Financieel

Grandioze zwendelarij: de winnaars en verliezers van de economie (video)

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politieke leiders die de open markt en de euro invoerden wisten op voorhand dat er een crisis zou gaan komen die alleen met een federale staat kon worden opgelost, zo stelt Thierry Baudet, auteur van De aanval op de natiestaat.

Toen de open markt, de open grenzen en de gedeelde munt werden ingevoerd wisten de betrokkenen wat dit op termijn zou betekenen.

Ze wisten ook dat de bevolkingen er niet mee in zouden stemmen. Daarom verzwegen ze het, aldus Baudet. De crisis zou noodzakelijk zijn om de federale staat erdoor te drukken.

Gefaseerd

Het plan om een politieke unie te vormen werd gefaseerd uitgerold. Het begon met een gemeenschappelijke markt. Daarop werden mensen overtuigd van het gemak van een gezamenlijk betaalmiddel. In een onvermijdelijke crisis druk je tot besluit de politieke eenwording door.

Eenieder die van mening is dat de Griekse situatie onverwacht was, is onwetend of liegt, betoogt Baudet. De mensen die het gebied willen integreren zijn de politieke elites. Iemand zou ooit een geschiedenis moeten schrijven van deze grandioze zwendelarij die decennialang door de politieke en intellectuele elites is uitgevoerd, besluit hij.

Hebzucht

Senator voor de Amerikaanse staat Vermont Bernie Sanders sprak twee jaar geleden al openlijk over het oorlogspad waar de miljardairs en elites zich op begeven. Volgens Sanders willen ze alleen maar meer, meer, meer. Hun hebzucht kent geen grenzen. Alles gaat ten koste van de gewone burger.

In het jaar 2007 verdiende de rijkste 1 procent van de Amerikanen meer dan 23 procent van al het inkomen, aldus Sanders. In vergelijking met de zeventiger jaren verdienen ze drie keer zoveel. In die tijd verdiende de rijkste 1 procent namelijk slechts 8 procent van al het inkomen.

Bronnen: Volkskrant.nl, Senate.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
10 jaren geleden

Misschien wisten de politici er inderdaad niet van. Ze zijn niet allemaal even slim en zijn meestal slechts trekpoppetjes,

maar hun bazen wisten het beslist wél!

Sipco
Sipco
10 jaren geleden

Goed artikel.Keurig uitgelegd en ik denk dan maar zo: GELUKKIG HEEFT DE GRAAIER ALS HIJ/ZIJ HAAR LAATSTE HEMD AAN TREKT,GEEN ZAKKEN.Ik begrijp dan ook het egoisme van de graaier niet, als je dit weet!!EN ALS HET WEER EENS KAKERIG LOOPT TE DOEN, DRAAI IK ME OM, EN LAAT MIJN NEK ZIEN.Voor mij is dit soort van volk, Stront voor de bezem.

legaal
legaal
10 jaren geleden

zeker wisten heel c veel regering leiders er van,en ja dat zijn allemaal trekpoppetjes en de elite trekt er aan.maar ik ben blij dat er mensen zoals Bernie Sanders er zijn die een boekje open doet.ik vrees alleen voor zijn leven nu.Net zoals zoveel anderen die voor de waarheid uit durven te komen.de doos van Pandorra is open en kan niet meer dicht.

Stephan224
Stephan224
10 jaren geleden

Dit verhaal komt een beetje op me over alsof er iets nieuws wordt gebracht. Maar je hoeft er maar heel even over na te denken en je kan gemakkelijk voorspellen waar we met Europa naartoe gaan. Wat Vermont Bernie Sanders hier dus zegt is helemaal niet bijzonder.

Maar laat ik ook en duid in het zakje doen dan: De eerste stap is het financieel een worden van Europa. Daarna zullen de landgrenzen en de lokale besturing steeds minder worden en zal er gewerkt worden aan Europa alsof het 1 land is. Zeg het gedoogbeleid ook maar alvast gedag want dat gaat ook weg en ook de sociale voorzieningen zullen er op termijn aan moeten gaan geloven.

Zo das mijn voorspelling. 😀

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x