Financieel

Willem Middelkoop over de Fed en het proces van geldschepping (video)

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Willem Middelkoop schreef in 2007 in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer.

Het bleken profetische woorden want eind 2008 waren we slechts enkele momenten verwijderd van een totale ineenstorting van het wereldwijde kredietkaartenhuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In zijn nieuwe boek Goud en het geheim van geld beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiële systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld.

Hij laat zien dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, geen overheidsbedrijf is, maar een private onderneming. Dit privébedrijf heeft het monopolie op het drukken van geld door een slimme coup in 1913 afgenomen van de overheid, aldus Middelkoop.

Een andere belangrijke conclusie die hij trekt is dat al het geld op de wereld ongedekt is. Al het geld is daarmee gebaseerd op hoop en vertrouwen, er is geen intrinsieke dekking.

Bron: YouTube/bolcom

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dirk
dirk
11 jaren geleden

Jammer dat hij net doet alsof hij de enige is die weet dat de FED een particuliere onderneming is. Dat is namelijk gewoon algemeen bekend. Het is een beetje arrogant, maar hij heeft wel een publiek en hoe meer mensen het weten des te beter is het. Overigens als hij dit leest:) Neem eens contact op Willem want ik weet nog veel meer leuke dingen voor nieuwe boeken.

DolleD
DolleD
11 jaren geleden

Soros goeie kerel!! HA!

Statler
Statler
11 jaren geleden

Blijkbaar weten wij een stuk meer dan Willem! Kerel als je nog een boek wil schrijven, neem even contact met mij op. Vertel ik je gelijk over Hitler, de Rothschilds, de eugenitics en de rest. Kan je nog 10 boeken schrijven. Maar helaas zijn ze al geschreven

r
r
11 jaren geleden

inderdaad geld heeft geen dekking waarmee moet zoiets gedekt worden het zijn maar getallen en getallen kan men nergens mee dekken elk getal is een getal en het heeft geen waarden de waarden word door mensen bepaalt omdat men eenvoudig weg getallen zien als het verkrijgen van een produkt die tendienste staan van de mens deze dienstelling brengt het mooiste en lelijkste in de mens naar boven eigenlijk houden we elkaar daar mee gevangen het spel van getallen [geld] wist je dat in wezen helemaal geen waardens bestaan het is ullusie maar omdat ieder dat spel speelt lijkt het heel echt te lijken goud diamanten of wat dat ook niets daarvan heeft waarden het is een schijnwaarden bedacht door het menselijke denken om daar boven een ander uit te steigen door er meer van te bezitten en dat geeft status maar dat is langzaam aan het verdwijnen spoedig zullen we ontdekken en wakker worden door deze schijn werkelijkheid te ontkrachten en niet meer zijn grootste doel de misleiding. te voeden

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x