Homepagina » Mens en Dier » Grapperhaus over buitensporig politiegeweld: ‘Geen enkele aanleiding voor buitenparlementaire onderzoekscommissie’
grapperhaus
Foto: Minister Grapperhaus (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Grapperhaus over buitensporig politiegeweld: ‘Geen enkele aanleiding voor buitenparlementaire onderzoekscommissie’

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus zei donderdag tijdens het politiedebat naar aanleiding van vragen van Gideon van Meijeren (FVD) over buitensporig politiegeweld ‘geen enkele aanleiding te zien’ voor een buitenparlementaire onderzoekscommissie.

“Ik vind dat de politie in ons land zeer adequaat, beheerst optreedt bij alle soorten demonstraties. Er is geen sprake van ongelijke behandelingen van categorieën demonstranten,” beweerde Grapperhaus.

Van Meijeren confronteerde de minister met het feit dat ‘er wel degelijk zeer grof fysiek geweld is gebruikt’ tegen vreedzame demonstranten. Grapperhaus reageerde vervolgens: “Ik distantieer mij van de gedachte dat er zeer wreed fysiek geweld gebruikt wordt tegen demonstranten.” Hij herhaalde dat onze politie ‘zich uiterst beheerst en adequaat opstelt’.

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 schrijft in een reactie op de uitspraken van Grapperhaus: “We zullen de minister deze maand confronteren met 80 agenten en honderden mishandelde demonstranten!”


Op de website van de BPOC2020 staan op dit moment 80 transcripties van politieverhoren. Een rapport hierover wordt binnenkort gepubliceerd. Tijdens de presentatie van het rapport zullen 80 gewetensbezwaarde agenten in de openbaarheid treden. “Het rapport zal een verbijsterend patroon onthullen van misstanden binnen het politiekorps,” aldus de commissie.

Mijn collega zei: dat wordt weer wappierammen

Enkele citaten uit de verhoren: een gewetensbezwaarde agent en ME’er uit Amsterdam: “Hier ben ik niet voor bij de politie gegaan. ’s Ochtends werd er al lol gemaakt: we gaan wappies meppen!”

“Mijn collega zei: dat wordt weer wappierammen. Misschien mag ik wel op ’t kanon, aluhoedjes spuiten,” liet een gewetensbezwaarde ME’er uit Den Haag weten. “Een gevleugelde uitdrukking is: geen beklap betekent een nekklap,” zei een agent uit Utrecht. “Ik lig ’s avonds huilend in bed.”

Nog een ME’er uit Amsterdam: “Ik heb er nachtmerries van. Letterlijk. Maar je moet wel. Anders denken ze dat je ‘er ook zo één bent’. Ik probeer zachtjes te slaan, maar laatst zei een collega: rammen die hap, ze verdienen het!”

4.6 49 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Hannah Arendt – totalitarisme: Organisaties zoals de politie moeten steeds militanter worden.

Dat lukt het kabinet aardig en het volk vindt dat kennelijk een prima idee.

Jerome
Jerome
7 maanden geleden

Ook Nederland wordt geregeerd door vrijmetselaars die het werk doen voor hun ‘uitverkoren’ overlords.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
7 maanden geleden

Obersturmbahnfurher Grapperhaus mag zich na zijn eigen ophemeling gaan verantwoorden voor deelname en leiding geven aan een organisatie met terroristisch oogmerk en misdaden tegen de menselijkheid, gepleegd in vereniging.

Simon
Simon
7 maanden geleden

… binnen de zeer ruime kaders van de wet…
Hoe hypocriet kun je zijn!

x

Check Also

van meijeren

Gideon van Meijeren fileert kersverse minister Kuipers: ‘Dit deugt van geen kant’

Gideon van Meijeren (FVD) zei donderdag in ...

van meijeren

Gideon van Meijeren zet nieuwe coronawoordvoerder D66 klem: ‘Dat is een feitelijke onjuistheid’

Wieke Paulusma is de nieuwe coronawoordvoerder van ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

87
0
We lezen graag je reactie!x