Homepagina » Archeologie » Was de Grote Piramide een elektriciteitscentrale?
Was de Grote Piramide een elektriciteitscentrale?

Was de Grote Piramide een elektriciteitscentrale?

Voor ons zijn skylines en straatverlichting vanzelfsprekend, maar kan het zijn dat men in het Oude Egypte en Mesopotamië al elektriciteit gebruikte? Op een graf onder het heiligdom van Hathor in het tempelcomplex van Dendera zijn bijvoorbeeld figuren te zien rond een soort gigantische gloeilamp.

Auteur Erich von Däniken maakte in een laboratorium een replica van de lamp, die een zwak paars licht produceerde. Waar haalden de oude Egyptenaren elektriciteit vandaan? In Bagdad zijn in de jaren dertig kruiken van klei gevonden die als een soort batterij werden gebruikt. De kruiken dateren van 230 voor Christus.

Was de Grote Piramide een elektriciteitscentrale?

‘Gloeilamp’ onder het heiligdom van Hathor in Egypte (Lasse Jensen)

De kruiken werden gevuld met wijn of azijnzuur en produceerden 1,1 volt. Archeologen vermoeden dat ze werden gebruikt om te galvaniseren, een methode die gebruikmaakt van elektriciteit om een voorwerp te bedekken met een laagje metaal.

De batterijen zijn niet de enige theoretische stroombron. Sommigen claimen dat één van de meest iconische bouwwerken in Egypte dienst deed als een elektriciteitscentrale. Auteur Christopher Dunn schrijft in zijn boeken The Giza Power Plant en Lost Technologies of Ancient Egypt dat de Grote Piramide van Gizeh werd gebruikt voor het opwekken van stroom.

Dat gebeurde volgens Dunn in de koningskamer, die net als de rest van de Grote Piramide voornamelijk uit roze graniet bestaat. Graniet bevat kleine kwartskristallen die onder druk spanning produceren, iets wat ook wel het piëzo-elektrisch effect wordt genoemd. Piëzo-elektriciteit wordt zeer veel toegepast; denk aan elektrische gasaanstekers, luidsprekers, inktjetprinters, maar ook in de autotechniek.

Volgens Dunn werd de granieten sarcofaag in de koningskamer gebruikt om trillingen van de aarde om te zetten in elektrische energie.

[Epoch Times]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Zoek op YouTube eens naar ‘ancient aliens debunked’ (is wel een zit van ruim drie uur). Dan zul je zien dat deze afbeelding geen gloeilamp voorstelt, maar een lotusbloem, en een slang. Dus niet een fitting met een gloeidraad. We worden massaal op het verkeerde been gezet. Die hele serie ancient aliens is een grote brok misinformatie. Ooit was ik overtuigd fan en gelover van die serie en van het hele anunakiverhaal, maar ik moet op zoek naar een nieuwe waarheid. De serie kan volledig naar het rijk der fabelen worden verwezen. De hele serie is gebaseerd op het werk van sitchin, maar die had geen benul wat hij schreef. Zijn vertalingen van oude teksten slaan de plank volledig mis.

  9 likes
  • Je zegt dat je opzoek bent naar een nieuwe waarheid en tegelijkertijd hebt je die waarheid al voor jezelf bepaald.
   En Sitchin had geen benul wat hij schreef, was u er bij dan terwijl hij dit schreef?
   Wat een onbenullige argumentatie cynicaster, zeker van de vrijmetselaars heh, beetje suf alles lopen te ridiculiseren, maar de enige die hier ridicuul is is jouw argumentloze commentaar.

   6 likes
   • Cees, zoals ik al zei, de waarheid waarin ik heel lang geloofd heb is onder mijn voeten weggeslagen. En wat ik over sitchin zei komt niet van mezelf. Kijk die documentaire nu maar eens, dan zie je dat ik niet zomaar wat zeg. Dat ik wat met de vrijmetselaars te maken hebben is wel het lachertje van de eeuw overigens… De man die ancient aliens debunked gemaakt heeft komt met gedegen onderzoek, inclusief bronvermelding, zodat je alles zelf na kunt kijken.
    Geloof me maar als ik zeg dat ik het niet fijn vond om te ontdekken dat ik mijn beeld van de menselijke geschiedenis drastisch zal moeten bijstellen.
    Wat jij geloofd moet jij weten, daar ben je vrij in, alle respect daarvoor, maar na het zien van deze documentaire en het bezoeken van de daarin genoemde site, kan ik voor mezelf geen andere conclusie trekken dan dat de maker van ancient aliens debunked gelijk heeft. Mocht je geen zin hebben om de docu in zijn geheel te kijken: vanaf 52.27 gaat het over sitchin en vanaf 1.27.04 gaat het over de zgn. gloeilampen van de afbeelding hierboven.

