Binnenland

‘Zo maakt het kabinet wel ERG duidelijk dat het commerciële belangen boven volksgezondheid stelt’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een voorstel van de Europese Commissie om alle PCR-tests verplicht gratis te maken, lijkt het niet te gaan halen, schrijft BNR. De reden: onder meer het Nederlandse kabinet gaat er niet mee akkoord. Het kabinet vreest dat bedrijven die coronatests aanbieden er de dupe van worden als ze er geen geld voor mogen vragen. Het verdienmodel van de commerciële aanbieders ‘dreigt dan weg te vallen’.

Met een negatieve uitslag kunnen ongevaccineerde reizigers deze zomer naar andere EU-landen reizen. Op de markt kost een test al gauw 100 euro. Dat kan dus flink aantikken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zorgminister De Jonge wil ook niet dat GGD’s de coronavaccinatie in het gele boekje zetten. Hij vindt dat ‘te veel werk’ voor de GGD’s. Er moet en zal een speciaal coronapaspoort komen. Volgens De Jonge heeft het boekje geen internationale status. Uitgeverij SDU stelt dat het juist wel een internationale status heeft.

Commercie

Mensen kunnen de strapatsen van het demissionaire kabinet niet meer aanzien. “Ligt Nederland een keer dwars in de EU, komt het omdat ze bang zijn dat commerciële belangen geschaad worden bij verplichte GRATIS PCR-tests. Niet omdat de PCR-test rammelt, niet omdat het onze vrijheid aantast, niet omdat het niet nodig is. Nee, commercie,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Miljarden worden niet aan echte zorg besteed

“Is er nu geen enkele krant die een serieus artikel kan maken over de kosten van de bestrijding van de coronapandemie?” vraagt huisarts Els van Veen. “Er worden nu miljarden besteed aan een testsamenleving en vaccinatiepaspoort. Miljarden die niet aan echte zorg kunnen worden besteed.”

Matthijs Pontier, lijsttrekker van de Piratenpartij, zegt over het kabinet: “Zo maken ze wel ERG duidelijk dat ze commerciële belangen boven volksgezondheid stellen.”

5 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jolien
jolien
3 jaren geleden

Ik vindt het zal toch keer tijd worden om ze allemaal op te pakken rutte en co ze blijven maar erin drammen.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Ik vind dit heugelijk nieuws.
Hoe harder het volk financieel geraakt wordt onder andere door de (toekomstige) opgedrongen onbetrouwbare PCR test, hoe eerder de massa wellicht wakker wordt al denk ik dat het niet onwaarschijnlijk is dat wij te ver heen zijn.

salvar
salvar
3 jaren geleden

gekkenhuis.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Wat een stel halvegaren zijn het toch, dat hele demissionaire kabinet. Eerlijk gezegd zal het mij worst wezen, of die PCR test nu gratis is of 100 euro kost….. ik wil het sowieso in beide gevallen NIET.
Natuurlijk is Brussel ervoor om die testen lekker gratis te doen, want dan zullen heel veel mensen in deze rattenval trappen. Daar is het toch uiteindelijk allemaal om te doen?
Er zijn inmiddels binnen Europa heel wat mensen die geen trek hebben om mee te doen met dat experimentele prikcircus. Dus hebben zij natuurlijk al wat anders bedacht: met zo’n wattenstaaf diep in je neus krijg je net zo goed die rotzooi naar binnen. Als je dat dan nog de nodige keren doet, staat dat gelijk aan zo’n “vaccinatie”.
Hoe dom zijn de mensen nu werkelijk?

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x