Natuur en Milieu

Eén van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis. Bekijk dit gesprek over de CO2-gekte

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ‘groene revolutie’ is vooral een financiële revolutie. Het redden van het gefinancialiseerde kapitalisme staat daarbij voorop.

De geplande biljoenenuitgaven voor het reduceren van CO2 dienen niet primair om de planeet te redden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De banken staan door ongecontroleerde ophoping van derivaten aan het begin van opnieuw een zware crisis. Dat zijn de werkelijke motieven.

Maatschappelijke offers

In de video hieronder gaat emeritus hoogleraar Karel van Wolferen vooral in op de door grote bankiers en Big Oil in de jaren tachtig begonnen campagne om regeringen en bevolkingen ervan te overtuigen dat de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot maatschappelijke offers zal gaan vergen.

Dit is één van de grootste misleidingen in de recente geschiedenis, aldus Van Wolferen in gesprek met Sander Boon.

In een tweede aflevering zal vooral Boon ingaan op mogelijke alternatieve manieren waarop de bankencrisis misschien tegemoet kan worden gekomen.

Bekijk het gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene
Rene
4 jaren geleden

Het is inderdaad een kwestie van tijd voordat een volgende waarschijnlijk diepere economische crisis zich aandient. Alle seinen staan op rood, de gevestigde machten weten het niet meer, inflatie die maar niet wil oplopen, rentes die steeds verder negatief zijn, een op hol geslagen huizenmarkt, de enorme over capaciteit met efficient productie (waardoor), de lonen niet willen stijgen. In domeinen waar “marktdenken” in ingezet vanaf ca midden jaren negentig is nu overduidelijk dat het volstrekt niet werkt, normen en waarden bestaan niet (louter) uit geld.

In het bedrijfsleven is men ook op zoek naar “rendement”, nieuwe snufjes moeten het doen zoals zelfrijdende auto’s, zelfbestellende koelkasten en niet te vergeten duurzaam (isoleren). Dat de consument daar niet op zit te wachten, tsja… wat zou het. We leven inmiddels in een wereld van ieder aanbod schept z’n vraag in plaats van andersom.

Zolang er niet ingezien wordt dat in een economie van relatieve overvloed er ander beleid nodig is dan in een economie in opbouw EN als we niet in staat zijn eerlijk de welvaart te verdelen dan zal de crisis steeds dieper worden en uiteindelijk de sociale onrust zo groot dat de hele boel inklapt. De gele hesjes in Frankrijk en de groeiende haat in Duitsland zijn slechts voorbodes evenals de afkalvende democratische waarden.

Het tij keren zal steeds moeilijker worden. De rek is er op een gegeven moment wel uit en dan dendert de trein wel voort, maar dan tegen een afzetting.

Ces’t ca.

Jon
Jon
4 jaren geleden

Aangaande de uitstoot van CO2: inspelen op de Nederlandse kuddementaliteit! Plus pure bangmakerij….ook wel genoemd: fear porn!
De puppet masters weten precies hoe ze aan de touwtjes moeten trekken en de marionetten (onze premier e.a.) dansen gewillig mee.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Het huidige banken systeem is zo ontworpen en wel door de Rothschilds om zichzelf te verrijken. Overal waar een centrale bank staat hebben de Rothscilds de macht in het land. Of beter gezegd, hadden ze de macht. Hun kapitaal schijnt in en wereld trust te zitten waar ze zelf geen toegang meer toe hebben, net als de rest van de groot-kapitalisten / globalisten.

Dat er bankencrisissen zouden komen moeten zij dus altijd geweten hebben want het hele systeem is gebaseerd op schulden (en slavernij). De banken worden overeind gehouden met het geld van het volk. Dat hebben we in Nederland al in het verleden gezien met nationale banken. Maar nu zijn de centrale banken in ‘deep sh*t’ met Deutsche bank als grootste probleem. Die staat op omvallen. Giekenland is indertijd al opgeoffered om die bank overeind te houden. Griekenland moest alles privatiseren. Vliegvelden, havens etc zijn verkocht aan buitenlanders, miljarden van de EU (belastinggeld van het europese volk), al het geld wat er binnen kwam is naar de Deutsche Bank gegaan om die overeind te houden en het volk is in de armoede gestort. Aan de hand hand van dit artikel kan dan wel gesteld worden dat nu de rest van Europa belazerd wordt om die bank overeind te houden en onze schothondjes in het Binnenhof zitten zoals altijd braaf met de pootjes omhoog om vooraan te staan bij het belazeren van eigen volk.

salvar
salvar
4 jaren geleden

onze wil waarschijnlijk een wit voetje halen bij de elite maar,zodra ze het werk hebben gedaan voor stinkers worden ze de grond ingetrapt (gelukkig) en dan maar huilen.
hoe dom kan je wezen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x