Het Complot

‘Grootste demonstraties ooit’ in Mexico

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dag nadat Enrique Peña Nieto van de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) de Mexicaanse presidentsverkiezingen had gewonnen gingen tienduizenden in Mexico-Stad de straat op.

De Mexicaanse media schonken er vrijwel geen aandacht aan. Peña Nieto wordt beschuldigd van het omkopen van kiezers en televisieomroepen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zeven decennia lang regeerde de PRI Mexico als een soort eenpartijstaat. De partij werd beschuldigd van verkiezingsfraude, corruptie en onderdrukking.

Vermaak

“De PRI bedreigt veel mensen en koopt anderen om met een paar taco’s,” zei de 43-jarige winkeleigenaar Manuel Ocegueda, die meeliep in de demonstratie.

Het wordt de Mexicaanse mediareuzen Televisa en TV Azteca verweten dat ze de betogingen grotendeels stilhouden. Televisa is het grootste Spaanstalige mediaconglomeraat ter wereld en wordt geleid door Emilio Azcárraga Jean, één van de rijkste personen van Latijns-Amerika. Aanvankelijk bestond de hoop dat TV Azteca zou kunnen bijdragen tot een kritischer media in Mexico, daar Televisa berucht was om haar eenzijdige berichtgeving, maar TV Azteca verklaarde zelf dergelijke ambities niet te hebben en zich vooral op vermaak te richten.

Demonstratie Mexico

Circus

Beschuldigingen dat de netwerken vaak de mening vertolken van de regerende PRI worden ondersteund door documenten van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die werden gelekt door de Amerikaanse ambassade in Mexico.

“De verkiezingen zijn mijns inziens een zorgvuldig gepland ‘circus’, een show,” zei Maicela J. Becerra. “Ik hoop dat Mexico op een dag een echte democratie zal worden. Velen zeggen dat het Mexicanen niet interesseert en dat ze gewend zijn in een corrupt land te leven. Het is tijd dat we de controle over ons land terugkrijgen. Het is tijd dat de regering voor iedereen werkt, in plaats van voor de rijken.”

Bron en meer foto’s: Wayseernews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Op Facebook leeft het enorm wat er in Mexico gebeurt prachtig om het te volgen je krijgt nieuws van de mensen zelf en dat is enorm inspirerend. Hopelijk komt het in een versnelling…. Namasté

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

eindelijk die mensen gaan er voor …iets waar ik trots op ben ook al zit ik hier aan de andere kant van de wereld . goed zo hoe groter de groep hoe beter .

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

De bevolking heeft deze slogan onder de knie gekregen:Live as you were die tomorrow,and learn as you were live forever!!See the old world go,and watch the new world grow.En het “oude” opruimen, is gaande!!!Hulde voor het lef!!

Diago
Diago
11 jaren geleden

Kijk dit zijn nou “mensen”
Wij in huidige staat zijn slappe schapen.

Sta eens op!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x