sanders. In vergelijking met de zeventiger jaren verdienen ze drie keer zoveel. In die tijd verdiende de rijkste 1 procent namelijk slechts 8 procent van al het inkomen.

Bronnen: Volkskrant.nl, Senate.gov

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Biff schreef:

  Misschien wisten de politici er inderdaad niet van. Ze zijn niet allemaal even slim en zijn meestal slechts trekpoppetjes,

  maar hun bazen wisten het beslist wél!

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Goed artikel.Keurig uitgelegd en ik denk dan maar zo: GELUKKIG HEEFT DE GRAAIER ALS HIJ/ZIJ HAAR LAATSTE HEMD AAN TREKT,GEEN ZAKKEN.Ik begrijp dan ook het egoisme van de graaier niet, als je dit weet!!EN ALS HET WEER EENS KAKERIG LOOPT TE DOEN, DRAAI IK ME OM, EN LAAT MIJN NEK ZIEN.Voor mij is dit soort van volk, Stront voor de bezem.

  0 likes
 • legaal schreef:

  zeker wisten heel c veel regering leiders er van,en ja dat zijn allemaal trekpoppetjes en de elite trekt er aan.maar ik ben blij dat er mensen zoals Bernie Sanders er zijn die een boekje open doet.ik vrees alleen voor zijn leven nu.Net zoals zoveel anderen die voor de waarheid uit durven te komen.de doos van Pandorra is open en kan niet meer dicht.

  0 likes
 • Stephan224 schreef:

  Dit verhaal komt een beetje op me over alsof er iets nieuws wordt gebracht. Maar je hoeft er maar heel even over na te denken en je kan gemakkelijk voorspellen waar we met Europa naartoe gaan. Wat Vermont Bernie Sanders hier dus zegt is helemaal niet bijzonder.

  Maar laat ik ook en duid in het zakje doen dan: De eerste stap is het financieel een worden van Europa. Daarna zullen de landgrenzen en de lokale besturing steeds minder worden en zal er gewerkt worden aan Europa alsof het 1 land is. Zeg het gedoogbeleid ook maar alvast gedag want dat gaat ook weg en ook de sociale voorzieningen zullen er op termijn aan moeten gaan geloven.

  Zo das mijn voorspelling. 😀

  0 likes
 • Giliola schreef:

  we zitten met zn allen in dezelfde fuik..zo stap voor stap wordt Europa het concentratiekamp…en WIJ hebben het WEL GEWETEN!, want we zijn toch wakker.?of wat?..de herhaling van de steeds grovere zwendels en gereageer inclusief van mezelf komt me zo schandalig de keel uit. waarom rijden we nog netjes naar ons werk?Klagen en t zien gebeuren maar niets doen..??Zo erg is t dus nog niet?… Mocht de burger ineens verplicht worden om zich te laten chippen(legale handel wordt dan gezegd..)- want dat is n reactie van het grove systeem als ze zien dat mensen creatief en inventief omgaan met de crisis(eigen ruilhandel opzetten)…wat dan?..moet t zover komen? Laten we niet verder die fuik inzwemmen maar m kapot bijten .MET zn ALLEN!

  0 likes
 • adriaan schreef:

  Het schiet dus niet zo heel erg op met die voorspelde arrestaties van Salusa.Als we allemaal het bijltje erbij neer gooien,flikkert hun hele geldsysteem vanzelf in elkaar en beginnen we met frisse moed opnieuw.ET kan dan weer fijn naar huis.By the way.Die graancirkeltjes doen we zelf ook veel beter.

