Het Complot

‘Grootste demonstraties ooit’ in Mexico

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dag nadat Enrique Peña Nieto van de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) de Mexicaanse presidentsverkiezingen had gewonnen gingen tienduizenden in Mexico-Stad de straat op.

De Mexicaanse media schonken er vrijwel geen aandacht aan. Peña Nieto wordt beschuldigd van het omkopen van kiezers en televisieomroepen.

Zeven decennia lang regeerde de PRI Mexico als een soort eenpartijstaat. De partij werd beschuldigd van verkiezingsfraude, corruptie en onderdrukking.

Vermaak

“De PRI bedreigt veel mensen en koopt anderen om met een paar taco’s,” zei de 43-jarige winkeleigenaar Manuel Ocegueda, die meeliep in de demonstratie.

Het wordt de Mexicaanse mediareuzen Televisa en TV Azteca verweten dat ze de betogingen grotendeels stilhouden. Televisa is het grootste Spaanstalige mediaconglomeraat ter wereld en wordt geleid door Emilio Azcárraga Jean, één van de rijkste personen van Latijns-Amerika. Aanvankelijk bestond de hoop dat TV Azteca zou kunnen bijdragen tot een kritischer media in Mexico, daar Televisa berucht was om haar eenzijdige berichtgeving, maar TV Azteca verklaarde zelf dergelijke ambities niet te hebben en zich vooral op vermaak te richten.

Demonstratie Mexico

Circus

Beschuldigingen dat de netwerken vaak de mening vertolken van de regerende PRI worden ondersteund door documenten van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die werden gelekt door de Amerikaanse ambassade in Mexico.

“De verkiezingen zijn mijns inziens een zorgvuldig gepland ‘circus’, een show,” zei Maicela J. Becerra. “Ik hoop dat Mexico op een dag een echte democratie zal worden. Velen zeggen dat het Mexicanen niet interesseert en dat ze gewend zijn in een corrupt land te leven. Het is tijd dat we de controle over ons land terugkrijgen. Het is tijd dat de regering voor iedereen werkt, in plaats van voor de rijken.”

Bron en meer foto’s: Wayseernews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
9 jaren geleden

Op Facebook leeft het enorm wat er in Mexico gebeurt prachtig om het te volgen je krijgt nieuws van de mensen zelf en dat is enorm inspirerend. Hopelijk komt het in een versnelling…. Namasté

Catharina R
Catharina R
9 jaren geleden

eindelijk die mensen gaan er voor …iets waar ik trots op ben ook al zit ik hier aan de andere kant van de wereld . goed zo hoe groter de groep hoe beter .

Sipco
Sipco
9 jaren geleden

De bevolking heeft deze slogan onder de knie gekregen:Live as you were die tomorrow,and learn as you were live forever!!See the old world go,and watch the new world grow.En het “oude” opruimen, is gaande!!!Hulde voor het lef!!

Diago
Diago
9 jaren geleden

Kijk dit zijn nou “mensen”
Wij in huidige staat zijn slappe schapen.

Sta eens op!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x