Homepagina » Het Complot » ‘Grootste demonstraties ooit’ in Mexico
Demonstratie Mexico

‘Grootste demonstraties ooit’ in Mexico

De dag nadat Enrique Peña Nieto van de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) de Mexicaanse presidentsverkiezingen had gewonnen gingen tienduizenden in Mexico-Stad de straat op.

De Mexicaanse media schonken er vrijwel geen aandacht aan. Peña Nieto wordt beschuldigd van het omkopen van kiezers en televisieomroepen.

Zeven decennia lang regeerde de PRI Mexico als een soort eenpartijstaat. De partij werd beschuldigd van verkiezingsfraude, corruptie en onderdrukking.

Vermaak

“De PRI bedreigt veel mensen en koopt anderen om met een paar taco’s,” zei de 43-jarige winkeleigenaar Manuel Ocegueda, die meeliep in de demonstratie.

Het wordt de Mexicaanse mediareuzen Televisa en TV Azteca verweten dat ze de betogingen grotendeels stilhouden. Televisa is het grootste Spaanstalige mediaconglomeraat ter wereld en wordt geleid door Emilio Azcárraga Jean, één van de rijkste personen van Latijns-Amerika. Aanvankelijk bestond de hoop dat TV Azteca zou kunnen bijdragen tot een kritischer media in Mexico, daar Televisa berucht was om haar eenzijdige berichtgeving, maar TV Azteca verklaarde zelf dergelijke ambities niet te hebben en zich vooral op vermaak te richten.

Demonstratie Mexico

Circus

Beschuldigingen dat de netwerken vaak de mening vertolken van de regerende PRI worden ondersteund door documenten van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die werden gelekt door de Amerikaanse ambassade in Mexico.

“De verkiezingen zijn mijns inziens een zorgvuldig gepland ‘circus’, een show,” zei Maicela J. Becerra. “Ik hoop dat Mexico op een dag een echte democratie zal worden. Velen zeggen dat het Mexicanen niet interesseert en dat ze gewend zijn in een corrupt land te leven. Het is tijd dat we de controle over ons land terugkrijgen. Het is tijd dat de regering voor iedereen werkt, in plaats van voor de rijken.”

Bron en meer foto’s: Wayseernews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Debb3 schreef:

  Op Facebook leeft het enorm wat er in Mexico gebeurt prachtig om het te volgen je krijgt nieuws van de mensen zelf en dat is enorm inspirerend. Hopelijk komt het in een versnelling…. Namasté

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  eindelijk die mensen gaan er voor …iets waar ik trots op ben ook al zit ik hier aan de andere kant van de wereld . goed zo hoe groter de groep hoe beter .

  0 likes
 • Sipco schreef:

  De bevolking heeft deze slogan onder de knie gekregen:Live as you were die tomorrow,and learn as you were live forever!!See the old world go,and watch the new world grow.En het “oude” opruimen, is gaande!!!Hulde voor het lef!!

  0 likes
 • Diago schreef:

  Kijk dit zijn nou “mensen”
  Wij in huidige staat zijn slappe schapen.

  Sta eens op!

  0 likes
 • Lil schreef:

  Die Mexicanen hebben de vurige Spirit in zich, euh..zou dat mede door de Zon komen…want dan wordt het de hoogste tijd dat hij hier ook schijnt..dan gebeurt er hier misschien ook iets, want ik vraag me werkelijk af wat er allemaal nodig is voor ‘het volk’ hier ook massaal gaat staan.

  0 likes
 • algo schreef:

  Arrrrrrriba Mexico!!!!!
  Weg met de corruptie!!!
  Een perfect voorbeeld voor de rest van wereld zo’n gigantisch massaal verzet van millioenen mensen, moge de rest van de wereld hopelijk snel volgen want de corruptie zit echt overral en wordt wereldwijd gestuurd door de machzuchtige Americanen.
  Dit is echt het moment voordat het te laat is. Wakker worden allemaal sta stil en kijk om je heen

  0 likes
 • Wilson schreef:

  Zoiets zou in Nederland nooit plaats vinden. De Nederlanders zijn een slappe hap, slikken alles wat de regering doet en kunnen achteraf alleen maar wat klagen. Ha, nogal logisch dat de andere europese landen Nederland zien als geldschieter! En wat doen wij? Zonder te morren werken we door tot 67 en misschien nog wel 70 jaar. Dit, terwijl de Franse pensioenleeftijd weer met 2 jaar verlaagd is naar 58 jaar. Stom, zwak volk, die Nederlanders! Ze vragen er om, om door andere volkeren overheerst te worden. Het nationale symbool, de stoere leeuw, moet daarom direct vervangen worden door iets véél toepasselijkers: een weghollende angsthaas.