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Exopolitiek: grandzwendelarij decennialang dr de politieke,miljardiars en intellectuele elites, hun hebzucht kende geen grenzen,alles gaat ten koste van de gewone burger. De werkwijze vr de uitbouw vd VS van Europa, met de Euro als betaalmiddel en politieke economische industriele eenheid,daar schuilt de wrange smaak bij de bevolking.Na vier jaar Obama,bakt de Eurozone liever eigen monetaire omeletten,dr eigen leningen aan eigen staten binnen eigen Eurogrenzen toe te kennen,via de ECB zonder inmenging van buitenaf,de vrijemarktgekte en gok-poker Wallstreet via de London City. Eén pennenstreek en het is geregeld voor wat vaste Euro-planeconomie
  Maar gezien van de juistheid der economische begrippen, is de quota van de productie per product wat nodig voor de bevolking verre van bereikt..tov zonder te raken aan de stabiliteit der planetaire ecosystemen, moet het politiek industrieel economische roer serieus worden omgedraaid,dat zal niemand durven ontkennen

  0 likes
 • Incy schreef:

  Ik heb de volledige collumn van de VK krant gelezen en de reacties daarop (tot 97). Ik mag dan concluderen dat Nederland idd aan het wakker worden is.

  97 reacties waarvan:
  5 neutraal of een reactie op reactie;
  23 die het niet eens zijn met het stuk en vóór de EU-wording zijn.
  Dus 69 reacties die het volledig eens zijn met Thierry Baudet. Dat geeft moed!

  Het geeft mij aan dat er steeds meer mensen zijn die de ‘complottheorieën’ niet meer als bedachte verhalen gaan zien maar als de waarheid.

  0 likes
 • Regenboog schreef:

  Aan de mensen die tegenwerpen dat het allemaal complot theorieen zouden zijn, zeggen wij dat er HELAAS sprake is van feiten, bergen gegevens en informatie etc. Nergens is het woord complottheorie meer van toepassing. Het is weggevaagd, door enorme lawines van ervaringen en vaststaande feiten inmiddels.
  Ja, wij worden wakker! Onderzoek nu de feiten en dank Marcel M en Peter V en vele vele anderen, die ons wakker schudden. De feiten liggen NU op tafel.
  Sommigen hebben hun onderzoek zelfs met de dood moeten bekopen, zoals bv. David Kelly RIP.

  Ja, de tijd van vernieuwing is NU, mensen.
  Waarvan acte!

  0 likes
 • Incy schreef:

  Een interessante video is me aangeraden. (3 uur 19 min.)

  http://www.google.nl/search?q=ttp%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DH56FUHgqRNE&sugexp=chrome,mod=6&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  De opzet was in september 2011 al in deze video te zien.

  0 likes
 • joris tinel schreef:

  voor een nog vollediger beeld van deze ganse misdadige opzet bekijk maar eens op youtube; dr.Rath”Eu-politiek perspectief” Deze presentatie is nederlands ondertiteld, duurt zowat 45 minuten en is het meest onderbouwde wat ik al ooit gehoord en gezien heb over deze misdadige opzet—in een volledig historisch en gedetailleerd perpectief geplaatst.Wie na zien en horen nu nog twijfels heeft moet ofwel stekeblind willen zijn en blijven of niet goed bij zijn hoofd.Orwell is dààrtegenover kinderspel.Een must als je wil praten over “bewustwording”.Vervallen in lievigheid, zoete woordjes, peace en mekaar “aardig” vinden zal niet voldoende zijn om dààraan een halt toe te roepen.Zoveel is zeker want hierin zijn krachten aan het werk die al sedert voor de 1-ste wereldoorlog op de meest kwaadaardige en niet-aflatende manier hun doel aan het bereiken zijn.

  0 likes
 • Nuchtere aardling schreef:

  Deze man geeft het aan: dat er die operatie “Garden Plot” plaatsvindt om van veel mensen af te komen door een enorme opvoering van stress en er zodoende vanaf te komen. Dat is het daadwerkelijke plan van de elite “Garden Plot”. Die vinden namelijk dat er veel een veel te veel mensen rondlopen. Triest maar waar !

