Homepagina » Natuur en Milieu » Eén van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis. Bekijk dit gesprek over de CO2-gekte
Eén van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis. Bekijk dit gesprek over de CO2-gekte

Eén van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis. Bekijk dit gesprek over de CO2-gekte

De ‘groene revolutie’ is vooral een financiële revolutie. Het redden van het gefinancialiseerde kapitalisme staat daarbij voorop.

De geplande biljoenenuitgaven voor het reduceren van CO2 dienen niet primair om de planeet te redden.

De banken staan door ongecontroleerde ophoping van derivaten aan het begin van opnieuw een zware crisis. Dat zijn de werkelijke motieven.

Maatschappelijke offers

In de video hieronder gaat emeritus hoogleraar Karel van Wolferen vooral in op de door grote bankiers en Big Oil in de jaren tachtig begonnen campagne om regeringen en bevolkingen ervan te overtuigen dat de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot maatschappelijke offers zal gaan vergen.

Dit is één van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis, aldus Van Wolferen in gesprek met Sander Boon.

In een tweede aflevering zal vooral Boon ingaan op mogelijke alternatieve manieren waarop de bankencrisis misschien tegemoet kan worden gekomen.

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Het is inderdaad een kwestie van tijd voordat een volgende waarschijnlijk diepere economische crisis zich aandient. Alle seinen staan op rood, de gevestigde machten weten het niet meer, inflatie die maar niet wil oplopen, rentes die steeds verder negatief zijn, een op hol geslagen huizenmarkt, de enorme over capaciteit met efficient productie (waardoor), de lonen niet willen stijgen. In domeinen waar “marktdenken” in ingezet vanaf ca midden jaren negentig is nu overduidelijk dat het volstrekt niet werkt, normen en waarden bestaan niet (louter) uit geld.

  In het bedrijfsleven is men ook op zoek naar “rendement”, nieuwe snufjes moeten het doen zoals zelfrijdende auto’s, zelfbestellende koelkasten en niet te vergeten duurzaam (isoleren). Dat de consument daar niet op zit te wachten, tsja… wat zou het. We leven inmiddels in een wereld van ieder aanbod schept z’n vraag in plaats van andersom.

  Zolang er niet ingezien wordt dat in een economie van relatieve overvloed er ander beleid nodig is dan in een economie in opbouw EN als we niet in staat zijn eerlijk de welvaart te verdelen dan zal de crisis steeds dieper worden en uiteindelijk de sociale onrust zo groot dat de hele boel inklapt. De gele hesjes in Frankrijk en de groeiende haat in Duitsland zijn slechts voorbodes evenals de afkalvende democratische waarden.

  Het tij keren zal steeds moeilijker worden. De rek is er op een gegeven moment wel uit en dan dendert de trein wel voort, maar dan tegen een afzetting.

  Ces’t ca.

  9 likes
  • @Rene

   De economie en markten worden door de FED en ECB kunstmatig opgejaagd a la 1929. Inflatie is daarbij het argument om de boel te mogen verkrachten en te vernietigen, waarbij het volk is wijs te maken dat inflatie een belangrijk onderdeel is van de economie. Alles bullshit van de bovenste plank. Inflatie in deze omvang, met idioot lage rentes werkt op lange termijn obstructief en vernietigend. Het volk wordt bedrogen rond negatieve rentes. Geen mens zal ooit geld uitlenen en daar bovenop ook nog eens rente betalen. Dat is net zoiets als naar een dame van plezier gaan en dan ook nog geld toekrijgen of werken voor de baas die jij een vergoeding daarvoor geeft…. Men koop een huis en de bank betaalt je per jaar ook nog rente toe? .Negatieve rente is dus ook bullshit en tart het gezonde verstand. Lage rentes laten overigens zien hoe ziek de ECB is en de Rothschild president Draghi (Lagarde nog zieker) te Frankfurt onmiddellijk opgesloten dient te worden in het gekkenhuis.

   De ECB wordt geleid door presidentiële puppets van de Rothschild, de leden van zuidelijke landen happen graag naar de vette worst van gratis geld en de noordelijke landen hebben daarbij niets in te brengen.

   De crisis die komt is een door Rothschild c.s. geconstrueerde crisis, die om moet slaan in een depressie. Zo niet, dan gaat de geldontwaarding onverminderd door en zullen de prijzen ongekend stijgen, met eenzelfde effect en uitkomst met ook een crisis tot gevolg of zelfs nog erger dan dat.

   De zionistische – nepjood leden van de new world orde maffia weten wel wat ze doen en daarbij gebeurd niets toevallig. Alles is goed en tot in de puntjes geregisseerd, geconstrueerd en uitgedokterd.

   6 likes
   • In een economie van relatieve overvloed is geen sprake meer van inflatie en loonstijgingen. En dat is een volstrekt logische ontwikkeling in het economisch systeem.

    Het wordt nog kunstmatig geprobeerd door negatieve rentes, opkoopprogramma’s, oproepen om lonen te verhogen en belastingen (BTW en energie) te verhogen etc…
    Maar het werkt niet meer…. en dat is gewoonweg te verklaren als je het economisch systeem beziet vanuit “relatieve overvloed”. Maar daar hebben de bestaande machten nogal wat moeite mee blijkt iedere dag weer.

    1 likes
  • Ieder aanbod schept z’n vraag kun je ook vertalen als “douw het door de strot”.
   En het marktdenken in typische monopolistische taken zoals de zorg is lachwekkend te noemen (als het niet zo erg was).