  0 likes
 • Beschouwer schreef:

  [quote name=”Wilson”]Zoiets zou in Nederland nooit plaats vinden. De Nederlanders zijn een slappe hap, slikken alles wat de regering doet en kunnen achteraf alleen maar wat klagen. Ha, nogal logisch dat de andere europese landen Nederland zien als geldschieter! En wat doen wij? Zonder te morren werken we door tot 67 en misschien nog wel 70 jaar. Dit, terwijl de Franse pensioenleeftijd weer met 2 jaar verlaagd is naar 58 jaar. Stom, zwak volk, die Nederlanders! Ze vragen er om, om door andere volkeren overheerst te worden. Het nationale symbool, de stoere leeuw, moet daarom direct vervangen worden door iets véél toepasselijkers: een weghollende angsthaas.[/quote]

  Ja dat gehoorzame calvinisme zit diep in de Nederlandse volksaard verankerd. Altijd weer dat braafste jongetje van de klas complex.

  0 likes
 • c schreef:

  [quote name=”Lil”]Die Mexicanen hebben de vurige Spirit in zich, euh..zou dat mede door de Zon komen…want dan wordt het de hoogste tijd dat hij hier ook schijnt..dan gebeurt er hier misschien ook iets, want ik vraag me werkelijk af wat er allemaal nodig is voor ‘het volk’ hier ook massaal gaat staan.[/quote]

  Sja als het door de zou zon komen dan kunnen we lang wachten haha, regen, regen, regen,hier, daar worden mensen sip van, willen ze de deur niet meer uit. maar misschien dat wat cayenne peper door het eten helpt. Maar alle gekheid op een stokje ik geloof dat de bom nog wel gaat barsten,bv als de nu nog werkende middenmoot(die nog redelijk goed door kan komen) ook net als de onderlaag aan de geeuwhonger gaat door inkrimping.De klok tikt..

  0 likes
 • GBR schreef:

  Ik vraag me af wat gaat hier gebeuren na 12 september? Want waar we kiezen voor wordt toch niet. Wat wij moeten doen is verkiezingen massal boycotten. Maar hoe krijg man dit in elkaar? Er is zo veel politieke domheid in Nederland. Onthoud dit: Rutte of Pechtold word nieuwe MP. Beide waren begin vorige maand aanwezig bij Bilderberg meeting.

  0 likes
 • Incy schreef:

  [quote name=”GBR”]Ik vraag me af wat gaat hier gebeuren na 12 september? Want waar we kiezen voor wordt toch niet. Wat wij moeten doen is verkiezingen massal boycotten. Maar hoe krijg man dit in elkaar? Er is zo veel politieke domheid in Nederland. Onthoud dit: Rutte of Pechtold word nieuwe MP. Beide waren begin vorige maand aanwezig bij Bilderberg meeting.[/quote]
  SOPN GBR. Stem SOPN!

  0 likes
 • Lauryn schreef:

  [quote name=”GBR”]Ik vraag me af wat gaat hier gebeuren na 12 september? Want waar we kiezen voor wordt toch niet. Wat wij moeten doen is verkiezingen massal boycotten. Maar hoe krijg man dit in elkaar? Er is zo veel politieke domheid in Nederland. Onthoud dit: Rutte of Pechtold word nieuwe MP. Beide waren begin vorige maand aanwezig bij Bilderberg meeting.[/quote]

  Als Emiel er maar bij zit want let op, die gaat gekozen worden. Die weet naar eer en geweten de boel sociaal te houden en een eerlijke verdeling is nodig. Hoe lang willen ze nog de achterbakse achterlijke Henkie blijven spelen? Iedereen heeft ze door! Hoe hebben die rijken der aarde hun vermogen bij elkaar gekregen? Graaien, asociaal de Hoge Piet uithangen, alsof ze heel wat kunnen terwijl ze achterbaks zijn. Big Brother is watching us, het Al Wat Is. Op je tellen passen jongens. als je een beetje intelligent bent weet je wat er speelt, iets wat wij niet kunnen bevatten. Kijk alleen al naar die yogi’s.

  0 likes
 • algo schreef:

  Kijk eens naar de omvang van de ontwaakte mensen:

  http://www.youtube.com/watch?v=EhaqAxF7V1E&feature=player_embedded

  Wat een positieve emotie, nu wij nog!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  griepseizoen

  Heel opmerkelijk: géén griepseizoen op zuidelijk halfrond. Hoe kan dat?

  In Zuid-Afrika begint het griepseizoen al 36 ...

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  >