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Thierry Baudet, auteur van De aanval op de natiestaat stelt zie hoger,de politice bekopen het met hun eigen politieke blunders. Wat wordt verwacht, wisselkoersrisico’s, slechte betalers en verplichte schuldkwijtscheldingen zie griekenland, explosieve bankwinsten aan banden binnen Eurozone,stop CEO toplonen, toxische bankproducten eruit, totale spaarwaarborgen van de burgers-kiezers,wetopgelegde rentes sparen en lenen bij privébanken voor bedrijf en particulier, overheid krijgt speciale leengaranties bij de ECB buiten de privébanken, zoals Frankrijk voor 1976..
  De regering Obama is er als de dood bij, vertrekkend vanuit de de eurozone kan een wereldwijde financiële crisis uitbreekt in de aanloop van de presidentsverkiezingen, Extraterrestrials liggen op de loer kunnen ze in de VSA als rattenvergif missen…

  0 likes
 • padja schreef:

  Eerst hebben we, met onze VOC mentaliteit, de halve aardkloot leeggeroofd en ons verrijkt. Nu we die rijkdom moeten gaan delen met onze zwakkere EU broeders schreeuwen we allemaal moord en brand.

  En nee, natuurlijk ben ik geen voorstander van een “elite gebaseerde” samenleving. En natuurlijk moet machtsmisbruik bevochten worden. Dat staat er wat mij betreft los van.

  0 likes
 • padja schreef:

  Wat is vrijheid? Wat is het grote goed van grenzen? Wie heeft ooit bepaald dat je geboorteplekkie is waar je je mag bewegen?

  Wat mij betreft ” alle grenzen opheffen!”
  Dat is vrijheid, het maakt niet uit waar je geboren bent, de hele aardkloot is je speelterrein.

  Hoe verhoudt zich dat tot NWO en EU…? Natuurlijk ben ik geen voorstander van machtsmisbruik en “elites” . Maar is de oplossing dan om je in je eigen landje terug te trekken achter torenhoge grenzen? Wij/zij denken? Dat is het toch ook niet lijkt me?

  0 likes
 • padja schreef:

  De hele westerse samenleving is geworden wat het is door machtsmisbruik, diefstal en uitbuiting. Nu nog pluk je daar elke dag de vruchten van in onze verzorgingsstaat. Dankzij onze voorouders. Elite? kijk ‘s in de spiegel!
  Karma?

  En ja, er is altijd baas boven baas..de top van de elite..heel gemeen hoor, daar niet van. En foute bankiers en families, tuurlijk, moeten we wat aan doen.
  Maar doen we met al die mensen/landen die we hebben leeggeroofd?

  0 likes
 • theo schreef:

  als je zegt dat je het hier niet mee eens bent heb je maar mee te doen met de rest, je mag zo gezegd je mond houden..

  en als je hulp vraagt van buitenaf blijk je er toch alleen voor te staan..

  laat maar komen die zonnevlammen.. ik ben er klaar voor..

  0 likes
 • ieniemienie schreef:

  [quote name=”Sipco”]: GELUKKIG HEEFT DE GRAAIER ALS HIJ/ZIJ HAAR LAATSTE HEMD AAN TREKT,GEEN ZAKKEN.Ik begrijp dan ook het egoisme van de graaier niet, als je dit weet!![/quote]

  Het is een gekte. Het zijn psychopaten die geloven. Het geloof dat ze door op een valse manier aan kapitalen te komen boven alles en iedereen staan. Daar geloven ze dan wel weer in. Ze zullen nog raar staan te kijken als het te laat is want als ze eenmaal hun laatste hemd aan hebben zal blijken dat er nog iets boven hen stond. Daarom hoef je nooit jaloers op hebzuchtige gekken te zijn. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Prettige dag allemaal.

  0 likes
 • ieniemienie schreef:

  [quote name=”ieniemienie”][quote name=”Sipco”]: als ze eenmaal hun laatste hemd aan hebben zal blijken dat er nog iets boven hen stond.

