Homepagina » Financieel » Grandioze zwendelarij: de winnaars en verliezers van de economie (video)
Senator Bernie Sanders

Grandioze zwendelarij: de winnaars en verliezers van de economie (video)

De politieke leiders die de open markt en de euro invoerden wisten op voorhand dat er een crisis zou gaan komen die alleen met een federale staat kon worden opgelost, zo stelt Thierry Baudet, auteur van De aanval op de natiestaat.

Toen de open markt, de open grenzen en de gedeelde munt werden ingevoerd wisten de betrokkenen wat dit op termijn zou betekenen.

Ze wisten ook dat de bevolkingen er niet mee in zouden stemmen. Daarom verzwegen ze het, aldus Baudet. De crisis zou noodzakelijk zijn om de federale staat erdoor te drukken.

Gefaseerd

Het plan om een politieke unie te vormen werd gefaseerd uitgerold. Het begon met een gemeenschappelijke markt. Daarop werden mensen overtuigd van het gemak van een gezamenlijk betaalmiddel. In een onvermijdelijke crisis druk je tot besluit de politieke eenwording door.

Eenieder die van mening is dat de Griekse situatie onverwacht was, is onwetend of liegt, betoogt Baudet. De mensen die het gebied willen integreren zijn de politieke elites. Iemand zou ooit een geschiedenis moeten schrijven van deze grandioze zwendelarij die decennialang door de politieke en intellectuele elites is uitgevoerd, besluit hij.

Hebzucht

Senator voor de Amerikaanse staat Vermont Bernie Sanders sprak twee jaar geleden al openlijk over het oorlogspad waar de miljardairs en elites zich op begeven. Volgens Sanders willen ze alleen maar meer, meer, meer. Hun hebzucht kent geen grenzen. Alles gaat ten koste van de gewone burger.

In het jaar 2007 verdiende de rijkste 1 procent van de Amerikanen meer dan 23 procent van al het inkomen, aldus Sanders. In vergelijking met de zeventiger jaren verdienen ze drie keer zoveel. In die tijd verdiende de rijkste 1 procent namelijk slechts 8 procent van al het inkomen.

Bronnen: Volkskrant.nl, Senate.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
8 jaren geleden

Misschien wisten de politici er inderdaad niet van. Ze zijn niet allemaal even slim en zijn meestal slechts trekpoppetjes,

maar hun bazen wisten het beslist wél!

Sipco
Sipco
8 jaren geleden

Goed artikel.Keurig uitgelegd en ik denk dan maar zo: GELUKKIG HEEFT DE GRAAIER ALS HIJ/ZIJ HAAR LAATSTE HEMD AAN TREKT,GEEN ZAKKEN.Ik begrijp dan ook het egoisme van de graaier niet, als je dit weet!!EN ALS HET WEER EENS KAKERIG LOOPT TE DOEN, DRAAI IK ME OM, EN LAAT MIJN NEK ZIEN.Voor mij is dit soort van volk, Stront voor de bezem.

legaal
legaal
8 jaren geleden

zeker wisten heel c veel regering leiders er van,en ja dat zijn allemaal trekpoppetjes en de elite trekt er aan.maar ik ben blij dat er mensen zoals Bernie Sanders er zijn die een boekje open doet.ik vrees alleen voor zijn leven nu.Net zoals zoveel anderen die voor de waarheid uit durven te komen.de doos van Pandorra is open en kan niet meer dicht.

Stephan224
Stephan224
8 jaren geleden

Dit verhaal komt een beetje op me over alsof er iets nieuws wordt gebracht. Maar je hoeft er maar heel even over na te denken en je kan gemakkelijk voorspellen waar we met Europa naartoe gaan. Wat Vermont Bernie Sanders hier dus zegt is helemaal niet bijzonder.

Maar laat ik ook en duid in het zakje doen dan: De eerste stap is het financieel een worden van Europa. Daarna zullen de landgrenzen en de lokale besturing steeds minder worden en zal er gewerkt worden aan Europa alsof het 1 land is. Zeg het gedoogbeleid ook maar alvast gedag want dat gaat ook weg en ook de sociale voorzieningen zullen er op termijn aan moeten gaan geloven.