    6 likes
    • Ik heb ook wel eens wat stellen. Die hele ancient alien series heb ik nooit wat gevonden. Enfin.. als het gaat om egyptologen klopt er ook veel niet wat betreft we denken te weten van de pyramides etc. Wat betreft de annunaki… meh.. een verhaal in die richting vind ik best nog wel aannemelijk. Let wel. In die richting. We zullen altijd verklaringen proberen te vinden aan de hand van ons referentiekader. Maar wellicht zijn dergelijke zaken navenant op een persoonlijk en dagelijks niveau van overleven & opereren. Waarheidsvinding op basis van ons moreel kompas.. geen woorden dmv feitelijke bronvermelding of zogenaamd onderzoek. Maar daden om vorm te geven aan de werkelijkheid zoals wij deze willen zien.

     0 likes
   • Sinds wanneer moet je naast iemand staan wanneer hij schrijft om te bepalen of er iets van klopt

    3 likes
   • Wat hebben de vrijmetselaars hier nu mee te maken?

    1 likes
  • Ik heb “Ancient Aliens Debunked” inderdaad een tijdje geleden gezien, en ik ben klaar met dit soort troep. Ze maken het mooi, en ze doen alsof ze echte deskundigen in het programma hebben. En nee, Erich von Däniken is géén deskundige: hij is een fantast die al 45 jaar geld verdient door met zijn rijke fantasie onverklaarbaarheden aan elkaar te knopen. Over Sitchin worden ook dingen beweerd las ik net weer voor de zoveelste keer, maar hèm geloof ik wel. Heb je weleens op YouTube een presentatie van hem gezien? Vergelijk zo’n oude, bescheiden man als Sitchin eens met een narcist als Von Däniken, en wíe geloof je dan?

   7 likes
  • Feit blijft dat vele oude bouwwerken met de huidige technologie moeilijk of onmogelijk kunnen worden nagemaakt. Vergeet niet dat er een onwaarschijnlijke hoeveelheid desinformatie wordt verspreid zodat het je bijna onmogelijk wordt gemaakt ergens echt in te gaan geloven.
   Rangschik de vele verschillende theorieën in waarschijnlijkheidsniveaus en maak nooit de fout ergens echt in te geloven, dit verkleint namelijk je acceptatie vermogen in anders denkende. Zie naar de religie waar dat toe kan leiden.

   4 likes
  • Zoek eens een foto van een lotusbloem op, en vergelijk dat met de Egyptische afbeelding. Dan zie je dat de debunking waar jij op wijst in ieder geval niet erg geloofwaardig is. Een slang kan ik er wel in zien, maar een lotusbloem?!

   0 likes
 2. Ik geloof hier heel erg in. Het zou mij niet verbazen als de piramides elektriciteit genereerden. Er zijn ook bepaalde ruimtes in de piramides die zijn afgesloten voor toerisme, waarom wil de Egyptische overheid niet zeggen. Ik neem aan dat de meesten van de ninefornews bezoekers weet dat in de televisieserie The Simpsons nogal wel eens dingen voorspelt of verklapt over gebeurtenissen etc. Ik zat laatst een aflevering te kijken en toen zag dit op mn scherm verschijnen: http://gyazo.com/65328fd7390b413aa43dc5c92d190e30 . Het verhaal ging zo; er werd een wedstrijd gehouden wie de beste energiecentrale kon bouwen (op schaal) en toen kwam iemand met dit aanzetten…

  16 likes
 3. Alle oude piramides op deze aarde vormden tezamen een teleportatie netwerk tijdens de zondvloed. De aarde komt uit het orionstelsel, vandaar dat het net lijkt alsof we hier niet thuis horen.
  Alle culturen van na de zondvloed zijn de priamides gaan na bouwen.

  7 likes
 4. Hadden ze dan niet Vrije (Nulpunt) Energie van Buitenaardsen verkregen?