   4 likes
 2. Moeder brengt de kinderen in haar bakfiets naar school. Tenminste, als zij niet aan het klimaatspijbelen zijn. Vader zet na zijn werk de auto aan de stekker. ‘s Avonds staat er genetisch gemanipuleerde Bayer soyaburger op het menu, want vlees is slecht voor het millieu. En er slingeren minimaal drie smartphones in huis rond. En een tablet en laptop of twee.
  Ondertussen is er een millieuramp gaande in de kobaltmijnen in Congo, en werken kinderen daar als slaven. En het land wordt verscheurd door vechtende groepen die allemaal een stukje van de taart eisen. allemaal omdat wij zonodig van de fossiele brandstoffen af moeten, en voor onze veslaving aan digitale schermpjes. En in China werken mensen voor een hongerloontje onder zeer slechte omstandigheden tot wel 18 uren per dag om die afrikaanse kobalt in onze hoognodige batterijen te verwerken, want goed voor het klimaat. Behalve in China. En ondertussen wachten wij met smart op de uitrol van G5. Want wie wil er nu geen snel internet? En het gemak van internet of things? En niet te vergeten de prachtige windmolen parken in de noordzee die vogels en vissen zullen doden en verjagen. Wie wil er nou geen groene stroom?
  Geen vegetarische bakfiets moeder, geen klimaatspijbelaar of stekkerende vader die ik hier over hoor. Doodse stilte. En als ik erover begin kijken zij mij aan alsof ik gek ben en dringend een pilletje nodig heb. Natuurlijk van Big Pharma.

  9 likes
  • En zo is t maar net Erde!!!
   Je mag van geluk spreken als het bij een pilletje blijft… Waarschijnlijker is het dat je onder dwang door de ‘brave’ burger in een isoleercel terecht komt en platgespoten wordt 🙂
   Happy Full Moon!

   1 likes
 3. Aangaande de uitstoot van CO2: inspelen op de Nederlandse kuddementaliteit! Plus pure bangmakerij….ook wel genoemd: fear porn!
  De puppet masters weten precies hoe ze aan de touwtjes moeten trekken en de marionetten (onze premier e.a.) dansen gewillig mee.

  8 likes
 4. Het huidige banken systeem is zo ontworpen en wel door de Rothschilds om zichzelf te verrijken. Overal waar een centrale bank staat hebben de Rothscilds de macht in het land. Of beter gezegd, hadden ze de macht. Hun kapitaal schijnt in en wereld trust te zitten waar ze zelf geen toegang meer toe hebben, net als de rest van de groot-kapitalisten / globalisten.

  Dat er bankencrisissen zouden komen moeten zij dus altijd geweten hebben want het hele systeem is gebaseerd op schulden (en slavernij). De banken worden overeind gehouden met het geld van het volk. Dat hebben we in Nederland al in het verleden gezien met nationale banken. Maar nu zijn de centrale banken in ‘deep sh*t’ met Deutsche bank als grootste probleem. Die staat op omvallen. Giekenland is indertijd al opgeoffered om die bank overeind te houden. Griekenland moest alles privatiseren. Vliegvelden, havens etc zijn verkocht aan buitenlanders, miljarden van de EU (belastinggeld van het europese volk), al het geld wat er binnen kwam is naar de Deutsche Bank gegaan om die overeind te houden en het volk is in de armoede gestort. Aan de hand hand van dit artikel kan dan wel gesteld worden dat nu de rest van Europa belazerd wordt om die bank overeind te houden en onze schothondjes in het Binnenhof zitten zoals altijd braaf met de pootjes omhoog om vooraan te staan bij het belazeren van eigen volk.

  5 likes
 5. onze wil waarschijnlijk een wit voetje halen bij de elite maar,zodra ze het werk hebben gedaan voor stinkers worden ze de grond ingetrapt (gelukkig) en dan maar huilen.
  hoe dom kan je wezen.

  2 likes
 6. Ik ga dit maar één keer hier zeggen. Ik wil namelijk helemaal geen discussie. Ik moet het gewoon kwijt. Kijk. In Nederland zijn nu een miljoen moslims en het loopt op. Maar. Die mensen nemen geen leningen. Leningen en vooral hypotheken zijn de enige manier om de geldcreatie aan te jagen en als je een beetje rente betaald als risico vergoeding is dat best ok. Maar het is tegen hun geloof. Mijn chef, is moslim. Verdient vlak 2500 netto. Woont In een huurhuis, sociaal, vrouw werkt niet. Willen niet kopen. Einde verhaal

  50 miljoen moslims in Europa, 10% van de gehele bevolking dus, die liever moeder de vrouw thuis houdt en zelf links en rechts zakken vult, voorrang krijgen met alles wat ze doen maar ze snappen onze economie niet. Willen socialisme. Punt is dat het beetje socialisme wat er was een vangnet was. Geen “way of life”. En als je er wel naar gaat leven, krijg je dit. Er is wel inflatie. Heel veel zelfs. Maar dat wordt weggemoffeld. Wat rest in ontwaarding van het geld zonder dat hiervoor waardecreatie mee is gecreëerd van (ontroerende) goederen. Laatst was in het nieuws dat ook de productie maar niet wil stijgen. We worden niet efficiënter. Er is GEEN toename. De huizenprijzen lijken een indicator maar dat is falsch. Dus. Wacht tot die zakken. De rentes nog lager gaan. En dan begint de ellende waar we NOOIT meer uit komen. Waarom niet? Omdat niemand de zwarte piet wil toespelen naar onder andere dus de islam maar ook christenen hoor, net zulk volk, die te dom zijn om te poepen als het neerkomt op kapitalisme. En kapitalisme is goed, mits gecontroleerd en beheerst.

  Anyhow. Zoek het maar uit. Ik zie teveel knuffelaars hier. Teveel bla bla. Koop maar vast een kruiwagen, voor als je over tien jaar naar de bakker moet. Weimar Republiek style.

  2 likes
 7. toch jammer dat die Sander Boon niet aan het woord kon komen !!??

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...