Zo das mijn voorspelling. 😀

Giliola
Giliola
8 jaren geleden

we zitten met zn allen in dezelfde fuik..zo stap voor stap wordt Europa het concentratiekamp…en WIJ hebben het WEL GEWETEN!, want we zijn toch wakker.?of wat?..de herhaling van de steeds grovere zwendels en gereageer inclusief van mezelf komt me zo schandalig de keel uit. waarom rijden we nog netjes naar ons werk?Klagen en t zien gebeuren maar niets doen..??Zo erg is t dus nog niet?… Mocht de burger ineens verplicht worden om zich te laten chippen(legale handel wordt dan gezegd..)- want dat is n reactie van het grove systeem als ze zien dat mensen creatief en inventief omgaan met de crisis(eigen ruilhandel opzetten)…wat dan?..moet t zover komen? Laten we niet verder die fuik inzwemmen maar m kapot bijten .MET zn ALLEN!

adriaan
adriaan
8 jaren geleden

Het schiet dus niet zo heel erg op met die voorspelde arrestaties van Salusa.Als we allemaal het bijltje erbij neer gooien,flikkert hun hele geldsysteem vanzelf in elkaar en beginnen we met frisse moed opnieuw.ET kan dan weer fijn naar huis.By the way.Die graancirkeltjes doen we zelf ook veel beter.

gallicflower
gallicflower
8 jaren geleden

Exopolitiek: grandzwendelarij decennialang dr de politieke,miljardiars en intellectuele elites, hun hebzucht kende geen grenzen,alles gaat ten koste van de gewone burger. De werkwijze vr de uitbouw vd VS van Europa, met de Euro als betaalmiddel en politieke economische industriele eenheid,daar schuilt de wrange smaak bij de bevolking.Na vier jaar Obama,bakt de Eurozone liever eigen monetaire omeletten,dr eigen leningen aan eigen staten binnen eigen Eurogrenzen toe te kennen,via de ECB zonder inmenging van buitenaf,de vrijemarktgekte en gok-poker Wallstreet via de London City. Eén pennenstreek en het is geregeld voor wat vaste Euro-planeconomie
Maar gezien van de juistheid der economische begrippen, is de quota van de productie per product wat nodig voor de bevolking verre van bereikt..tov zonder te raken aan de stabiliteit der planetaire ecosystemen, moet het politiek industrieel economische roer serieus worden omgedraaid,dat zal niemand durven ontkennen

Incy
Incy
8 jaren geleden

Ik heb de volledige collumn van de VK krant gelezen en de reacties daarop (tot 97). Ik mag dan concluderen dat Nederland idd aan het wakker worden is.

97 reacties waarvan:
5 neutraal of een reactie op reactie;
23 die het niet eens zijn met het stuk en vóór de EU-wording zijn.
Dus 69 reacties die het volledig eens zijn met Thierry Baudet. Dat geeft moed!

Het geeft mij aan dat er steeds meer mensen zijn die de ‘complottheorieën’ niet meer als bedachte verhalen gaan zien maar als de waarheid.

Regenboog
Regenboog
8 jaren geleden

Aan de mensen die tegenwerpen dat het allemaal complot theorieen zouden zijn, zeggen wij dat er HELAAS sprake is van feiten, bergen gegevens en informatie etc. Nergens is het woord complottheorie meer van toepassing. Het is weggevaagd, door enorme lawines van ervaringen en vaststaande feiten inmiddels.
Ja, wij worden wakker! Onderzoek nu de feiten en dank Marcel M en Peter V en vele vele anderen, die ons wakker schudden. De feiten liggen NU op tafel.
Sommigen hebben hun onderzoek zelfs met de dood moeten bekopen, zoals bv. David Kelly RIP.

Ja, de tijd van vernieuwing is NU, mensen.
Waarvan acte!

Incy
Incy
8 jaren geleden

Een interessante video is me aangeraden. (3 uur 19 min.)

http://www.google.nl/search?q=ttp%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DH56FUHgqRNE&sugexp=chrome,mod=6&sourceid=chrome&ie=UTF-8

De opzet was in september 2011 al in deze video te zien.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

de jonge

Coronaminister De Jonge werkt aan quarantaineplicht

Na de val van het kabinet zei ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x