  7 likes
 5. Ik heb de lezing van Christopher Dunn gezien en alleen al de theorie zelf is razend interessant en eigenlijk best plausibel, de afgevlakte steen, de zoutophoping onder in de piramide, de overblijfselen van insecten etc.. boven de granieten platen in de koningskamer, vandaar geen hyrogliefen want het was een machine, geen graftombe, de Gantenbrink gang met z’n “deurtjes” met koperen hendels, het waren een soort geleiders (meen ik) , en hou in gedachten dat water uit de nijl werd geleid want de Nijl liep naar alle waarschijnlijkheid langs de Gizeh vlakte, een andere route dus dan hedendaags, maar goed, hierbij een link naar een filmpje die dan de uiteindelijke werking van water/zuurstof binnen in de piramide laat zien, het is een beetje moeilijk te verstaan maar zeer interessant https://www.youtube.com/watch?v=y6geysnKSJo , ik mailde hem met een aantal verdere vragen en altijd een logisch en duidelijk antwoord terug, voor mij is dit na 30 theorien te hebben gehoord de meest interessante, kan niet anders zeggen.

  4 likes
 6. Wat een gekibbel en gelijkhebberij hier.
  “Volg geen ander licht dan je eigen licht” (Buddah)

  4 likes
 7. Volgens Willem Witteveen (De Grote Piramide van Gizeh) is de Grote Piramide een kenniscentrum: astronomie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en geneeskunde zijn erin verenigd en is te beschouwen als een erfenis (van de goden?) die ons is nagelaten.

  1 likes
  • Het kan. Voor een groot deel ben ik het wel eens met wat Emile schrijft en ik volg Christopher Dunn, Brien Foerster en Stephen Mehler al een tijdje. Maar behalve als energiecentrale deed de piramide (of eigenlijk de piramiden van Cheops, Chefren en Mykarinos) waarschijnlijk ook dienst als initiatieruimte voor de ingewijden.

   Mocht het iemand interesseren hoe zij dit deden, zoek dan Axel Klitzke Wissen in Stein op op YT. In het Duits, zeer boeiend.

   Het lijkt er ook op dat de piramiden in het oude Egypte (Khemit) en de oude bouwwerken in Zuid- en Midden Amerika geluid gebruikten als een vorm van energie of technologie. Dat zou een reden kunnen zijn voor de precieze naadloze bouwwijze van sommige gebouwen en complexen. Je kunt iets van de kwaliteit van de vibratie en resonantie van de piramide van Cheops horen in dit filmpje van Foerster, op ongeveer 2 minuten.

   http://youtu.be/8rzSDc-AFPo

   2 likes
 8. De Grote Piramide is Egypte is een waar mysterie. In alle schoolboeken staat dat “de piramide van Cheops (Khufu) – gedurende zijn regering van 20 jaar is gebouwd door duizenden werkers, toegerust met touwen en koperen gereedschappen – en diende als een graf voor Cheops”

  Echter,
  – er is geen aanwijzing of overblijfsel dat duidelijk maakt dat de piramide ooit als graf gediend heeft.
  – er is geen bewijs dat Cheops de piramide bouwde. De tekens in de kamers boven de Koningskamer die naar diens naam verwijzen, zijn nooit door de ontdekker van deze kamers, H. Vyse geclaimd.
  – twintig jaar om deze piramide te bouwen die bestaat uit meer dan 2 miljoen blokken vereist een plaatsingsnelheid van 1 blok per 5 minuten, onafgebroken. Dit betekent een extreme gesofisticeerde logistiek-kunnen dat sindsdien nooit meer is geëvenaard.
  – essentiële delen van de piramide zijn gemaakt van graniet, een zeer hard materiaal dat zeker niet met koperen gereedschappen bewerkt kan worden.
  – geavanceerde cilinderboor technieken werden in hard gesteente toegepast. Duidelijk bewijs hiervoor werd al door intensief onderzoek van W.F. Petrie in 1883 geleverd.
  – de kamers boven de Koningskamer zijn geen ‘ontlastingkamers’ zoals zo vaak beweerd wordt. Er is geen technische analyse die deze voorstelling van zaken onderbouwd. Bovendien hebben kamers die lager gelegen zijn –i.e. de Koninginnekamer, en de Koningskamer in de Tweede Piramide – niet zulke ‘ontlastingskamers’.
  – De Koningskamer heeft zwaar te lijden gehad van destructieve krachten waardoor de wanden ontwricht zijn. Aan het restauratie materiaal is te zien dat de restauratie al in de oudheid heeft plaatsgevonden. Wat de ontwrichting veroorzaakt heeft (die alleen effect had op de Koningskamer, maar niet op de Koninginnekamer en de ondergrondse kamer, blijft een mysterie. Vanuit een ingenieursstandpunt lijkt resonantie in de Koningskamer een logische verklaring.
  – formeel wetenschapelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze piramide tenminste 300 jaar ouder is dan de tijd dat farao Cheops leefde.

