Archeologie

Was de Grote Piramide een elektriciteitscentrale?

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor ons zijn skylines en straatverlichting vanzelfsprekend, maar kan het zijn dat men in het Oude Egypte en Mesopotamië al elektriciteit gebruikte? Op een graf onder het heiligdom van Hathor in het tempelcomplex van Dendera zijn bijvoorbeeld figuren te zien rond een soort gigantische gloeilamp.

Auteur Erich von Däniken maakte in een laboratorium een replica van de lamp, die een zwak paars licht produceerde. Waar haalden de oude Egyptenaren elektriciteit vandaan? In Bagdad zijn in de jaren dertig kruiken van klei gevonden die als een soort batterij werden gebruikt. De kruiken dateren van 230 voor Christus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Was de Grote Piramide een elektriciteitscentrale?
‘Gloeilamp’ onder het heiligdom van Hathor in Egypte (Lasse Jensen)

De kruiken werden gevuld met wijn of azijnzuur en produceerden 1,1 volt. Archeologen vermoeden dat ze werden gebruikt om te galvaniseren, een methode die gebruikmaakt van elektriciteit om een voorwerp te bedekken met een laagje metaal.

De batterijen zijn niet de enige theoretische stroombron. Sommigen claimen dat één van de meest iconische bouwwerken in Egypte dienst deed als een elektriciteitscentrale. Auteur Christopher Dunn schrijft in zijn boeken The Giza Power Plant en Lost Technologies of Ancient Egypt dat de Grote Piramide van Gizeh werd gebruikt voor het opwekken van stroom.

Dat gebeurde volgens Dunn in de koningskamer, die net als de rest van de Grote Piramide voornamelijk uit roze graniet bestaat. Graniet bevat kleine kwartskristallen die onder druk spanning produceren, iets wat ook wel het piëzo-elektrisch effect wordt genoemd. Piëzo-elektriciteit wordt zeer veel toegepast; denk aan elektrische gasaanstekers, luidsprekers, inktjetprinters, maar ook in de autotechniek.

Volgens Dunn werd de granieten sarcofaag in de koningskamer gebruikt om trillingen van de aarde om te zetten in elektrische energie.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
9 jaren geleden

Alle oude piramides op deze aarde vormden tezamen een teleportatie netwerk tijdens de zondvloed. De aarde komt uit het orionstelsel, vandaar dat het net lijkt alsof we hier niet thuis horen.
Alle culturen van na de zondvloed zijn de priamides gaan na bouwen.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Hadden ze dan niet Vrije (Nulpunt) Energie van Buitenaardsen verkregen?

Daan
Daan
9 jaren geleden

Ik geloof hier heel erg in. Het zou mij niet verbazen als de piramides elektriciteit genereerden. Er zijn ook bepaalde ruimtes in de piramides die zijn afgesloten voor toerisme, waarom wil de Egyptische overheid niet zeggen. Ik neem aan dat de meesten van de ninefornews bezoekers weet dat in de televisieserie The Simpsons nogal wel eens dingen voorspelt of verklapt over gebeurtenissen etc. Ik zat laatst een aflevering te kijken en toen zag dit op mn scherm verschijnen: http://gyazo.com/65328fd7390b413aa43dc5c92d190e30 . Het verhaal ging zo; er werd een wedstrijd gehouden wie de beste energiecentrale kon bouwen (op schaal) en toen kwam iemand met dit aanzetten…

Emile
Emile
9 jaren geleden

Ik heb de lezing van Christopher Dunn gezien en alleen al de theorie zelf is razend interessant en eigenlijk best plausibel, de afgevlakte steen, de zoutophoping onder in de piramide, de overblijfselen van insecten etc.. boven de granieten platen in de koningskamer, vandaar geen hyrogliefen want het was een machine, geen graftombe, de Gantenbrink gang met z’n “deurtjes” met koperen hendels, het waren een soort geleiders (meen ik) , en hou in gedachten dat water uit de nijl werd geleid want de Nijl liep naar alle waarschijnlijkheid langs de Gizeh vlakte, een andere route dus dan hedendaags, maar goed, hierbij een link naar een filmpje die dan de uiteindelijke werking van water/zuurstof binnen in de piramide laat zien, het is een beetje moeilijk te verstaan maar zeer interessant https://www.youtube.com/watch?v=y6geysnKSJo , ik mailde hem met een aantal verdere vragen en altijd een logisch en duidelijk antwoord terug, voor mij is dit na 30 theorien te hebben gehoord de meest interessante, kan niet anders zeggen.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x