  PS: voorlopig gaan ze er nu nog blind van uit dat het menselijke bewustzijn het hooste bewustzijn in eternity is.
  Arme rijkaards…

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”joris tinel”]voor een nog vollediger beeld van deze ganse misdadige opzet bekijk maar eens op youtube; dr.Rath”Eu-politiek perspectief” Wie na zien en horen nu nog twijfels heeft moet ofwel stekeblind willen zijn en blijven of niet goed bij zijn hoofd.Orwell is dààrtegenover kinderspel.Een must als je wil praten over “bewustwording”.Vervallen in lievigheid, zoete woordjes, peace en mekaar “aardig” vinden zal niet voldoende zijn om dààraan een halt toe te roepen.Zoveel is zeker want hierin zijn krachten aan het werk die al sedert voor de 1-ste wereldoorlog op de meest kwaadaardige en niet-aflatende manier hun doel aan het bereiken zijn.[/quote]

  Thanks! Indrukwekkend.
  En idd. dat vraag ik me wel eens af…is dat hele channel gebeuren IN het complot? Iedereen zo druk met ET, liefde en trilling verhogen. Een dociele samenleving, niemand in opstand??

  0 likes
 • sus schreef:

  @ incy – je bedoelde The Money Masters – Full-Length (3hrs 19m) http://www.youtube.com/watch?v=H56FUHgqRNE
  ?

  0 likes
 • sus schreef:

  loslaten en vergeven en verder gaan, dat is wat we kunnen doen als we willen, als je wilt, als ik wil. hoe willen wij wél samen leven met elkaar, met moeder aarde, ons zonnenstelsel… erop concentreren wat je wél wilt ipv. wat je niet wil(de). dat lijkt me de beste opstand: niet meer mee doen, zich in liefde en vergiffenis afwenden > naar het nieuwe, andere, ware toe. ~

  0 likes
 • wolfje schreef:

  @sipco,
  zullen ze echt zo blind zijn dan. ook zij moeten toch op de hoogte zijn van dingen zoals bijna dood ervaringen en bandstemmen. ook als je in reincarnatie gelooft zie je dat ze steeds weer opnieuw opduiken, de mensenkwellers. vroeger had ik ook zoiets van boontje komt om zijn loontje. tegenwoordig ben ik daar niet zo zeker meer van.
  groetjes,

  Het is een gekte. Het zijn psychopaten die geloven. Het geloof dat ze door op een valse manier aan kapitalen te komen boven alles en iedereen staan. Daar geloven ze dan wel weer in. Ze zullen nog raar staan te kijken als het te laat is want als ze eenmaal hun laatste hemd aan hebben zal blijken dat er nog iets boven hen stond. Daarom hoef je nooit jaloers op hebzuchtige gekken te zijn. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Prettige dag allemaal.[/quote]

  0 likes
 • wolfje schreef:

  p.s. reactie van wolfje was bedoeld voor ieniemienie. sorry en groetjes, wolfje

  0 likes
 • ieniemienie schreef:

  [quote name=”wolfje”]@sipco,
  zullen ze echt zo blind zijn dan. ook zij moeten toch op de hoogte zijn van dingen zoals bijna dood ervaringen en bandstemmen. ook als je in reincarnatie gelooft zie je dat ze steeds weer opnieuw opduiken, de mensenkwellers. vroeger had ik ook zoiets van boontje komt om zijn loontje. tegenwoordig ben ik daar niet zo zeker meer van.
  groetjes,

  Maar we zitten nu in de eindtijd waar de balans opgemaakt wordt. Trouwens, die arrogante betweters willen geloven wat hen uit komt en de rest, wat hen niet uitkomt, is volgens hen gewoon niet waar. Zo simpel zijn ze. Mij best!
  Want wie ben ik om hen te overtuigen? Geen behoefte aan.

  0 likes
 • Incy schreef:

  [quote name=”sus”]@ incy – je bedoelde The Money Masters – Full-Length (3hrs 19m) http://www.youtube.com/watch?v=H56FUHgqRNE
  ?[/quote]
  Ik denk het Sus. Ik zie dat mijn link niet werkt. Ik moet de video ook nog gaan bekijken, hij was me aangeraden. Jouw link werkt wel!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  janet ossebaard

  Janet Ossebaard en Lange Frans over de cabal in Nederland: ‘Ze gaan allemaal neer’

  De documentaires van Janet Ossebaard over de ...

  mediaveteraan

  Mediaveteraan geeft toe: ‘Wij zijn een kanker en er is geen geneesmiddel’

  Het vertrek van MSNBC-producent Ariana Pekary veroorzaakt ...

  >