  2 likes
 9. Nee, ik zie maar een draad, positief of negatief. Bovendien geeft zo’n lamp met die omvang een enorme hitte af zodat de mensen er onder die het gewicht dragen wel moeten verbranden.

  0 likes
 10. Het zou een goede reden zijn waarom overal over de hele planeet verspreid zoveel Pyramides gebouwd zijn.

  0 likes
 11. Hoe meer aardbevingen, hoe meer stroom in dit geval.
  Diegene die de pirmiden ontworpen, uitgezet en gebouwd heeft (en dat waren zeker niet de Egyptenaren met een bronzen beitel en een stenen hamer), die zal beslist een gesofistikeerdere manier hebben gehad om stroom op te wekken. Laten wij toegeven dat we nog steeds niet weten waarvoor die bouwerken dienden.

  0 likes
 12. piramides zijn graven, dat is een feit. ik las op deze website dat pittig veel mensen amerikanen fantasierijk vinden maar ik kan me hier ook lichtelijk vermaken met de onwetendheid van de mensen in nederland

  0 likes
 13. Iedereen de documentaire op Youtube: “Secrets of the Egyptian Pyramids HD” gezien? Duurt anderhalf uur, maar na 15 minuten zit je gekluisterd te kijken. Wellicht iets te enthousiast richting het einde, al met al erg boeiend.

  Ik blijf me overigens verbazen dat we miljarden uitgeven om een lander op een komeet te zetten, terwijl we de technieken van eerdere beschavingen niet eens kunnen evenaren. Stel je voor dat we begrijpen hoe ze de blokken graniet 20 keer zwaarder dan we met hedendaagse techniek kunnen tillen, 500 km konden verplaatsen en met krankzinnige precisie op elkaar kregen. Daar moet toch ook een commercieel bedrijf in geinteresseerd zijn? En dat terwijl het 60 jaar ook nog gelukt is bij Coral Castle in Florida. De bouwer vertelde iedereen dat hij begreep hoe de pyramides gebouwd zijn en kon in zijn eentje megalitische blokken van vergelijkbaar gewicht verplaatsen. De beschaving is ontwikkeld van nul tot het niveau waar we nu zijn? Ik ben benieuwd wanneer we de geschiedenisboeken gaan herschrijven.

  0 likes
 14. Het achtste Wereldwonder is al gevonden en hij ligt in de Bermuda driehoek .

  Een kristallen Pyramide van 300 meter lang , 200 meter hoog die zich 100 meter boven de zee bodem begeeft .

  Ik stel me even voor een Pyramide van drie voetbalvelden lang en twee hoog .

  Begrijp niet dat ze zo doordraven over hoe de Egyptenaren de
  Pyramides gebouwd hebben en ze staan overal op verschillende plaatsen van de wereld .

  De Egyptenaren hebben de Piramides niet gebouwd , hardheid van de koperen werktuigen die ze hadden is 7 . de hardheid van de granieten blokken is 9 dus dit lijkt me moeilijk om de stenen te kappen .
  Met een grote nauwkeurigheid dat er nauwelijks een schreermesje tussen kan , denk aan een soort lazer en die bewijzen zijn gevonden .

  Hoe hebben de Egyptenaren deze Kristallen Pyramide gebouwd ?

  Crystal Pyramid Discovered In Bermuda Triangle 2012 HD

  https://www.youtube.com/watch?v=fMK8TRKzT84

  Dit is toch een grote ontdekking , waarom horen we hier niets van ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektriciteit

Na 2025 ‘niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar’. Dit zijn de verstrekkende gevolgen van de energietransitie

De komende jaren moeten er miljarden euro’s ...

warmtepomp

Half Nederland in de kou door warmtepomp. Hoogleraar legt uit waarom we niet zonder gas kunnen

De warmtepomp is voor de helft van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.